mpokwsths Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Αριστερά το "stock" 3400, δεξιά το λίγο πειραγμένο. Δες τη συμπεριφορά του Geardown. Μπορεί στα 3333 να δουλεύει με off και να μπορείς και να ρίξεις τίποτα ακόμα. Επίσης κοίτα λίγο εδώ. Βρες τα resistances της μητρικής σου. Μπορεί να βοηθήσουν πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Δες τη συμπεριφορά του Geardown. Μπορεί στα 3333 να δουλεύει με off και να μπορείς και να ρίξεις τίποτα ακόμα. Επίσης κοίτα λίγο εδώ. Βρες τα resistances της μητρικής σου. Μπορεί να βοηθήσουν πολύ. Δεν τα δειχνει σωστα το RTC λογω beta bios. To λοιπον. Καταφερα να κλεισω GDM με αυτα τα timings και 1.14V στο SoC. Αξιζει σε σχεση με τα προηγουμενα μου λετε 😕 ? (Δεν εχω πειραματιστει παραπανω με τα timings, θα δουμε στην πορεια! Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από kostas_anes 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 9 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Δες τη συμπεριφορά του Geardown. Μπορεί στα 3333 να δουλεύει με off και να μπορείς και να ρίξεις τίποτα ακόμα. Επίσης κοίτα λίγο εδώ. Βρες τα resistances της μητρικής σου. Μπορεί να βοηθήσουν πολύ. Και στις δύο περιπτώσεις με 53.3 είμαι και 24ρια. Είναι ο συνδυασμός που λειτουργεί με αυτές τις μνήμες. Να πειράξω, να κάνω πειράματα, αλλά οι κουλαμάρες του BIOS με αποθαρρύνουν. GDM off στα 3400 δεν παίζει. Θα δω σε 3200 κ' 333 (τα υπόλοιπα ίδια, αρχικά, υποθέτω) μήπως και... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Δεν τα δειχνει σωστα το RTC λογω beta bios. Το ξέρω ρε συνονόματε. Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω. Στις ASUS δεν ξέρω πως κατάφεραν με ComboPI AGESA και τα δείχνει σωστά το RTC. 22 λεπτά πριν, kostas_anes είπε To λοιπον. Καταφερα να κλεισω GDM με αυτα τα timings και 1.14V στο SoC. Αξιζει σε σχεση με τα προηγουμενα μου λετε 😕 ? (Δεν εχω πειραματιστει παραπανω με τα timings, θα δουμε στην πορεια! Δηλαδή τη διαφορά στο GD την έκανε το Vsoc λες; Έχει κάποια λογική... 11 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Και στις δύο περιπτώσεις με 53.3 είμαι και 24ρια. Είναι ο συνδυασμός που λειτουργεί με αυτές τις μνήμες. Να πειράξω, να κάνω πειράματα, αλλά οι κουλαμάρες του BIOS με αποθαρρύνουν. GDM off στα 3400 δεν παίζει. Όσο κατεβαίνεις συχνότητα πρέπει να κατεβαίνουν και οι αντιστάσεις. Σου φέρνω το δικό μου παράδειγμα: Στα 3466 και 3533 θέλω ProcODT 60, στα 3333 θέλω 53 και στα 3200 48. Στα 3533 θέλω CAD_BUS 24άρια, στα 3200 καλύτερα με 20άρια. Ενδιάμεσα καλύτερα είμαι με 20/20/24/24. Επίσης μάλλον στα 3200 με C14-κάτι θα είσαι ταχύτερος. Δες αν γίνεται αυτό. Μη χρησιμοποιείς το AIDA που λέει μαλακίες. Να χρησιμοποιείς το CPU Game του SOTTR για τις μετρήσεις σου. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από mpokwsths 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Δηλαδή τη διαφορά στο GD την έκανε το Vsoc λες; Έχει κάποια λογική... Γενικα το GD στον IMC βασιζεται. Γι αυτο και με πιο χαλαρα timings δουλευει κανονικα αν του δωσεις και λιγο παραπανω σπρωξιμο σε ταση. Εχασα περιπου 300MB/s σε bandwidth αλλα κερδισα απο Latency οποτε το αφηνω ετσι. Συν οτι θελει και 1.4V αντι για τα 1.45V που τρεχω, οποτε χαλαλι. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από kostas_anes 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, mpokwsths είπε Όσο κατεβαίνεις συχνότητα πρέπει να κατεβαίνουν και οι αντιστάσεις. Σου φέρνω το δικό μου παράδειγμα: Στα 3466 και 3533 θέλω ProcODT 60, στα 3333 θέλω 53 και στα 3200 48. Στα 3533 θέλω CAD_BUS 24άρια, στα 3200 καλύτερα με 20άρια. Ενδιάμεσα καλύτερα είμαι με 20/20/24/24. Επίσης μάλλον στα 3200 με C14-κάτι θα είσαι ταχύτερος. Δες αν γίνεται αυτό. Μη χρησιμοποιείς το AIDA που λέει μαλακίες. Να χρησιμοποιείς το CPU Game του SOTTR για τις μετρήσεις σου. Στα 3333 με gdm off και όλα τα ίδια με 3400, μπήκε, λειτούργησε, αλλά πέταξε 1 error σε 10 περάσματα ΤΜ5. Πρέπει να κοιτάξω λίγο τον οδηγό για single error. Από lat, καλά δείχνει. 3200/14, δεν το είχε ποτέ δεχτεί (με τις ρυθμίσεις του προηγούμενου ιδιοκτήτη...). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Στα 3333 με gdm off και όλα τα ίδια με 3400, μπήκε, λειτούργησε, αλλά πέταξε 1 error σε 10 περάσματα ΤΜ5. Πρέπει να κοιτάξω λίγο τον οδηγό για single error. Από lat, καλά δείχνει. 3200/14, δεν το είχε ποτέ δεχτεί (με τις ρυθμίσεις του προηγούμενου ιδιοκτήτη...). Kαλα, γενικα τα προφιλ μου δεν δουλεψαν ποτε σε εσενα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Πέτρος είπε Στα 3333 με gdm off και όλα τα ίδια με 3400, μπήκε, λειτούργησε, αλλά πέταξε 1 error σε 10 περάσματα ΤΜ5. Πρέπει να κοιτάξω λίγο τον οδηγό για single error. Από lat, καλά δείχνει. Δες αν δουλεύει με PROCODT 48 και αν φύγει το λάθος. Αν ναι βαλε στο auto τα TCKE TWRRD TRDWR και πες τι τιμές σου βάζει η μητρική. Τα 10 TM5 είναι περιττά. Αν οι μνήμες είναι ζεσταμενες τα 3-4 αρκούν. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από mpokwsths 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Με 48 δεν Postαρε καν. Με 60, μπήκα κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 22 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Με 48 δεν Postαρε καν. Με 60, μπήκα κανονικά. Ναι γενικα οι ASRock που εχω δουλεψει με κατω απο 60 δεν... Στην MSI το κατωτατο οριο ειναι το 48 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 18 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Ναι γενικα οι ASRock που εχω δουλεψει με κατω απο 60 δεν... Στην MSI το κατωτατο οριο ειναι το 48 Το PROCODT είναι ένδειξη της ποιότητας των traces. Όσο πιο χαμηλά δουλεύει τόσο το καλύτερο. Βαλε τις μνημες σου στα 3200 και θα δεις και το 43.6.😉 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Το PROCODT είναι ένδειξη της ποιότητας των traces. Όσο πιο χαμηλά δουλεύει τόσο το καλύτερο. Βαλε τις μνημες σου στα 3200 και θα δεις και το 43.6.😉 Oι FlareX δεν εχουν παιξει ποτε κατω απο 3466 Ουτε μια φορα για τεσταρισμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Στο 60ρι, επίσης πετάει 1 error, στον 1ο κύκλο μόνο. Μετά, μέχρι και τον 3ο δεν το εμφάνισε. Παράλληλα βέβαια έκανα κι άλλες δουλειές στον υπολογιστή, ίσως να επηρέασε αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, mpokwsths είπε Δες αν δουλεύει με PROCODT 48 και αν φύγει το λάθος. Αν ναι βαλε στο auto τα TCKE TWRRD TRDWR και πες τι τιμές σου βάζει η μητρική. Τα 10 TM5 είναι περιττά. Αν οι μνήμες είναι ζεσταμενες τα 3-4 αρκούν. Όπως είπα, με 48 δεν... Με 60, ακόμα και με idle τον υπολογιστή, πετάει στα γρήγορα 1 error και μετά πάει μέχρι τέλους (3-4-10) χωρίς θέμα. Τώρα, με 60 τα tCKE - tWRRD - TRDWR είναι: 6/9 - 3/3 - 8/8 (1η τιμή αυτή που είχα δώσει, 2η αυτή που παίρνει auto). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Πέτρος είπε με 60 τα tCKE - tWRRD - TRDWR είναι: 6/9 - 3/3 - 8/8 (1η τιμή αυτή που είχα δώσει, 2η αυτή που παίρνει auto). Για δοκίμασε και με 53 και με το 60 το tCKE=9 και τα άλλα 3 και 6. Σου το λέω γιατί ακριβώς τα ίδια βγάζει και σε εμένα στο auto και με τις παραπάνω τιμές είμαι πιο σταθερός. Εισαι σταθερός πάντως. Ένα error που δεν εμφανιζεται αργότερα με περισσότερο ζορι είναι τυχαίο και είναι θέμα ρυθμίσεων. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από mpokwsths 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα