leros2004 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, nikpoth είπε Έχει νόημα η αλλαγή σε νεότερο, chipset driver,από AMD? Η καλύτερα από το site της μητρικής παρόλο που είναι ποιο παλιός; Υπάρχει περίπτωση της μητρικής να είναι ποιό κατάλληλος; Και καθόλου μην τους βάλεις δεν χάνεις και τίποτα ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 11 ώρες πριν, nikpoth είπε Και επανέρχομαι, πληροφοριακά, αφού βλέπω πώς η msi λειτουργεί λίγο περίεργα. Τελικά το LLC στην συγκεκριμένη μητρική λειτουργεί σωστά στο vcore και όχι στο (SVI2 TFN).Υπό φορτίο, llc mode 1 ,τάση πυρήνα cpu SVI2 TF, πέφτει 1.262.Ενώ το vcore αυξάνεται σε 1.35. Στο λεβελ 2 ,τάση πυρηνα cpu SVI2 TF, πέφτει 1.244. Ενώ το vcore αυξάνεται 1.34. Οπότε το LLC με αυτο τον τρόπο λειτουργίας ειναι εντελώς άχρηστο γιατί δεν βοηθάει με cpu vdroop. Αδελφε βαλε πολυμετρο, γιατι μαλλον το SVI2 TFN λεει μαλακιες. Παρομοια φαση με τα Idle voltages στην Carbon μου. SVI2 TFN καρφωμενο στα 1.375V, η μητρικη ισχυριζεται πως το Vcore ειναι μεταξυ 0.6V και 1V, ενω το πολυμετρο μου στο VRM λεει 0.83V με 1.016V και πισω απο το σοκετ 0.81V με 1V Λοιπον με ιντριγκαρες λιγο οποτε ειπα να το δοκιμασω. Ειμαι 100% πεπεισμενος οτι στις μητρικες της MSI τουλαχιστον, το SVI2 TFN λεει πιπες. 1.35V το SVI2 TFN, οπως και το VROut ενω το Vcore στα 1.368V Το πολυμετρο μου λεει 1.4V στο VRM και 1.372V στο socket. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 4 ώρες πριν, nikpoth είπε Έχει νόημα η αλλαγή σε νεότερο, chipset driver,από AMD? Η καλύτερα από το site της μητρικής παρόλο που είναι ποιο παλιός; Υπάρχει περίπτωση της μητρικής να είναι ποιό κατάλληλος; 2 ώρες πριν, leros2004 είπε Και καθόλου μην τους βάλεις δεν χάνεις και τίποτα ... Προσωπικά, μου βελτιώνει την κατάσταση στους δίσκους/USB storage...πάντα διαβάζει καλύτερα/πιο γρήγορα, με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις. Οι generic της MS, κάπου χωλαίνουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chriskorfo Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδια καλησπερα!! Ειμαι εδω και λιγες ημερες κατοχος της συγκεκριμενης συνθεσης: Cpu: Ryzen 5 2600x Mobo: Msi b450 gaming pro carbon Ram: G. Skill Ripjaws 5 16 gb 3200 mzh Vga: Sapphire rx 480 nitro 8gb. Cooler: Arctic freezer 33 Αφου εγκατεστησα τα win 10 pro ( fresh install) παρατηρησα οτι το voltage σε idle παιζει 1,42:με 1,45 volt ενω οι πυρηνες παιζουν απο 4.01- 4.21 mhz. Να σημειωσω πως το pbo ειναι στο auto και εχω ανοιχτο το xmp 2( δεν εχω πειραξει τιποτα αλλο). Ειναι φυσιολογικα αυτα τα ρευματα ενω σε stress στο cpu z πανε ολοι οι πυρηνες στα 3,9 με ταση 1.34; Επειδη εχω διαβασει αρκετα και δεν πολυ βγαζω ακρη, μπορει καποιος να μου προτεινει ρυθμισεις με pbo enabled στη μητρικη; η δεν αξιζει και να το κανω disable ; Συγγνωμη για το μεγεθος του post. Οποιαδηποτε βοηθεια καλοδεχουμενη... Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από Chriskorfo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 51 λεπτά πριν, Chriskorfo είπε Παιδια καλησπερα!! Ειμαι εδω και λιγες ημερες κατοχος της συγκεκριμενης συνθεσης: Cpu: Ryzen 5 2600x Mobo: Msi b450 gaming pro carbon Ram: G. Skill Ripjaws 5 16 gb 3200 mzh Vga: Sapphire rx 480 nitro 8gb. Cooler: Arctic freezer 33 Αφου εγκατεστησα τα win 10 pro ( fresh install) παρατηρησα οτι το voltage σε idle παιζει 1,42:με 1,45 volt ενω οι πυρηνες παιζουν απο 4.01- 4.21 mhz. Να σημειωσω πως το pbo ειναι στο auto και εχω ανοιχτο το xmp 2( δεν εχω πειραξει τιποτα αλλο). Ειναι φυσιολογικα αυτα τα ρευματα ενω σε stress στο cpu z πανε ολοι οι πυρηνες στα 3,9 με ταση 1.34; Επειδη εχω διαβασει αρκετα και δεν πολυ βγαζω ακρη, μπορει καποιος να μου προτεινει ρυθμισεις με pbo enabled στη μητρικη; η δεν αξιζει και να το κανω disable ; Συγγνωμη για το μεγεθος του post. Οποιαδηποτε βοηθεια καλοδεχουμενη... Καλησπέρα ,φυσιολογικα ειναι αυτα ολα , αν εχεις aftermarket ψυξη και οχι την στοκ ,δοκιμασε με Pbo enabled και vcore/offset/-/0.0875V Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chriskorfo Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Καλησπερα!! Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Εχω την arctic freezer 33 με 2 ανεμηστηρες! Επισης πρεπει να πειραξω τιποτα στο power plan; η το αφηω ως εχει;; ( ryzen balanced) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Chriskorfo είπε Καλησπερα!! Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Εχω την arctic freezer 33 με 2 ανεμηστηρες! Επισης πρεπει να πειραξω τιποτα στο power plan; η το αφηω ως εχει;; ( ryzen balanced) Τπτ φίλε. Οχι δεν χρειαζεται ,αστο οπως ειναι αν δεν εχεις καποιο προβλημα Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
