akoinonitos Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Ας γελάσουμε... Να πω ότι αισθάνομαι λίγο μλκς αυτή τη στιγμή. Τρέχω το παρακάτω, το οποίο έβγαλε ΤΜ5χ10, για 1η φορά (γενικά, όσο έχω το σύστημα, με οποιοδήποτε kit). To lat που βλέπετε, είναι πλασματικό...υπό την έννοια ότι για 1η φορά έκλεισαοτιδήποτε σχεδόν έτρεχε στον υπολογιστή πριν βάλω το ΤΜ5, μέσω task manager, ενώ απενεργοποίησηα και AV κλπ. Υπάρχει περίπτωση κάποιο από αυτά να μου έκανε την όλη ιστορία με τα errors, και για αυτό να ήμουν σταθερός σε gaming? Με το συνηθισμένο run του AIDA (όπως κάθε φορά το τρέχω, δλδ, για λόγους σύγκρισης) σε αυτό το προφίλ, είμαι κάπου στο 76. Θα του ρίξω λίγο gaming στα αυτιά τώρα, να δω τι θα γίνει. Το συγκεκριμένο προφίλ, μου το έδωσε για 4χ8 dimms χρήστης στο oc.net, με ακόμα πιο χαμηλό VSoC (0.938 νομίζω), δουλεμένο σε 2χχχ με Χ470. Δεν περίμενα καν ότι θα ποστάρει, να πω την αλήθεια. Μαζί, μου έδωσε και προφίλ για 3400, για 2χ8...εκεί πιστεύω θα φάω μούντζα. Τώρα, ως προς τις χτεσινές "αποτυχίες" μου, υπάρχει πιθανότητα να φταίει ο νέος gpu οδηγός που περίμενε στο παρασκήνιο να εγκατασταθεί μέσω win updt...το έχω δει να συμβαίνει ξανά και ξανά. Άντε φτου κι από την αρχή... Ρε φιλε τωρα πέρασα τον driver και είναι 19.1 τι σκατα μου έβγαζε νεότερη ημερομηνία από 19.4.3 που είχα περασμένο και λέω δεν τον περνάω, ανοίγω gpuz και βλέπω 19.1.0. Ως προς το soc voltage τώρα, υπάρχει περίπτωση να περνάς memtest με το x vsoc αλλά να έχεις instability σε cpu workloads. Γι'αυτό πάντα τρέχεις και κάποιο cpu stress test μετά. Το ycrancher είναι ένα καλό test για αυτόν τον σκοπό. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Ρε φιλε τωρα πέρασα τον driver και είναι 19.1 τι σκατα μου έβγαζε νεότερη ημερομηνία από 19.4.3 που είχα περασμένο και λέω δεν τον περνάω, ανοίγω gpuz και βλέπω 19.1.0. Δεν είναι 19.1.0...μη σκας. Απλά η "ομάδα" της AMD που τους ετοιμάζει δεν κάνει καν τον κόπο να κοιτάξει. Πιθανότατα 19.1 είναι η περίοδος που αποσχίστηκε το συγκεκριμένο "κανάλι" και συνέχισε την ανάπτυξη σε WDDM2.6 για την επερχόμενη αναβάθμιση των win. Πρέπει να είναι λίγο μεταγενέστερος του 19.4.1, υπολόγισε (αν και δεν ξέρω ποιές βελτιώσεις μπορεί να λείπουν για συγκεκριμένα παιγνίδια). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε Δεν είναι 19.1.0...μη σκας. Απλά η "ομάδα" της AMD που τους ετοιμάζει δεν κάνει καν τον κόπο να κοιτάξει. Πιθανότατα 19.1 είναι η περίοδος που αποσχίστηκε το συγκεκριμένο "κανάλι" και συνέχισε την ανάπτυξη σε WDDM2.6 για την επερχόμενη αναβάθμιση των win. Πρέπει να είναι λίγο μεταγενέστερος του 19.4.1, υπολόγισε (αν και δεν ξέρω ποιές βελτιώσεις μπορεί να λείπουν για συγκεκριμένα παιγνίδια). Δεν μου δουλεύει όμως το amd settings... Έκανα ένα edit στο προηγούμενο post ρίξε μια ματιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε επισης ποσο κουλο ειναι το aida ρε φιλε ,αμα βαλω stress σε cpu ,fpu,cache μαξαρει 49 βαθμους ,αμα βαλω μονο την fpu παει 52 ,τι ακυρο ειναι αυτο? Καθόλου κουλό. Το AiDA τρέχει εκ περιτροπής τα stress tests που επιλέγεις, για λίγα sec το καθένα. Οπότε σε λίγα sec το FPU δεν προλαβαίνει να φτάσει max. Ενώ όταν δουλεύει συνέχεια ... Γενικά το stress FPU του AIDA παράγει την περισσότερη θερμότητα από όσα έχω δοκιμάσει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 34 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ως προς το soc voltage τώρα, υπάρχει περίπτωση να περνάς memtest με το x vsoc αλλά να έχεις instability σε cpu workloads. Γι'αυτό πάντα τρέχεις και κάποιο cpu stress test μετά. Το ycrancher είναι ένα καλό test για αυτόν τον σκοπό. Μόλις έβγαλα και έναν ολόκληρο γύρο του "ολοκληρωμένου μετροπρογράμματός μου", και δεν είχα το παραμικρό. Θα ρίξω κι 1-2 ζορίσματα στη cpu, για το καλό. Μετά, θα τα απαυτώσω όλα και θα δοκιμάσω το 3400 προφίλ. 27 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Δεν μου δουλεύει όμως το amd settings... Το συγκεκριμένο πακέτο έρχεται με το Radeon settings lite. Αν πας στο start menu θα το δεις από εκεί. Δεν υποστηρίζει προφίλ ανά παιγνίδι, δεν έχει ReLive+Overlay/Metrics και κάτι ψιλά ακόμα. Θεωρητικά, μπορείς να του βάλεις από πάνω το R.Settings από τους 19.4.3, αν στην εγκατάσταση επιλέξεις μόνο αυτό. Μάλιστα.... Με 1.38+1.1 (το οποίο μάλλον είναι και ψηλό...για 1.05 με βλέπω κάποια στιγμή), αυτά. Τα προφίλ που βασίστηκα, είναι αυτά: Πάω να τρέξω κάποια πράματα, να δω αν είναι οκ... Ερώτηση: Γιατί δεν με αφήνει να βάλω την απάνω εικόνα στις κανονικές της διαστάσεις, όταν η από κάτω είναι φαρδύτερη (μου γράφει μέχρι 288px...)? 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Θα βάλω τα γέλια... Έβγαλε κανονικά CBR15, CBR20, TM5x10, αλλά κόλλησε μόλις φόρτωνε το SotTR demo (μπορεί να φταίει ο νέος οδηγός...πιθανότατα θα γυρίσω σε 19.4.3 εκτός κι αν σύντομα βγει 19.5.χ). Μένει το BFV, ουσιαστικά. Ως προς τα προφίλ...η βασική διαφορά με οτιδήποτε έχω δοκιμάσει με αυτές τις μνήμες (και με τις προηγούμενες), είναι πως έχει ένα τσακ χαλαρότερο το tRC, σε σχέση με τον κανόνα του 1usmus " Do not forget to follow the rule tRC = tRAS + tRP" Με 24ρια DrvStr έπαιζα πάντα, 53.3 (στις προηγούμενες 48) στο ProcODT, τα RTTs όπως τα έχει κι αυτός. Άντε, να δούμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 48 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Θα βάλω τα γέλια... Έβγαλε κανονικά CBR15, CBR20, TM5x10, αλλά κόλλησε μόλις φόρτωνε το SotTR demo (μπορεί να φταίει ο νέος οδηγός...πιθανότατα θα γυρίσω σε 19.4.3 εκτός κι αν σύντομα βγει 19.5.χ). Μένει το BFV, ουσιαστικά. Ως προς τα προφίλ...η βασική διαφορά με οτιδήποτε έχω δοκιμάσει με αυτές τις μνήμες (και με τις προηγούμενες), είναι πως έχει ένα τσακ χαλαρότερο το tRC, σε σχέση με τον κανόνα του 1usmus " Do not forget to follow the rule tRC = tRAS + tRP" Με 24ρια DrvStr έπαιζα πάντα, 53.3 (στις προηγούμενες 48) στο ProcODT, τα RTTs όπως τα έχει κι αυτός. Άντε, να δούμε. Έτρεξα πολλές φορές sottr αλλά δεν μου έκανε κανένα θέμα. Τρέξε κάποιο cpu stress test να δεις αν φταίει το soc voltage. Το tm5 το τρέχεις με τα 5tests η με τα 15? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Έτρεξα πολλές φορές sottr αλλά δεν μου έκανε κανένα θέμα. Τρέξε κάποιο cpu stress test να δεις αν φταίει το soc voltage. Το tm5 το τρέχεις με τα 5tests η με τα 15? Μόλις έβγαλα σχεδόν 45' BFV χωρίς το παραμικρό. Μία φορά δοκίμασα το Shadow, μπορεί να ήταν τυχαίο. Τρέχω το test με τα 15, το v3 αν δεν κάνω λάθος, το τελευταίο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαι 95+% σταθερός εδώ πάνω και να αντέχει...θυμάσαι τι φίφες έχω φάει με τις 3000, όχι με 3400. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
STORM1978 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 38 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Μόλις έβγαλα σχεδόν 45' BFV χωρίς το παραμικρό. Μία φορά δοκίμασα το Shadow, μπορεί να ήταν τυχαίο. Τρέχω το test με τα 15, το v3 αν δεν κάνω λάθος, το τελευταίο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαι 95+% σταθερός εδώ πάνω και να αντέχει...θυμάσαι τι φίφες έχω φάει με τις 3000, όχι με 3400. Γεια στείλε μια σε παρακαλώ το profile από τα μέρη μου να το ρίξω πάνω στις G.SKILL FLAREX να δω τι πιάνουν... BTW, οι Patriot μια που μπήκαν πάνω και μια που μαμήθηκε το σύμπαν μαζί με το 12θεο παρέα... 2133 και κολλήματα μετά από μερικά λεπτά! Οπότε πίσω , να πάρω τα χρήματα μου και βούρ για νέο 16gb κίτ ίδιο με το υπάρχον G.SKILL. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, STORM1978 είπε Γεια στείλε μια σε παρακαλώ το profile από τα μέρη μου να το ρίξω πάνω στις G.SKILL FLAREX να δω τι πιάνουν... BTW, οι Patriot μια που μπήκαν πάνω και μια που μαμήθηκε το σύμπαν μαζί με το 12θεο παρέα... 2133 και κολλήματα μετά από μερικά λεπτά! Οπότε πίσω , να πάρω τα χρήματα μου και βούρ για νέο 16gb κίτ ίδιο με το υπάρχον G.SKILL. Μιας και εχεις και εσυ FlareX ριξε μια αυτο εδω να δεις αν το πιανει. Θα ελεγα στα 1.44-1.45V οτι το σηκωνεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
STORM1978 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Μιας και εχεις και εσυ FlareX ριξε μια αυτο εδω να δεις αν το πιανει. Θα ελεγα στα 1.44-1.45V οτι το σηκωνεις. Δοκιμάζω και επιστρέφω. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από STORM1978 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
overpower Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Aorus x470 non wifi - 2600 - G.SKILL cl16 3200 ειναι καλο setup? Καλη η μητρικη για oc? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, overpower είπε Aorus x470 non wifi - 2600 - G.SKILL cl16 3200 ειναι καλο setup? Καλη η μητρικη για oc? Nope οι giga στο ΑΜ4 είναι τραγικές, πέρα της καλύτερης (UD7, πωσλεγεται) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, Sheogorath είπε πέρα της καλύτερης (UD7, πωσλεγεται) Kαι αυτη χαλια ειναι (για τα λεφτα της) 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
STORM1978 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, kostas_anes είπε Kαι αυτη χαλια ειναι (για τα λεφτα της) 😂 Δεν έγινε τίποτα, απευθείας F9 η μητρική, ούτε καν άκουσε τις αλλαγές στο προφίλ. Θα δω με διάβασμα μέχρι που μπορούμε να τις φτάσουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα