Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Moderators Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Με geardown/powerdown on, τι χάνουμε; Εννοώ είναι καλύτερο 3200 με disabled ή 3400 με enabled? Ποια είναι η αναλογία δηλαδή mhz που πρέπει να ανέβεις για να αντισταθμιστεί η απώλεια λόγω των διαφορετικών ρυθμίσεων? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 @Πέτρος εσένα που δεν σου δούλευε το tm5 δοκίμασε το καινούριο μήπως είναι οκ https://www.overclock.net/forum/13-amd-general/1640919-new-dram-calculator-ryzena-1-4-1-overclocking-dram-am4-432.html#/topics/1640919?page=432 1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε Με geardown/powerdown on, τι χάνουμε; Εννοώ είναι καλύτερο 3200 με disabled ή 3400 με enabled? Ποια είναι η αναλογία δηλαδή mhz που πρέπει να ανέβεις για να αντισταθμιστεί η απώλεια λόγω των διαφορετικών ρυθμίσεων? Μόνος σου θα το βρεις αυτό, εξαρτάται και από τα subtimings. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Moderators Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, akoinonitos said: @Πέτρος εσένα που δεν σου δούλευε το tm5 δοκίμασε το καινούριο μήπως είναι οκ https://www.overclock.net/forum/13-amd-general/1640919-new-dram-calculator-ryzena-1-4-1-overclocking-dram-am4-432.html#/topics/1640919?page=432 Μόνος σου θα το βρεις αυτό, εξαρτάται και από τα subtimings. Μιλούσα για όμοια sub. Thx. Μέχρι πόσο να πιέσω την τάση στα Samsung D-Dies? 1,45 κι αυτά? Ροή αέρα έχω. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από GeorgeMan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Μιλούσα για όμοια sub. Thx. Μέχρι πόσο να πιέσω την τάση στα Samsung D-Dies? 1,45 κι αυτά? Ροή αέρα έχω. Με το gear down on φαντάσου μπακαλιστηκα ότι από 1Τ πας στο 1,5Τ ,χάνεις και σε bandwidth και σε latency ,ας πούμε ότι με 3400/on έχεις πάνω κάτω παρόμοιο latency με 3200/off Αλλά καλύτερο bandwidth ,αλλά αυτό αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Στα ίδια με τις b-dies παίζει η τάση και γι αυτές. Επίσης από 3200 μέχρι τα 3400 υπάρχουν και τα 3266 και 3333 ,μπορείς να δοκιμάσεις και αυτά. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε @Πέτρος εσένα που δεν σου δούλευε το tm5 δοκίμασε το καινούριο μήπως είναι οκ https://www.overclock.net/forum/13-amd-general/1640919-new-dram-calculator-ryzena-1-4-1-overclocking-dram-am4-432.html#/topics/1640919?page=432 Λειτουργεί...ευχαριστώ! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Διάφορες TM5 και HCI ξέρουμε; Είναι πιο ευαίσθητο το πρώτο/δείχνει λάθη πιο γρήγορα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, parsifal είπε Διάφορες TM5 και HCI ξέρουμε; Είναι πιο ευαίσθητο το πρώτο/δείχνει λάθη πιο γρήγορα; 10 περάσματα του tm5 θα τα βγάλεις σε μια ώρα και κάτι (ανάλογα και πόσο γρήγορες είναι οι μνημες) , 10 περάσματα του hci θες μια αιωνιότητα Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Καλησπέρα, είχε κανένας πρόβλημα (με non X CPU) να ανεβάσει το offset πάνω από ένα σημείο, και να πάει ο επεξεργαστης 1.55Ghz? Διαβάζω αριστερά δεξιά ότι είναι hardware θέμα στον CPU, και όχι θέμα μητρικής, αλλά σε παλιά θρεντ, ενός χρόνου. Διορθώνεται με update bios; Διστάζω να δοκιμασω στα τυφλά, γιατί μου έχει κάτσει καλο oc σε μνήμες κτλ κτλ και φοβάμαι να αλλάξω έκδοση μην συνουσιαστει το σύμπαν. Για τα 4Ghz το μπουρδελο θέλει ένα κλικ παραπάνω τάση για να περνάει IBT (τώρα κολλαει στα 5-6 runs), και δεν μπορώ να δώσω λόγω του bug. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Sheogorath είπε Καλησπέρα, είχε κανένας πρόβλημα (με non X CPU) να ανεβάσει το offset πάνω από ένα σημείο, και να πάει ο επεξεργαστης 1.55Ghz? Διαβάζω αριστερά δεξιά ότι είναι hardware θέμα στον CPU, και όχι θέμα μητρικής, αλλά σε παλιά θρεντ, ενός χρόνου. Διορθώνεται με update bios; Διστάζω να δοκιμασω στα τυφλά, γιατί μου έχει κάτσει καλο oc σε μνήμες κτλ κτλ και φοβάμαι να αλλάξω έκδοση μην συνουσιαστει το σύμπαν. Για τα 4Ghz το μπουρδελο θέλει ένα κλικ παραπάνω τάση για να περνάει IBT (τώρα κολλαει στα 5-6 runs), και δεν μπορώ να δώσω λόγω του bug. Το θυμάμαι και σε εμένα αλλά νομίζω ήταν θέμα bios. Δεν παίρνω και όρκο γιατι δεν θυμάμαι και πολλά δυστυχώς. Δοκίμασε να γυρίσεις ένα bios version πίσω, αφού πρώτα σωσεις σε CMO file τα settings σου ώστε αν κάτι δεν πάει καλά να μπορείς να ξαναφλασαρεις και περάσεις το cmo file @Sheogorath για κοίτα έχει η μητρική σου να ρυθμίσεις στο bios pstates. Αν υπάρχει ακόμα η επιλογή μπορείς να δοκιμάσεις, πάτα ryzen pstates overclock και θα βρεις έναν οδηγό. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2019 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 16 λεπτά πριν, akoinonitos είπε @Sheogorath για κοίτα έχει η μητρική σου να ρυθμίσεις στο bios pstates. Αν υπάρχει ακόμα η επιλογή μπορείς να δοκιμάσεις, πάτα ryzen pstates overclock και θα βρεις έναν οδηγό. Τα είχα δει παλιότερα, τρόμαξα και τα άφησα Θα το κοιτάξω. Μπορεί και να πιάνει 4.1 με ~1.4 απο οσο βλέπω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 40 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Μπορεί και να πιάνει 4.1 με ~1.4 απο οσο βλέπω. Ποιος εισαι και τι εκανες στον Sheogorath.... Το μονο προβλημα που ειχα δει με offset ηταν στην Fatal1ty που ειχα πριν οπου δυσκολευοταν να μπουταρει στα 1.7+V. Στην Carbon το offset παει αρκετα χωρις κανενα θεμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 10 ώρες πριν, Sheogorath είπε Τα είχα δει παλιότερα, τρόμαξα και τα άφησα Θα το κοιτάξω. Μπορεί και να πιάνει 4.1 με ~1.4 απο οσο βλέπω. https://hardforum.com/threads/ryzen-pstate-overclocking-method-calculation-and-calculator.1928648/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Λοιπον μιας και ανοιξε τo θεμα για τα p-states κτλ ειπα να επιλυσω μια παλια απορεια που μου ειχε δημιουργηθει. Το Vcore sensor της μητρικης ειναι innaccurate. Ειναι ακριβως πανω στο VRM και δεν υπολογιζει καθολου το droop. Γνωστα αυτα μεχρι στιγμης. Παρατηρω λοιπον οτι το Vcore sensor μου λεει οτι σε idle η ταση πεφτει μεταξυ 0.6V και 1V. Το SVI2 TFN την θελει καρφωμενη στα 1.375V οτι και να κανει ο επεξεργαστης. Μεχρι πριν απο 5 λεπτα πιστευα το SVI TFN2. Μετα μετρησα την ταση στο VRM αλλα και στο socket με το πολυμετρο μου. Σε idle το VRM εδινε μεταξυ 0.88V και 1.020V με την ταση να αλλαζει ανα 0.4s στο περιπου. Στο socket παρατηρησα τασεις απο 0.86V εως 1V. Δεν ηταν το SoC η κατι αλλο, γιατι βρηκα και τα αλλα rails (1.176V το SoC οπως και το 1.8V rail που εδινε 1.81V σε εμενα), οποτε σιγουρα ηταν το Vcore. Τωρα το πολυμετρο μου δεν ειναι fluke, αλλα ειναι αξιοπιστο στις μετρησεις και καλης ποιοτητας οποτε στην χειροτερη δινω ενα +-15mV στα παραπανω νουμερα. Το SVI2 TFN λοιπον σε idle φαινεται να λεει εντελως μαντολες, αλλα ειναι πολυ αξιοπιστο σε load. Το Vcore sensor ειναι η μεση ακρη μιας και χανει 20-30mV σε load αλλα δειχνει την σχεδον πραγματικη idle ταση (0.6V δεν ανοιγουν καν τα τρανζιστορ οποτε...). Οποιος εχει χρονο και ορεξη ας κανει το ιδιο για να δουμε αν γενικα ισχυει αυτο. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2019 από kostas_anes 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 34 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Λοιπον μιας και ανοιξε τo θεμα για τα p-states κτλ ειπα να επιλυσω μια παλια απορεια που μου ειχε δημιουργηθει. Το Vcore sensor της μητρικης ειναι innaccurate. Ειναι ακριβως πανω στο VRM και δεν υπολογιζει καθολου το droop. Γνωστα αυτα μεχρι στιγμης. Παρατηρω λοιπον οτι το Vcore sensor μου λεει οτι σε idle η ταση πεφτει μεταξυ 0.6V και 1V. Το SVI2 TFN την θελει καρφωμενη στα 1.375V οτι και να κανει ο επεξεργαστης. Μεχρι πριν απο 5 λεπτα πιστευα το SVI TFN2. Μετα μετρησα την ταση στο VRM αλλα και στο socket με το πολυμετρο μου. Σε idle το VRM εδινε μεταξυ 0.88V και 1.020V με την ταση να αλλαζει ανα 0.4s στο περιπου. Στο socket παρατηρησα τασεις απο 0.86V εως 1V. Δεν ηταν το SoC η κατι αλλο, γιατι βρηκα και τα αλλα rails (1.176V το SoC οπως και το 1.8V rail που εδινε 1.81V σε εμενα), οποτε σιγουρα ηταν το Vcore. Τωρα το πολυμετρο μου δεν ειναι fluke, αλλα ειναι αξιοπιστο στις μετρησεις και καλης ποιοτητας οποτε στην χειροτερη δινω ενα +-15mV στα παραπανω νουμερα. Το SVI2 TFN λοιπον σε idle φαινεται να λεει εντελως μαντολες, αλλα ειναι πολυ αξιοπιστο σε load. Το Vcore sensor ειναι η μεση ακρη μιας και χανει 20-30mV σε load αλλα δειχνει την σχεδον πραγματικη idle ταση (0.6V δεν ανοιγουν καν τα τρανζιστορ οποτε...). Οποιος εχει χρονο και ορεξη ας κανει το ιδιο για να δουμε αν γενικα ισχυει αυτο. Ωραίος, οπότε θα πέφτει μυρισμα νυχιών αν πέφτει η τάση σε idle φάση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ωραίος, οπότε θα πέφτει μυρισμα νυχιών αν πέφτει η τάση σε idle φάση Πρακτικα αν δεν βαλεις πολυμετρο δεν ξερεις τι γινεται. Δεν ξερω αν η παραπανω συμπεριφορα ισχυει σε ολες τις μητρικες οποτε δεν μπορω να το παρουσιασω σαν κανονα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα