Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Σταμάτησε μονο του στους 5 cycles.

Θα το τσεκαρω αυτό με το cfg

A κομπλε τοτε ,μπορεις να βαλεις οσους κυκλους θες να τρεχει.

αν θες παρε το δικο μου ειναι με 10 κυκλους, απλα πρεπει να το κανεις load την πρωτη φορα που θα ανοιξεις το tm5 ,μετα δεν χρειαζεται ,απλα ανοιγεις το tm5 και παντα το τρεχεις ως admin

MT.cfg

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Στα δικά μου:

Μπήκε και 4ρι στα SCL, τα πήρε και λειτουργεί κανονικά, βγάζει stress test, benches, gaming κλπ, αλλά...

Βγάζει errors στα mem tests. Σε κανονική λειτουργία, δεν φαίνεται να έχει θέμα γενικά, αλλά...

Αν μείνει πολλές ώρες ανοικτός, παρατημένος, επανέρχεται κανονικά (όχι hibernate κλπ, απλά κλείνει οθόνη), αλλά μετά από 1-2'' θα παγώσει. Μπορεί να έχει ήδη "παγώσει", ο κέρσορας κουνιέται κανονικά, αλλά από πίσω δεν αποκρίνεται (για αυτό τα ""), και πάλι μετά από 1-2'' κολλάει όλος.

Βέβαια, έχω δοκιμαστική των Win, με δοκιμαστικό της gpu, χωρίς καν δοκιμαστικό του chipset...μπορεί όλα αυτά να οφείλονται (και) εκεί.

Άλλαξα τις μνήμες μεταξύ τους, που πρότεινε ο @mpokwsths παραπάνω, μόλις, και θα δούμε.

test-test.png.d0be515dc1fdf98faf088b5ac6451cd1.png

Σκέφτομαι να κλείσω το SMT, και να δω αν με το ίδιο vcore (1.25) μπορώ να πάω λίγο παραπάνω (από 3.8 που τώρα είμαι), να κερδίσω από εκεί (αφού τα παραπάνω νήματα νομίζω πουθενά δεν μου χρησιμεύουν).

Έκλεισα  το SMT, έβαλα για αρχή τον επεξεργαστή στα 3.85 για δοκιμή, έβγαλε gaming και κάποια benches.

Κατανάλωση επεξεργαστή peak σε παιγνίδι, 80W.

Επιδόσεις σε games, ίδιες και απαράλλαχτες με SMT on (ίσως και οριακά καλύτερα). Στο SotTR bench, τσίμπησα και 1 fps.

Στο Firestrike, γέλιο...cpu score, φυσιολογικά πεσμένο. Combined score...ανεβασμένο, σε σχέση με SMT on...φαντάζομαι φταίει με κάποιο τρόπο η AMD.

Άμα πάει στα 4 ο επεξεργαστής, με <1.32V, ίσως ψηθώ σοβαρά να τον αφήσω πολύ καιρό εκεί.

Με τις μνήμες και το latency, ειλικρινά...έλεος.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tα Windows που λεγαμε. Επειδη θα χαθει στειλτε PM αν το θελετε μελλοντικα, η αν σας το ζητησει καποιος αλλος. Αν δω οτι εχει γενικα ζητηση ισως να το μεταφερω και σε torrent η κατι.

https://www.mediafire.com/file/s72gx7j5fbkh4pw/Windows7Stripped_byArdamir.iso/file

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 3

Στα 4, θέλει >1.32 για να κρατήσει...δεν πολυψήνομαι.

Στα 3.9, κάπου στο 1.3...κάπως χωνεύεται.

maybe.PNG.eed77145877267c043689f5a5e5a1d7d.PNG

Αν το σκ.τόπραμα κρατάει θερμοκρασίες, θα δοκιμάσω να τσιμπήσω λίγο, μήπως στα 3950 είμαι πάλι καλά.

• Like 3

4 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Αν το θες για 24/7 δεν αξιζει για 100ΜΗz. Σαν τον 1400 μου που τον τρεχω πλεον στα 3.8 γιατι θελει 1.37V ενω για τα 3.9, 1.42V

Πες ότι έτσι ρίχνω και latency, και βλέπω γενικά πως συμπεριφέρεται.

Αν κρατιόταν στα 4, θα ήταν καλούτσικη φάση.

Μου κάνει εντύπωση, πάντως...είτε 8/8 είτε 8/16, θέλει ακριβώς τα ίδια.

Καθαρά θέμα αρχιτεκτονικής+νανομέτρων, έτσι?

1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε

Απο εμπειρια μου, το να κλεισεις SMT τον κανει οντως πιο σταθερο, ιδιαιτερα οταν πλησιαζεις τα walls. Το θεμα ειναι τι τρεχεις. Πχ σε stress test παντα το ιδιο θα ειναι. Σε εφαρμογες πολυπυρηνες θα δεις διαφορα. Πχ cb στα 4GHz δεν βγαζω εκτος και αν κλεισω SMT

6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Εγώ πάντως σε gaming με smt off τα ίδια νούμερα έχω.

8 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Απο εμπειρια μου, το να κλεισεις SMT τον κανει οντως πιο σταθερο, ιδιαιτερα οταν πλησιαζεις τα walls. Το θεμα ειναι τι τρεχεις. Πχ σε stress test παντα το ιδιο θα ειναι. Σε εφαρμογες πολυπυρηνες θα δεις διαφορα. Πχ cb στα 4GHz δεν βγαζω εκτος και αν κλεισω SMT

Με ταλαιπωρεί και η μνήμη, τώρα που την έσφιξα λίγο...οπότε μπορεί την όποια μικροαστάθεια να την έκανε μεγαλύτερη.

Συνήθως, πάντως, έβγαζα stress και με πέταγε το BF (uber stability test).

Με το τελευταίο σφίξιμο στις μνήμες, μου έβγαζε errors στα μνημοτεστ αλλά ήταν σταθερό οπουδήποτε αλλού.

Στα 4, πια, τα έχανε παντού (όπως πάντα από πυρήνα εκεί πάνω).

8 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Εγώ πάντως σε gaming με smt off τα ίδια νούμερα έχω.

Συγκρίνεις λάθος...εχώ συζητώ 3.8+SMT on vs 3.95-4+SMT off.

Σκοπός είναι να πάρω το κάτι παραπάνω από πυρήνα, στα όποια cpu dep σενάρια (ας πούμε SotTR, AC κλπ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Με ταλαιπωρεί και η μνήμη, τώρα που την έσφιξα λίγο...οπότε μπορεί την όποια μικροαστάθεια να την έκανε μεγαλύτερη.

Με το τελευταίο σφίξιμο στις μνήμες, μου έβγαζε errors στα μνημοτεστ αλλά ήταν σταθερό οπουδήποτε αλλού.

Στα 4, πια, τα έχανε παντού (όπως πάντα από πυρήνα εκεί πάνω).

Συγκρίνεις λάθος...εχώ συζητώ 3.8+SMT on vs 3.95-4+SMT off.

Σκοπός είναι να πάρω το κάτι παραπάνω από πυρήνα, στα όποια cpu dep σενάρια (ας πούμε SotTR, AC κλπ).

α τωρα σε απιασα ,εχεις δοκιμασει να κλεισεις 2 πυρηνες ,μπορει ας πουμε για παραδειγμα να κλεισει ο πιο τζουφιος και να θες λιγοτερη ταση.

Επεξ/σία από akoinonitos

• Moderators
11 hours ago, Πέτρος said:

Στα 4, θέλει >1.32 για να κρατήσει...δεν πολυψήνομαι.

Στα 3.9, κάπου στο 1.3...κάπως χωνεύεται.

maybe.PNG.eed77145877267c043689f5a5e5a1d7d.PNG

Αν το σκ.τόπραμα κρατάει θερμοκρασίες, θα δοκιμάσω να τσιμπήσω λίγο, μήπως στα 3950 είμαι πάλι καλά.

Καλά είσαι. Ο 2600 μου δεν είναι 100% stable στα 4,00 καρφωμένος ούτε με 1.375... Ενώ 3,95 περνάει και με 1,300. Μιλάμε βαράνε τοίχο τα τσιπάκια κανονικά...

• Like 1

3 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Άρχισε να το κάνει πριν ή μετά το swap των μνημών; Ή καμία διαφορά;

Σε ρωτάω γιατί παλιότερα όταν προσπαθούσα να σταθεροποιήσω τις δικές μου είχα δει διαφορετική συμπεριφορά σε stress tests κάνοντας swap τα dimms.

Στη μια περίπτωση έβγαζε 2 ώρες AIDA64 mem test και με το που σταματούσα το τεστ είχα blue screen και στην άλλη το AIDA εντόπιζε τα λάθη και τελικά δεν είχα blue screens.

Τελικά με το δεύτερο τρόπο (εφόσον μου έβρισκε τα errors) είχα καταφέρει να τις σταθεροποιήσω και να μην πηγαίνω στα τυφλά. Προφανώς το ένα από δύο dimmάκια είναι λίγο πιο "αδύναμο" και ευρισκόμενο στο 2ο slot κάπως έκρυβε την αδυναμία του και παραπλανούσε. Όταν όμως έμπαινε στην πρώτη θέση μέσα σε λίγα λεπτά εμφάνιζε λάθη και με βοηθούσε να βαδίσω σωστά.

• Like 1

Σταμάτησε να μου κάνει αυτό που περιέγραφα όταν μου πρότεινες την αλλαγή θέσης (να δουλεύει δηλαδή στοτέρμα μια χαρά και μετά να κολλάει ξαφνικά), αφού άλλαξα τις θέσεις.

Πλέον, μετά και τα 4ρια στα SCL, έχω τη συμπεριφορά που γράφω παραπάνω (σαν "πάγωμα"), αλλά όχι σταθερά κι αυτό.

Τώρα (χτες βράδυ) που πείραξα και επεξεργαστή, έμπλεξα με όλα μαζί, ώστε να μη μπορώ να βγάλω άκρη 😛

Θα πειραματιστώ λίγο παραπάνω σήμερα και αύριο με 3.9-3.95, να δω αν και πως θα είμαι τουλάχιστον όσο σταθερός ήμουν με τα 3.8+SCL, και μετά ξαναπιάνω τις μνήμες (ξέρω, μπαχαλο).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/4/2019 στις 1:10 ΜΜ, Πέτρος είπε

(1) Να προσέξεις να βρεις μια ακόμα 8ρα, γιατί θα απογοητευθείς αλλιώς.

(2) Καλή τύχη με τα #@$! ΒΙΟS της Asrock. Δες ποια έκδοση/Agesa θα φοράει, να δούμε αν θα πρέπει να πας σε νεότερο.

(3) Win 10. Μπαίνουν και 7ρια, λογικά, αλλά θα μπλέκεις με μη υποστήριξη.

(4) Ανεμιστήρας κλπ?

Στα δικά μου:

Μπήκε και 4ρι στα SCL, τα πήρε και λειτουργεί κανονικά, βγάζει stress test, benches, gaming κλπ, αλλά...

Βγάζει errors στα mem tests. Σε κανονική λειτουργία, δεν φαίνεται να έχει θέμα γενικά, αλλά...

Αν μείνει πολλές ώρες ανοικτός, παρατημένος, επανέρχεται κανονικά (όχι hibernate κλπ, απλά κλείνει οθόνη), αλλά μετά από 1-2'' θα παγώσει. Μπορεί να έχει ήδη "παγώσει", ο κέρσορας κουνιέται κανονικά, αλλά από πίσω δεν αποκρίνεται (για αυτό τα ""), και πάλι μετά από 1-2'' κολλάει όλος.

Βέβαια, έχω δοκιμαστική των Win, με δοκιμαστικό της gpu, χωρίς καν δοκιμαστικό του chipset...μπορεί όλα αυτά να οφείλονται (και) εκεί.

Άλλαξα τις μνήμες μεταξύ τους, που πρότεινε ο @mpokwsths παραπάνω, μόλις, και θα δούμε.

test-test.png.d0be515dc1fdf98faf088b5ac6451cd1.png

Σκέφτομαι να κλείσω το SMT, και να δω αν με το ίδιο vcore (1.25) μπορώ να πάω λίγο παραπάνω (από 3.8 που τώρα είμαι), να κερδίσω από εκεί (αφού τα παραπάνω νήματα νομίζω πουθενά δεν μου χρησιμεύουν).

βρο !! κατι δε παει καλα  το τελευταιο βιος φοραει η 470 master σλι μπαινω βιος ολα καλα  ρυθμιζω μνημες στα xmp  προφιλε 2 2933 και ενω ξεκιναει να φορτωνει win 10  απο usb καταρεει με μαυρη οθονη  και στεκετε δε κανει τιποτε

μου διαφευγει  κατι απο ρυθμισεις ;;

Επεξ/σία από ultraex2003

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...