akoinonitos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 9 ώρες πριν, IoaZ είπε Gigabyte 56 gaming OC GPU Bound 99%(Θείος)3466 VS GPU Bound 79% (steam )3533 vs GPU BOUND 79%(steam) 3466 95 FPS vs 94 FPS vs 93 FPS Από θείο Μια χαρα μοιραζει το φορτιο τελικα. Ειμαι με windows Insider ομως. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChrisAttart Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχετε πρόβλημα με το νεο agesa σε Χ370 ? Φαίνεται να έχω πρόβλημα με τα oc settings μου (σίγουρα σταθερά στο προηγούμενο bios), σε cinebench 15 και 20 βγάζω λιγότερους πόντους , και στα 2 tomb raider μου κάνει soft lock τα Windows και αναγκάζομαι να το κάνω hard reset κρατώντας πατημένο το κουμπί ώστε να σβήσει . Με stock settings τα περνάει όλα , αλλά ακόμα και ελάχιστο oc να κάνω , φάση xmp 3200c16 και 3.8 (στον 1700 με Η150) δεν περνάει σίγουρα τα tomb raider και έχω τραγικά frametimes σε ότι περνάει . Επίσης προσπάθησα να γυρίσω στο προηγούμενο bios και δεν το δέχεται ... ΥΓ. Μια χαρά ήταν και το σκαλίζω και τα παθαίνω ... Story of my life Επεξ/σία 2 Απριλίου 2019 από ChrisAttart Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChrisAttart Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Σε συνέχεια του προηγούμενου ποστ . Κατάφερα με ένα tool να γυρίσω στο προηγούμενο bios/agesa . Αλλά δεν φαίνεται ότι λύνει τα θέματα . Εκτός αν τα έχω όλα στοκ δεν περνάει τίποτα απολύτως . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Πολύ κουλό. Μήπως η μόνη λύση είναι το φορμάτ? Δοκίμασες να ξανά φλασαρει το official bios Μετά το roll back με το tool που λες? Επεξ/σία 2 Απριλίου 2019 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChrisAttart Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Πολύ κουλό. Μήπως η μόνη λύση είναι το φορμάτ? Δοκίμασες να ξανά φλασαρει το official bios Μετά το roll back με το tool που λες? Ναι , από το 4603 γύρισα με το tool στο 4207 που όλα δούλευαν ρολόι , πάλι τα ίδια θέματα , είτε ανεβάσω έστω 1mhz ή βάλω xmp κολλάει το σύμπαν . Πέρασα από πάνω άλλη μια φορά το 4207 με το ezflash από το bios . Ξανά τα ίδια , είχα και μερικά fail σε firestrike ακόμα και στοκ . Τώρα έβγαλα μπαταρία από μόμπο και δοκίμασα πάλι . Στοκ φαίνεται να τα περνάει χωρίς βέβαια να ειμαι 100% σίγουρος ότι είναι στάνταρ . Αλλά πάλι αν βάλω xmp δεν περνάει τα bench . Και σκέψου πιο πριν ήμουν τέρμα σταθερός στα 3950 και με τις hynix σε 3200 14-17-17-38 Στην ουσία οι αλλαγές που έκανα και με κατέστρεψαν ήταν τα τελευταία chipset drivers και το 4603 που έχει το νέο agesa . Που να μην το ακουμπαγα καθόλου ρε γμτ ..... Εντωμεταξυ όταν λέω ότι κολλάει το σύμπαν , εννοώ ότι έχω ποντίκι , φαίνεται η κάρτα ότι έχει ακόμα φορτίο , τα διαγνωστικά τρέχουν στην δεύτερη οθόνη μου αλλά δεν δουλεύει τπτ , ούτε κλικ , ούτε ctrl-alt-del , ούτε τερματισμός κανονικός . Πρέπει να κρατάω πατημένο το κουμπί ώστε να κλείσει . Δεν έχω φάει ούτε μπλε οθόνη ούτε έχει βγάλει κάποιο σφάλμα στο event viewer . @akoinonitos λες να κάνω φορμάτ ? Αλλά ρε γμτ δεν μπορώ να το συνδέσω στο μυαλό μου γτ να φταίνε τα windows . Εντωμεταξυ ο cpu μόνος του περνάει small fft χωρις θέμα ακόμα και κλοκαρισμενος , και οι μνήμες περνάνε memtest χωρίς θέμα , το ίδιο και η κάρτα που τρέχει πολύ ώρα furmark πάλι χωρίς θέμα . Αλλά σε cpu benches cb15/cb20 τα σκορ είναι χειρότερα χωρίς λόγο . Και πάλι όλα καλά αν τρέξω κάτι από τα παραπάνω μαζί πχ furmark μαζί με cb20 .... Σε synthetic benchmarks όπως firestrike ή το final fantasy ή ingame benchmarks του assassin's odyssey και του shadow of tomb raider παθαίνω αυτό που περιεγραψα παραπάνω , πάντα όταν έχω clockαρισμενο κάτι και μία στις 10 ακόμα και στοκ . Επεξ/σία 2 Απριλίου 2019 από ChrisAttart Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Πρέπει να έγιναν παρόμοιες αλλαγές και στην X470 Pro, τα version numbers είναι ακριβώς ίδια και πέρασα κι εγώ τα updates αλλά δεν είχα τέτοια προβλήματα. Είδα όμως κάτι κουλά να συμβαίνουν με τα saved profiles. Μήπως φορτώνεις profiles που είχες σώσει πριν το update; Αν ναι, θα πρότεινα να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή: Clear CMOS, Load Optimized Defaults και ξαναφτιάχνεις τις ρυθμίσεις σου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, ChrisAttart είπε Ναι , από το 4603 γύρισα με το tool στο 4207 που όλα δούλευαν ρολόι , πάλι τα ίδια θέματα , είτε ανεβάσω έστω 1mhz ή βάλω xmp κολλάει το σύμπαν . Πέρασα από πάνω άλλη μια φορά το 4207 με το ezflash από το bios . Ξανά τα ίδια , είχα και μερικά fail σε firestrike ακόμα και στοκ . Τώρα έβγαλα μπαταρία από μόμπο και δοκίμασα πάλι . Στοκ φαίνεται να τα περνάει χωρίς βέβαια να ειμαι 100% σίγουρος ότι είναι στάνταρ . Αλλά πάλι αν βάλω xmp δεν περνάει τα bench . Και σκέψου πιο πριν ήμουν τέρμα σταθερός στα 3950 και με τις hynix σε 3200 14-17-17-38 Στην ουσία οι αλλαγές που έκανα και με κατέστρεψαν ήταν τα τελευταία chipset drivers και το 4603 που έχει το νέο agesa . Που να μην το ακουμπαγα καθόλου ρε γμτ ..... Εντωμεταξυ όταν λέω ότι κολλάει το σύμπαν , εννοώ ότι έχω ποντίκι , φαίνεται η κάρτα ότι έχει ακόμα φορτίο , τα διαγνωστικά τρέχουν στην δεύτερη οθόνη μου αλλά δεν δουλεύει τπτ , ούτε κλικ , ούτε ctrl-alt-del , ούτε τερματισμός κανονικός . Πρέπει να κρατάω πατημένο το κουμπί ώστε να κλείσει . Δεν έχω φάει ούτε μπλε οθόνη ούτε έχει βγάλει κάποιο σφάλμα στο event viewer . @akoinonitos λες να κάνω φορμάτ ? Αλλά ρε γμτ δεν μπορώ να το συνδέσω στο μυαλό μου γτ να φταίνε τα windows . Εντωμεταξυ ο cpu μόνος του περνάει small fft χωρις θέμα ακόμα και κλοκαρισμενος , και οι μνήμες περνάνε memtest χωρίς θέμα , το ίδιο και η κάρτα που τρέχει πολύ ώρα furmark πάλι χωρίς θέμα . Αλλά σε cpu benches cb15/cb20 τα σκορ είναι χειρότερα χωρίς λόγο . Και πάλι όλα καλά αν τρέξω κάτι από τα παραπάνω μαζί πχ furmark μαζί με cb20 .... Σε synthetic benchmarks όπως firestrike ή το final fantasy ή ingame benchmarks του assassin's odyssey και του shadow of tomb raider παθαίνω αυτό που περιεγραψα παραπάνω , πάντα όταν έχω clockαρισμενο κάτι και μία στις 10 ακόμα και στοκ . ειλικρινά δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο εκτος αν κανεις αυτο που λεει και ο φιλος απο πανω με αποθηκευμενα profiles ,αλλα εσυ λες οτι ουτε το xmp δεν παιζει. Μηπως ειναι θεμα μνημων μονο? Δοκιμασε να τις ξεκουμπωσεις και να τις ξανακουμπωσεις μπας και γινει τπτ (αν και δεν νομιζω). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChrisAttart Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, parsifal είπε Πρέπει να έγιναν παρόμοιες αλλαγές και στην X470 Pro, τα version numbers είναι ακριβώς ίδια και πέρασα κι εγώ τα updates αλλά δεν είχα τέτοια προβλήματα. Είδα όμως κάτι κουλά να συμβαίνουν με τα saved profiles. Μήπως φορτώνεις profiles που είχες σώσει πριν το update; Αν ναι, θα πρότεινα να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή: Clear CMOS, Load Optimized Defaults και ξαναφτιάχνεις τις ρυθμίσεις σου. 18 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ειλικρινά δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο εκτος αν κανεις αυτο που λεει και ο φιλος απο πανω με αποθηκευμενα profiles ,αλλα εσυ λες οτι ουτε το xmp δεν παιζει. Μηπως ειναι θεμα μνημων μονο? Δοκιμασε να τις ξεκουμπωσεις και να τις ξανακουμπωσεις μπας και γινει τπτ (αν και δεν νομιζω). Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει , και πλέον τον 1700 τον παίζω στα δάχτυλα ρε γμτ , 2 χρόνια τον σκαλίζω. Θα δοκιμάσω format μπας και είναι κάποιο θέμα των windows και θα επανέλθω. Τώρα μετά από clear cmos , reseat μνήμες και cpu , έχω καταφέρει xmp 3200c16 και τον cpu 3950 (σχεδόν όπως ήταν δλδ ) και περνάει τα πάντα κανονικά εκτός από το benchmark του final fantasy και το firestrike όταν πάει στο combined benchmark . Επεξ/σία 2 Απριλίου 2019 από ChrisAttart Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Αφού έφτιαξα και ξανάφτιαξα το spreadsheet κάμποσες φορές, κοντεύει η ώρα για απόφαση: τί O/C για 24/7; https://docs.google.com/spreadsheets/d/1RBry9m_fTEcdzeRwsGkhb5PH2Kac_ZIs-v43V-FLJK0 Συγκρίνοντας ποσοστά αύξησης επιδόσεων και κατανάλωσης, τα 3900MHz all-core είναι η πιο ισορροπημένη επιλογή, αλλά μάλλον για 4000MHz το κόβω. Πιο στρόγγυλο νούμερο... 🙄 ΥΓ: bonus, εδώ το προηγούμενό μου spreadsheet, οι στήλες έχουν αλλάξει τόσες φορές που πολλές καταχωρήσεις/συγκρίσεις μπορεί να μη βγάζουν νόημα. 🙃 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Και εγώ να σου πω,έβγαλα τα μάτια μου. Δύο profile κράτησα, 3.9 και 4. Και τον γύρισα μαμά, μόνο μνήμες άφησα 3333. Δεν τρελάθηκα με το oc του από επιδόσεις. Ίσως με άλλη κάρτα να τον αφήσω για κάθε μέρα στα 4 ,4+ Επεξ/σία 5 Απριλίου 2019 από nikpoth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) edit: Ευχαριστώ τον επεξεργαστή κειμένου, που μου το απαύτωσε ακόμα μια φορά. Ακολουθεί mega-post γκρίνιας. Ryzen 1700 (3.8 - 1.25), Taichi X370 (5.1 BIOS - 1.0.0.6), Corsair CMK16GX4M2B3000C15 Οι μνήμες, δεν πάνε 3000/15 (ας πούμε λογικό), είναι με 3000/16. Ο μόνος τρόπος για να το καταφέρω αυτό, ήταν να βάλω τα 6 πρώτα timings με το χέρι (όπως αυτά φαίνονται στο ΧΜΡ, με αλλαγή του cas15 σε 16) και να αφήσω τη μητρική να αποφασίσει για τα υπόλοιπα. Επιπλέον, VSoC 1.05 και VRAM 1.38 (με τις "default" τιμές, δεν περνάω ούτε post). To σύστημα με αυτά, είναι σταθερό - σταθερότατο (σε οτιδήποτε φορτίο του έχω εγώ ρίξει). Γνωρίζοντας πως οι R θέλουν b/w+lat, προσπάθησα ξανά και ξανά να βελτιώσω κάτι, αποτυγχάνοντας παταγωδώς (συνήθως). Εννοείται πως δεν περιμένω να έχω cas14 πχ, αλλά περίμενα πως ένα 3200/16 με κάπως σφικτότερα τα subs, θα το είχα. Δοκίμασα το γνωστό tool ξανά και ξανά, και απελπίστηκα. Απλά. Στην 1.4.1 έκδοσή του, τα αποτελέσματα που δίνει για τις μνήμες μου, είναι εκτός πραγματικότητας. Βάζοντάς τα, ο υπολογιστής δεν ξεκινά καν (3 φορές training στην καλύτερη και μετά 2133...συνήθως ούτε αυτό). Ενδεικτικά, το παρακάτω είναι το 3000-safe, όπως προκύπτει με εισαγωγή των τιμών από το Thaiphoon: Βλέπουμε: cas14 σε Hynix AFR..., εξαιρετικά χαμηλές τάσεις (ούτε καν ανάβει, ακόμα και με τις μέγιστες) και διάφορα άλλα. Τα rec CAD_BUS δεν μου έχουν λειτουργήσει ποτέ, με οποιοδήποτε προφίλ. Τα 24ρια είναι αυτά που ζητά η μητρική μου. procODT, ίσως και να λειτουργήσει το 53 ή και το 60, αλλά αν πειράξω και τα RTT, μπουμ. Εδώ, το ίδιο προφίλ αλλά με R-XMP (v1): Ακόμα χειρότερα... Και με R-XMP (v2): Εκεί...cas14...(τα υπόλοιπα είναι κάπως οκ, αλλά με 14 δεν θα ξεκινήσει ποτέ). Αυτή τη στιγμή, λειτουργώ με ένα 3133 προφίλ που βρήκα τυχαία, με 1.41VRAM: Είμαι σταθερός για να μπαίνει με τη μία win, browsing, βγάζει κάποια CBr15/15X/20, αλλά με λίγο παραπάνω ζόρισμα κολάει-επανεκκινεί κλπ. Το tool για 3133 με Thai profile (14...γελάει ο κόσμος): Και με RXMP: Το v2, δείχνει πιο "λογικό", αλλά και αυτό έχει τα θέματά του... Τα tRFC είναι συστηματικά "εκτός θέματος", τα voltages το ίδιο, τα συνιστώμενα (γενικά) αλλού για αλλού. Αν βάλω το προφίλ όπως είναι, δεν ανάβει καν. Αν βάλω τα 24ρια, μεγαλύτερες τάσεις, ίσως και να καταφέρω να Postάρω, αλλά για win και σταθερότητα, ούτε λόγος. Ακόμα χειρότερα, δεν μπορώ να υπολογίσω τι από όλα να πειράξω, αφού είναι τουλάχιστον 4 διαφορετικά πράγματα εκτός πραγματικότητας και δεν ξέρω που να πιάσω. Έχω μπει με παρόμοια συμπεριφορά στα 3133 και με αυτό: Το οποίο πρακτικά έιναι το 3000 προφίλ μου με παραπάνω τάσεις. Δυστυχώς, το ΤΜ5 δεν μου λειτουργεί (για να κάνω δοκιμές σύμφωνα με τις οδηγίες του 1usmus), ακόμα και μετά από format που έκανα πρόσφατα. Όλο αυτό το μακρυνάρι, καταλήγει στο εξής: Δεν περιμένω κάτι από αυτές τις μνήμες, θέλω να τις αλλάξω. Ανησυχώ, όμως, πως ότι και να πάρω θα λειτουργεί χαμηλά, πολύ χαμηλά, οπότε πεταμένα χρήματα. Όποιος έχει όρεξη και χρόνο, είμαι ανοικτός σε προτάσεις. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2019 από Πέτρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Πέτρο: 16-18-18-18-38-60-6-8-24-0-0-4-12-24-0-6-6-480-16-12-7-1-1-7-7-1-5-5-8. Vdimm δεν έχει νόημα πάνω από 1.36V στις συγκεκριμένες Hynix. Vsoc επίσης μην το παρακάνεις ακόμη κι αν είσαι με components 1ης γενιάς, δοκίμασε 1.00V, το πολύ 1.025V. Με timings και λίγο πιο σφιχτά από τα παραπάνω, οι δικές μου έχουν πέρασει άνετα 10ωρο HCI MemTest, τουλάχιστον 5-6 φορές. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Xa! Άμα βάλω 1.36 και 1.025, ούτε 3000/16 δεν ξεκινά. Θα την κάνω τη δοκιμή εννοείται, για το γμτ. Αυτά τα timings, τα προτείνεις για 3000, 3133 ή 3200? edit....χμμμ, βιάστηκα να μιλήσω. Στο καθημερινό προφίλ, μπήκε τελικά με 1.36 και 1.025...και έβγαλε και ΙΒΤ. Ας το δω κι αυτό. Πάμε για τα επόμενα. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2019 από Πέτρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
50EuroUser Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχουν πέσει στα 100~120 τα CJR και είναι πολύ καλό VFM. Πάντως με AFR+Taichi X370 απο αυτά που διαβάζω στο OC.net νομίζω είσαι right on the money. Καλύτερα να περιμένεις τα 7nm γιατί μπορεί να αλλάξει εντελώς η δομή και το mem-oc να μην παίζει μεγάλο ρόλο. Για την ώρα απο τα bench που βλέπω ένας 2700X με μουφές μνήμες +auto timings στα 4.35GHz π.χ τον πίνει απο έναν στα 4.2GHz με σκαλισμένες b-die και πολύ άσχημα μάλιστα. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2019 από 50EuroUser Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε Έχουν πέσει στα 100~120 τα CJR και είναι πολύ καλό VFM Ενδιαφέρον. Ποιες προτείνονται αυτήν την περίοδο με CJR; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα