Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Lelosxxx είπε

etreksa kai ta 16 kai sta 7 8 parathira m evgale 1 me 2 error ti kanoume tora eimaste safe? tora o cpu einai telios mama mono i ram p kaname etsi.

Οχι αφου σου εβγαλε error, θα σου απαντησω πιο μετα γτ τωρα ειμαι στη δουλεια.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παίδες καλά Χριστούγεννα.

Θέλω να κάνω overclocking τον ryzen 5 2600x από το bios αλλά δεν ξέρω σε τι voltage να τον βάλω αμα τον overcloκάρω στο full ,δλδ στα 4200mhz?

Επεξ/σία από JTRGamer
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, JTRGamer είπε

Καλησπέρα παίδες καλά Χριστούγεννα.

Θέλω να κάνω overclocking τον ryzen 5 2600x από το bios αλλά δεν ξέρω σε τι voltage να τον βάλω αμα τον overcloκάρω στο full ,δλδ στα 4200mhz?

ε δεν ειναι στανταρ ,εξαρταται απο το κομματι και αν εχει επιλογη για llc η μητρικη σου.

τα 4.2ghz τα εχουν οι περισσοτεροι με 1.35v-1.4v και llc 3/4 αναλογως

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

ε δεν ειναι στανταρ ,εξαρταται απο το κομματι και αν εχει επιλογη για llc η μητρικη σου.

τα 4.2ghz τα εχουν οι περισσοτεροι με 1.35v-1.4v και llc 3/4 αναλογως

Δεν...τελικά δεν κάταφερα να τον oc τον cpu δοκιμασα 1.40,1.35.1.45 μου κράσαρε σε όλα.η μητρική φταιεί σίγουρα.τεσπα.αργοτερα όταν παρω νέα μητρικη θα ξαναπροσπαθησω

Δημοσ.

καλησπέρα, και χρόνια πολλά ! Μπορείτε να βοηθήσετε τον newbie εδώ; 

έχω R2700Χ πάνω σε asus prime pro x470 και ram F4-3200C16D-16GTZR (2Χ8) 

έχω δοκιμάσει με safe timmings απο dram calculator αλλα το fast δε μου έχει δουλέψει.

Ξέρεις κανείς αν το chip είναι Hynix και τι Hynix? Επίσης το xmp το αφήνω ως εχει και περνάω τα νεα timmings?

Θα μπορούσα να παίξω και με παραπάνω ταχύτητα; 

Ότι βοήθεια θα ήταν πολύ εκτιμηταία 

safe.png

fast.png

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, keepgoin είπε

καλησπέρα, και χρόνια πολλά ! Μπορείτε να βοηθήσετε τον newbie εδώ; 

έχω R2700Χ πάνω σε asus prime pro x470 και ram F4-3200C16D-16GTZR (2Χ8) 

έχω δοκιμάσει με safe timmings απο dram calculator αλλα το fast δε μου έχει δουλέψει.

Ξέρεις κανείς αν το chip είναι Hynix και τι Hynix? Επίσης το xmp το αφήνω ως εχει και περνάω τα νεα timmings?

Θα μπορούσα να παίξω και με παραπάνω ταχύτητα; 

Ότι βοήθεια θα ήταν πολύ εκτιμηταία 

safe.png

fast.png

κατεβασε και περνα το thaiphoon burner και πατα read , και ανεβασε ενα screenshot εδω να σου πουμε τι hynix ειναι. ναι θα μπορουσες να παιξεις και με παραπανω ταχυτητα 3333-3400 αλλα πρωτα πρεπει να δεις τι τσιπακια εχεις με το thaiphoon για να βαλεις και την σωστη επιλογη στο calculator

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

κατεβασε και περνα το thaiphoon burner και πατα read , και ανεβασε ενα screenshot εδω να σου πουμε τι hynix ειναι. ναι θα μπορουσες να παιξεις και με παραπανω ταχυτητα 3333-3400 αλλα πρωτα πρεπει να δεις τι τσιπακια εχεις με το thaiphoon για να βαλεις και την σωστη επιλογη στο calculator

το ειδα , το ανεβάζω .

μια το διαβάζει μια δεν το διαβάζει σωστα είναι λιγο ότι του κατσει

snap2612201881703ìì.png

Δημοσ.

ετσι το έβαλα, αλλα δεν ξέρω αν πειραξα όλα τα σωστα. Στο fast δε μου δουλεψε, πρεπει να κανω πειράματα και με τα volt? επίσης αλλάζω και cad_bus και termination block ότι έχει η καρτέλα; Το xmp το αφήνω ως έχει. Sorry αν ρωτάω πολλά και ευχαριστώ για την αμεση απάντηση

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, keepgoin είπε

ετσι το έβαλα, αλλα δεν ξέρω αν πειραξα όλα τα σωστα. Στο fast δε μου δουλεψε, πρεπει να κανω πειράματα και με τα volt? επίσης αλλάζω και cad_bus και termination block ότι έχει η καρτέλα; Το xmp το αφήνω ως έχει. Sorry αν ρωτάω πολλά και ευχαριστώ για την αμεση απάντηση

Ναι πρεπει να βαλεις και τις τασεις που σου δινει. Το xmp αστο enabled. Βασικα δοκιμαζεις οτι ρυθμισεις σου δινει το προγραμμα. Απο την αλλη μπορεις να ενεργοποιησεις το xmp και να ανεβασεις την συχνοτητα στα 3333mhz με λιγη αυξηση της τασης (1.36-1.37ν) και να δεις αν ειναι οκ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ναι πρεπει να βαλεις και τις τασεις που σου δινει. Το xmp αστο enabled. Βασικα δοκιμαζεις οτι ρυθμισεις σου δινει το προγραμμα. Απο την αλλη μπορεις να ενεργοποιησεις το xmp και να ανεβασεις την συχνοτητα στα 3333mhz με λιγη αυξηση της τασης (1.36-1.37ν) και να δεις αν ειναι οκ

πολύ trial and error.... εχει δουλίτσα.....

(θα μπορούσα να ρωτησω πολλά ακομη αλλα σε αφήνω στην ησυχία σου.) και ευχαριστώ παρα πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...