keepgoin Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, hondakkias31 είπε Αν δεν ειναι 3200 cl 14 απο τι καταλαβα τσαμπα παιδευομαστε οι υπολοιποι εγω το παρατησα οπως είναι μαλλον ετσι με βλεπω κ εμένα... χαχαχα 1
akoinonitos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, keepgoin είπε πολύ trial and error.... εχει δουλίτσα..... (θα μπορούσα να ρωτησω πολλά ακομη αλλα σε αφήνω στην ησυχία σου.) και ευχαριστώ παρα πολύ! Βρε ρωτα οτι θες ,απλα θα παιδευτεις για να καταφερεις λιγα. Δοκιμασε αν ανεβαινουν στα 3333mhz στην αρχη χωρις να δωσεις ταση καθολου και αν δεν ανεβασε λιγο την ταση. Μεχρι 1.39v - 1.4v μαξιμουμ. Καλυτερα να μεινει κατω απο 1.39v για εμενα. 1
dtm_lar Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Έχω τις παρακάτω μνήμες απο το παλιο pc και θέλω να στήσω ενα ryzen 2600 με μητρική την Asus rog strix b450f (στο qvl υπαρχει η συγκεκριμένη). Ψάχνοντας λοιπόν για καινούργιες μνημες έπεσε το μάτι μου σε κάποια reviews στα οποία ανέφεραν οτι τρέχουν τις συγκεκριμένες στα 3200mhz manual χωρίς xmp. Καθότι δεν το χω πολυ με τα ryzen θελω να ρωτήσω αν είναι εφικτό ώστε να γλυτώσω την αγορά καινούργιας μνήμης.
akoinonitos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, dtm_lar είπε Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Έχω τις παρακάτω μνήμες απο το παλιο pc και θέλω να στήσω ενα ryzen 2600 με μητρική την Asus rog strix b450f (στο qvl υπαρχει η συγκεκριμένη). Ψάχνοντας λοιπόν για καινούργιες μνημες έπεσε το μάτι μου σε κάποια reviews στα οποία ανέφεραν οτι τρέχουν τις συγκεκριμένες στα 3200mhz manual χωρίς xmp. Καθότι δεν το χω πολυ με τα ryzen θελω να ρωτήσω αν είναι εφικτό ώστε να γλυτώσω την αγορά καινούργιας μνήμης. Καλημερα ,δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να στο εγγυηθει οτι θα παιξουν στα 3200 εφοσον μιλαμε για overclock. Μπορεις να παρεις τα υπολοιπα και να τις δοκιμασεις στο συστημα σου και αν δεν πανε να πας σε αλλες.
dtm_lar Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Καλημερα ,δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να στο εγγυηθει οτι θα παιξουν στα 3200 εφοσον μιλαμε για overclock. Μπορεις να παρεις τα υπολοιπα και να τις δοκιμασεις στο συστημα σου και αν δεν πανε να πας σε αλλες. Ο τρόπος για να τις κλοκαρω γίνεται με το dram calculator; Λόγω το η μητρική είναι b450 υστερεί κάπου η δεν παίζει ρόλο;
dartanian8 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα παιδιά! Εχω το παρακάτω PC cpu:ryzen 5 2400g mb:msi b350 bazooka ram:G.Skill Ripjaws 4 8GB DDR4-2800MHz hd: Samsung 860 Evo 250GB έχω βάλει τις ram να τρέχουν στα 2800 και την κάρτα γραφικών της εχω δώσει 2gb απο τις ram. είμαι καινούριος στο άθλημα του oc, όλα αυτα με την stock ψήκτρα. Είδα στο net βίντεο που ο επεξεργαστής με τα ενσωματωμένα γραφικά παίζει πολλά παιχνίδια άνετα! Θα ήθελα να μ προτείνεται κάποιες ρυθμίσεις για να ανεβάσω την απόδοση του συστήματος χωρίς να δουλεύει στο τέρμα το cpu. Ευχαριστώ!
akoinonitos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, dtm_lar είπε Ο τρόπος για να τις κλοκαρω γίνεται με το dram calculator; Λόγω το η μητρική είναι b450 υστερεί κάπου η δεν παίζει ρόλο; Μπορεις και με το calculator μπορεις και χωρις αυτος. Οχι μια χαρα ειναι η μητρικη.
dtm_lar Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Μπορεις και με το calculator μπορεις και χωρις αυτος. Οχι μια χαρα ειναι η μητρικη. Σ’ ευχαριστώ
eaglos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Asrock B450m με 1.60 Bios + Ryzen 5 2600 Έχω τις 2x8GB Patriot PV416G320C6K οι οποίες, σύμφωνα με την Patriot, είναι συμβατές με Ryzen και δοκιμασμένες με την Asrock B350 και το XMP βάσει Patriot παίζει 3200 16-18-18-36. Το Taiphoon δείχνει Hynix Chip, single rank, μοντέλο H5AN8G8N?FR-TFC Οι μνήμες τοποθετήθηκαν στις θέσεις Α2 και Β2. Η μητρική της βλέπει ως 2133 από default. Το πρόβλημα είναι ότι ενεργοποιώντας το XMP και επιλέγοντας οποιαδήποτε ταχύτητα από 2400 μέχρι 3200, δεν αλλάζει το παραμικρό. Έβαλα χειροκίνητα τάση στο 1.350 και δοκίμασα manual ρυθμίσεις βάσει του dram calculator (AFR και MFR chipset) και πάλι δεν ξεκολλάνε από το 2133. Κάνω κάτι λάθος στο bios; Είναι δυνατόν να μην πάνε ούτε 2400; Ευχαριστώ. Edit: Άλλαξα θέση στις μνήμες από Α2/Β2 σε Α1/Β1. Το PC δεν έκανε καν post όπως αναμενόταν, και το bios γύρισε στο default χρονισμό. Όμως, όταν επανέφερα τις μνήμες στο Α2/Β2, μπή- κα bios και επέλεξα το XMP προφίλ, το πρόβλημα αυτοϊάθηκε και οι μνήμες πήγαν 3200. Ίσως να άλλαξα και θέσεις δτα dimm μεταξύ τους καθώς δεν συγκράτησα ποιό είχα βάλει αρχικά στην A2. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2018 από eaglos Λύθηκε 1
Παναής Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα και χρόνια πολλά. Χθες έστησα το μηχάνημα της υπογραφής και διαπίστωσα οτι οι μνήμες μου και αφού έχω ενεργοποιήσει το D.O.C.P μέσω ΒΙΟS συνεχίζουν και δείχνουν στα 2133 (μέσα στο BIOS) , ενώ στο CPU-Z μου τις εμφανίζει 1599 Mhz DUAL. Ποιό από τα 2 ισχύει ? Το επόμενο είναι ότι ο επεξεργαστής δεν ξεπερνάει ποτέ τα 4GHz ενώ έχει 4.3 GHz Maximum Turbo Frequency. Ούτε πέφτει κάτω από αυτή την συχνότητα ακόμα και σε idle καταστάσεις. Όλα κολλημένα στο 4GHz.Πώς μπορώ να εκμπεταλλευτώ το boost του επεξεργαστή ? To pc είναι μόνο για gaming.Έτρεξα παιχνίδια και to 3d MARK αλλά εκεί στα 4 το άτιμο Ευχαριστώ προκαταβολικά. Ξέχασα να αναφέρω στα power options των windows είναι Ryzen balanced. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2018 από Παναής
akoinonitos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Παναής είπε Καλημέρα και χρόνια πολλά. Χθες έστησα το μηχάνημα της υπογραφής και διαπίστωσα οτι οι μνήμες μου και αφού έχω ενεργοποιήσει το D.O.C.P μέσω ΒΙΟS συνεχίζουν και δείχνουν στα 2133 (μέσα στο BIOS) , ενώ στο CPU-Z μου τις εμφανίζει 1599 Mhz DUAL. Ποιό από τα 2 ισχύει ? Το επόμενο είναι ότι ο επεξεργαστής δεν ξεπερνάει ποτέ τα 4GHz ενώ έχει 4.3 GHz Maximum Turbo Frequency. Ούτε πέφτει κάτω από αυτή την συχνότητα ακόμα και σε idle καταστάσεις. Όλα κολλημένα στο 4GHz.Πώς μπορώ να εκμπεταλλευτώ το boost του επεξεργαστή ? To pc είναι μόνο για gaming.Έτρεξα παιχνίδια και to 3d MARK αλλά εκεί στα 4 το άτιμο Ευχαριστώ προκαταβολικά. Ξέχασα να αναφέρω στα power options των windows είναι Ryzen balanced. Καλησπερα ,λογω κινητου δεν βλεπω υπογραφη οποτε δεν ξερω τι parts εχεις. Αν θες να πεφτει χαμηλα η συχνοτητα σε idle βαλε το ελαχιστες επιδοσεις επεξεργαστη στο power plan στο 5%. Tωρα για τις μνημες μηπως κοιτας σε λαθος σημειο στο bios αν θες ανεβασε ενα screenshot η μια φωτο. 1
Παναής Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Καλησπερα ,λογω κινητου δεν βλεπω υπογραφη οποτε δεν ξερω τι parts εχεις. Αν θες να πεφτει χαμηλα η συχνοτητα σε idle βαλε το ελαχιστες επιδοσεις επεξεργαστη στο power plan στο 5%. Tωρα για τις μνημες μηπως κοιτας σε λαθος σημειο στο bios αν θες ανεβασε ενα screenshot η μια φωτο. https://imgur.com/a/LKibf0P Φαντάζομαι μπορεί να θέλει και update to bios γιατί απ ότι είδα είναι προ μηνών αλλά δεν έχω ιδέα πως γίνεται. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2018 από Παναής 1
leros2004 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Παναής είπε https://imgur.com/a/LKibf0P Φαντάζομαι μπορεί να θέλει και update to bios γιατί απ ότι είδα είναι προ μηνών αλλά δεν έχω ιδέα πως γίνεται. Μια χαρά είναι οι μνήμες. 3200 δουλεύουν. Bios update είναι πολύ εύκολο: Κατεβάζεις αυτό: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/PRIME_X470-PRO/PRIME-X470-PRO-ASUS-4204.zip Το βάζεις σε ενα στικάκι. Μπαίνεις bios κάνεις load default μετά save. restart ξανά μπαίνεις bios και πας τέρμα δεξιά που έχει επιλογή για flash bios. Πριν κάνεις update καλο είναι να έχεις περάσει το τελευταίο πακέτο της amd: https://www2.ati.com/drivers/amd_chipset_drivers_18.10_1018.exe Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2018 από leros2004 1
Παναής Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 36 λεπτά πριν, leros2004 είπε Μια χαρά είναι οι μνήμες. 3200 δουλεύουν. Bios update είναι πολύ εύκολο: Κατεβάζεις αυτό: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/PRIME_X470-PRO/PRIME-X470-PRO-ASUS-4204.zip Το βάζεις σε ενα στικάκι. Μπαίνεις bios κάνεις load default μετά save. restart ξανά μπαίνεις bios και πας τέρμα δεξιά που έχει επιλογή για flash bios. Πριν κάνεις update καλο είναι να έχεις περάσει το τελευταίο πακέτο της amd: https://www2.ati.com/drivers/amd_chipset_drivers_18.10_1018.exe Το περνάω τώρα ευχαριστώ πολύ! Μετα θελει ξανα d.o.c.p κλπ ; 1
leros2004 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Παναής είπε Το περνάω τώρα ευχαριστώ πολύ! Μετα θελει ξανα d.o.c.p κλπ ; ναι ακριβώς οπως τα λές. Ενα λεπτό δουλειά είναι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα