Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Έχεις κανένα reiview για αυτή ?

Καλή φαίνεται.

Καλή είναι για τα λεφτά που ζητάει όπως και η asrock matx pro4 ως προς το vfm. Σαν την mortar όμως δεν είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλιά θυμάμαι, υπήρχε θέμα με sensor σε amd πλατφόρμα. Τώρα λογικά έχουν αλλάξει τα πράγματα.  Hwmonitor η hwinfo να προτιμήσω για μεγαλύτερη ακρίβεια?

4 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Παλιά θυμάμαι, υπήρχε θέμα με sensor σε amd πλατφόρμα. Τώρα λογικά έχουν αλλάξει τα πράγματα.  Hwmonitor η hwinfo να προτιμήσω για μεγαλύτερη ακρίβεια?

hwinfo

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 minutes ago, nikpoth said:

Με έκαψε το Hwmonitor την προηγούμενη εβδομάδα, που το κατέβασα κατά λάθος.. Καμιά σχέση με το HWinfo!! Πολύ πιο σωστό το τελευταίο. Μιλούσα με τον @akoinonitos (για λάθος θερμοκρασίες, volt κτλ.) και του έλεγα ότι το πέταξα, αλλά δεν το είχα πάρει χαμπάρι ότι έβλεπα λάθος πρόγραμμα..  😂

Αυτό είναι το σωστό: https://www.hwinfo.com/ 

Επεξ/σία από renaxan
  • Like 1

Καλή είναι, αλλά απο bios update δεν το εχει η biostar. Ακόμα με το αρχικο είναι  

21 ώρες πριν, radiohead είπε

• Like 1

3 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Καλή είναι, αλλά απο bios update δεν το εχει η biostar. Ακόμα με το αρχικο είναι  

Περασες το 4204 ? εγω μαλλον θα γυρισω στο 4024 γτ μου κανει κολπα

3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

οΠερασες το 4204 ? εγω μαλλον θα γυρισω στο 4024 γτ μου κανει κολπα

Τσού είμαι Ολλανδία, άμα γυρίσω θα το δοκιμάσω μαζί με τον 2700x που με περιμένει υπομονετικά στο κουτί του..

Τι κόλπα ? 

32 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Τσού είμαι Ολλανδία, άμα γυρίσω θα το δοκιμάσω μαζί με τον 2700x που με περιμένει υπομονετικά στο κουτί του..

Τι κόλπα ? 

κανω restart και κανει shut down ,τρωει σκαλωμα με τις μνημες και πανω απο 3666 δεν ποσταρει και θελει clear cmos ,τωρα ετρεξα στα 3600mhz tmp5 και μου εβγαλε errors. Γενικα ειναι πολυ ιδιοτροπο.

• Like 1

21 ώρες πριν, leros2004 είπε

Τι κόλπα ? 

Πληροφοριακα γυρισα στο 4024 και ειναι παλι κομπλε οι μνημες, ισως να ηθελαν αλλαγη καποια settings με τον νεο agesa για να παιξουν stable στα 3600, αλλα δεν εχω την ορεξη να κατσω να ψαχτω. Οποτε θα μεινω στο 4024 μιας και δεν ειδα και τπτ ουσιαστικα καλυτερο με τον νεο agesa. 

• Like 1

8 ώρες πριν, nikpoth είπε

Παιδιά ξεκίνησα το ψάξιμο, πως ρίχνει συχνότητα και ρεύμα σε idle? (msi b450m mortar)

Untitled.png

Ο Ryzen όταν του κανείς oc δεν ρίχνει συχνότητες ούτε και ρεύμα ,ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος 

Ενεργοποίησα  cool n quiet από  bios, πήγα στο ryzen balanced power plan και έβαλα το minimum processor state από 90% σε 20%. Τώρα η συχνότητα πέφτει σε 1.399 σε idle. Το core voltage όμως δεν  πέφτει με τίποτα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikpoth είπε

Ενεργοποίησα  cool n quiet από  bios, πήγα στο ryzen balanced power plan και έβαλα το minimum processor state από 90% σε 20%. Τώρα η συχνότητα πέφτει σε 1.399 σε idle. Το core voltage όμως δεν  πέφτει με τίποτα. 

δεν πεφτει το voltage ,αλλα δεν σε νοιαζει καθως δεν τραβαει η cpu οταν ειναι idle, δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο.

Το σκαλισα λιγο ακομη , 1.47v dram / 1.0v soc, και επεσα αρκετα σε latency

369845541_.png.2351fa505552de4445042a4c75612a7c.png

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 16/12/2018 at 12:13, Spartan117 said:

Πρώτη φορα που κάνει boot σε αυτό το setup, καλο το νέο BIOS :D

Χωρίς PBO όμως. Το latency στα 60.1ns βελτιώθηκε ή ήταν έτσι και στα προηγούμενα? Για κάποιο λόγο εμένα έχει πολύ παραπάνω latency εκεί. (Είμαι στο 6302 ακόμα)

π.χ στα 3600C16 unstable είχα 67+ ns, στα 3466C16 με χαλαρα subtimings 73.5, κτλπ.

Spoiler

experiment-3600.png.26ff900b03b7cfc22bda407c723c2e5e.png

Επεξ/σία από Luciddream

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...