Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, birel-motosport είπε

Εννοείς να βάλω το xmp και απλώς να ανεβάσω τη συχνότητα

να βαλεις xmp να ανεβασεις την συχνοτητα και την ταση γτ θα ειναι αναγκαιο ,1.4v για αρχη να δεις αν και ποσο ειναι σταθερες και μετα κατεβαζεις αν δεν χρειαζεται τοση και ολα τα αλλα settings auto

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1
Δημοσ.

βρε παιδιά μπορει να με βοηθησει καποιος να κλοκαρω τις μνημες μου; οσο και αν εχω προσπαθησει δεν μπορω, θα τρωω μπλε οθονη η θα freezάρει το pc. έχω 1 dimm g.skill aegis 8gb και αυτή τη στιγμή παίζει xmp στα 3000mhz. μπορεί να ανέβει κιαλλο ή να εχω ποιο σφιχτά timmings? μιλάμε πάντα για το pc της υπογραφής. εχω και το timing calculator αλλά δεν ξέρω τι ρυθμίσεις να βάλω και πως θα παίξω. έχω το τελευταίο bios της μητρικής μου.

snap17-Jan-1984329PM.png

rtc.jpg

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, haris013 είπε

βρε παιδιά μπορει να με βοηθησει καποιος να κλοκαρω τις μνημες μου; οσο και αν εχω προσπαθησει δεν μπορω, θα τρωω μπλε οθονη η θα freezάρει το pc. έχω 1 dimm g.skill aegis 8gb και αυτή τη στιγμή παίζει xmp στα 3000mhz. μπορεί να ανέβει κιαλλο ή να εχω ποιο σφιχτά timmings? μιλάμε πάντα για το pc της υπογραφής. εχω και το timing calculator αλλά δεν ξέρω τι ρυθμίσεις να βάλω και πως θα παίξω. έχω το τελευταίο bios της μητρικής μου.

snap17-Jan-1984329PM.png

rtc.jpg

με single channel που εισαι τσαμπα ο κοπος αν θες να σου μιλησω ειλικρινά. Aλλα αν θες να προσπαθησεις βαλε αυτα τα settings και μην δωσεις πανω απο 1.39v στις μνημες

3000Μhz

1.png.b57d127bf5e8a3cccafcbd417f4a95a2.png

3200mhz

2.png.caa217448337763a1384f888807532e7.png

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, birel-motosport είπε

Λοιπόν ενεργοποίησα το xmp και μετά πήγα χειροκίνητα και έβαλα 3400 και 1.40 έβγαλε 6 σφάλματα

ανεβα στα 1.425v και ξανατσεκαρε και αν ειναι σταθερο ξεκινα να κατεβαζεις καποια timings ,δοκιμασε δλδ 16-17-17-16-36-52 ας πουμε και καποια απο τα subtimings ,οπως trfc ,trdrdscl,twrwrscl

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

ανεβα στα 1.425v και ξανατσεκαρε και αν ειναι σταθερο ξεκινα να κατεβαζεις καποια timings ,δοκιμασε δλδ 16-17-17-16-36-52 ας πουμε και καποια απο τα subtimings ,οπως trfc ,trdrdscl,twrwrscl

Σήμερα δεν βλέπω να προλαβαίνω: (

Αύριο θα μπορέσω να ασχοληθώ πάλι

Κατέβασμα εννοείς να χαλαρώσω όχι να σφίξω

Επεξ/σία από birel-motosport
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, birel-motosport είπε

Σήμερα δεν βλέπω να προλαβαίνω: (

Αύριο θα μπορέσω να ασχοληθώ πάλι

Κατέβασμα εννοείς να χαλαρώσω όχι να σφίξω

Να σφιξεις οχι να χαλαρωσεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

με single channel που εισαι τσαμπα ο κοπος αν θες να σου μιλησω ειλικρινά. Aλλα αν θες να προσπαθησεις βαλε αυτα τα settings και μην δωσεις πανω απο 1.39v στις μνημες

3000Μhz

1.png.b57d127bf5e8a3cccafcbd417f4a95a2.png

3200mhz

2.png.caa217448337763a1384f888807532e7.png

Δεν έχεις άδικο, ήταν λύση ανάγκης.  Έχεις καμία πρόταση για αγορά μνήμης;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, haris013 είπε

Δεν έχεις άδικο, ήταν λύση ανάγκης.  Έχεις καμία πρόταση για αγορά μνήμης;

Αν μπορεις παρε αλλη μια ιδια και θα εισαι οκ δεν εχει νοημα να ξοδευτεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Αν μπορεις παρε αλλη μια ιδια και θα εισαι οκ δεν εχει νοημα να ξοδευτεις

Θα παίξει  dual channel με 2 διαφορετικά dimm ,εννοώ που δεν είναι σετ και ας είναι ίδιο μοντέλο και μάρκα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κατι τελευταίο, έχουμε κάμια πρόταση για fan curves στο συστημα της υπογραφής; θέλω κάτι ύσηχο και παράλληλα αποδοτικό σαν αποτέλεσμα. αυτή τη στιγμή παίζω με έτοιμο silent profile σε όλους τους ανεμηστήρες και cpu cooler αλλά σε βαριά task ανεβάζει λιγο θερμοκρασία.

υγ. παράγγειλα άλλη μια μνημούλα, αν δεν παίξουν τα παραπάνω settings σε single channel συμαίνει οτι δεν θα παίξουν ούτε σε dual? μήπως δηλαδή πάρω καμια b die επιτόπου..

Επεξ/σία από haris013

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...