overpower Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 31 λεπτά πριν, Chriskorfo είπε Καλησπερα!! Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Εχω την arctic freezer 33 με 2 ανεμηστηρες! Επισης πρεπει να πειραξω τιποτα στο power plan; η το αφηω ως εχει;; ( ryzen balanced) Απλα μπες μεσα, στα advanced πηγαινε εκει που λεει για το cpu και το ελαχιστο βαλτο στο 10%. Εμενα ηταν στο 90 και δεν επεφτε πολυ σε idle και το vcore εμενε σταθερα υψηλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, overpower είπε Απλα μπες μεσα, στα advanced πηγαινε εκει που λεει για το cpu και το ελαχιστο βαλτο στο 10%. Εμενα ηταν στο 90 και δεν επεφτε πολυ σε idle και το vcore εμενε σταθερα υψηλο Aν παιζετε παιχνιδια το καλυτερο ειναι να ενεργοποιησετε το ultimate performance που απενεργοποιει το core parking και μετα το Minimum βαλτε οσο θελετε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
overpower Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Aν παιζετε παιχνιδια το καλυτερο ειναι να ενεργοποιησετε το ultimate performance που απενεργοποιει το core parking και μετα το Minimum βαλτε οσο θελετε Αυτο που? οκ σε bfv με αυτο το προφιλ δεν πεφτει το cpu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, overpower είπε Αυτο που? οκ σε bfv με αυτο το προφιλ δεν πεφτει το cpu Τι εννοείς που? Όχι το performance power plan ,το ultimate power plan ,πρέπει να το ενεργοποιήσετε δεν υπάρχει στις επιλογές στα power plans. Άλλο να πέφτει η συχνότητα άλλο να κάνει parking ο πυρήνας. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chriskorfo Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Καλησπέρα ,φυσιολογικα ειναι αυτα ολα , αν εχεις aftermarket ψυξη και οχι την στοκ ,δοκιμασε με Pbo enabled και vcore/offset/-/0.0875V Εγω παντως με τις ρυθμισεις που μου προτεινες θεωρω πως ειμαι καλυτερα τωρα.. Idle παιζει στα 1.38 volt εως 1.4 με 38- 40 βαθμους και σε stress στο 1.32 με 60- 61 βαθμους και all cores 3.98 ghz.. Σε power plan λεω να το αφησω ως εχει Σε all core με pbo τοσο παιζει σε load ( συχνοτητα )? Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από Chriskorfo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 15 λεπτά πριν, Chriskorfo είπε Εγω παντως με τις ρυθμισεις που μου προτεινες θεωρω πως ειμαι καλυτερα τωρα.. Idle παιζει στα 1.38 volt εως 1.4 με 38- 40 βαθμους και σε stress στο 1.32 με 60- 61 βαθμους και all cores 3.98 ghz.. Σε power plan λεω να το αφησω ως εχει Σε all core με pbo τοσο παιζει σε load ( συχνοτητα )? αναλογα την ψυξη την μητρικη και το κομματι και αναλογα την εφαρμογη. τα 4ghz σε all core σε ποιο σεναριο τα ειδες σε stress test η σε καποια αλλη Multithread εφαρμογη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chriskorfo Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε αναλογα την ψυξη την μητρικη και το κομματι και αναλογα την εφαρμογη. τα 4ghz σε all core σε ποιο σεναριο τα ειδες σε stress test η σε καποια αλλη Multithread εφαρμογη? Τα συγκεκριμενα τα ειδα στο stress test του cpu z.( 25 λεπτα). Παιχνιδια δεν εχω προλαβει ακομα να δω ... σαν ψυξη νομιζω εχω καλυτερη απο στοκ και η μητρικη νομιζω ειναι απτις ποιοτικοτερες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 23 λεπτά πριν, Chriskorfo είπε Τα συγκεκριμενα τα ειδα στο stress test του cpu z.( 25 λεπτα). Παιχνιδια δεν εχω προλαβει ακομα να δω ... σαν ψυξη νομιζω εχω καλυτερη απο στοκ και η μητρικη νομιζω ειναι απτις ποιοτικοτερες... κατεβασε το cb r15 αν δεν το εχεις και τρεξτο παρατηρώντας την ωρα του τεστ ποσα Mhz κραταει. Αναλογα και τι κομματι σου εχει κατσει μπορει να κραταει απο 4ghz εως 4,175ghz μεσο ορο στους 2600x 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα