parsifal Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Σε Asus μητρικές, στο BIOS αν γυρίσεις το Vcore σε offset, κάτω αριστερά σου εμφανίζει το base Vcore στο οποίο προστίθεται το offset. Μήπως και η MSI σου κάνει κάτι αντίστοιχο; 52 λεπτά πριν, GiwrgosP- είπε Με ποιο προγραμματακι να τσεκαρω σταθεροτητα του συστηματος; Τεράστια κουβέντα. Εγώ που είμαι λίγο του "play it safe" θα έλεγα Prime95, δωδεκάωρο σε small FFTs συν δωδεκάωρο σε large FFTs. Άλλοι θεωρούν τόσο πολύωρο stability testing υπερβολικό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 40 λεπτά πριν, parsifal είπε Σε Asus μητρικές, στο BIOS αν γυρίσεις το Vcore σε offset, κάτω αριστερά σου εμφανίζει το base Vcore στο οποίο προστίθεται το offset. Μήπως και η MSI σου κάνει κάτι αντίστοιχο; Τεράστια κουβέντα. Εγώ που είμαι λίγο του "play it safe" θα έλεγα Prime95, δωδεκάωρο σε small FFTs συν δωδεκάωρο σε large FFTs. Άλλοι θεωρούν τόσο πολύωρο stability testing υπερβολικό. Αν δεν κάνω λάθος οι MSI δε δίνουν offset δυνατοτητες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, vins είπε Αν δεν κάνω λάθος οι MSI δε δίνουν offset δυνατοτητες Εισαι 3 BIOS update πισω, η αλλιως κανα 3μηνο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiwrgosP- Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Γενικα εγω θελω μια ρυθμιση να παιζει μεχρι 1,34volts σαν οριο. Βλεπω εχει κλειδωσει στα 1,34 και δεν πεφτει ακομα και σε idle.. Το offset θα με βοηθησει σε αυτη τη δουλεια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Εισαι 3 BIOS update πισω, η αλλιως κανα 3μηνο Όντως; Καλά δεν το χρησιμοποιουσα και ποτέ η αλήθεια είναι 🤣 (Και να σου πω δεν το πολυκαταλαβα κιόλας ποτέ, πάντα είχα 2-3 προφίλ, ένα για κάθε χρήση και τα κουμπωνα ανάλογα) Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από vins Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, GiwrgosP- είπε Γενικα εγω θελω μια ρυθμιση να παιζει μεχρι 1,34volts σαν οριο. Βλεπω εχει κλειδωσει στα 1,34 και δεν πεφτει ακομα και σε idle.. Το offset θα με βοηθησει σε αυτη τη δουλεια; Μιας και εχεις την μικρη αδερφη της δικιας μου, εγω απλως βαζω offset μαζι με ανοιχτο cool n quiet και 0% minum processor speed (η οπως αλλιως λεγεται) στο windows power plan και σε idle ο 1400 πεφτει στα 1.55GHz και παιρνει 0.8-1V αναλογα τι background load εχει. Τα προγραμματα δειχνουν βλακειες σε idle, μιας και τα sensors του επεξεργαστη τον θελουν κλειδωμενο στα 1.375 (που τον εχω σε 100% load), ενω το Vcore sensor της μητρικης διαβαζει εως και 0.6V σε idle ενω σε 0.6V δεν λειτουργει καν ο επεξεργαστης. Τα παραπανω νουμερα τα εβγαλα αφου μετρησα με πολυμετρο το VRM αλλα και τους πυκνωτες στο πισω μερος του σοκετ, oποτε ειναι εμπιστα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiwrgosP- Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Μιας και εχεις την μικρη αδερφη της δικιας μου, εγω απλως βαζω offset μαζι με ανοιχτο cool n quiet και 0% minum processor speed (η οπως αλλιως λεγεται) στο windows power plan και σε idle ο 1400 πεφτει στα 1.55GHz και παιρνει 0.8-1V αναλογα τι background load εχει. Τα προγραμματα δειχνουν βλακειες σε idle, μιας και τα sensors του επεξεργαστη τον θελουν κλειδωμενο στα 1.375 (που τον εχω σε 100% load), ενω το Vcore sensor της μητρικης διαβαζει εως και 0.6V σε idle ενω σε 0.6V δεν λειτουργει καν ο επεξεργαστης. Τα παραπανω νουμερα τα εβγαλα αφου μετρησα με πολυμετρο το VRM αλλα και τους πυκνωτες στο πισω μερος του σοκετ, oποτε ειναι εμπιστα. Αρα δηλαδη αν βαλω override 1,375 μπορει να λενε ξερω γω 1,375 τα προγραμματα αλλα θα πεφτει η ταση σε μικροτερες συχνοτητες ή μονο στην περιπτωση του offset ισχυει αυτο; Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από GiwrgosP- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, GiwrgosP- είπε Αρα δηλαδη αν βαλω override 1,375 μπορει να λενε ξερω γω 1,375 τα προγραμματα αλλα θα πεφτει η ταση σε μικροτερες συχνοτητες ή μονο στην περιπτωση του offset ισχυει αυτο; Δεν εχω τεσταρει με override, θα σου πω αυριο αν ειναι. Λογικα παντως οχι. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από kostas_anes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris013 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 παιδια στο PC της υπογραφής θέλω να αναβαθμίσω σε 16gb ram. Τι κιτ προτείνετε να πάρω στο hw που έχω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiwrgosP- Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Δεν εχω τεσταρει με override, θα σου πω αυριο αν ειναι. Λογικα παντως οχι. Έγινε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 22 λεπτά πριν, haris013 είπε παιδια στο PC της υπογραφής θέλω να αναβαθμίσω σε 16gb ram. Τι κιτ προτείνετε να πάρω στο hw που έχω; Παρε μια ιδια αδερφε. Ειναι και φθηνη και θα παιξει σιγουρα. Εκτος και αν θες να ασχοληθεις με σοβαρο OC οπου για κοιτα για flareX στα 160-170 ευρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 45 λεπτά πριν, haris013 είπε παιδια στο PC της υπογραφής θέλω να αναβαθμίσω σε 16gb ram. Τι κιτ προτείνετε να πάρω στο hw που έχω; Την υπάρχουσα σε τι ταχύτητα την τρέχεις? Αν δουλεύει στην ονομαστική παρε αλλη μια ίδια και εισαι κομπλέ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris013 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 25 λεπτά πριν, leros2004 είπε Την υπάρχουσα σε τι ταχύτητα την τρέχεις? Αν δουλεύει στην ονομαστική παρε αλλη μια ίδια και εισαι κομπλέ στην ονομαστική παίζει, αλλά δεν ανεβαίνει παραπάνω. μπορώ να κάνω oc στο cpu μόνο ή πρέπει να ανέβουν και οι ραμ αντίστοιχα; απο την στιγμή που δεν είναι κιτ αν πάρω άλλη μια θα έχω θέμα με bsod κλπ ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xelidoni Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Παιδιά μια ερώτηση πήρα σήμερα τον ryzen 5 2600 και με Wraith Spire RGB για ψύκτρα και βλέπω σε idle 37 με 41 βαθμούς θερμοκρασία είναι νορμάλ ή έχει κάποιο θέμα ο επεξεργαστής γιατί πριν είχα τον ryzen 3 2200g και είχα θερμοκρασίες σε idle 29 με 33 η motherboard είναι η msi x470 gaming pro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
obijuan1983 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ryzen 7 1700 @ 4250 (Chiller) Nομιζω ήρθε η ώρα του να μπει στο Single Stage...ελπίζω να πιάσει γύρω στα 4.6GHz... Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από obijuan1983 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα