akoinonitos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, haris013 είπε κατι τελευταίο, έχουμε κάμια πρόταση για fan curves στο συστημα της υπογραφής; θέλω κάτι ύσηχο και παράλληλα αποδοτικό σαν αποτέλεσμα. αυτή τη στιγμή παίζω με έτοιμο silent profile σε όλους τους ανεμηστήρες και cpu cooler αλλά σε βαριά task ανεβάζει λιγο θερμοκρασία. Εγω παντα τους φτιαχνω απο το bios manual βεβαια δεν ξερω τι επιλογες εχει η μητρικη σου. 7 λεπτά πριν, haris013 είπε κατι τελευταίο, έχουμε κάμια πρόταση για fan curves στο συστημα της υπογραφής; θέλω κάτι ύσηχο και παράλληλα αποδοτικό σαν αποτέλεσμα. αυτή τη στιγμή παίζω με έτοιμο silent profile σε όλους τους ανεμηστήρες και cpu cooler αλλά σε βαριά task ανεβάζει λιγο θερμοκρασία. υγ. παράγγειλα άλλη μια μνημούλα, αν δεν παίξουν τα παραπάνω settings σε single channel συμαίνει οτι δεν θα παίξουν ούτε σε dual? μήπως δηλαδή πάρω καμια b die επιτόπου.. Ε ναι αν δεν παιζουν τωρα δεν θα παιξουν. Πιστευεις οτι αξιζουν οι bdies το εξτρα κοστος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 19 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εγω παντα τους φτιαχνω απο το bios manual βεβαια δεν ξερω τι επιλογες εχει η μητρικη σου. Ε ναι αν δεν παιζουν τωρα δεν θα παιξουν. Πιστευεις οτι αξιζουν οι bdies το εξτρα κοστος? Δοκίμασα τα πρώτα settings στα 3000 ξεκινώντας το ρεύμα από 1.35 μέχρι 1.39, σε όλες τις επιλογές ρεύματος μετά από 1 2 λεπτά έτρωγα μπλε οθόνη από τις μνήμες.. να φανταστώ είμαι άτυχος και δεν ανεβαίνει τίποτα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, haris013 είπε Δοκίμασα τα πρώτα settings στα 3000 ξεκινώντας το ρεύμα από 1.35 μέχρι 1.39, σε όλες τις επιλογές ρεύματος μετά από 1 2 λεπτά έτρωγα μπλε οθόνη από τις μνήμες.. να φανταστώ είμαι άτυχος και δεν ανεβαίνει τίποτα; Μαλλον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Μαλλον Έχει νόημα το 2ο dimm από άποψη performance η να αναβαθμισω σε κάτι καλύτερο; από την άλλη είναι και αυτό που λες ,δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο για κάτι που είναι καθαρά χόμπυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, haris013 είπε Έχει νόημα το 2ο dimm από άποψη performance η να αναβαθμισω σε κάτι καλύτερο; από την άλλη είναι και αυτό που λες ,δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο για κάτι που είναι καθαρά χόμπυ Εχεις το μισο bandwidth απο οτι θα ειχες με dual channel. Τωρα για το να αναβαθμισεις σε κατι καλυτερο φιλε εσυ θα το κρινεις. Εγω στη θεση σογ παντως θα επαιρνα αλλο ενα ιδιο στικ μνημης. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2019 από akoinonitos 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
subarus-14 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Παιδιά καλησπέρα. Τι μπορώ να κάνω για να τρέξω της μνήμες μου στα 3200 γιατί τώρα μέχρι 3133 μπορώ, στα 3200 μου βγάζει error, έχω της gskill tridenz 3200 c16 hynix 2 dim 16gb πάνω σε μια asus crosshair vi hero, και cpu1700x ryzen. Ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 9 hours ago, subarus-14 said: Παιδιά καλησπέρα. Τι μπορώ να κάνω για να τρέξω της μνήμες μου στα 3200 γιατί τώρα μέχρι 3133 μπορώ, στα 3200 μου βγάζει error, έχω της gskill tridenz 3200 c16 hynix 2 dim 16gb πάνω σε μια asus crosshair vi hero, και cpu1700x ryzen. Ευχαριστώ πολύ. Τι έχεις προσπαθήσει μέχρι τώρα? Είσαι στο τελευταίο BIOS πρώτα απο όλα? Τι voltage - timings τρέχεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
subarus-14 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Ναι είμαι στο τελευταίο 6401, στα 3133 δουλεύει με τα timing που δίνει το xmp της Μιτρικης 16-18-18-18-38 στα 1.36 volt ,και vsoc 1.0625, στα 3200 όσο volt και να δώσω πεταει error. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, subarus-14 said: Ναι είμαι στο τελευταίο 6401, στα 3133 δουλεύει με τα timing που δίνει το xmp της Μιτρικης 16-18-18-18-38 στα 1.36 volt ,και vsoc 1.0625, στα 3200 όσο volt και να δώσω πεταει error. Δοκίμασε και το κλασσικό 14-14-14-14-34-48 με 1.41v και όλα τα υπόλοιπα στο Auto. Όταν λες error στο πετάει σε memtest ή απλά δεν bootarei η μητρική? Αλλιώς δοκίμασε και αυτά αλλά είναι για παλιό BIOS οπότε δεν ξέρω κατα πόσο ισχύουν. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2019 από Luciddream Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
subarus-14 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Error στο memtest. Ευχαριστώ πολύ, θα τα δοκιμάσω και θα επανέλθω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
subarus-14 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δοκίμασα αυτά που έγραψες και δεν κάνει καν boot το pc, επίσης η ραμ μου είναι hynix όχι Samsung ώστε να είναι cl14.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Βγήκε και η νέα έκδοση (1.41) του DRAM calculator. Προσθέτει υποστήριξη για CJR modules, κάποια νεότερα προφίλ και άλλες μικροδιορθώσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 2 hours ago, subarus-14 said: Δοκίμασα αυτά που έγραψες και δεν κάνει καν boot το pc, επίσης η ραμ μου είναι hynix όχι Samsung ώστε να είναι cl14.. yeap απλά έχουμε την ίδια motherboard και είπα μήπως βοηθήσει. Πιστεύω ότι δεν έχει και τόσο σημασία σε τι είναι rated αφου έτσι και αλλιώς overclock κάνουμε. Απο ότι βλέπω στο DRAM calculator που μόλις πόσταρε ο πέτρος έχει κάποιες επιλογές, μήπως να δοκιμάσεις αυτα τα timings? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 7 ώρες πριν, subarus-14 είπε Ναι είμαι στο τελευταίο 6401, στα 3133 δουλεύει με τα timing που δίνει το xmp της Μιτρικης 16-18-18-18-38 στα 1.36 volt ,και vsoc 1.0625, στα 3200 όσο volt και να δώσω πεταει error. Δοκιμασε με ενεργοποιημενο το docp ,να βαλεις vdram 1.375v και vsoc 1.1v , και ProcODT 60 Ohms ,αν δεν παιξουν ετσι ειναι πολυ δυσκολο να παιξουν στα 3200. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Πέτρος είπε Βγήκε και η νέα έκδοση (1.41) του DRAM calculator. Προσθέτει υποστήριξη για CJR modules, κάποια νεότερα προφίλ και άλλες μικροδιορθώσεις. ναι βγηκε για οποιον τη θελει !! https://www.guru3d.com/files-details/download-ryzen-dram-calculator.html v 1.4.1 (January 17, 2019) Added a window with information about the minimum voltage for SOC Major updated presets for : samsung b-die , samsung d/e-die , hynix cjr , hynix mfr , hynix cjr (timings, voltages) Minor updated other presets (timings) Some corrections for debug profile Other corrections/bug fixes 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα