mpokwsths Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Πολύπλοκη υπόθεση τα ρύζια και οι μνήμες. Μια ρύθμιση αλλάζεις και θέλουν ψάξιμο άλλες 5 ρυθμίσεις. Στα 3200 (DR) θέλω άλλο Vsoc για κάθε συνδυασμό CAD_BUS: 1.1V για 24/30/24/24, 1.0375 για 24/24/24/24 και 1.025 για 24/24/24/20 Η μητρική στο auto διαλέγει μια από τις δύο πρώτες, συνήθως τη δεύτερη. 😣 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Kουβέντα να γίνεται, αλλά γιατί πχ αν θέλω να κλοκάρω cpu να χρησιμοποιήσω το offset, και όχι να αυξήσω το vcore? Καταλαβαίνω τι κάνει το offset, η απορία μου είναι τι κερδίζω αν το κάνω μέσω offset και όχι μέσω vcore Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 14 λεπτά πριν, outlaw star είπε Kουβέντα να γίνεται, αλλά γιατί πχ αν θέλω να κλοκάρω cpu να χρησιμοποιήσω το offset, και όχι να αυξήσω το vcore? Καταλαβαίνω τι κάνει το offset, η απορία μου είναι τι κερδίζω αν το κάνω μέσω offset και όχι μέσω vcore χρησιμοποιωντας Offset ,υποτιθεται οτι εχεις τι δυνατοτητα σε idle η cpu να ριχνει τα ρολογια και την ταση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε χρησιμοποιωντας Offset ,υποτιθεται οτι εχεις τι δυνατοτητα σε idle η cpu να ριχνει τα ρολογια και την ταση. Α, οκ, now it makes sense (πω πω πω, πως το μιλάω το Αγγλικό ) Λες όμως ''υποτίθεται''. Δηλαδή στην πράξη δε συμβαίνει ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, outlaw star είπε Α, οκ, now it makes sense (πω πω πω, πως το μιλάω το Αγγλικό ) Λες όμως ''υποτίθεται''. Δηλαδή στην πράξη δε συμβαίνει ?? Τα ρολογια πεφτουν σιγουρα ,η ταση τωρα ειναι ενα ερωτημα αλλα συμφωνα με μετρησεις που εκανε ο @kostas_anes μαλλον πεφτει και αυτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Τα ρολόγια πρέπει να πέφτουν σε idle ανεξαρτήτως offset ή καρφωτού Vcore. Εκτός εάν έχει γίνει κακή ρύθμιση στο BIOS ή στο power plan του λειτουργικού συστήματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Πράγματι τα ρολόγια πέφτουν, γιατί πέφτει ο πολλαπλασιαστής. Η τάση παραμένει σε εμένα που έχω ανεβάσει vcore. Άρα το καλύτερο είναι να ανεβάζεις τάση μέσω offset. (Αν και σε idle δε βλέπω κάποιο impact στις θερμοκρασίες). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Κάτι έπεσε στα χέρια μου, και αυτή τη στιγμή είμαι εδώ: Με 1.38 + 1.025 (για "σιγουριά"), χωρίς να είμαι δοκιμασμένα σταθερός. Θα ρίξω λίγο τα βασικά (tRFC για αρχή) και θα δω πως συμπεριφέρεται, και θα επανέλθω να πρήξω αργότερα. Στόχος, κάτι σε 3466/16 ή όσο πιο σφικτό 3200/3333 γίνεται (αν γίνεται). Ακόμα και με τα τωρινά, πάντως, είμαι αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με το 3000/15. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 50 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Κάτι έπεσε στα χέρια μου, και αυτή τη στιγμή είμαι εδώ: Με 1.38 + 1.025 (για "σιγουριά"), χωρίς να είμαι δοκιμασμένα σταθερός. Θα ρίξω λίγο τα βασικά (tRFC για αρχή) και θα δω πως συμπεριφέρεται, και θα επανέλθω να πρήξω αργότερα. Στόχος, κάτι σε 3466/16 ή όσο πιο σφικτό 3200/3333 γίνεται (αν γίνεται). Ακόμα και με τα τωρινά, πάντως, είμαι αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με το 3000/15. Ρε φιλε κατι μου θυμιζει αυτο το κιτακι..... Εντελως τυχαια εξαφανιστικε το δικο μου. Μηπως ξερεις κατι? tRFC btw να ξερεις μεχρι 238 παει σε ns. Στα 3200 που εισαι, στα 392 η 400 αν θυμαμαι καλα ειναι Θα σου στειλω ολα τα profiles που ετρεχα ανα καιρους. 1 ώρα πριν, outlaw star είπε Πράγματι τα ρολόγια πέφτουν, γιατί πέφτει ο πολλαπλασιαστής. Η τάση παραμένει σε εμένα που έχω ανεβάσει vcore. Άρα το καλύτερο είναι να ανεβάζεις τάση μέσω offset. (Αν και σε idle δε βλέπω κάποιο impact στις θερμοκρασίες). Με offset οι αιθητηρες λενε μαλακιες σε idle, αλλα οχι το πολυμετρο μου. Πεφτει κανονικα στα επιπεδα stock + το offset Υ.Γ Αααα επισης τις εδιωξα και ειπα να κανω χαρουμενο τον @Πέτρος γιατι παω σε FlareX αφου εχουν πεσει στα 160 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Έχει και τόσο κατιμά b-dies; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, Πέτρος είπε Κάτι έπεσε στα χέρια μου, και αυτή τη στιγμή είμαι εδώ: Με 1.38 + 1.025 (για "σιγουριά"), χωρίς να είμαι δοκιμασμένα σταθερός. Θα ρίξω λίγο τα βασικά (tRFC για αρχή) και θα δω πως συμπεριφέρεται, και θα επανέλθω να πρήξω αργότερα. Στόχος, κάτι σε 3466/16 ή όσο πιο σφικτό 3200/3333 γίνεται (αν γίνεται). Ακόμα και με τα τωρινά, πάντως, είμαι αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με το 3000/15. 2 ώρες πριν, kostas_anes είπε Ρε φιλε κατι μου θυμιζει αυτο το κιτακι..... Εντελως τυχαια εξαφανιστικε το δικο μου. Μηπως ξερεις κατι? tRFC btw να ξερεις μεχρι 238 παει σε ns. Στα 3200 που εισαι, στα 392 η 400 αν θυμαμαι καλα ειναι Θα σου στειλω ολα τα profiles που ετρεχα ανα καιρους. tRFC 408 για αρχή (trc x 8), και είναι gaming σταθερό (απόλυτα δεν είναι, σίγουρα). Τσίκι-τσίκι θα το πάω, να έχω "πρόχειρα" 2-3 σιγουράκια προφίλ και θα δούμε. Εν τω μεταξύ, αν παρατηρήσετε στα screens, με το νέο AGESA πάει και μου πετάει τα DriveStrengths στο 120 (το έκανε και στην προηγούμενη μνήμη, και νόμισα ότι έφταιγε η επαναφορά του παλιού προφίλ), όταν πριν ήμουν σταθερότατος με 24ρια. Παίζει να μην διαβάζει σωστά το πρόγραμμα, βέβαια. Στις προηγούμενες πάντως μνήμες, δοκίμασα να το βάλω πάλι 24 και ενώ έγραφε τόσο στο bios, το RTC διάβαζε 120. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, parsifal είπε Έχει και τόσο κατιμά b-dies; Downbin είναι, κάπου στα επίπεδα CJR από όσο έχω δει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, parsifal είπε Έχει και τόσο κατιμά b-dies; Το συγκεκριμενο στην carbon με τον 1400 με IMC απο τα LIDL το ετρεχα στα 3533 16-17-8-15-34-55 με φουλ σφιχτα subtimings στα 1.4V. Spoiler Ο Πετρος τωρα γενικα εχει θεματακια με το setup του, με 1700 (που παιζει να εχει τον πιο μπανανα IMC που εχω δει) και X370 Taichi. Του τις εδωσα με επιφυλαξη για το αν θα σηκωσουν και XMP να φανταστεις, εστω και αν εχουν δουλεψει σε οτι board της πλακας τις εχω πεταξει. Παλι καλα δεν βγηκα ψευτης και δουλεουν σε XMP. Αυτο σε σχεση με τα AFR που ετρεχε προηγουμενως, ειναι τρελη βελτιωση. Ποσο μαλλον με το tweaking που μπορει να κανει, γιατι φαινεται οτι παιρνει. Οποτε ναι, το κιτακι εχει δυνατοτητες αν εχεις σωστη μητρικη και IMC. 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε tRFC 408 για αρχή (trc x 8), και είναι gaming σταθερό (απόλυτα δεν είναι, σίγουρα). Τσίκι-τσίκι θα το πάω, να έχω "πρόχειρα" 2-3 σιγουράκια προφίλ και θα δούμε. Εν τω μεταξύ, αν παρατηρήσετε στα screens, με το νέο AGESA πάει και μου πετάει τα DriveStrengths στο 120 (το έκανε και στην προηγούμενη μνήμη, και νόμισα ότι έφταιγε η επαναφορά του παλιού προφίλ), όταν πριν ήμουν σταθερότατος με 24ρια. Παίζει να μην διαβάζει σωστά το πρόγραμμα, βέβαια. Στις προηγούμενες πάντως μνήμες, δοκίμασα να το βάλω πάλι 24 και ενώ έγραφε τόσο στο bios, το RTC διάβαζε 120. Αυτο με το νεο AGESA το ειχα αναφερει και εγω αν θυμασαι οποτε μην σκας. Εκατσα λιγο και εσκαψα κατι παλιες συζητησεις στο FB που ειχα με τον Νικηφορο και σου βρηκα το προφιλ που ετρεχα στην Fatal1ty Gaming X. Δοκιμασε το ατοφιο να δεις πως θα παει. Spoiler DRAM Voltage 1.43V VTT 0.75V VPPM 2.6V Επεξ/σία 1 Μαΐου 2019 από kostas_anes 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Κακώς τις κακολόγησα τότε, μακάρι να παίξουν στον Πέτρο κοντά σε αυτά που δείχνει το από πάνω screenshot. In other news, με έπιασε πάλι το μικρόβιο να σκαλίσω κι άλλο τις δικές μου AFR, φαίνεται να μπορούν και 3266 CL16 με πιο σφιχτά subtimings. Φτιάχνω ένα μικρό AutoIt script για να κάνω automate μετρήσεις από AIDA γιατί αλλιώς δε βλέπω να βγάζω άκρη. Share εδώ όταν το τελειώσω, εννοείται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, kostas_anes είπε Αυτο με το νεο AGESA το ειχα αναφερει και εγω αν θυμασαι οποτε μην σκας. Εκατσα λιγο και εσκαψα κατι παλιες συζητησεις στο FB που ειχα με τον Νικηφορο και σου βρηκα το προφιλ που ετρεχα στην Fatal1ty Gaming X. Δοκιμασε το ατοφιο να δεις πως θα παει. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου DRAM Voltage 1.43V VTT 0.75V VPPM 2.6V Oύτε σαν αστείο δεν το πήρε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα