Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/10/2018 στις 9:19 ΜΜ, LionHurt1982 είπε

ενεργοποιώντας το pbo παρατηρω ότι πλεον το ρευμα κυμασινεται από 1.40-1,48.. τι ρευμα θεωρείται safe για τους ryzen?

το παρατηρησα κ γω και με χωρις το pbo βγαζω ιδια cinebench απο τι με το pbo auto με πιο χαμηλες θερμοκρασιες

καλησπερα στο νημα 

εχω μια απορια που μαλλον θα λυθει απο ατομα που εχουν msi μητρικες

b450 ή χ470

ποια ειναι η πραγματικη θερμοκρασια cpu (tctl) or   cpu (tdie) στο ryzen master εμφανιζει την tdie οταν τρεχω bencharks στο msi afterburner μου εμφανιζει την tctl που ειναι συνηθως +10 βαθμους πανω ...καπου διαβασα οτι ηtctl ειναι +10 για λογους ενεργοποιησεις των ανεμηστήρων κ η πραγματικη η tdie τωρα κατα ποσο ισχυει τι δεν ξερω ειναι καποιος γνωστης να μου απαντησει κ οχι οτι ακουσε κ αυτος κατι καπου ?

ευχαριστω

Επεξ/σία από hondakkias31
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

28 λεπτά πριν, hondakkias31 είπε

το παρατηρησα κ γω και με χωρις το pbo βγαζω ιδια cinebench απο τι με το pbo auto με πιο χαμηλες θερμοκρασιες

καλησπερα στο νημα 

b450 ή χ470

ποια ειναι η πραγματικη θερμοκρασια cpu (tctl) or   cpu (tdie) στο ryzen master εμφανιζει την tdie οταν τρεχω bencharks στο msi afterburner μου εμφανιζει την tctl που ειναι συνηθως +10 βαθμους πανω ...καπου διαβασα οτι ηtctl ειναι +10 για λογους ενεργοποιησεις των ανεμηστήρων κ η πραγματικη η tdie τωρα κατα ποσο ισχυει τι δεν ξερω ειναι καποιος γνωστης να μου απαντησει κ οχι οτι ακουσε κ αυτος κατι καπου ?

ευχαριστω

Οπως τα γραφεις ειναι με τις θερμοκρασιες  ,δια στοματος amd ειναι αυτα ,το +10 ειναι οffset ,το μονο που σε νοιαζει ειναι το tdie και τπτ αλλο.

Τωρα οσο για το pbo τι ψυξη εχεις και ποια cpu εχεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Οπως τα γραφεις ειναι με τις θερμοκρασιες  ,δια στοματος amd ειναι αυτα ,το +10 ειναι οffset ,το μονο που σε νοιαζει ειναι το tdie και τπτ αλλο.

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση δυστυχως ευτυχως διαλεξα την msi 450 pro carbon με τα συν της κ τα μειον της που τα ήξερα

το offset το οποιο η αλήθεια δεν το εχω δουλεψει ποτε (αρνητικο της συγκεκριμενης μητρικης δεν ειναι το ofset για μενα αλλα το ότι κρατάει σταθερα τα voltage που οριζεις απο το bios 

πιθανων σε αλλες και σε χωρις ρυθμισει οφσετ να κατεβενουν σε idle---βεβαια με την ενεργοποιηση του c state σε μενα βλεπω στο idle πεφτει το ρολοι αλλα το voltage μενει εκει που το εβαλες--γενικα στο αυτο το εχω και την μαμα ψυκτρα 

στο cinebench με φτανει 70 κατι και στα παιχνιδια μαξ εκει κοντα 

λιγο που πειραξα για overclock να δω που παιζει το chip το πηγα 4.2 αλλα με 1.4 κατι νομιζω μια φορα για ενα τεστ και επιασα μαζι με μνημες στα 3400   1903 στο cinebench και 178 single core και απο τι βλεπω στο internet καπου εκει παιζουν τα σκορ 

βεβαια οι θερμοκρασιες ανεβασμενες οποτε μια φορα το επιχειρησα να δω τι παιζει

31 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

καλησπερα στο νημα 

b450 ή χ470

Επεξ/σία από hondakkias31

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, hondakkias31 είπε

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση δυστυχως ευτυχως διαλεξα την msi 450 pro carbon με τα συν της κ τα μειον της που τα ήξερα

το offset το οποιο η αλήθεια δεν το εχω δουλεψει ποτε (αρνητικο της συγκεκριμενης μητρικης δεν ειναι το ofset για μενα αλλα το ότι κρατάει σταθερα τα voltage που οριζεις απο το bios 

πιθανων σε αλλες και σε χωρις ρυθμισει οφσετ να κατεβενουν σε idle---βεβαια με την ενεργοποιηση του c state σε μενα βλεπω στο idle πεφτει το ρολοι αλλα το voltage μενει εκει που το εβαλες--γενικα στο αυτο το εχω και την μαμα ψυκτρα 

στο cinebench με φτανει 70 κατι και στα παιχνιδια μαξ εκει κοντα 

λιγο που πειραξα για overclock να δω που παιζει το chip το πηγα 4.2 αλλα με 1.4 κατι νομιζω μια φορα για ενα τεστ και επιασα μαζι με μνημες στα 3400   1903 στο cinebench και 178 single core και απο τι βλεπω στο internet καπου εκει παιζουν τα σκορ 

βεβαια οι θερμοκρασιες ανεβασμενες οποτε μια φορα το επιχειρησα να δω τι παιζει

καλησπερα στο νημα 

b450 ή χ470

Σε καμια μητρικη δεν πεφτει οταν κανεις overclock οποτε δεν εχεις να ξενερωνεις για κατι ;)

Εκτος αν εννοεις οτι δεν πεφτει η ταση και οταν τον τρεχεις στοκ που δεν ειναι λογικο.

Επεξ/σία από akoinonitos

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Σε καμια μητρικη δεν πεφτει οταν κανεις overclock οποτε δεν εχεις να ξενερωνεις για κατι ;)

α ναι? :) οποτε αφου ψωφισαν κ οι κατσικες των γειτονων μια χαρα ειμαι χαχχαχα

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Χαχαχαχαχα σωστος 😂

το μονο που μου τι δινει οτι εχει στιγμιαια ανεβασμενα voltage οποτε λογω ελλειψης φανταζομαι το υ   offset ή το αφηνεις auto ή το βρισκεις καπου πιο χαμηλα με σταθερα voltage σωστα?

τι ειναι καλυτερο?πχ σε μενα στα 4.1 παιζει περιπου 1.31  αλλα για 4.2 θελει 1.43 περιπου δεν θυμαμαι ισως κ πιο πανω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, hondakkias31 είπε

το μονο που μου τι δινει οτι εχει στιγμιαια ανεβασμενα voltage οποτε λογω ελλειψης φανταζομαι το υ   offset ή το αφηνεις auto ή το βρισκεις καπου πιο χαμηλα με σταθερα voltage σωστα?

τι ειναι καλυτερο?πχ σε μενα στα 4.1 παιζει περιπου 1.31  αλλα για 4.2 θελει 1.43 περιπου δεν θυμαμαι ισως κ πιο πανω

Εμενα προσωπικα δεν με απασχολει εφοσον αυτες οι τασεις ειναι ρυθμισμενες απο την amd δεν εχουν καποιο φοβο. Με το οffset μην νομιζετε οτι πεφτει η ταση,την ιδια ακριβως δινει για all core απλα ανεβαινουν λιγο τα ρολογια σε καποια σεναρια οχι πολυ βαριας χρησης λογω pbo και πεφτει λιγο η ταση στο single core boost.

Διαβασε λιγο εδω για να καταλαβεις πως δουλευει το pbo

Επεξ/σία από akoinonitos

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Εμενα προσωπικα δεν με απασχολει εφοσον αυτες οι τασεις ειναι ρυθμισμενες απο την amd δεν εχουν καποιο φοβο. Με το οffset μην νομιζεται οτι πεφτει η ταση,την ιδια ακριβως δινει για all core απλα ανεβαινουν λιγο τα ρολογια σε καποια σεναρια οχι πολυ βαριας χρησης λογω pbo και πεφτει λιγο η ταση στο single core boost.

Διαβασε λιγο εδω για να καταλαβεις πως δουλευει το pbo

οποτε καλυτερα ολα auto με καλη ψυξη αν θες πιο ψηλα ρολογια και απο εκει κ περα οτι παρεις απο μνημες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, hondakkias31 είπε

οποτε καλυτερα ολα auto με καλη ψυξη αν θες πιο ψηλα ρολογια και απο εκει κ περα οτι παρεις απο μνημες?

Αν εχεις καλη ψυξη βαζεις pbo enabled pbo scalar x10 και βλεπεις αν κραταει πιο ψηλα ρολογια και με τι κοστος σε θερμοκρασιες.

Επεξ/σία από akoinonitos

στην msi εχει αλλες χαζορυθμισεις οποτε δεν εχω σκοπο να το πειραξω προς το παρον ευχαριστημενος κ δεν θελω να αλλαξω ψυκτρα αυτη μαρεσει λογω της εμφανισης της 2700χ

• Like 1

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Αν εχεις καλη ψυξη βαζεις pbo enabled pbo scalar x10 και βλεπεις αν κραταει πιο ψηλα ρολογια και με τι κοστος σε θερμοκρασιες.

https://www.guru3d.com/articles_pages/msi_b450_tomahawk_review,7.html

βρηκα καταλαθος αυτο που πες για τις θερμοκρασιες +10 για τους ανεμιστηρες 

• Like 1

Στις 21/10/2018 στις 2:02 ΜΜ, BlackStone7 είπε

Τα Windows τα εγκατέστησα αφού έκανα αλλαγή στις θέσεις και Overclock 3200 MHz.

Τα Windows πρέπει να μπαίνουν πάντα χωρίς κανένα OC πουθενά. Στοκ όλα, cpu, ram και gpu (αν και λίγο δύσκολο να την κάνεις OC αυτήν πριν τα Windows :p).

13 λεπτά πριν, hondakkias31 είπε

με τις μνημες υπαρχει καποιος οδηγος γιατι ειμαι noobistas ryzen

Κατεβασε το ryzen dram calculator και διαβασε τις οδηγιες στο σποιλερ πρωτα

https://www.overclock.net/forum/13-amd-general/1640919-ryzen-dram-calculator-1-1-0-beta-2-overclocking-dram-am4.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...