Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, SkYwaLkGR είπε

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

Βρηκα στο skroutz της SniperX ολα τα μαγαζια εχουν αυτο το part number F4-3200C16D-16GSXWB. Λογικα για αυτο συζηταμε σωστα. Επισης μπορεις να μου εξηγησεις τους ορους cjr 150-160 b-die downbin 180 bdie? 

Οι τιμές τους είναι χονδρικά τα νούμερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ρε παιδιά, μπορείτε να μου πείτε σε MSI B450-a pro πώς ενεργοποιώ το turbo boost στον 2600; Βλέπω δουλεύει στα 3,4GHz σταθερά ακόμη κι όταν τον στρεσάρω. Έχω δοκιμάσει ryzen αλλά και high performance power plan.

17 λεπτά πριν, planetman είπε

Ρε παιδιά, μπορείτε να μου πείτε σε MSI B450-a pro πώς ενεργοποιώ το turbo boost στον 2600; Βλέπω δουλεύει στα 3,4GHz σταθερά ακόμη κι όταν τον στρεσάρω. Έχω δοκιμάσει ryzen αλλά και high performance power plan.

Για δοκίμασε και msi command center και ενεργοποίησε το game boost

Τελικά έπρεπε ο πολλαπλασιαστής να είναι στο auto,  απλά δεν ξέρω πως ρυθμίζεται, μπήκε αλλάζοντας άλλη ρύθμιση. Προσπαθώ να καταλάβω τελικά, συμφέρει να κάνεις overclocking εφόσον τον 2600 τον ρυθμίσεις πάνω από 3.9 που πάει μόνος του έτσι κι αλλιώς στο αυτόματο; 

Εξαρτάται απο το τι κάνεις.  Πχ στα παιχνίδια και καρφωτα να βάλεις όλους τους πυρήνες στα 3.9 ,δεν θα έχεις όφελος .Για άλλες εφαρμογές, το συζητάμε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση: Όταν είναι ρυθμισμένο στο αυτόματο, τότε αυτόματα η μητρική αλλάζει και την τάση του επεξεργαστή; Είδα πριν ενώ έτρεχε cinebench r20 στο αυτόματο με την ταχύτητα στα 3.8-3.9, η τάση ήταν 1.15v-1.18v. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι 2600 είναι σταθεροί μέχρι τα 3.9 με 1.18v; ή αυτό σημαίνει πως π. χ. το δικό μου κομμάτι μπορεί να είναι καλό ή κάτι τέτοιο; 

Edit: μαζί γράφαμε, όντως στο cinebench έτρεχε με τους πυρήνες στα 3750 θαρρώ. 

Επεξ/σία από planetman

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, planetman είπε

συμφέρει να κάνεις overclocking εφόσον τον 2600 τον ρυθμίσεις πάνω από 3.9 που πάει μόνος του έτσι κι αλλιώς στο αυτόματο;

Αυτόματο εννοείς το game boost ή εννοείς εντελώς stock 2600?

Γιατί σε στοκ δεν πάει καθόλου μόνος του στα 3,9. Μακάρι να πήγαινε.

Πάει 3,9 μόνο όταν χρησιμοποιούνται μέχρι 2 πυρήνες. Και τους 6 τους φτάνει μέχρι τα 3,7 (με XFR) και μόνο αν η ψύξη είναι πολύ καλή. Αλλιώς πέφτεις 25Mhz κάθε 5 C πάνω από 50C.

Οπότε ΝΑΙ, εννοείται ότι αξίζει. Ο 2600 και ο 2700 είναι οι μόνοι Ryzen δεύτερης γενιάς που αξίζουν να τους κάνεις manual overclocking. Φτάνουν τα 4,1 σχεδόν όλοι και τα 4,2 αρκετοί. Οπότε σε σχέση με τα 3,8 του Game Boost είναι σεβαστή η διαφορά.

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτόματο εννοώ game boost όπως το λες. Πάντως δε βλέπω μεγάλες διαφορές. Stock με game boost στο cinebench r20 βγάζει 2808 και overclocked σταθερά στα 3,9 μου βγάζει 3010 περίπου. Αναρωτιέμαι δηλαδή αν τελικά αξίζει τον κόπο. Stock στο αυτόματο τουλάχιστον όταν είσαι idle δουλεύει και με 0,8V απ' ό,τι βλέπω χαλαρός κι ωραίος.

Edit: Είδα βγήκε πριν 2 βδομάδες καινούριος chipset driver, να τον βάλω; Τον έχετε δοκιμάσει; Σε MSI b450-A pro.

b450.jpg

Επεξ/σία από planetman

1. Η διαφορά που αναφέρεις είναι πάνω από 7% βελτίωση. Πόσο περίμενες; Στους χρονισμούς που παίζουν οι σύγχρονοι επεξεργαστές, τα 100 και τα 200 MHz είναι μικρή ποσοστιαία βελτίωση. Πάνε οι εποχές του Celeron 300A και του Q6600 που ανέβαιναν +50% και +33% σχετικά εύκολα.

2. Αν παίξεις με Vcore offset, κατά πάσα πιθανότητα θα κατεβαίνει επίσης σε idle το Vcore. Εξαρτάται και από τη μητρική.

• Like 1

Ναι...οκ...δεν θα με τρελάνεις εσύ (το μηχάνημα), όμως...

Αυτή τη στιγμή είμαι με 3000/15 (ναι, 15), με GDM disabled.

Έβγαλε IBT-AVX V.Hi, έβγαλε SotTR bench (κόλλησε σε οποιαδήποτε αστάθεια), και μένει να δοκιμάσω και BFV.

Δεν πρέπει να έχω την παραμικρή ουσιαστική διαφορά σε επιδόσεις, αλλά 3000/15, δεν είχε λειτουργήσει ποτέ (δεν postαρε καν).

Τι έκανα:

Αποφάσισα να ακολουθήσω από περιέργεια τον οδηγό του χρήστη στο oc.net που έδειξα μια σελίδα πίσω.

Εκεί που βάζω λοιπόν το ΧΜΡ 3000/15 (βήμα 5) με όλα αυτόματα κλπ εκτός από τα CAD_BUS (24ρια καρφωτά, γιατί είχαν ξεμείνει από το προηγούμενο προφίλ), procODT 48 και τα RTT όπως τα δίνει η μητρική και περιμένω να δω την αποτυχία...μπήκε win.

Ξαναμπήκε. Έτρεξα τα benches, τα έβγαλε.

Τώρα, μου μένει μόνο το BFV, για να μείνω εντελώς μλκς.

Δεν ξέρω τι παίζει...να φταίνε τα 3-4-14 clear CMOS που έφαγε την τελευταία εβδομάδα, για να ξεκολλάει από τα άλλα προφίλ?

Επανέρχομαι.

• Like 3

Το έβγαλε και το BFV...δεν το περίμενα.

Δεν πιστεύω πως είναι σταθερό 100%, και δεν το θεωρώ και καλύτερο προφίλ από το 3000/16, αλλά είναι η 1η φορά που οι μνήμες τρέχουν rated...

• Like 3

12 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Το έβγαλε και το BFV...δεν το περίμενα.

Δεν πιστεύω πως είναι σταθερό 100%, και δεν το θεωρώ και καλύτερο προφίλ από το 3000/16, αλλά είναι η 1η φορά που οι μνήμες τρέχουν rated...

Ριχτους  ένα hci ολονυχτιο να δεις τι παίζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ριχτους  ένα hci ολονυχτιο να δεις τι παίζει.

To έβαλα πειραματικά, με 7 παράθυρα (6χ2000 + 1χ1000...έκανα κάτι λάθος?) και πέταξε 1 error στο 97% ενός παραθύρου...τα υπόλοιπα καλά.

Για το γμτ...

Capture.PNG.1973e5f1346835f002ef3bdce63df191.PNG

Capture.PNG.5789b85c37a7ddee5690b18b4cb13709.PNG

Να τα σφίξω μήπως, που λέει και το tool...? Κάτι για 14-16-16-16-36-54 μου βγάζει, safe. 😛 😛 😛

Επεξ/σία από Πέτρος

Μόλις τώρα, Πέτρος είπε

To έβαλα πειραματικά, με 7 παράθυρα (6χ2000 + 1χ1000...έκανα κάτι λάθος?) και πέταξε 1 error στο 97% ενός παραθύρου...τα υπόλοιπα καλά.

Για το γμτ...

Capture.PNG.1973e5f1346835f002ef3bdce63df191.PNG

Δοκιμασε να τσιμπήσεις ένα κλικ την τάση, 16 παράθυρα από 800mb βάλε.

• Like 1
  • Thanks 1

16x800, όλο το βράδυ (αλλά χωρίς να πειράξω ρεύμα), μου έβγαλε 1 σφάλμα στο 40% ενός παραθύρου. Τα υπόλοιπα κανονικά.

Pas mal...

Θα δώσω λιγάκι τάση (1.38...) και βλέπουμε.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...