outlaw star Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Βοηθήστε λίγο, αν πάω να κάνω manual o/c (να ανεβάσω τάση στον πυρήνα), το offset CPU Voltage τι κάνω, το πειράω, το αφήνω? Γιατί είδα στην πρώτη σελίδα που λέει πολύ προσοχή αυτό με το core boost, για να μην πάει η τάση στο θεό και κλαίμε... Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, outlaw star είπε Κύριοι καλησπέρα, το μηχανηματάκι μου αποτελείται από τα εξής : Ryzen 2700 ASUS X470 PRO PRIME GSKILL flare x, όχι όμως τις ακριβές, αλλά αυτές : https://www.skroutz.gr/s/16380885/G-Skill-Flare-X-for-AMD-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GFX.html Η ψύχτρα είναι μια thermalright true black με 2 push and pull corsairia στα 53 cfm. Νομίζω ότι με παίρνει για ένα καλό o/c 24/7. (max temp που παρατήρησα στο devil may cry 47 βαθμούς). Σκοπός είναι τα 4 ghz για 24/7, για gaming. Μπορώ λοιπόν να αυξήσω πολλαπλασιαστή απλά και να αφήσω όλα τα υπόλοιπα στο auto. Αλλά υπόθέτω ότι αυτό αν και μάλλον safe, δεν είναι και ότι καλύτερο. Για βοηθήστε λίγο με ρυθμίσεις ( @akoinonitos έχεις την ίδια mobo, ρίχτα ). Οι μνήμες από ότι βλέπω από το gzpuz φοράνε skhynix, οπότε μάλλον δεν έχει και πολύ νόημα να ασχοληθώ μαζι τους. Ευχαριστώ! Ποιά κάρτα γραφικών έχεις ? Άστο vega έχεις το είδα στο άλλο θέμα. 14 λεπτά πριν, outlaw star είπε Βοηθήστε λίγο, αν πάω να κάνω manual o/c (να ανεβάσω τάση στον πυρήνα), το offset CPU Voltage τι κάνω, το πειράω, το αφήνω? Γιατί είδα στην πρώτη σελίδα που λέει πολύ προσοχή αυτό με το core boost, για να μην πάει η τάση στο θεό και κλαίμε... Ευχαριστώ Το offset αφού θέλεις overclock θα πρέπει να το έχεις με θετικό πρόσημο. Δουλεύεις κάπως έτσι: Έστω ότι στο auto το voltage σου γράφει πχ 1,2 volt και εσύ λόγο overclock θέλεις να το πας 1.3 volt, θα πρέπει να έχεις στο offset + 0.1 volt Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από leros2004 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, outlaw star είπε Βοηθήστε λίγο, αν πάω να κάνω manual o/c (να ανεβάσω τάση στον πυρήνα), το offset CPU Voltage τι κάνω, το πειράω, το αφήνω? Γιατί είδα στην πρώτη σελίδα που λέει πολύ προσοχή αυτό με το core boost, για να μην πάει η τάση στο θεό και κλαίμε... Ευχαριστώ Γτ θελεις Offset voltage συγκεκριμενα? Δοκιμασε στην αρχη με manual ταση να δεις που εισαι σταθερος και μετα βαζεις Offset, βαλε vcore 1.2V και 40 το multi, βαλε cpu llc 3 (θα το βρεις στην καρτελα digi+vrm) , εχεις ενεργοποιησει το docp φανταζομαι για να παιζουν οι μνημες στα 3200? επισης βαλε το performance bias σε cinebench r11,5 Φτιαξε πρωτα το Overclock του cpu και μετα φτιαχνεις και τις μνημες Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Γτ θελεις Offset voltage συγκεκριμενα? Δοκιμασε στην αρχη με manual ταση να δεις που εισαι σταθερος και μετα βαζεις Offset, βαλε vcore 1.2V και 40 το multi, βαλε cpu llc 3 (θα το βρεις στην καρτελα digi+vrm) , εχεις ενεργοποιησει το docp φανταζομαι για να παιζουν οι μνημες στα 3200? επισης βαλε το performance bias σε cinebench r11,5 Φτιαξε πρωτα το Overclock του cpu και μετα φτιαχνεις και τις μνημες Όχι δεν είπα ότι θέλω, απλά είδα ότι θέλει πολύ προσοχή στην αρχική σελίδα του thread και λέω κάτσε να το αναφέρω μην κάνω καμιά πατατιά και πάρω τον επεξεργαστή στο χέρι.. Οι μνήμες ναι, παίζουν στα 3200. Οπότε κάνω τις ρυθμίσεις που μου είπες και επανέρχομαι, αν και 1,2 λίγο δεν είναι για το ρεύμα του cpu? Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από outlaw star Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 12 λεπτά πριν, outlaw star είπε Όχι δεν είπα ότι θέλω, απλά είδα ότι θέλει πολύ προσοχή στην αρχική σελίδα του thread και λέω κάτσε να το αναφέρω μην κάνω καμιά πατατιά και πάρω τον επεξεργαστή στο χέρι.. Οι μνήμες ναι, παίζουν στα 3200. Οπότε κάνω τις ρυθμίσεις που μου είπες και επανέρχομαι, αν και 1,2 λίγο δεν είναι για το ρεύμα του cpu? Με τον 2700x θελω 1.185V llc3 ,σου εβαλα και λιγο παραπανω εσενα. Δοκιμασε το αν ειναι σταθερο και βλεπουμε αν δεν ειναι ανεβαζεις λιγο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Το μειονέκτημα του manual voltage, στη συγκεκριμένη μητρική τουλαχιστον, είναι ότι σε idle δεν κάνει downvolt. Αυτό έχω δει με HWiNFO64. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σωστός? 4 λεπτά πριν, parsifal είπε Το μειονέκτημα του manual voltage, στη συγκεκριμένη μητρική τουλαχιστον, είναι ότι σε idle δεν κάνει downvolt. Αυτό έχω δει με HWiNFO64. Ναι, το παρατήρησα και εγώ αυτό. Επίσης (αν κάνω λάθος πείτε μου), δε βλέπω να μπορώ να σώσω ένα o/c profile στο bios, ώστε να το χρησιμοποιώ μόνο όταν το χρειάζομαι Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από outlaw star Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 45 λεπτά πριν, parsifal είπε Το μειονέκτημα του manual voltage, στη συγκεκριμένη μητρική τουλαχιστον, είναι ότι σε idle δεν κάνει downvolt. Αυτό έχω δει με HWiNFO64. Παιδιά το έχουμε πει πολλές φορές, δεν γίνεται downvolt ούτε με offset από την στιγμή που ακουμπάς το multi της cpu. Aυτο που πιθανόν βλέπετε να πέφτει είναι το vid όχι το vcore. 46 λεπτά πριν, outlaw star είπε Σωστός? Ναι, το παρατήρησα και εγώ αυτό. Επίσης (αν κάνω λάθος πείτε μου), δε βλέπω να μπορώ να σώσω ένα o/c profile στο bios, ώστε να το χρησιμοποιώ μόνο όταν το χρειάζομαι Πολυ σωστα ,μπορεις να σωζεις προφιλ κανονικα ,δεν θυμαμαι πως λεγετε το μενου στο bios είναι νομίζω μια καρτελα πριν το exit τσέκαρε το θα το βρεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Βρήκα και τα προφιλ που σώζεις, σωστός και σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Πήγα να τρέξω supersposition και μου πέταξε μπλε οθόνη, ενώ το devil may cry το τερμάτισα με 1,2 v. Έβαλα 1,25v και έτρεξε κανονικά χωρίς θέμα. Μέγιστο επιτρεπόμενο ρεύμα για 24/7 ποιο είναι μήπως φτάσω στα 4,2ghz, για gaming και benchmarking μόνο.... Προς το παρόν θα μείνω στα 4ghz για να ξεκαθαρίσω ότι είμαι σταθερός και μετά θα δοκιμάσω να ανέβω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, outlaw star είπε Βρήκα και τα προφιλ που σώζεις, σωστός και σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Πήγα να τρέξω supersposition και μου πέταξε μπλε οθόνη, ενώ το devil may cry το τερμάτισα με 1,2 v. Έβαλα 1,25v και έτρεξε κανονικά χωρίς θέμα. Μέγιστο επιτρεπόμενο ρεύμα για 24/7 ποιο είναι μήπως φτάσω στα 4,2ghz, για gaming και benchmarking μόνο.... Προς το παρόν θα μείνω στα 4ghz για να ξεκαθαρίσω ότι είμαι σταθερός και μετά θα δοκιμάσω να ανέβω. Μέγιστο 24/7, είναι τα ~1.35. Μερικοί πάνε μέχρι 1.42, αλλά έχω δει ζημιές στον χρόνο με 1.42 τάση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 5 λεπτά πριν, outlaw star είπε Βρήκα και τα προφιλ που σώζεις, σωστός και σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Πήγα να τρέξω supersposition και μου πέταξε μπλε οθόνη, ενώ το devil may cry το τερμάτισα με 1,2 v. Έβαλα 1,25v και έτρεξε κανονικά χωρίς θέμα. Μέγιστο επιτρεπόμενο ρεύμα για 24/7 ποιο είναι μήπως φτάσω στα 4,2ghz, για gaming και benchmarking μόνο.... Προς το παρόν θα μείνω στα 4ghz για να ξεκαθαρίσω ότι είμαι σταθερός και μετά θα δοκιμάσω να ανέβω. Αν θες τόσο για τα 4ghz τα 4.2ghz δεν τα πιάνει σταθερά με τπτ . Τρέξε κάποιο στρες τεστ να δεις ότι όντως είσαι σταθερός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Αν θες τόσο για τα 4ghz τα 4.2ghz δεν τα πιάνει σταθερά με τπτ . Τρέξε κάποιο στρες τεστ να δεις ότι όντως είσαι σταθερός. Για πρότεινε κάποιο, χωρίς να χρειάζεται να τον αφήσω ανοιχτό όλο το βράδυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 5 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Μέγιστο 24/7, είναι τα ~1.35. Μερικοί πάνε μέχρι 1.42, αλλά έχω δει ζημιές στον χρόνο με 1.42 τάση. Δεν υπάρχουν στάνταρ σε αυτά sheo ,ότι λέει ο κάθε ένας. Το επίσημο είναι 1.425v Eγω δεν έχω δει ζημιές πάντως σε τέτοιες τάσεις και ξέρω άτομα που τρέχουν τους 1700 από την μέρα που κυκλοφόρησαν με 1.425v και llc5. Όλα σχετικά είναι... Το θέμα είναι ότι πάνω κάτω θα σου δείξει η cpu από αρχίζει να ζορίζεται. Μόλις τώρα, outlaw star είπε Για πρότεινε κάποιο, χωρίς να χρειάζεται να τον αφήσω ανοιχτό όλο το βράδυ Κατέβασε το τελευταίο prime95 και επέλεξε το blend test ,τρεξτο μια ωρίτσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Παιδιά το έχουμε πει πολλές φορές, δεν γίνεται downvolt ούτε με offset από την στιγμή που ακουμπάς το multi της cpu. Aυτο που πιθανόν βλέπετε να πέφτει είναι το vid όχι το vcore. Δε μιλάω για το VID, γνωρίζω ποια είναι η διαφορά. Με offset Vcore, το HWiNFO64 δείχνει κανονικά downvolt στον αισθητήρα Vcore του Super I/O chip (μετράει την έξοδο από τα VRM αν δεν κάνω λάθος). Για κάποιο λόγο, ο εσωτερικός αισθητήρας του επεξεργαστή δείχνει διαφορετική τιμή όμως. Την ίδια μητρική έχουμε, δες το και μόνος σου στο HWiNFO64. 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, parsifal είπε Δε μιλάω για το VID, γνωρίζω ποια είναι η διαφορά. Με offset Vcore, το HWiNFO64 δείχνει κανονικά downvolt στον αισθητήρα Vcore του Super I/O chip (μετράει την έξοδο από τα VRM αν δεν κάνω λάθος). Για κάποιο λόγο, ο εσωτερικός αισθητήρας του επεξεργαστή δείχνει διαφορετική τιμή όμως. Δε μιλάω για το VID, γνωρίζω ποια είναι η διαφορά. Με offset Vcore, το HWiNFO64 δείχνει κανονικά downvolt στον αισθητήρα Vcore του Super I/O chip (μετράει την έξοδο από τα VRM αν δεν κάνω λάθος). Για κάποιο λόγο, ο εσωτερικός αισθητήρας του επεξεργαστή δείχνει διαφορετική τιμή όμως. Σε ό,τι έχει να κάνει με το vcore κοιτάμε μόνο τον αισθητήρα του chip τπτ άλλο. Ο αισθητήρας της Asus δείχνει ότι να ναι και γενικά όλοι οι αισθητήρες της Asus. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα