outlaw star Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Τρέχει ένα εικοσαλεπτο μέχρι στιγμής όλα οκ η max temp που έχει πιάσει μέχρι τώρα είναι 68. Νομίζω καλά είναι. 2 πράγματα που μου έκαναν εντύπωση. 1.) με βάση το τι βλέπω στο cpuz η τάση φτάνει μέχρι 1.297 παρόλο που στο bios έχω βάλει 1.25. Δεν ξέρω αννδιαβαζει κάτι λάθος το cpuz. 2.) βλέπω πάλι από το cpuz ότι το bus speed παίζει στα όρια 98 με 100, είναι σύνηθες αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, outlaw star είπε Τρέχει ένα εικοσαλεπτο μέχρι στιγμής όλα οκ η max temp που έχει πιάσει μέχρι τώρα είναι 68. Νομίζω καλά είναι. 2 πράγματα που μου έκαναν εντύπωση. 1.) με βάση το τι βλέπω στο cpuz η τάση φτάνει μέχρι 1.297 παρόλο που στο bios έχω βάλει 1.25. Δεν ξέρω αννδιαβαζει κάτι λάθος το cpuz. 2.) βλέπω πάλι από το cpuz ότι το bus speed παίζει στα όρια 98 με 100, είναι σύνηθες αυτό; 1) Τo cpuz διαβάζει λάθος 2) Φυσιολογικο Αν στο βγάλει χωρίς θέμα το τεστ πέσε ένα κλικ στο νcore και ξανά δοκίμασε μέχρι να είναι ασταθές για να μην δίνεις τσάμπα παραπάνω από αυτό που χρειάζεται. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Και Εγώ που πήγα να γράψω ότι άμα το βγάλει μήπως ανέβω και άλλο στη συχνότητα 😈 χαχα, οκ ας μην είμαι πλεονεκτης όμως. Θα δοκιμάσω αν το βγάλει να πέσω 1,23. Μετά μένουν οι μνημες, να μπορέσω να μαζέψω, αν μαζεύουν λίγο τα tomings Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Δεν υπάρχουν στάνταρ σε αυτά sheo ,ότι λέει ο κάθε ένας. Το επίσημο είναι 1.425v Eγω δεν έχω δει ζημιές πάντως σε τέτοιες τάσεις και ξέρω άτομα που τρέχουν τους 1700 από την μέρα που κυκλοφόρησαν με 1.425v και llc5. Όλα σχετικά είναι... Το θέμα είναι ότι πάνω κάτω θα σου δείξει η cpu από αρχίζει να ζορίζεται. Κατέβασε το τελευταίο prime95 και επέλεξε το blend test ,τρεξτο μια ωρίτσα. Εδώ μέσα είπε ένας για degrade σε 1700 μετά απο μόλις χρόνο με 1.42V. Δυστυχώς η ζημιά απο τάση δεν δείχνει σημάδια. Όταν συμβεί, απλά είναι αργά, έχει γίνει. Τα 1.4+ τα δίνουν στο boost στοκ παροδικά, δεν είναι συνεχόμενο. "It know what it's doing, mean voltage is under 1.3" είχαν πει για τον 2700Χ όταν ερωτήθηκαν για την τάση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Εδώ μέσα είπε ένας για degrade σε 1700 μετά απο μόλις χρόνο με 1.42V. Δυστυχώς η ζημιά απο τάση δεν δείχνει σημάδια. Όταν συμβεί, απλά είναι αργά, έχει γίνει. Τα 1.4+ τα δίνουν στο boost στοκ παροδικά, δεν είναι συνεχόμενο. "It know what it's doing, mean voltage is under 1.3" είχαν πει για τον 2700Χ όταν ερωτήθηκαν για την τάση. Δεν μπορείς να ξέρεις αν είναι degrade η αν είναι θέμα bios. Επίσης δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα από ένα μόνο περιστατικο. Ναι γι'αυτό ταΐζουν τους x με 1.5v για single core boost. Ο καθένας παίζει όπου αισθάνεται άνετα, σίγουρα να δίνεις πάνω από 1.35v δεν είναι το ιδανικό. 42 λεπτά πριν, outlaw star είπε Και Εγώ που πήγα να γράψω ότι άμα το βγάλει μήπως ανέβω και άλλο στη συχνότητα 😈 χαχα, οκ ας μην είμαι πλεονεκτης όμως. Θα δοκιμάσω αν το βγάλει να πέσω 1,23. Μετά μένουν οι μνημες, να μπορέσω να μαζέψω, αν μαζεύουν λίγο τα tomings Μπορείς να δοκιμάσεις αλλά πάνω από 4.1ghz δεν το κόβω να πηγαίνεις. Κάνε τη δοκιμή σου να ξέρεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις και με τι τάση. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Όχι μωρέ νταξ, δε σκοπεύω να τελικιάσω, δεν είναι ο σκοπός αυτός. Θα μείνω με το ρεύμα που έχω τώρα max, θα δοκιμάσω με αυτό αν ανεβαίνει και μετά θα κοιτάξω και να ρίξω λίγο την τάση, να δω αν θα παραμείνω σταθερός στα 4 ghz. Έτσι και αλλιώς το pc φτιάχτηκε κυρίως για gaming και για να κάνουμε λίγο χαβαλέ εδώ μέσα. Δε θα κερδίσω κάτι με 100 mhz παραπάνω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Οι μνήμες που έχω και από το typhoon λενε HYNIX A DIE, προφανώς εννοεί HYNIX AFR σωστα? Από ότι βλέπω μάλλον μπορώ να σφίξω λίγο κάποια timings στα 3200 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, outlaw star είπε Οι μνήμες που έχω και από το typhoon λενε HYNIX A DIE, προφανώς εννοεί HYNIX AFR σωστα? Από ότι βλέπω μάλλον μπορώ να σφίξω λίγο κάποια timings στα 3200 ναι ετσι ειναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Στις 11/4/2019 στις 12:15 ΠΜ, akoinonitos είπε Για δοκιμασε μια στα αρχικα, 15-(16-trcdr)-15-15-36-52 αλλα μην δωσεις αλλη ταση να δεις θα παιξουν. Και μετα μπορεις να δοκιμασεις τα SCL με 4αρια και το Twr σε 12. Το βασικο ειναι να μπορεσεις να δεις ποσο μπορει να κατέβει το trfc 3000/15-17-17-16-35-52-1T-480 (από 525), δείχνει σταθερό. Τί προσφέρει το χαμηλότερο trfc, πρακτικά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, Πέτρος είπε 3000/15-17-17-16-35-52-1T-480 (από 525), δείχνει σταθερό. Τί προσφέρει το χαμηλότερο trfc, πρακτικά? πρακτικα το Trfc προσφερει τα παντα: -latency , +bandwidth 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Α....οκ... Για αυτό κάποια στιγμή είδα 76ns σε lat και το κοίταζα σα μλκς... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Έβγαλε και το 480 απροβλημάτιστα. Πάμε για 450-460, και βλέπουμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Τελικά με 1,25 v δεν είμαι σταθερός στα 4,1 ghz. Ίσως να θέλει οριακά λίγο παραπάνω τάση, αλλά δεν ασχολούμαι, δε νομίζω ότι έχει και νόημα. 68 βαθμούς max με μια ώρα blend test prime 95 νομίζω είναι ικανοποιητικά. Θα το αφήσω καμία εβδομάδα να δω σίγουρα ότι είμαι σταθερός, και μετά πάω να δω αν θα μπορέσω να σφίξω λίγο τα timings στις μνήμες. @akoinonitos η μητρική ΔΕΝ έχει ηχειάκι για post όταν ανόιγεις τον υπολογιστή;; Επεξ/σία 15 Απριλίου 2019 από outlaw star Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 27 λεπτά πριν, outlaw star είπε Τελικά με 1,25 v δεν είμαι σταθερός στα 4,1 ghz. Ίσως να θέλει οριακά λίγο παραπάνω τάση, αλλά δεν ασχολούμαι, δε νομίζω ότι έχει και νόημα. 68 βαθμούς max με μια ώρα blend test prime 95 νομίζω είναι ικανοποιητικά. Θα το αφήσω καμία εβδομάδα να δω σίγουρα ότι είμαι σταθερός, και μετά πάω να δω αν θα μπορέσω να σφίξω λίγο τα timings στις μνήμες. @akoinonitos η μητρική ΔΕΝ έχει ηχειάκι για post όταν ανόιγεις τον υπολογιστή;; οχι δεν εχει ,τελικα το αφησες στα 4ghz ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, akoinonitos είπε οχι δεν εχει ,τελικα το αφησες στα 4ghz ? Ε, ναι μωρέ, δεν έχει νόημα να ανεβάσω και άλλο τάση για 100 mhz. Πάντως και τα 1,25 λίγα μου φαίνονται σε σχέση με αυτά που έβλεπα σε διάφορα reviews πχ https://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_7_2700_review,29.html Πάντως οι θερμοκρασίες μου φαίνονται εξωπραγματικά μικρές σε σχέση με το προηγούμενο set up μου (ref 290 - 90άρια συνεχώς δίχως να μασάει και i7 950@4ghz - 80αρια για πλάκα). Λυπάμαι που το έδωσα, διότι ακόμη και τώρα σε 1080 τράβαγε πάρα πολύ καλά. Πάντως για μητρική των 150 ευρώ θα έπρεπε να έχει led code, σίγουρα ήχο, μη σου πω και κουμπί reset Επεξ/σία 15 Απριλίου 2019 από outlaw star Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα