Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που ο υπολογιστής βγάζει IBT-AVX @ V.High (10x), BF1 2-3 ώρες συνεχόμενα ή οτιδήποτε άλλο (εκτός από το FF bench) χωρίς θέμα, και μου πετάει στο εντελώς άκυρο κάποιο restart (πχ, πήγα τώρα να τρέξω από περιέργεια ένα FS απλό...μόλις φόρτωσε τη 2η σκηνή, μπουμ), να ασχοληθώ ή να το αποδώσω στην κακιά την ώρα?

btw, δείτε κι αυτό...

https://forums.guru3d.com/threads/rx-vega-owners-thread-tests-mods-bios-tweaks.416287/page-53#post-5609234

Επεξ/σία από Πέτρος
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία...

Από την τρίτη, δεν είχα ξανά πρόβλημα.

Έπαιξα, χάζεψα, κατέβασα, άκουσα, είδα, δούλεψα, χωρίς το παραμικρό θέμα.

Σήμερα το μεσημέρι, αγοράζω και βάζω να κατέβει το Battlefront2.

Αρκετά αφού έγινε playable, αλλά πριν τελειώσει το κατέβασμα, το φορτώνω, να δω τι γίνεται αφού είχα 15' για σκότωμα.

Παίζω μια μάχη που είχε διαθέσιμη με επίθεση πεζικού σε βάση, όλα καλά, τη βγάζω, το κλείνω, το αφήνω να κατέβει.

Πάω πλέον πριν μια ώρα να το φορτώσω...όλα καλά...περνάω τις ρυθμίσεις, βάζω να παίξω campaign...κολλάει...hard reset.

Επαναφέρω, ξαναφορτώνω, ξαναπάω, τα ίδια.

Καντήλια.

Μπαίνω win, πετάω οδηγούς με ddu, βάζω τους τελευταίους για τη GPU, τα ίδια.

Όλα default στη GPU, τα ίδια.

Βάζω BF1, τα ίδια.

Διευκρινίζω, φορτώνει το εκάστοτε παιγνίδι κλπ, αλλά κολλάει όταν πας να παίξεις, όχι στα menu κλπ.

Βάζω TimeSpy, το βγάζει χωρίς θέμα.

Αναπτερώνομαι.

Βάζω να τρέξει το D.EX-MD, το bench, τα ίδια, κολλάει.

Καντήλια, πολλά.

Βάζω ΙΒΤ-AVX, το βγάζει, σχεδόν (ολοκληρώνει 10 περάσματα, v.high, αλλά στο τέλος δεν ανταποκρίνεται το πρόγραμμα, ενώ ο υπολογιστής δείχνει να ζορίζεται κάπως. Θερμοκρασίες, δεν πήγε πάνω από 55 βαθμούς. Μου το έχει κάνει κάποιες φορές παλιότερα, πάλι στο τέλος).

Ετοιμάζομαι τώρα να τρέξω stress test από 3dMark, με κάρτα default, να δω τι στον αγύριστο συμβαίνει ξαφνικά.

Δεν έχω πειράξει το παραμικρό όλη την εβδομάδα. Δεν έχω εγκαταστήσει τίποτα (με εξαίρεση το Battlefront).

Thoughts (and prayers...)?

Να περάσω παλιότερους οδηγούς στη GPU? Y? Aφού δούλευε σωστά το γμδι!

sfc /scannow, DISM, καθαρά.

23 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ωραία...

Από την τρίτη, δεν είχα ξανά πρόβλημα.

Έπαιξα, χάζεψα, κατέβασα, άκουσα, είδα, δούλεψα, χωρίς το παραμικρό θέμα.

Σήμερα το μεσημέρι, αγοράζω και βάζω να κατέβει το Battlefront2.

Αρκετά αφού έγινε playable, αλλά πριν τελειώσει το κατέβασμα, το φορτώνω, να δω τι γίνεται αφού είχα 15' για σκότωμα.

Παίζω μια μάχη που είχε διαθέσιμη με επίθεση πεζικού σε βάση, όλα καλά, τη βγάζω, το κλείνω, το αφήνω να κατέβει.

Πάω πλέον πριν μια ώρα να το φορτώσω...όλα καλά...περνάω τις ρυθμίσεις, βάζω να παίξω campaign...κολλάει...hard reset.

Επαναφέρω, ξαναφορτώνω, ξαναπάω, τα ίδια.

Καντήλια.

Μπαίνω win, πετάω οδηγούς με ddu, βάζω τους τελευταίους για τη GPU, τα ίδια.

Όλα default στη GPU, τα ίδια.

Βάζω BF1, τα ίδια.

Διευκρινίζω, φορτώνει το εκάστοτε παιγνίδι κλπ, αλλά κολλάει όταν πας να παίξεις, όχι στα menu κλπ.

Βάζω TimeSpy, το βγάζει χωρίς θέμα.

Αναπτερώνομαι.

Βάζω να τρέξει το D.EX-MD, το bench, τα ίδια, κολλάει.

Καντήλια, πολλά.

Βάζω ΙΒΤ-AVX, το βγάζει, σχεδόν (ολοκληρώνει 10 περάσματα, v.high, αλλά στο τέλος δεν ανταποκρίνεται το πρόγραμμα, ενώ ο υπολογιστής δείχνει να ζορίζεται κάπως. Θερμοκρασίες, δεν πήγε πάνω από 55 βαθμούς. Μου το έχει κάνει κάποιες φορές παλιότερα, πάλι στο τέλος).

Ετοιμάζομαι τώρα να τρέξω stress test από 3dMark, με κάρτα default, να δω τι στον αγύριστο συμβαίνει ξαφνικά.

Δεν έχω πειράξει το παραμικρό όλη την εβδομάδα. Δεν έχω εγκαταστήσει τίποτα (με εξαίρεση το Battlefront).

Thoughts (and prayers...)?

Να περάσω παλιότερους οδηγούς στη GPU? Y? Aφού δούλευε σωστά το γμδι!

sfc /scannow, DISM, καθαρά.

Bro !!Αυτα τα  νουμερα στα κανει σε στοκ ρολογια η σε 0C εισαι; παραξενο ομως σε build 18282 εισαι;

Ναι, στη 282.1000

CPU 3800/1.25V. GPU stock (πλέον)

Το αποκλείω να είναι θέμα CPU oc.

Πιο πιθανό να μου κάνουν κόλπα οι μνήμες και να πειράζουν την εγκατάσταση, παρά να ζορίζεται ο επεξεργαστής.

Timespy stress, έβγαλε.

Τώρα τρέχω το extreme, και δεν έχει βγάλει κιχ.

Τι διάλο...η κατάρα του Amazon και του Origin που τους δουλέψαμε για την προσφορά του Battlefront, έπεσε?

2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ναι, στη 282.1000

CPU 3800/1.25V. GPU stock (πλέον)

Το αποκλείω να είναι θέμα CPU oc.

Πιο πιθανό να μου κάνουν κόλπα οι μνήμες και να πειράζουν την εγκατάσταση, παρά να ζορίζεται ο επεξεργαστής.

Timespy stress, έβγαλε.

Τώρα τρέχω το extreme, και δεν έχει βγάλει κιχ.

Τι διάλο...η κατάρα του Amazon και του Origin που τους δουλέψαμε για την προσφορά του Battlefront, έπεσε?

Εγω θα προτεινα να τα βαλεις ολα καραστοκ τα παντα ομως και να το ξαναδεις !!

10 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

Εγω θα προτεινα να τα βαλεις ολα καραστοκ τα παντα ομως και να το ξαναδεις !!

Μόλις έβγαλε και το Extreme, στο χαλαρό.

Θα κάνω 1-2 δοκιμές gaming, και ξαναβλέπουμε.

Έβγαλε και BF1, κανένα 20', χωρίς το παραμικρό.

Θα δοκιμάσω και με το κανονικό, oc profile πιο μετά.

Τί το καβάλησε, ήθελα να ήξερα...κάποια απογευματινή, σιωπηρή, αναβάθμιση στα Win και το απαύτωσε όλα, όπως συχνά-πυκνά συνηθίζει?

Αφού λειτούργησε σωστά, είπα να το ξανααπαυτώσω.

Καιρό πριν, είχα βρει αυτό, και πολύ με είχε τσαντίσει.

hatehim.png.15fad2e18efbf815c9fd16eb6cd6faa4.png

Οι μνήμες μου, σε κατώτερη (υποτίθεται) μητρική, με επεξεργαστή ίδιας γενιάς κλπ.

Ε, τα πέρασα καρφωτά, έδωσα και 1.4V, και...μπήκε. Έκανε μόνο μια φορά "δοκιμή"/training, και μπήκε Win κανονικά.

Έτρεξα ένα AIDA κλπ, και πήρα τα παρακάτω.

gelaeiokosmos.png.36952aab7024ef54c681ee2998461bc0.png

Μόλις πήγα να ανοίξω FF να θριαμβολογήσω, κόλλησε το σύμπαν, έκλεισα από τροφοδοτικό το σύστημα, αλλά το εντυπωσιακό είναι πως στο cold (πλέον) boot, πέρασε με τη μία και συνέχιζε ακάθεκτο για Win.

Ok, προφανώς γύρισα στα σταθερά, αλλά μου έκανε εντύπωση που έστω κι έτσι κάτι έγινε. Ποτέ δεν είχε περάσει τα 3000, ακόμα και με πολύ πιο χαλαρά timings κλπ.

Να το θεωρήσω εντελώς τυχαίο ή να είναι ίσως μια βάση για "χτίσιμο"?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Αφού λειτούργησε σωστά, είπα να το ξανααπαυτώσω.

Καιρό πριν, είχα βρει αυτό, και πολύ με είχε τσαντίσει.

hatehim.png.15fad2e18efbf815c9fd16eb6cd6faa4.png

Οι μνήμες μου, σε κατώτερη (υποτίθεται) μητρική, με επεξεργαστή ίδιας γενιάς κλπ.

Ε, τα πέρασα καρφωτά, έδωσα και 1.4V, και...μπήκε. Έκανε μόνο μια φορά "δοκιμή"/training, και μπήκε Win κανονικά.

Έτρεξα ένα AIDA κλπ, και πήρα τα παρακάτω.

gelaeiokosmos.png.36952aab7024ef54c681ee2998461bc0.png

Μόλις πήγα να ανοίξω FF να θριαμβολογήσω, κόλλησε το σύμπαν, έκλεισα από τροφοδοτικό το σύστημα, αλλά το εντυπωσιακό είναι πως στο cold (πλέον) boot, πέρασε με τη μία και συνέχιζε ακάθεκτο για Win.

Ok, προφανώς γύρισα στα σταθερά, αλλά μου έκανε εντύπωση που έστω κι έτσι κάτι έγινε. Ποτέ δεν είχε περάσει τα 3000, ακόμα και με πολύ πιο χαλαρά timings κλπ.

Να το θεωρήσω εντελώς τυχαίο ή να είναι ίσως μια βάση για "χτίσιμο"?

Μηπως απλα εδωσες περισσοτερη ταση στις μνημες απο οτι εδινες μεχρι τωρα?

Δοκιμασε  με αρχικα 16-18-18-18-36-54 τα υπολοιπα ιδια εκτος απο το tfaw σε 36με ταση  1.4v ετσι απο περιεργεια.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1

Όχι, είχα φτάσει και παλιότερα στο 1.4 και δεν περνούσε καν το training στην αρχή σε οτιδήποτε πάνω από 3000.

Θα ακολουθήσουν δοκιμές, γενικά.

Μόλις τώρα, Πέτρος είπε

Όχι, είχα φτάσει και παλιότερα στο 1.4 και δεν περνούσε καν το training στην αρχή σε οτιδήποτε πάνω από 3000.

Θα ακολουθήσουν δοκιμές, γενικά.

Εκανα ενα edit δεν ξερω αν το προλαβες.

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Εκανα ενα edit δεν ξερω αν το προλαβες.

Όχι σήμερα, πρέπει να βγάλω και λίγη δουλίτσα και μετά την επαναφορά στα καθημερινά του συστήματος, με έπιασε ψιλοπροκοπή.

16 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Δοκιμασε  με αρχικα 16-18-18-18-36-54 τα υπολοιπα ιδια εκτος απο το tfaw σε 36με ταση  1.4v ετσι απο περιεργεια.

Νοpe...

Μπήκε στα Win μεν (μετά από 2 training), αλλά μόλις φόρτωσε τους πρώτους οδηγούς, πριν τρέξω οτιδήποτε, κόλλησε.

Δεν είμαστε στα καλά μας...

Update σήμερα το Battlefront2, ακριβώς η ίδια συμπεριφορά όταν πήγα να παίξω.

Κόλλησε το σύστημα στο φόρτωμα και τα έκανε όλα άνω-κάτω.

scannow/DISM, επαναφορά στις ρυθμίσεις, κι όλα καλά.

Τί διάλο...δεν γουστάρει τον υπολογιστή μου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...