Inler Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Να αναφέρω και εγώ ότι σε X370 Pro οι παρακάτω έπαιξαν 3200mhz στα 14-14-14-28-42 με 1.365 περίπου με τη βοήθεια του akoinonitou τον οποίο και ευχαριστώ https://www.skroutz.gr/s/8435982/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GTZ.html Υπάρχει περίπτωση για παραπάνω(3466mhz) ή θα τα τινάξει; Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2019 από Inler Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 παίδες είπαμε για 24/7 στις μνήμες μέχρι 1,4V είναι 100% safe? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Inler είπε Να αναφέρω και εγώ ότι σε X370 Pro οι παρακάτω έπαιξαν 3200mhz στα 14-14-14-28-42 με 1.365 περίπου με τη βοήθεια του akoinonitou τον οποίο και ευχαριστώ https://www.skroutz.gr/s/8435982/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GTZ.html Υπάρχει περίπτωση για παραπάνω(3466mhz) ή θα τα τινάξει; Από τα 3200 --> 3466 είναι μεγάλο βήμα. Λίγες μητρικές X370 το πετυχαίνουν. Το 3333 ίσως μπορείς να το χτυπήσεις. 1 ώρα πριν, outlaw star είπε παίδες είπαμε για 24/7 στις μνήμες μέχρι 1,4V είναι 100% safe? Αν έχουν Samsung τσιπάκια σηκώνουν και παραπάνω από 1.4V για καθημερινή χρήση. Για Hynix/Micron και λοιπούς μέχρι 1.4V συνίσταται. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Inler είπε Να αναφέρω και εγώ ότι σε X370 Pro οι παρακάτω έπαιξαν 3200mhz στα 14-14-14-28-42 με 1.365 περίπου με τη βοήθεια του akoinonitou τον οποίο και ευχαριστώ https://www.skroutz.gr/s/8435982/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GTZ.html Υπάρχει περίπτωση για παραπάνω(3466mhz) ή θα τα τινάξει; Για μένα μείνε όπως είσαι. Μια χαρά είναι τα settings σου. Δεν έχει νόημα να δώσεις παραπάνω τάση αφού δεν θα κερδίσεις τπτ φοβερό σε απόδοση με την vega. Aσε που η prime με first gen ryzen δεν το έχει για παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inler Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Οκ ευχαριστώ μένω όπως είμαι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoaZ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, Inler είπε Οκ ευχαριστώ μένω όπως είμαι Σε Samsung b die να είσαι κάτω από 1.5 volt. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μιλώντας για μνήμες, λοιπόν, μέχρι ποιά θερμοκρασία είναι ασφαλής για 24/7? Κάπου πήρε το μάτι μου ότι μετά τους 40 αρχίζουν τα κόλπα/errors, και δεν ξέρω μήπως το περνάω εύκολα αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Μιλώντας για μνήμες, λοιπόν, μέχρι ποιά θερμοκρασία είναι ασφαλής για 24/7? Κάπου πήρε το μάτι μου ότι μετά τους 40 αρχίζουν τα κόλπα/errors, και δεν ξέρω μήπως το περνάω εύκολα αυτό. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Αν ανεβάζεις τάση και είσαι κοντά στα όρια σε ενδιαφέρουν οι θερμοκρασίες. Αν είσαι 1 κλικ κάτω από τα όρια τους δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που για να είσαι σίγουρος για τη σταθερότητα τους πρέπει να είναι στη θερμοκρασία που θα δουλεύουν συνήθως. Το καλοκαίρι να υπολογίζεις πάνω από 50C αν δεν υπάρχει ανεμιστήρας να τις φυσάει. Περνάω άνετα ένα TM5 στα 3533 C14 με 1.46V το πρωί αλλά αν το ξανατρέξω στο καπάκι τρώω κατραπακιές. Υποθέτω αν βάλω ένα ανεμιστήρι από πάνω τους θα το έχουν συνέχεια. Οπότε λοιπόν τις τρέχω ένα κλικ κάτω, στα 3466 C14 με 1.42V, και δεν έχουν errors ούτε στους 55C. Οι Samsung είναι ευαίσθητες στην υψηλή θερμοκρασία. Οι Micron και οι Hynix όχι τόσο. (Έκανες πειράματα με tWRRD και tRDWR (σε συνδυασμό με το tCKE); Μπορεί να σου αλλάξουν τα δεδομένα.) Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από mpokwsths 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 22 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Μιλώντας για μνήμες, λοιπόν, μέχρι ποιά θερμοκρασία είναι ασφαλής για 24/7? Κάπου πήρε το μάτι μου ότι μετά τους 40 αρχίζουν τα κόλπα/errors, και δεν ξέρω μήπως το περνάω εύκολα αυτό. Εμενα στους 44 αρχιζουν τα errors, στους 50 τραβαει instacrash (τεσταρα με πιστολακι μαλλιων). Εχω βαλει ενα ανεμιστηρακι απο πανω τους ακριβως να φυσαει ομως και πανω απο 38 σε full load δεν εχω δει, το PC να ειναι ανοιχτο 8 ωρες σερι. 1.45V για τα timings που τρεχω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Προς το παρόν, σιχτιρίζω 24/7 γιατί το BIOS (υποθέτω πως αυτό φταίει) έχει αποφασίσει να βγάλει γούστα εις βάρος μου. Δεν μπορώ να βάλω 2η φορά την ίδια ρύθμιση, σε οποιαδήποτε τιμή...είτε δεν την παίρνει, είτε (δείχνει να) την παίρνει αλλά εφαρμόζει άλλη, είτε εμφανίζει αυθαίρετες τιμές (σε cpu voltage, πχ), είτε όσο μειώνω κάποιες τιμές σε primaries-second κλπ, έχω χειρότερα αποτελέσματα και πάει λέγοντας. Περιμένω το νέο BIOS/AGESA, μήπως διορθώσει αυτές τις κουλαμάρες, αλλιώς θα γυρίσω πίσω στο 5.10 το οποίο δείχνει να είναι το πιο σοβαρό για τη μητρική μου. 2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Εμενα στους 44 αρχιζουν τα errors, στους 50 τραβαει instacrash (τεσταρα με πιστολακι μαλλιων). Εχω βαλει ενα ανεμιστηρακι απο πανω τους ακριβως να φυσαει ομως και πανω απο 38 σε full load δεν εχω δει, το PC να ειναι ανοιχτο 8 ωρες σερι. 1.45V για τα timings που τρεχω. Αν δεχθώ το ΗWinfo, με 1.40 πιάνει τους 40-41 στην 3η λούπα του ΤΜ5 (δεν ξέρω αν είναι αφύσικο το φορτίο). Βέβαια, όλοι οι ανεμιστήρες του κουτιού είναι σε idle εκείνη τη στιγμή, στα min τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Προς το παρόν, σιχτιρίζω 24/7 γιατί το BIOS (υποθέτω πως αυτό φταίει) έχει αποφασίσει να βγάλει γούστα εις βάρος μου. Δεν μπορώ να βάλω 2η φορά την ίδια ρύθμιση, σε οποιαδήποτε τιμή...είτε δεν την παίρνει, είτε (δείχνει να) την παίρνει αλλά εφαρμόζει άλλη, είτε εμφανίζει αυθαίρετες τιμές (σε cpu voltage, πχ), είτε όσο μειώνω κάποιες τιμές σε primaries-second κλπ, έχω χειρότερα αποτελέσματα και πάει λέγοντας. Περιμένω το νέο BIOS/AGESA, μήπως διορθώσει αυτές τις κουλαμάρες, αλλιώς θα γυρίσω πίσω στο 5.10 το οποίο δείχνει να είναι το πιο σοβαρό για τη μητρική μου. Αν δεχθώ το ΗWinfo, με 1.40 πιάνει τους 40-41 στην 3η λούπα του ΤΜ5 (δεν ξέρω αν είναι αφύσικο το φορτίο). Βέβαια, όλοι οι ανεμιστήρες του κουτιού είναι σε idle εκείνη τη στιγμή, στα min τους. Μια χαρα θερμοκρασιες ειναι ρε συ. Εγω εχω ενα Arctic F12 να την φυσαει που ριχνει πραγματικα πολυ αερα To εχω ρυθμισει ετσι ωστε οταν τραβαει ζορι το CPU (aka ειναι πανω απο 50) να ειναι το φανακι σε 60-65%, γιατι πιθανοτατα τραβανε ζορι και οι RAM. Παλι καλα που ειναι αθορυβο. Εσυ που δεν εχεις τιποτα να τις φυσαει απευεθειας εισαι πολυ ανετος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 7 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Εμενα στους 44 αρχιζουν τα errors, στους 50 τραβαει instacrash (τεσταρα με πιστολακι μαλλιων). Εχω βαλει ενα ανεμιστηρακι απο πανω τους ακριβως να φυσαει ομως και πανω απο 38 σε full load δεν εχω δει, το PC να ειναι ανοιχτο 8 ωρες σερι. 1.45V για τα timings που τρεχω. 5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Αν δεχθώ το ΗWinfo, με 1.40 πιάνει τους 40-41 στην 3η λούπα του ΤΜ5 (δεν ξέρω αν είναι αφύσικο το φορτίο). Βέβαια, όλοι οι ανεμιστήρες του κουτιού είναι σε idle εκείνη τη στιγμή, στα min τους. Έχετε μνήμες με καλές ψύκτρες και οι δύο. Οι Ripjaws V 3000 C14 που είχα έπιαναν 48C στο τέλος του TM5. Η τάση και η συχνότητα μικρή διαφορά στη θερμοκρασία έκαναν. Είχαν μάπα ψύκτρες. Όταν δε είχα και τα 4 DIMMs πάνω ανέβαιναν στους 51C. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Έχετε μνήμες με καλές ψύκτρες και οι δύο. Οι Ripjaws V 3000 C14 που είχα έπιαναν 48C στο τέλος του TM5. Η τάση και η συχνότητα μικρή διαφορά στη θερμοκρασία έκαναν. Είχαν μάπα ψύκτρες. Όταν δε είχα και τα 4 DIMMs πάνω ανέβαιναν στους 51C. Του Πετρου ειναι οι καλυτερες (πλεον). Οι FlareX εχουν σχετικα φτενα heatsinks. Οι Crucial εχουν καλες ψυκτρες αλλα εχουν ΚΟΛΛΑ για να κανει επαφη, πραγμα που κανει την θερμικη συμπεριφορα τους εντελως αθλια. Γι αυτο και οταν τους εβαλα thermal pad (γιατι και η κολλα ειναι αχρηστη, με βιδες κρατιουντε) επεσαν 7-8 βαθμους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Ωραίος! Πες το έτσι. Καλά μου φάνηκαν σούπερ οι θερμοκρασίες του @Πέτρος Πέτρο, δεν έχεις να ανησυχείς καθόλου για τις θερμοκρασίες λοιπόν... Το φορτίο του TM5 είναι όντως αφύσικο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Πάει κι αυτό... Να στρώσω το BIOS, τώρα...όσο ρίχνω επιλογές, ανεβαίνει lat κλπ. Θυμίζω, για παράδειγμα: Αριστερά το "stock" 3400, δεξιά το λίγο πειραγμένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα