parsifal Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Πρέπει να έχει δίκιο ο mpokwsths, μέχρι 1.025V Vsoc προτείνεται για Ryzen 2xxx. Σε 1xxx, μπορεί κάλιστα να θέλει 1.1V ή και λίγο παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Στις 2/5/2019 στις 11:31 ΠΜ, mpokwsths είπε Το έτρεξα και εγώ μια γιατί μου φάνηκαν λίγο ψηλές οι θερμοκρασίες σου ενώ το κουτί σου και η ψύκτρα σου είναι καλά. R5 2600 1.2875V LLC2 (έτσι είναι σταθερό πάντα) @ 4Ghz Ψύκτρα: Thermalright True Spirit 140mm Direct , Κουτί: Phanteks Enthoo Pro M TG με 4x140mm ανεμιστήρες (όχι φουλαρισμένοι) Θερμοκρασία περιβάλλοντος: 22,5C Το LLC1 είναι κατάλληλο; Επίσης 1.3χχ σε idle και 1.265V load; Παράξενο μου φαίνεται. Το Vsoc σου είναι πολύ ψηλά. Ανεβάζεις θερμοκρασία και από εκεί άδικα. Το 1.1v soc σε 1st gen ρύζι είναι στανταρακι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, kostas_anes είπε Τον 1usmus γραφτον, αυτο το κιτακι θελει μαεστρια, οχι οδηγους. Ειναι λιγο δυστροπο σε μερικα και θα σου παρει λιγο καιρο να το μαθεις, ποσο μαλλον στην δικη σου περιπτωση. Επισης την επομενη φορα λιγο πιο high-res screenshot γιατι μου βγηκανε τα ματια να διακρινω timings Για το TM5 δεν ξερω. Τα CAD δοκιμασε τα 30/30/40/60. Το ProcODT εμενα στην ASRock ηθελε 68.6, στην Carbon το ετρεχα 53.3 ομως. RZQ 240Ohm δεν ειναι αν θυμαμαι καλα? Αν ειναι οντως τοτε μου λες για 34/off/48. Δοκιμασε το RTT_Park σε 60 (RZQ/4) οπως και το Nom σε RZQ/5 Περιμένω από μέρα σε μέρα το νέο του tool, που υποτίθεται έχει υποστήριξη και για μαργαρίτες και για Τ. Μέχρι τώρα, πάντως, ούτε σαν αστείο δεν συμφωνούν τα νούμερά του μαζί μου. Τα υπόλοιπα, σιγά σιγά. Όσο για τα screens έχεις δίκιο, αλλά τις απαυτώνει ο uploader/messenger του forum. 2 ώρες πριν, mpokwsths είπε @Πέτρος Πάλι έχεις πολλά μέτωπα ανοικτά και δε θα βγάλεις εύκολα άκρη. Είσαι σίγουρος για το Vsoc σου; Τόσο θέλω με τον μετρίου bin 2600 μου (υποτίθεται ότι οι 2nd gen θέλουν κάμποσο πιο χαμηλό) για 3200Mhz. Το χαμηλό Vsoc μπορεί να είναι υπεύθυνο για διάφορα περίεργα errors και αστάθεια. Επίσης μπορεί να είναι ιδέα μου αλλά κάτι σαν να άλλαξε με τα 0.0.7.x bios και την απαίτηση για Vsoc. Το διευκρίνησα: Αλγόριθμος για σκαμπίλια. Πρόσεξε τι παίζει με το VSoc...Με τις προηγούμενες μνήμες, ξεκίνησα από 1.1 και σταδιακά έπεσα στο 1.025, όταν για πρώτη φορά λειτούργησαν 3000/15. Με τις τωρινές, είτε με 1.36+1.025 (που τις έχω τώρα) είτε με 1.41+1.1, σε ΤΜ5 κλπ, απαυτώνεται ο Δίας μαζί και όλο το 12θεο. Ειλικρινά, θα χρησιμοποιήσω μόνο το BFV για σταθερότητα-επιδόσεις. Αν μου είναι εκεί σταθερό, αποκλείω να υπάρξει θέμα σε οποιοδήποτε άλλο δικό μου σενάριο (πλην αντίστοιχα ζόρικου παιγνιδιού). 2 ώρες πριν, parsifal είπε Πρέπει να έχει δίκιο ο mpokwsths, μέχρι 1.025V Vsoc προτείνεται για Ryzen 2xxx. Σε 1xxx, μπορεί κάλιστα να θέλει 1.1V ή και λίγο παραπάνω. 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Το 1.1v soc σε 1st gen ρύζι είναι στανταρακι. Μην είστε απόλυτοι, ωρέ. Με το 0072, αρκετοί αναφέρουν για χαμηλότερες θερμοκρασίες παντού, χαμηλότερες απαιτήσεις σε τάση για επεξεργαστή/μνήμες κλπ (τουλάχιστον στο νήμα των Taichi στο oc.net). To βλέπω κι εγώ στον επεξεργαστή, όπου τραβάει λιγότερο και με σαφώς χαμηλότερες θερμοκρασίες (και έχει ζεστάνει κάπως και το σπίτι) σε πολύωρο gaming, σύμφωνα με το HWInfo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 13 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Περιμένω από μέρα σε μέρα το νέο του tool, που υποτίθεται έχει υποστήριξη και για μαργαρίτες και για Τ. Μέχρι τώρα, πάντως, ούτε σαν αστείο δεν συμφωνούν τα νούμερά του μαζί μου. Τα υπόλοιπα, σιγά σιγά. Όσο για τα screens έχεις δίκιο, αλλά τις απαυτώνει ο uploader/messenger του forum. Το διευκρίνησα: Αλγόριθμος για σκαμπίλια. Πρόσεξε τι παίζει με το VSoc...Με τις προηγούμενες μνήμες, ξεκίνησα από 1.1 και σταδιακά έπεσα στο 1.025, όταν για πρώτη φορά λειτούργησαν 3000/15. Με τις τωρινές, είτε με 1.36+1.025 (που τις έχω τώρα) είτε με 1.41+1.1, σε ΤΜ5 κλπ, απαυτώνεται ο Δίας μαζί και όλο το 12θεο. Ειλικρινά, θα χρησιμοποιήσω μόνο το BFV για σταθερότητα-επιδόσεις. Αν μου είναι εκεί σταθερό, αποκλείω να υπάρξει θέμα σε οποιοδήποτε άλλο δικό μου σενάριο (πλην αντίστοιχα ζόρικου παιγνιδιού). Μην είστε απόλυτοι, ωρέ. Με το 0072, αρκετοί αναφέρουν για χαμηλότερες θερμοκρασίες παντού, χαμηλότερες απαιτήσεις σε τάση για επεξεργαστή/μνήμες κλπ (τουλάχιστον στο νήμα των Taichi στο oc.net). To βλέπω κι εγώ στον επεξεργαστή, όπου τραβάει λιγότερο και με σαφώς χαμηλότερες θερμοκρασίες (και έχει ζεστάνει κάπως και το σπίτι) σε πολύωρο gaming, σύμφωνα με το HWInfo αλλο μνημες ,αλλο επεξεργαστης(cores) αλλο soc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Εμένα πάλι το σύστημα εδώ και λίγες μέρες αποφάσισε ότι δεν του αρέσουν τα 3533mhz (κρασαρίσματα κολλήματα), που εδώ και μήνες δούλευε απροβλημάτιστα και είχε τεσταριστεί εξαντλητικά. Το γύρισα στα 3466 και επανήλθε η ηρεμία μου. Χωρίς να έχω αλλάξει κάτι σε ρυθμίσεις bios Κτλ κτλ απορώ τι το έπιασε.. Είμαι κάπως ετσι πλέον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, leros2004 είπε Εμένα πάλι το σύστημα εδώ και λίγες μέρες αποφάσισε ότι δεν του αρέσουν τα 3533mhz (κρασαρίσματα κολλήματα), που εδώ και μήνες δούλευε απροβλημάτιστα και είχε τεσταριστεί εξαντλητικά. Το γύρισα στα 3466 και επανήλθε η ηρεμία μου. Χωρίς να έχω αλλάξει κάτι σε ρυθμίσεις bios Κτλ κτλ απορώ τι το έπιασε.. Είμαι κάπως ετσι πλέον Ριξε μια ενα AIDA αν δεν σου κανει κοπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 18 λεπτά πριν, akoinonitos είπε αλλο μνημες ,αλλο επεξεργαστης(cores) αλλο soc Βρε ναι, εννοείται. Δεν έχω όμως άμεσο τρόπο να μετρήσω τις μνήμες. Υπάρχουν αναφορές, πάντως, για oc στις μνήμες με σαφώς λιγότερη τάση από ότι πριν (τόσο σε VDDR όσο και σε VSoC). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Moderators Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Τι θέλω και μπαίνω στο thread????? Ό,τι και είχα σταθεροποιηθεί στα 3200 14/15/14/14/28/42 με GDM και PDM disabled με 1,395v, XFR enhancement enabled, 53.3 procODT (με 60 δεν άναβε καν ), Offset -0,05 (LLC3, στη μέση) και vsoc 0,95, μπαίνω και διαβάζω τον @mpokwsths να λέει ότι παίζει το vsoc με το CADBUS! Που ήταν το μόνο που είχα αφήσει auto (κι εμένα με τον νέο AGESA 120 το διαβάζει το RTC, αλλά ήταν 24). Φτου κι απ την αρχή τώρα 😛 Επεξ/σία 3 Μαΐου 2019 από GeorgeMan 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Ριξε μια ενα AIDA αν δεν σου κανει κοπο. πφφφ παίζεις με το πονο μου εσυ Το χάσαμε το 60αρη πατριώτη Τώρα: Πριν: Επεξ/σία 3 Μαΐου 2019 από leros2004 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Τι θέλω και μπαίνω στο thread????? Ό,τι και είχα σταθεροποιηθεί στα 3200 14/15/14/14/28/42 με GDM και PDM disabled με 1,395v, XFR enhancement enabled, 53.3 procODT (με 60 δεν άναβε καν ), Offset -0,05 (LLC3, στη μέση) και vsoc 0,95, μπαίνω και διαβάζω τον @mpokwsths να λέει ότι παίζει το vsoc με το CADBUS! Που ήταν το μόνο που είχα αφήσει auto (κι εμένα με τον νέο AGESA 120 το διαβάζει το RTC, αλλά ήταν 24). Φτου κι απ την αρχή τώρα 😛 κατσε ρε συ ,αμεσως να τα βαψεις μαυρα ,το cheker διαβαζει λαθος γτ να εχεις θεμα δλδ? ριξε ενα Memtest το βραδυ και δες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Moderators Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 3 minutes ago, akoinonitos said: κατσε ρε συ ,αμεσως να τα βαψεις μαυρα ,το cheker διαβαζει λαθος γτ να εχεις θεμα δλδ? ριξε ενα Memtest το βραδυ και δες. Όχι δεν έχω θέμα, απλά νόμιζα ότι τέλειωσα με τα optimizations (και ήμουν πανευτυχής που έπαιξαν και με το νέο AGESA), ενώ τώρα μαθαίνω ότι μπορεί να ρίξω και ένα τσικ τις τάσεις παίζοντας με τα CADBUS. Άλλες 500 ώρες testing τώρα 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 εγω μιας και ερχεται ζεστη εχω πεσει στα 4ghz στην cpu με 1.18v llc3 και εχω περασει τα πιο χαλαρα fast στις μνημες με 1.44v απο 1.46v που εδινα πριν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Moderators Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 8 minutes ago, akoinonitos said: εγω μιας και ερχεται ζεστη εχω πεσει στα 4ghz στην cpu με 1.18v llc3 και εχω περασει τα πιο χαλαρα fast στις μνημες με 1.44v απο 1.46v που εδινα πριν. Το έχεις καρφώσει στα 4GHz? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, GeorgeMan είπε Το έχεις καρφώσει στα 4GHz? Ναι φίλε δεν χάνω σχεδόν τπτ σε gaming και είναι παγακι ο επεξεργαστής σε μια ώρα prime95 έφτασε 49,9 βαθμούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Moderators Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 12 minutes ago, akoinonitos said: Ναι φίλε δεν χάνω σχεδόν τπτ σε gaming και είναι παγακι ο επεξεργαστής σε μια ώρα prime95 έφτασε 49,9 βαθμούς. Το σκεφτόμουν κι εγώ, αλλά τα 4.35 είναι δέλεαρ διάολε...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα