Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το bios.

Αλλά παίζουν ρόλο και οι μνήμες. Oι CJR που έχω εγώ πάνω από 1.375 δεν έχουν κανένα όφελος. Οι b-die μπορούν και με 1.45v.

*Ξέρεις τι τύπος είναι οι δικές σου? Γιατί αν δεν κάνει boot με 14cl λογικά δεν έχεις B-die..

Επεξ/σία από patentas11
  • Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

H x470 taichi μου δείχνει (bios & hwinfo) περίπου +0,05v στις μνήμες απ αυτό που διαλέγω. Τι να πιστέψω;

Τώρα τρέχω τις 2x16 (dual rank) 3200 15-15-15-35 σε 3200 14-15-15-14-28 με 1,34v (μου δείχνει 1,39) με fast subtimings απο dram calculator. Και gdm off.

3333-3466 δεν ανάβει καν με cl14 ακόμα και με safe subtimings. Όμως η τάση ποια είναι; Άλλο να μην ανάβει με 1,34 αλλο με 1,39...

Μπορει να θελει παραπανω procODT για να ποσταρει σε μεγαλυτερη συχνοτητα. Λογικα η ταση ειναι αυτη που βαζεις,και στην ch7 λαθος τα διαβαζε τα volts των μνημων παντως. Επισης αν δεν με απατα η μνημη μου σε dual rank δεν κανεις disable το gear down ,για τσεκαρε το λιγο.

41 λεπτά πριν, patentas11 είπε

Το bios.

Αλλά παίζουν ρόλο και οι μνήμες. Oι CJR που έχω εγώ πάνω από 1.375 δεν έχουν κανένα όφελος. Οι b-die μπορούν και με 1.45v.

*Ξέρεις τι τύπος είναι οι δικές σου? Γιατί αν δεν κάνει boot με 14cl λογικά δεν έχεις B-die..

Ειναι dual rank οι μνημες του δλδ ειναι με δυο ντιμακια αλλα ειναι σαν να εχει τεσσερα πανω πραγμα που περιοριζει τις παραπανω συχνοτητες. Θελει ψαξιμο για να παιξει παραπανω και δεν ειναι και σιγουρο. 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλησπέρα στην παρέα, πρόσφατα απέκτησα τον 2600 μετά απο χρόνια παιδέματος με fx.  Προσπαθώ με ryzen master να τον παίξω στα 4.1 και δε τα καταφέρνω. Μνήμες ripjaws cl16 3200 με xmp. Βάζω στο ryzen master τάση 1.425 και fail στο prime. Ανέβασα και το vsοc μετα στα 1.2V και κατέβασα vcore 1.4V και πάλι fail.  Οι ρυθμίσεις του llc δίνουν σχεδον ονομαστική ταση την ώρα του stressing. Τι άλλο λέτε να δοκιμάσω;

Επεξ/σία από bebius
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Άρα είναι φυσιολογικά για 1ης γενιάς και Hynix μνήμες. Ευχαριστώ!

Πολλά μου φαίνονται τα 80αρια..

Με στόκ ρυθμίσεις είχα 72... Τόση διαφορά έχει η 1η με τη 2η γενιά ? 

3000stock.png.0491ce861a55827c173109aa7294ed36.png

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, bebius είπε

Kαλησπέρα στην παρέα, πρόσφατα απέκτησα τον 2600 μετά απο χρόνια παιδέματος με fx.  Προσπαθώ με ryzen master να τον παίξω στα 4.1 και δε τα καταφέρνω. Μνήμες ripjaws cl16 3200 με xmp. Βάζω στο ryzen master τάση 1.425 και fail στο prime. Ανέβασα και το vsοc μετα στα 1.2V και κατέβασα vcore 1.4V.  Οι ρυθμίσεις του llc δίνουν σχεδον ονομαστική ταση την ώρα του stressing. Τι άλλο λέτε να δοκιμάσω;

Καλησπερα ποια μητρικη εχεις? Το vsoc κατεβασε το παλι στα 1.1ν ειναι too much το 1.2v . Οταν λες οτι οι ρυθμισεις του llc δινουν ονομαστικη ταση τι εννοεις?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Καλησπερα ποια μητρικη εχεις? Το vsoc κατεβασε το παλι στα 1.1ν ειναι too much το 1.2v . Οταν λες οτι οι τιμες του llc δινουν ονομαστικη ταση το εννοεις?

Msi x470 gaming carbon. Εννοώ ότι στο mode που επέλεξα κρατάει περίπου σταθερή την τάση στην επιλεγμένη τιμή. Μειον ένα πολυ μικρό ποσοστό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, bebius είπε

Msi x470 gaming carbon. Εννοώ ότι στο mode που επέλεξα κρατάει περίπου σταθερή την τάση στην επιλεγμένη τιμή. Μειον ένα πολυ μικρό ποσοστό.

Α οκ ,ισως απλα να μην μπορει η cpu σου να τρεξει στα 4.1ghz. Δοκιμασε 4050mhz με 1.375v και llc το ιδιο που εχεις τωρα να δεις αν το βγαλει. 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Α οκ ,ισως απλα να μην μπορει η cpu σου να τρεξει στα 4.1ghz. Δοκιμασε 4050mhz με 1.375v και llc το ιδιο που εχεις τωρα.

Οκ. Πιστεύεις δηλαδή ότι το vsoc στα 1.1V είναι κομπλέ για να ανέβεις συχνότητα σε νορμαλ επίπεδα;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Πολλά μου φαίνονται τα 80αρια..

Με στόκ ρυθμίσεις είχα 72... Τόση διαφορά έχει η 1η με τη 2η γενιά ? 

3000stock.png.0491ce861a55827c173109aa7294ed36.png

Σχεδόν παντού τρέχουν πολύ πιο γρήγορα τα δικά μου, αλλά έχεις αρκετά χαμηλότερο lat.

Εξήγηση?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bebius είπε

Οκ. Πιστεύεις δηλαδή ότι το vsoc στα 1.1V είναι κομπλέ για να ανέβεις συχνότητα σε νορμαλ επίπεδα;

Ναι για τα 3200mhz δεν θελει παραπανω. Επισης δοκιμασε απο bios να αλλαζεις τις ρυθμισεις και οχι απο ryzen master.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Σχεδόν παντού τρέχουν πολύ πιο γρήγορα τα δικά μου, αλλά έχεις αρκετά χαμηλότερο lat.

Εξήγηση?

Έλα ντε.... :P

Αυτά είναι με tweaked τολμω να πώ rock stable, έτρεξα κανα 2ωρο stability tests ε και μετά βαρέθηκα, αμα αποδειχθεί ασταθές εδώ είμαστε :P

155410420_3200cl14-15-16-34OC(CalculatorSettingspowerdown).png.0b21c8505476aea61865bbad64c58d11.png

Ps: Hynix είμαι και εγώ μη νομίζεις 

hynix.jpg.f96d3a5b70c66790f47886c0ae7b681c.jpg

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Εξήγηση?

Καλα απο run σε run εχουν διαφορα τα αποτελεσματα του banwidth εγω ιδια θα τα χαρακτηριζα εκτος του latency που οφειλεται στο οτι εχει ryzen 2xxx ενω εσυ 1xxx. Επισης το latency εξαρταται και απο την συχνοτητα που τρεχει η cpu οσο πιο ψηλα τοσο πιο χαμηλο latency.

Δωσε 1.425v vcore βαλε multi 40 και ξαναμετρα 😛

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Καλα απο run σε run εχουν διαφορα τα αποτελεσματα του banwidth εγω ιδια θα τα χαρακτηριζα εκτος του latency που οφειλεται στο οτι εχει ryzen 2xxx ενω εσυ 1xxx. Επισης το latency εξαρταται και απο την συχνοτητα που τρεχει η cpu οσο πιο ψηλα τοσο πιο χαμηλο latency.

Αυτό δεν το ήξερα! Δηλαδή αν ανεβάσω κιάλλο το CPU θα δω πιο χαμηλό ram latency?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...