kostas_anes Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Και μιας και ηρθαν οι FlareX να και το νεο 24/7 OC. Δυστυχως το 3533, 3600, 3666 και 3733 δεν το σηκωνει ο IMC χωρις 0.0.7.2 AGESA, με οτι timings και τασεις και να δοκιμασα, πεταει error σε συγκεκριμενα tests του TM5 μονο σε ολες αυτες τις συχνοτητες. Αν ειχε καλυτερο IMC υποθετω οτι στα 3600 με σχεδον παρομοια timings με αυτα που βλεπετε θα ετρεχε απροσκοπτα με 1.42-1.44V Το απο κατω ειναι με 1.4V. Και πρεπει να πειραματιστω λιγο με το tRFC γιατι εχω την αισθηση οτι πεφτει και πιο κατω. Τουλαχιστον για benching δεν εχει θεμα μεχρι τα 3733, οποτε δεν με πειραζει ιδιαιτερα. Spoiler Επεξ/σία 2 Μαΐου 2019 από kostas_anes 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Εντωμεταξύ νομίζω ότι χειροτέρεψε μετά το τελευταίο bios. Είμαι σχεδόν σίγουρος, πριν βάλουν το offset v, δύο bios πίσω δλδ, δεν είχε τόσο πολύ vdroop. Θα ψάξω σε παλιά screenshot να βρώ αποτελέσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Δυστυχως το 3533, 3600, 3666 και 3733 δεν το σηκωνει ο IMC Καλορίζικο! Με παραπάνω Vsoc; Παίξε και με CAD_BUS. Άργησα λίγο αλλά πήρα το μάθημα μου με τη σχέση συχνότητας + Vsoc + CAD_BUS + errors στο TM5. Επίσης ποια είναι η επίδραση του Geardown στη νέα μνήμη; Επεξ/σία 2 Μαΐου 2019 από mpokwsths 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, mpokwsths είπε Με παραπάνω Vsoc; Παίξε και με CAD_BUS. Άργησα λίγο αλλά πήρα το μάθημα μου με τη σχέση συχνότητας + Vsoc + CAD_BUS + errors στο TM5. Βοηθαει το Vsoc αλλα ρε φιλε να φτανω στα 1.18 για να ριξω τα 4 errors που βγαζει το run στα 2, εεε οκ δεν λεει. Σε καποια φαση θα ασχοληθω παραπανω, σημερα δεν ψηνομαι ιδιαιτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 39 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Δεν είναι απαραίτητο. Κοίτα το δικό μου screenshot. Min=1,281 και max=1,294. Είχε και εναλλαγές φορτίου μέσα. Αλλά εντάξει, καταλαβαίνω τι λες. Ας έχει λογικό Vdroop. Το 1.325 --> 1.262 είναι πάρα πολύ. Όχι τίποτα άλλο, νομίζει το παλικάρι ότι δουλεύει τον επεξεργαστή του στο 1.325... Τα spikes δεν τα μετράει το προγραμμα, είναι πολύ χρονικά περιορισμένα αλλά μπορούν να φτάσουν και τα +0.2-0.3 βολτ σε διαφορική τάση. Για αυτό υπάρχει το droop. Τώρα θα πεις είναι χαμηλά τα 1.32 για βάση, δεν είναι και 1.4+ να πάνε στιγμιαία 1.6+ που έχουν μερικοί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Στις 1/5/2019 στις 9:45 ΜΜ, Πέτρος είπε To ξέρω, για 4ρια τα σκοπεύω. Απλά, αν δεν βγάλω σε κάθε αλλαγή 1-1.5 ώρα BFV συνεχόμενο, δεν πείθομαι ότι είμαι "σταθερός", οπότε για την ώρα κάθομαι εδώ. Μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες, λογικά θα έχω τερματίσει αυτό το προφίλ σε σφίξιμο, οπότε θα δω για 3333 ή για κάποιο πιθανό 14ρι σε 3200. 7 ώρες πριν, Πέτρος είπε Θα βάλω τα SCL 4ρια, και θα δώσω κάτι παραπάνω στο VDDR (1.41), να δω αν θα αυξηθεί η συχνότητα και τα κρούσματα ή θα μείνουν ίδια/μειωθούν (ξέρω...ο αλγόριθμός μου είναι για σκαμπίλια). Με τα 4ρια και το 1.41, δεν έβγαλε κιχ. Παραδόξως όμως στο AIDA είμαι ένα τσακ χειρότερα σε latency. Αφού λειτουργεί, όμως, το δέχομαι για την ώρα. Επόμενος στόχος το tWR (24->12?). Μετά, τί λέτε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Με τα 4ρια και το 1.41, δεν έβγαλε κιχ. Παραδόξως όμως στο AIDA είμαι ένα τσακ χειρότερα σε latency. Αφού λειτουργεί, όμως, το δέχομαι για την ώρα. Επόμενος στόχος το tWR (24->12?). Μετά, τί λέτε? Το tWR το ριχνεις και 10 (τουλαχιστον στις δικες μου μητρικες).... Κοιτα και για tCWL 14 οπως και tWRRD 1, tRTP 10ρακι, tRRDS/L 4/4, tFAW 16... Βασικα ολα, ριξε πονο Μονο το tRDWR αστο 7 γιατι πιο κατω δεν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Παραδόξως όμως στο AIDA είμαι ένα τσακ χειρότερα σε latency Παίρνεις παραπάνω από μία μετρήσεις; Αν ναι, πόσες; Και υπολογίζεις M.O. ή το καλύτερο αποτέλεσμα; Ρωτάω γιατί θα με βοηθήσει στη λογική του script που αναπτύσσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, parsifal είπε Παίρνεις παραπάνω από μία μετρήσεις; Αν ναι, πόσες; Και υπολογίζεις M.O. ή το καλύτερο αποτέλεσμα; Ρωτάω γιατί θα με βοηθήσει στη λογική του script που αναπτύσσω. Ειναι παντελως απροβλεπτο, εδω με τα timings που τρεχω σε καποια φαση μου εβγαλε latency 74ns Κανονικα ξερω οτι ειμαι καπου στο 67αρι. Γενικα τρεχτο 3 φορες και βγαλε το average αυτων που σου βγαζουν νοημα. 4 ώρες πριν, mpokwsths είπε Επίσης ποια είναι η επίδραση του Geardown στη νέα μνήμη; Λολ τωρα το ειδα αυτο.... Η επιδραση του GDM ε? Λοιπον μεχρι τα 3466 την παλευει σχετικα οκ. Δηλαδη φαση μπορω να το κανω disable και να μην χρειαστει να ριξω BIOS reset για να ξανανοιξει το PC Aλλα ειναι υπερβολικα ασταθες. Πανω απο 3466 τα ιδια οπως πριν. Κοιτα, τουλαχιστον αισθητη βελτιωση σε σχεση με πριν που δεν μπορουσα να το εχω disabled καθολου. Γενικα παιζει ρολο το ποσο καλο IMC εχεις και εγω ως γνωστον εχω IMC Tα gains δεν θα τα ελεγα και τρελα. ~70MB/s πανω bandwidth γενικα και 1ns κατω σε latency. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2019 από kostas_anes 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 15 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Με τα 4ρια και το 1.41, δεν έβγαλε κιχ. Παραδόξως όμως στο AIDA είμαι ένα τσακ χειρότερα σε latency. Αφού λειτουργεί, όμως, το δέχομαι για την ώρα. Επόμενος στόχος το tWR (24->12?). Μετά, τί λέτε? Παπάγια...έβγαλε 1+ ώρα στο "μετροπρόγραμμα" της καρδιάς μου, και πέταξε error IBT σε std (!!!) στη 2η λούπα. Με το 24, αυτό, δεν πρόλαβα να πειράξω τίποτα. 9 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Το tWR το ριχνεις και 10 (τουλαχιστον στις δικες μου μητρικες).... Κοιτα και για tCWL 14 οπως και tWRRD 1, tRTP 10ρακι, tRRDS/L 4/4, tFAW 16... Βασικα ολα, ριξε πονο Μονο το tRDWR αστο 7 γιατι πιο κατω δεν. Πρέπει να πάω ένα βήμα πίσω, μάλλον, στο ΧΜΡ και να αρχίσω τσίκι-τσίκι πάλι από εκεί. 7 λεπτά πριν, parsifal είπε Παίρνεις παραπάνω από μία μετρήσεις; Αν ναι, πόσες; Και υπολογίζεις M.O. ή το καλύτερο αποτέλεσμα; Ρωτάω γιατί θα με βοηθήσει στη λογική του script που αναπτύσσω. Να σου πω επακιβώς: Μπαίνω Win, αφήνω 1-2' να περάσουν να φορτώσει είναι στο ξεκίνημα και μετά ανοίγω το bench. Το αφήνω κι αυτό 30'' να "κάτσει", και μετά το τρέχω δυο φορές, με 1' κενό μεταξύ τους. Συνήθως, έτσι, οι διαφορές είναι στο 0.1-0.2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 2+ ώρες μετά...Houston, we've got problem. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Πουλα 1700 και τσιμπα αλλον γιατι δεν παλευεται 🤣 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 10 ώρες πριν, kostas_anes είπε Πουλα 1700 και τσιμπα αλλον γιατι δεν παλευεται 🤣 Δεν στην κάνω τη χάρη! 😛 😛 😛 Δεν βγάζω την παραμικρή άκρη... Όσο ακολουθώ τον οδηγό του 1usmus για σταθερότητα, τόσο πιο ασταθή και δύστροπα βγαίνουν τα προφίλ. Όσο κάνω του "κεφαλιού" μου, εμπειρικά, κάτι παλεύεται. Συμβαίνει τώρα: Full στα errors, αλλά σταθερότατο, με 1.36 κιόλας. Αν δείτε παραπάνω, θεωρητικά είναι το ίδιο προφίλ που είχα στην αρχή, με μόνη αλλαγή στο tFAW σε 36 από 37 και χαμηλότερο tRFC. Στην πράξη, παλεύω με proc_ODT+RTTs, να βρω "τυφλά" τι λειτουργεί και τι όχι. Τα νούμερα που βγάζει το RTC είναι λάθος, απλά δείχνει κάτι (στο πάνω πεδίο). Τα μόνα που "σιγούρεψα" μέχρι τώρα, είναι πως το 48 δεν με αφήνει καν να Postάρω, με 53 ή 60 κάτι γίνεται. Επίσης, θέλει (μάλλον) RTTnom: RZQ/7, WR:off, PARK:RZQ/5 Παίζει το ΤΜ5 να βγάζει κουλαμάρες και να με αποπροσανατολίζει εντελώς, λόγω win insider ή οτιδήποτε άλλο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Δεν στην κάνω τη χάρη! 😛 😛 😛 Δεν βγάζω την παραμικρή άκρη... Όσο ακολουθώ τον οδηγό του 1usmus για σταθερότητα, τόσο πιο ασταθή και δύστροπα βγαίνουν τα προφίλ. Όσο κάνω του "κεφαλιού" μου, εμπειρικά, κάτι παλεύεται. Συμβαίνει τώρα: Full στα errors, αλλά σταθερότατο, με 1.36 κιόλας. Αν δείτε παραπάνω, θεωρητικά είναι το ίδιο προφίλ που είχα στην αρχή, με μόνη αλλαγή στο tFAW σε 36 από 37 και χαμηλότερο tRFC. Στην πράξη, παλεύω με proc_ODT+RTTs, να βρω "τυφλά" τι λειτουργεί και τι όχι. Τα νούμερα που βγάζει το RTC είναι λάθος, απλά δείχνει κάτι (στο πάνω πεδίο). Τα μόνα που "σιγούρεψα" μέχρι τώρα, είναι πως το 48 δεν με αφήνει καν να Postάρω, με 53 ή 60 κάτι γίνεται. Επίσης, θέλει (μάλλον) RTTnom: RZQ/7, WR:off, PARK:RZQ/5 Παίζει το ΤΜ5 να βγάζει κουλαμάρες και να με αποπροσανατολίζει εντελώς, λόγω win insider ή οτιδήποτε άλλο? Τον 1usmus γραφτον, αυτο το κιτακι θελει μαεστρια, οχι οδηγους. Ειναι λιγο δυστροπο σε μερικα και θα σου παρει λιγο καιρο να το μαθεις, ποσο μαλλον στην δικη σου περιπτωση. Επισης την επομενη φορα λιγο πιο high-res screenshot γιατι μου βγηκανε τα ματια να διακρινω timings Για το TM5 δεν ξερω. Τα CAD δοκιμασε τα 30/30/40/60. Το ProcODT εμενα στην ASRock ηθελε 68.6, στην Carbon το ετρεχα 53.3 ομως. RZQ 240Ohm δεν ειναι αν θυμαμαι καλα? Αν ειναι οντως τοτε μου λες για 34/off/48. Δοκιμασε το RTT_Park σε 60 (RZQ/4) οπως και το Nom σε RZQ/5 Επεξ/σία 3 Μαΐου 2019 από kostas_anes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 @Πέτρος Πάλι έχεις πολλά μέτωπα ανοικτά και δε θα βγάλεις εύκολα άκρη. Είσαι σίγουρος για το Vsoc σου; Τόσο θέλω με τον μετρίου bin 2600 μου (υποτίθεται ότι οι 2nd gen θέλουν κάμποσο πιο χαμηλό) για 3200Mhz. Το χαμηλό Vsoc μπορεί να είναι υπεύθυνο για διάφορα περίεργα errors και αστάθεια. Επίσης μπορεί να είναι ιδέα μου αλλά κάτι σαν να άλλαξε με τα 0.0.7.x bios και την απαίτηση για Vsoc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα