Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όταν λες "καταρρέει με μαύρη οθόνη..."?

Εννοείς με usb stick για εγκατάσταση, ξεκινά και φτάνεις μέχρι πού?

1: Άλλαξε θύρα.

2: Άσε μόνο το δίσκο της εγκατάστασης απάνω (ξέρω, ηλίθιο...).

7 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

βρο !! κατι δε παει καλα  το τελευταιο βιος φοραει η 470 master σλι μπαινω βιος ολα καλα  ρυθμιζω μνημες στα xmp  προφιλε 2 2933 και ενω ξεκιναει να φορτωνει win 10  απο usb καταρεει με μαυρη οθονη  και στεκετε δε κανει τιποτε

μου διαφευγει  κατι απο ρυθμισεις ;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 21/4/2019 στις 10:19 ΠΜ, ultraex2003 είπε

τι πρεπει να προσεξω καθοτι με ryzen δεν εχω ασχοληθει καθολου !!

να πάρεις αλλη μια 8αρα 

32 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

βρο !! κατι δε παει καλα  το τελευταιο βιος φοραει η 470 master σλι μπαινω βιος ολα καλα  ρυθμιζω μνημες στα xmp  προφιλε 2 2933 και ενω ξεκιναει να φορτωνει win 10  απο usb καταρεει με μαυρη οθονη  και στεκετε δε κανει τιποτε

Εγω να ρωτησω γιατι προσπαθεις να περασεις windows με μη τεσταρισμενο overclock? Παντα οταν κανεις κατι τετοιο το τρεχεις σε στοκ εκτος και αν το OC σου εχει αποδειχθει απολυτα σταθερο, μιας και ο διαολος εχει πολλα ποδαρια. 

Περνα τα windows και μετα κλοκαρε οσο θες :P 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

Βάλτα όλα default στο bios και ξαναδοκιμασε. 

Επεξ/σία από akoinonitos

6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Βάλτα όλα default στο bios και ξαναδοκιμασε. 

ολα στοκ ταχω  η μνημη ειναι 3200  και εχει 2 προφιλε 1 / 3200 και 1/ 2933  βαζω προφλ 2 2933  και 3200 τα ιδια κανει  ο σσδ ειναι νεος η μνημη το ιδιο το τροφοδοτικο νεο  δεν ειναι η πρωτη φορα που περναω 10αρια  ξεκιναει  στη οεωτη οθονη εκει που βγαζει το κυκλακι που σκεφτετε και αμεσω παει σε μαυρη οθονη και καθετε δε κανει τιποτε

και αλλο δισκο πουυ εβαλα   τα ιδια κανει   δε ξερω  κατι αλλο

2 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

ολα στοκ ταχω  η μνημη ειναι 3200  και εχει 2 προφιλε 1 / 3200 και 1/ 2933  βαζω προφλ 2 2933  και 3200 τα ιδια κανει  ο σσδ ειναι νεος η μνημη το ιδιο το τροφοδοτικο νεο  δεν ειναι η πρωτη φορα που περναω 10αρια  ξεκιναει  στη οεωτη οθονη εκει που βγαζει το κυκλακι που σκεφτετε και αμεσω παει σε μαυρη οθονη και καθετε δε κανει τιποτε

και αλλο δισκο πουυ εβαλα   τα ιδια κανει   δε ξερω  κατι αλλο

Κανα Load defaults στο bios να βγει απο τη μεση το ενδεχομενο ασυμβατοτητας με τη μνημη, τσεκαρε το Manual οτι εχεις βαλει την ram στο σωστο dimm (αν και δεν νομιζω οτι φταιει αυτο). Τσεκαρε οτι βλεπει σωστα τον δισκο στο Bios, επισης δοκιμασε να τον βαλεις σε αλλη sata θυρα ,αλλαξε και θεση στο usb stick ,τσεκαρε τις επιλογες για τα ουεφια και τα σχετικα στο bios

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Κανα Load defaults στο bios να βγει απο τη μεση το ενδεχομενο ασυμβατοτητας με τη μνημη, τσεκαρε το Manual οτι εχεις βαλει την ram στο σωστο dimm (αν και δεν νομιζω οτι φταιει αυτο). Τσεκαρε οτι βλεπει σωστα τον δισκο στο Bios, επισης δοκιμασε να τον βαλεις σε αλλη sata θυρα ,αλλαξε και θεση στο usb stick ,τσεκαρε τις επιλογες για τα ουεφια και τα σχετικα στο bios

βρο !! τα κανα ολα αυτα και αλλα τοσα και αλλαξα και  σατα δισκο/  καλωδια  χρονισα τη μνημη  2133 αλλαξα σλοτ και σατα  κλπ

αλλαν το κοβω  να εχει η μητρικη το θεμα  προσεξε   αφου  την εψαξα λιγο τι γινεται  η μητρικη δε κανει ρεσετ  επισης ουτε πατωντας  3-4 δευτερα  δε κλεινει ουτε απο το κουτι  ουτε κατευθειαν  πανω απο τη μητρικη  με το γνωστο βραχυκυκλωμα στα πιν  αλλα μονο την ξεκιναει κανονικα  και μετα  δε φορτωνει  καταρεει

Επεξ/σία από ultraex2003

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ultraex2003 είπε

βρο !! τα κανα ολα αυτα και αλλα τοσα και αλλαξα και  σατα δισκο/  καλωδια  χρονισα τη μνημη  2133 αλλαξα σλοτ και σατα  κλπ

αλλαν το κοβω  να εχει η μητρικη το θεμα  προσεξε   αφου  την εψαξα λιγο τι γινεται  η μητρικη δε κανει ρεσετ  επισης ουτε πατωντας  3-4 δευτερα  δε κλεινει ουτε απο το κουτι  ουτε κατευθειαν  πανω απο τη μητρικη  με το γνωστο βραχυκυκλωμα στα πιν  αλλα μονο την ξεκιναει κανονικα  και μετα  δε φορτωνει  καταρεει

Στείλτην  πίσω κατευθείαν...

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Σταμάτησε να μου κάνει αυτό που περιέγραφα όταν μου πρότεινες την αλλαγή θέσης (να δουλεύει δηλαδή στοτέρμα μια χαρά και μετά να κολλάει ξαφνικά), αφού άλλαξα τις θέσεις.

Πλέον, μετά και τα 4ρια στα SCL, έχω τη συμπεριφορά που γράφω παραπάνω (σαν "πάγωμα"), αλλά όχι σταθερά κι αυτό.

Τώρα (χτες βράδυ) που πείραξα και επεξεργαστή, έμπλεξα με όλα μαζί, ώστε να μη μπορώ να βγάλω άκρη 😛

Θα πειραματιστώ λίγο παραπάνω σήμερα και αύριο με 3.9-3.95, να δω αν και πως θα είμαι τουλάχιστον όσο σταθερός ήμουν με τα 3.8+SCL, και μετά ξαναπιάνω τις μνήμες (ξέρω, μπαχαλο).

Στα 3.95, είναι εξίσου σταθερός με τα 3.9, με ίδια τάση (<1.31).

Νομίζω καλά είναι, παλεύεται.

Αν συνεχίσει να συμπεριφέρεται σωστά, θα αρχίσω να ξαναπειράζω τις μνήμες.

Πάντα με SMT off, αυτά.

162 πόντοι στο CBr15, πώς κρίνονται?

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Like 2

11 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Πάντα με SMT off, αυτά.

Single ε; Τους ίδιους έχω και εγώ με 3.9 και 14-16-16. Καλά είσαι πιστεύω.

• Thanks 1

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, Πέτρος said:

Πάντα με SMT off, αυτά.

Btw ο δικός μου στα 3,95 all core θέλει 3 τσικ παραπάνω vsoc για να παίξουν σωστά οι μνήμες. Αλλιώς δεν μπουτάρει καν. :ph34r:

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 1

1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε

Btw ο δικός μου στα 3,95 all core θέλει 3 τσικ παραπάνω vsoc για να παίξουν σωστά οι μνήμες. Αλλιώς δεν μπουτάρει καν. :ph34r:

για τον 2600 λες ε ?

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, akoinonitos said:

για τον 2600 λες ε ?

Yup. :-) 1,0125 στοκ με τις μνήμες τσίτα, 1,05 όταν είναι τσίτα και η cpu.

Επεξ/σία από GeorgeMan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...