Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Το power plan στα windows να το αφήσω 20% ; 

ναι αστο δεν σε πειραζει σε κατι, θα εχεις και καλυτερες θερμοκρασιες σε idle

Επεξ/σία από akoinonitos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Ανεβάζει πολύ τελικά.  Για 4ghz /1.4v και για 4.1ghz /1.45-1.48v ,με -0.1 offset και pbo enable.

Tι εννοεις για 4 και 4.1ghz ? Την ταση στα 4ghz ας πουμε την βλεπεις τρεχοντας καποια εφαρμογη που kανει load ολους του πυρηνες και τα ρολογια ειναι στα 4ghz ?

δλδ σε τετοια φαση ?

1490886244_.png.72fbed4d6a368367bdf859e7e17bc4a8.png

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

717435429_A7AD0DFA-773F-4A7A-B389-FAE334842864.png.jpg.f8072a82202dbb083ba8e718003f4fa8.jpgΝαι. Στο maximum του hwinfo την είδα και μου φάνηκε υπερβολική για 4 και 4.1. Τα 4 τα είχα με Ποιο χαμηλά ρεύματα καρφωτα,  πχ 4ghz με 1.35

edit: σε load ρίχνει σε 1.36

Επεξ/σία από nikpoth

31 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Ναι. Στο maximum του hwinfo την είδα και μου φάνηκε υπερβολική για 4 και 4.1. Τα 4 τα είχα με Ποιο χαμηλά ρεύματα καρφωτα,  πχ 4ghz με 1.35

Αλλο τι δειχνει στο maximum και αλλο αυτο που σου λεω, οι τασεις αυτες που βλεπεις στο maximum ειναι οταν καποιοι πυρηνες πανε στα 4300+ ,τρεξε καποιο stresstest με το hwinfo ανοιχτο διπλα και δες τις ρολογια κραταει και τι ταση τραβαει στο current οχι στο maximum

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, nikpoth είπε

1.36 σε full load. Το θέμα ειναι οτι δεν πήγε κάποιος πυρήνας πάνω απο 4.1  κάτι παίζει με το pbo?

1999531054_7CE16ACF-C499-4C5D-9E3B-42321455047F.png.jpg.ccc617a41ceff1605339395859842e50.jpg

Ώπα κατσε ρε συ τωρα ειδα την υπογραφη σου ,τον 2600 εχεις?δεν παει πανω απο το max boost. . Εσυ εισαι για manual overclock. Δικο μου λαθος νομιζα οτι ειχες καποιον (x)

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Έμεινα κάγκελο 😂 !

Το pbo ειναι για τους (x) ,στις Asus μητρικες δεν υπαρχει καν επιλογη στο bios για pbo αν δεν ειναι κουμπωμενος καποιος 2600x/2700x ,η msi γτ το εχει ξεκλειδωτο? :blink:

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Ίσος σαν πρώτο bios με offset να τους ξέφυγε. Το έχει enable, disable και manual.

Μπα μαλλον εις γνωσει τους το εβαλαν ,δεν νομιζω να τους ξεφυγε. Αλλα δεν εχει νοημα κανεις manual overclock και εισαι αρχοντας

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά. Είπα να δοκιμάσω για πρώτη φορά να κάνω overclock διαβάζοντας απο το φορουμ και βλέποντας κάποια βίντεο. Έχω έναν ryzen 2700x πάνω σε μία msi x370 gaming pro carbon Και τον ψήχει μία Cryorig H7 quad lumi το ξέρω ότι χρειάζομαι υδρόψυξη αλλά προς το παρόν είμαι στα 4.1 ghz σταθερά με Vcore 1375 και πιστεύω ανεκτές θερμοκρασίες δηλαδή σε gaming να φτάνω τους 63-64 βαθμούς. Όλα αυτά σήμερα έτσι. Δηλαδή ότι έχω προλάβει να δω. Μπορεί κάποιος να μου πει αν είναι καλά αυτά τα νούμερα? Τι πρέπει να προσέξω? Και ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω για stress test? To power plan να το έχω στο High performance ή μπορώ να βάλω εξισορόπηση και τα λοιπά?? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Επεξ/σία από SiderisMav

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, SiderisMav είπε

Γεια σας παιδιά. Είπα να δοκιμάσω για πρώτη φορά να κάνω overclock διαβάζοντας απο το φορουμ και βλέποντας κάποια βίντεο. Έχω έναν ryzen 2700x πάνω σε μία msi x370 gaming pro carbon Και τον ψήχει μία Cryorig H7 quad lumi το ξέρω ότι χρειάζομαι υδρόψυξη αλλά προς το παρόν είμαι στα 4.1 ghz σταθερά με Vcore 1375 και πιστεύω ανεκτές θερμοκρασίες δηλαδή σε gaming να φτάνω τους 63-64 βαθμούς. Όλα αυτά σήμερα έτσι. Δηλαδή ότι έχω προλάβει να δω. Μπορεί κάποιος να μου πει αν είναι καλά αυτά τα νούμερα? Τι πρέπει να προσέξω? Και ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω για stress test? To power plan να το έχω στο High performance ή μπορώ να βάλω εξισορόπηση και τα λοιπά?? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Καλημέρα φίλε, το Power plan εφοσον παιζεις παιχνιδια καλυτερα αστο στο high performance, υπαρχουν πολλα προγραμματα για cpu test , intel burn test, occt ,prime95.  Ωστοσο νομιζω οτι 1.375v για 4.1ghz ειναι πολλά. Με την ιδια ταση και με llc καπου στο 3 λογικα θα παιζει στα 4.2ghz. Mε ποιο προγραμμα κοιτας τις θερμοκρασιες?

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Καλημέρα φίλε, το Power plan εφοσον παιζεις παιχνιδια καλυτερα αστο στο high performance, υπαρχουν πολλα προγραμματα για cpu test , intel burn test, occt ,prime95.  Ωστοσο νομιζω οτι 1.375v για 4.1ghz ειναι πολλά. Με την ιδια ταση και με llc καπου στο 3 λογικα θα παιζει στα 4.2ghz. Mε ποιο προγραμμα κοιτας τις θερμοκρασιες?

Me HWinfo . Θα δοκιμάσω το llc να δω . Edit χρησιμοποίησα το prime95 έτσι όπως ήταν ο υπολογιστής και στα 8 λεπτά  κρασαρε. Τι σημαίνει  αυτό ; Μετά άλλαξα στα 1.35 volt και έμεινα στα 4.1. Το cinebench κρασαρει. Ενώ στα 1.375 χωρίς llc 3 δε κρασαρει στην ίδια συχνότητα . 

Επεξ/σία από SiderisMav

37 λεπτά πριν, SiderisMav είπε

Me HWinfo . Θα δοκιμάσω το llc να δω . Edit χρησιμοποίησα το prime95 έτσι όπως ήταν ο υπολογιστής και στα 8 λεπτά  κρασαρε. Τι σημαίνει  αυτό ; Μετά άλλαξα στα 1.35 volt και έμεινα στα 4.1. Το cinebench κρασαρει. Ενώ στα 1.375 χωρίς llc 3 δε κρασαρει στην ίδια συχνότητα . 

Αν κρασαρε σημαινει οτι θελει παραπανω ταση, ποσες επιλογες εχει το Llc στην μητρικη σου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...