Πέτρος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, mpokwsths είπε Για δοκίμασε και με 53 και με το 60 το tCKE=9 και τα άλλα 3 και 6. Σου το λέω γιατί ακριβώς τα ίδια βγάζει και σε εμένα στο auto και με τις παραπάνω τιμές είμαι πιο σταθερός. Εισαι σταθερός πάντως. Ένα error που δεν εμφανιζεται αργότερα με περισσότερο ζορι είναι τυχαίο και είναι θέμα ρυθμίσεων. Με 53 και τα άλλα τα δικά σου, και με λίγο φαγάκι παραπάνω (γιατί το είχα ξεχάσει στο 1.38 που αρκούσε για τα 3400), το πέρασε χωρίς error. Τώρα να τις σφίξουμε λίγο, γιατί πάνω-κάτω σε lat είμαι όπως στα 3400, αλλά με χαμηλότερο b/w 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Τώρα να τις σφίξουμε λίγο, γιατί πάνω-κάτω σε lat είμαι όπως στα 3400, αλλά με χαμηλότερο b/w Μην κρίνεις από το AIDA, δε λέει όλη την αλήθεια. SOTTR benchmark (CPU Game). Εκεί μπορεί να είσαι κάνα fps πάνω και να μη φαίνεται στο AIDA. Το καλό με το GD=off είναι ότι πλέον μπορείς να κάνεις δοκιμές και με CL=15. 16-18-18 δεν είναι οι μνήμες; Για δώσε 15-17-17 ή 15-17-16 με ένα κλικ παραπάνω ρεύμα. Επίσης για δοκίμασε στα 3466 16-18-17 με GD=on. Μπορεί με το παραπάνω φαγάκι + τα προηγούμενα + ProcODT 60 να σε εκπλήξει ευχάριστα. Υπόψιν, από τα πιο απαιτητικά σε τάση timings είναι το tRCDRD. Εξού και το 3466 16-18-17. Το οποίο tRCDRD στο AIDA χαμηλώνει πολύ το latency αλλά στα παιχνίδια δε δίνει σχεδόν τίποτα. 3 ώρες πριν, kostas_anes είπε Oι FlareX δεν εχουν παιξει ποτε κατω απο 3466 Ουτε μια φορα για τεσταρισμα. Εφόσον έχεις μνήμες φιλικές στα χαμηλά timings δεν έχεις την περιέργεια να δεις πως είναι τα πράγματα με κάτι του στυλ 13-13-13-24-38; Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από mpokwsths 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 3466 με 1.42/1.1 και ακριβώς τα ίδια με 3400, έμπαινε με τη μία, αλλά έλιωνε στα errors. Οι μνήμες γενικά είναι εδώ (1.36/1.025): και εδώ (1.38/1.1): Τα tRCD, και τα δύο μαζί αλλάζουν/ίδια τιμή και το 3ο νούμερο που δίνεις παραπάνω είναι το tRP, έτσι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Ναι. Εμπαινε αλλά είχε errors με το 16-17-17 και 53 εννοείς. Ώρα να παίξεις και με τα RTT και το 18αρι. 53/off/off/48 εισαι; Δοκίμασε 60/off/off/48 και 53/off/off/60. Επισης με x/34/off/x όπως τα δίνει το calculator είσαι καλύτερα ή χειρότερα; Και τελικά ο 1usmus είχε πει ότι στις T-Topology πρέπει να βρεις ακριβώς το CAD_BUS για να παίξουν ωραία. Σε περιμένει πολλή δουλεια 😉 Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από mpokwsths 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 18 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Ναι. Ώρα να παίξεις και με τα RTT. 53/off/off/48 εισαι; Δοκίμασε 60/off/off/48 και 53/off/off/60. Επισης με x/34/off/x όπως τα δίνει το calculator είσαι καλύτερα ή χειρότερα; Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Και τελικά ο 1usmus είχε πει ότι στις T-Topology πρέπει να βρεις ακριβώς το CAD_BUS για να παίξουν ωραία. Σε περιμένει πολύ δουλεια 😉 Πρέπει να μπω να κοιτάξω... Σατανά...δεν βαριέσαι να βοηθάς. CAD BUS, 24ρια πάντως. 41 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Επισης με x/34/off/x όπως τα δίνει το calculator είσαι καλύτερα ή χειρότερα; Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Και τελικά ο 1usmus είχε πει ότι στις T-Topology πρέπει να βρεις ακριβώς το CAD_BUS για να παίξουν ωραία. Σε περιμένει πολλή δουλεια 😉 Λοιπόν, είμαι με RZQ/7-off-/6, οπότε 34-off-40 (Nom-Wr-Park), με procODT 53.3 (όπως δίνει το calc και στο alt.1) Το calc μου δίνει rec. 53.3 με 34-off-48 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Στους περισσότερους το - 34- - δουλεύει χειρότερα. Βασικά ολοι εδω μέσα το έχουμε στο off. Έχεις πολλή δουλεια μπροστά σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mpokwsths είπε Εμπαινε αλλά είχε errors με το 16-17-17 και 53 εννοείς. Ναι, αυτό. 37 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Στους περισσότερους το - 34- - δουλεύει χειρότερα. Βασικά ολοι εδω μέσα το έχουμε στο off. Έχεις πολλή δουλεια μπροστά σου... Δεν είμαι σαν τους περισσότερους... 😛 Έχε κατά νου, πως το calc δεν δούλεψε ποτέ (ποτέ, όμως...ούτε μια φορά, σε safe-fast, με οποιοδήποτε preset, με RXMP, με οτιδήποτε) σε εμένα. Ίσως να είναι λίγο η Taichi και λίγο ο IMC στο συγκεκριμένο τσιπάκι μου. Το τελευταίο calc, δε, ρωτάει για "topology" και μου έχει Χ370/Β350 και μετά πάει στα 4ρια...όταν υπάρχει περίπτωση η Χ370+Χ470 να είναι "Τ" κι όχι Daisy όπως οι άλλες (εκτός από την CHVI?) Μπάχαλο. Τώρα, μόλις...κατέβασα απλά το tRRDL από 8 σε 6, το πήρε, μπήκε, όλα καλά...κόλλησε ο υπολογιστής και βάρεσε restart στο ΤΜ5 (2ο, 3ο το πολύ loop). Πάω να επαναφέρω το προφίλ (το είχα σώσει, το κέρατό του) βάζοντας πάλι 8...no post, 2133 κλπ. Δεν έχει την παραμικρή λογική αυτό που γίνεται, και δεν ξέρω και από που να το πιάσω. edit: Μόλις το ξαναπέρασα, αλλά αυτή τη φορά έβαλα τις τιμές του 3400 και από εκεί κατέβασα, με τελικό αποτέλεσμα ακριβώς το ίδιο με το αποθηκευμένο...το πήρε με τη μία και λειτουργεί. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2019 από Πέτρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Πάω να επαναφέρω το προφίλ (το είχα σώσει, το κέρατό του) βάζοντας πάλι 8...no post, 2133 κλπ. Δεν έχει την παραμικρή λογική αυτό που γίνεται, και δεν ξέρω και από που να το πιάσω. Όλα έχουν λογική. Αυτό που βλέπεις είναι ένα αποτυχημένο memory training: Προσπαθεί να επικυρώσει αυτά που πας να κάνεις save (κάνει και μερικά αναψο-σβησίματα ίσως) αλλά μετά από το TM5 ζορίζεται λόγω αυξημένης θερμοκρασίας μητρικής/μνήμης. Με τη 2η/3η προσπάθεια θα τα καταφέρει και θα λειτουργεί κανονικότατα. Εκπαιδεύεται ο IMC σου να συνεργάζεται με τη M/B και τη RAM. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2019 από mpokwsths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 39 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Όλα έχουν λογική. Αυτό που βλέπεις είναι ένα αποτυχημένο memory training: Προσπαθεί να επικυρώσει αυτά που πας να κάνεις save (κάνει και μερικά αναψο-σβησίματα ίσως) αλλά μετά από το TM5 ζορίζεται λόγω αυξημένης θερμοκρασίας μητρικής/μνήμης. Με τη 2η/3η προσπάθεια θα τα καταφέρει και θα λειτουργεί κανονικότατα. Εκπαιδεύεται ο IMC σου να συνεργάζεται με τη M/B και τη RAM. Δες το edit μου. Το ίδιο ακριβώς προφίλ, το 3333 Το έτρεχε πριν, έκανα την αλλαγή (8->6), δεν άντεξε στο ΤΜ5 ,reboot. Πάω να το βάλω όπως ήταν (μόνο από 6, ξανά σε 8...τίποτε άλλο), μπουμ! Αρνήθηκε να το πάρει, απέτυχε στο training όπως σωστά λες (τα αναβοσβησίματα), safe σε 2133 κλπ. Βάζω πάλι το 3400, το παίρνει χωρίς θέμα. Πάω και ξαναβάζω το 3333, μόνο που εδώ αντί να το επαναφέρω από το σωσμένο, το προσαρμόζω από το 3400, χωρίς την παραμικρή όμως διαφορά με το σωσμένο... το πήρε με τη μία, χωρίς ούτε μια φορά να υπάρξει training. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Μολις πηρα στα χερια μου ενα 4GB DIMM Corsair Vengeance LPX στα 2400 CL16. Απο οτι φαινεται το Micron A-Die γουσταρει Ryzen και ψηλα κλοκια γενικοτερα. Στα 1.42V. Μαλλον σταθερο (εβγαλε 2 κυκλους TM5). Btw δεν ειναι τελικα timings. 10 λεπτα το εχω πεταξει πανω Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2019 από kostas_anes 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, kostas_anes είπε Μολις πηρα στα χερια μου ενα 4GB DIMM Corsair Vengeance LPX στα 2400 CL16. Απο οτι φαινεται το Micron A-Die γουσταρει Ryzen και ψηλα κλοκια γενικοτερα. Στα 1.42V. Μαλλον σταθερο (εβγαλε 2 κυκλους TM5). Btw δεν ειναι τελικα timings. 10 λεπτα το εχω πεταξει πανω Σ Σε κανένα μήνα που θα κατέβω Πάτρα, σου φέρνω τον πύργο όπως είναι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Μετα απο αρκετο πειραγμα, κατεληξα εδω με 1.44V σε RAM. Μπορω να πω οτι περαν απο το tRCDRD ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Spoiler Του Ινφινιτι εντ Μπιγιοντ! 20 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Σε κανένα μήνα που θα κατέβω Πάτρα, σου φέρνω τον πύργο όπως είναι... Εμενα με ξερεις, θεμα δεν εχω. Αντε, να δουμε τι μπορω να κανω και εγω Να πεταξουμε και τον 1400 πανω να δουμε αν ειναι τελικα σκατα ο 1700 σου... Αν ειναι αυτο, τραμπα με τον 1700 της renaxan που μεχρι τοτε θα μου τον εχει δωσει. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2019 από kostas_anes 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 6 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Εμενα με ξερεις, θεμα δεν εχω. Αντε, να δουμε τι μπορω να κανω και εγω Να πεταξουμε και τον 1400 πανω να δουμε αν ειναι τελικα σκατα ο 1700 σου... Αν ειναι αυτο, τραμπα με τον 1700 της renaxan που μεχρι τοτε θα μου τον εχει δωσει. Έχω πάρει screenshot, να ξερς... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Έχω πάρει screenshot, να ξερς... Στον λογο μου ποτε δεν κανω πισω ουτως η αλλως Aλλα ναι, εσυ η οποιος αλλος θελει και μπορει, περνατε καμια βολτα απο εδω (μετα τις 15) να δουμε τι μπορουμε να κανουμε. Ουτως η αλλως το χομπι μου ειναι. Θα σε ενημερωσω κατα το τελος του μηνα για το ποτε θα ειμαι διαθεσιμος, γιατι καπου μεσα στον Ιουλη θα παω στο χωριο ενος φιλου μου για καμια εβδομαδα. Τηλεφωνα εχουμε, δεν χανομαστε. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2019 από kostas_anes 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, kostas_anes είπε Απο οτι φαινεται το Micron A-Die γουσταρει Ryzen και ψηλα κλοκια γενικοτερα. Ωραίος αλλά αν δεν τα δούμε σε Dual channel δεν μπορούμε να ξέρουμε. Με single channel ο Ryzen γίνεται Intel. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα