Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1. Πριν κάνετε οτιδήποτε για να τα τεστάρετε και τρέχετε 1002 apps θα σας προτείνω OCCT / CPU LINPACK / επιλεγμένο το 90% της μνήμης σας, το 64 bits και AVX Capable Linpack. Το τρέχετε για 30 λεπτά, αλλά δεν τελειώσατε εκεί, δώστε του ακόμα 10-15 λεπτά θα γλιτώσετε αρκετά, ένα πρόγραμμα και θα χετε όλο το info μέχρι το BSOD. Αν δεν βγάλει BSOD είστε άρχοντες.

2 Αν θέλετε να είστε 100% σίγουροι, τρέχετε σαν bench την Lara Croft το αφήνετε εκεί που είχε σωθεί το τελευταίο game, βρίσκετε ένα τοπίο πολύπλοκο π.χ. να ζητάει πόρους για το αεράκι που κουνά το γρασίδι ή την απόλυτη αναπαράσταση μιας φωτιάς, αυτό το game για κάποιο λόγο ζητά τρελούς πόρους από RAM το αφήνετε , πάτε για ύπνο, ξυπνάτε και αν ακόμα δείχνει την ίδια εικόνα όπου το αφήσατε είστε μια χαρά, αν έχει γίνει restart θα το καταλάβετε ή αν έχει BSOD θα την έχετε μπροστά σας.

Εγώ ετσι δοκιμάζω, επίσης αποτελεσματικό είναι να έχεις καμιά 20αρια profiles στον Chrome και να τρέχεις ασταμάτητα σε loop σε όλους τους chromes 1 video youtube ταυτόχρονα, ή θα κρασάρει ο chrome ή στην χειρότερη BSOD. Με αυτή την μέθοδο θα μάθετε πιο γρήγορα από τα παραπάνω αλλά θα πρέπει να φτιάξετε 20 profiles, ενταξ... δεν είναι και τπτ το σπουδαίο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Γιες σε όλα: 

IMG_20181016_211820.jpg.58e5990cdbecbad4db3b7c8353b29703.jpg

οι μνήμες είναι hynix ? Έχεις τσεκάρει με typhoon ?  

Τίποτα, σε μένα δε πέφτει η τάση. Νομίζω και στον @akoinonitos δεν πέφτει. Η διαφορά μας είναι μόνο η CPU, εσύ έχεις 2600, εγώ 2700Χ και ο @akoinonitos 2600X. Πολύ περίεργο. Μέχρι και load optimized defaults έκανα και ρύθμισα μόνο multiplier, DOCP 3200 και offset voltage. Τίποτα, τόσο τα VID όσο και το SVI2 TFN καρφωμένο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, malakudi είπε

Τίποτα, σε μένα δε πέφτει η τάση. Νομίζω και στον @akoinonitos δεν πέφτει. Η διαφορά μας είναι μόνο η CPU, εσύ έχεις 2600, εγώ 2700Χ και ο @akoinonitos 2600X. Πολύ περίεργο. Μέχρι και load optimized defaults έκανα και ρύθμισα μόνο multiplier, DOCP 3200 και offset voltage. Τίποτα, τόσο τα VID όσο και το SVI2 TFN καρφωμένο.

Εμενα το vid πεφτει το vcore ομως μενει καρφωμενο ,οπως και στον leros φανταζομαι.

9 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Μα CPU χωρίς τη D15 δεν φτιάχνεται.

Θα μπει απάνω αύριο-μεθαύριο που λογικά θα έρθει η βάση της, θα πάει στα 3.8 με όσο πιο χαμηλή τάση, και τέλος από εκεί για εμένα.

Μετά, ανάλογα τα κέφια, θα προσπαθήσω να στρώσω τις μνήμες, στον καλύτερο συνδυασμό.

Έτσι κι αλλιώς, δοκιμές κάνω συνέχεια.

Για στοκ settings μιλαω ,αυτο που σε στομ δινει 1.425v ειναι πολυ κουλο καποιο θεμα εχει το bios. Επισης θα δοκιμαζα καποιο παλιοτερο bios απο τα πρωτα που ειχαν βγει για την μητρικη. Ηταν καλυτερα θεωρω για τις hynix απο οτι τα τελευταια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και παλιότερο BIOS, στο πρόγραμμα είναι, αν δεν βγάλω άκρη εδώ.

Όσο για το 1.425, πιθανότατα να έχει να κάνει με το XFR, στο auto.

Έδινε πολύ πράμα, κι ανέβαζε μέχρι όσο έπαιρνε.

5 γύρους σε ΙΒΤ-ΑVX, High, τους έβγαλε.

Ενθαρρυντικό.

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εμενα το vid πεφτει το vcore ομως μενει καρφωμενο ,οπως και στον leros φανταζομαι.

Για στοκ settings μιλαω ,αυτο που σε στομ δινει 1.425v ειναι πολυ κουλο καποιο θεμα εχει το bios. Επισης θα δοκιμαζα καποιο παλιοτερο bios απο τα πρωτα που ειχαν βγει για την μητρικη. Ηταν καλυτερα θεωρω για τις hynix απο οτι τα τελευταια.

Εμένα δε πέφτει ούτε το VID ούτε το SVI2 TFN. Μόλις δοκίμασα και 4018, το ίδιο. Θα βάλω και τα πιο παλιά BIOS να δω. Μπορώ να γυρίσω στο 4008 από το ezflash ή μέρχι 4011;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, malakudi είπε

Εμένα δε πέφτει ούτε το VID ούτε το SVI2 TFN. Μόλις δοκίμασα και 4018, το ίδιο. Θα βάλω και τα πιο παλιά BIOS να δω. Μπορώ να γυρίσω στο 4008 από το ezflash ή μέρχι 4011;

Περιεργο ρε συ.

Νομιζω μπορεις πρεπει να το ειχα περασει αλλα δεν παιρνω και ορκο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Ασε το vid ρε κοιτα το vcore που μενει καρφωμενο... το vid δεν ειναι τι παιρνει ειναι τι ζηταει.

Το voltage που δείχνει το cpuz δεν είναι το vcore? Γιατί και εκεί ανεβοκατεβαίνει ..   

Δημοσ.
5 ώρες πριν, SeXBOX είπε

Ήρθα Ελλάδα και εδώ πέρασα και το τελευταίο BIOS στην AORUS X470 Gaming 7 WiFi Αγγλία το άφησα στο προτελευταίο αλλά όλα Stock τώρα εδώ με το BIOS F5 έχουν εξαφανιστεί μερικές επιλογές νομίζω, OC δεν σηκώνει ούτε hz παραπάνω σε μνήμες και επεξεργαστή. Τα είχα και εδώ Stock γιατί έρχονταν τα ανίψια και παίζανε... ε μην τρώγανε και BSODs και άρχιζαν τα παιδικά τραύματα τόσο νωρίς... εχω ξενερώσει. Όλοι οι οδηγοί στο ίντερνετ που βρίσκω είναι για τον... ξέρετε. Μόνο ένα υπάρχει με το αρχικό BIOS και πλέον οι ρυθμίσεις του δεν λειτουργούν. πάνω από 4.2ghz, 3066mhz b-die μνήμες δεν πάει... με το agesa 1.0.0.4 έχει γίνει το χειρότερο μηχάνημα ever. Μη μου πείτε ότι κάνω λάθος γιατί θα πηδηχτώ από το παράθυρο. Πολλοί από εσάς ξέρετε ότι πριν αυτό εδώ το μηχάνημα της Ελλάδας το έτρεχα χωρίς probs 4.4, 3200 και cinebench 2000+ score... σε daily use.

E γιατι δεν περνας απλα το bios Που ειχες πριν?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, malakudi είπε

Εσύ γιατί θέλεις fixed multi? Αφού έχεις cpu με Χ, καλύτερο scaling (και single core ) θα κάνει στο auto & pbo... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Το voltage που δείχνει το cpuz δεν είναι το vcore? Γιατί και εκεί ανεβοκατεβαίνει ..   

Αν δεις στο hwinfo στις μετρησεις απο τους σενσορες της  μητρικης και εκει πεφτει το vcore αλλα στο svi2 δεν φαινεται να πεφτει. Τωρα ή οι σενσορες της μητρικης ειναι bugαρισμενοι η του cpu ,πιο πιθανο ομως ειναι να ειναι λαθος της μητρικης ,cpuz παιρνει μετρησεις απο την μητρικη.

@Spartan117 εσενα πεφτει το Vcore με Offset στην ch6?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
9 ώρες πριν, leros2004 είπε

Εσύ γιατί θέλεις fixed multi? Αφού έχεις cpu με Χ, καλύτερο scaling (και single core ) θα κάνει στο auto & pbo... 

Δεν είναι κάτι που θέλω οπωσδήποτε, αλλά στην X370 Prime γινόταν σίγουρα με τον 1700X, για τον 2700Χ δεν παίρνω και όρκο γιατί τον είχα λίγες μέρες με την X370 Prime και δεν είμαι σίγουρος ότι το δοκίμασα. Επίσης δε με ενδιαφέρει τόσο το single core (αυτό αφορά κυρίως games) όσο η βέλτιστη απόδοση με all core loads και εκεί το αυτόματο πάει ος 3950-4050 ανάλογα το workload και αν παίξω με PBO πάει το all core από 4050 ως 4100 αλλά με αυξημένα volt, ενώ μπορώ σε custom overclock να έχω σίγουρα 4200 με κάτω από 1,35V.

Επίσης είναι περίεργο που άλλοι αναφέρουν ότι πέφτει η ένδειξη για το voltage έστω και στο VID, ενώ εμένα δε πέφτει. Μάλιστα κάποιος στο overclock.net που λέει ότι πέφτει η τάση, έχει και ίδια CPU (Ryzen 2700X).

Δοκίμασα όλα τα BIOS από 4008 ως 4024, και συμβαίνει το ίδιο. Τώρα ή κάτι είναι κάπου σωσμένο και δε φεύγει από flash BIOS και load optimal settings, ή έτσι ήταν από πάντα.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, malakudi είπε

Επίσης είναι περίεργο που άλλοι αναφέρουν ότι πέφτει η ένδειξη για το voltage έστω και στο VID, ενώ εμένα δε πέφτει. Μάλιστα κάποιος στο overclock.net που λέει ότι πέφτει η τάση, έχει και ίδια CPU (Ryzen 2700X).

Kαλα αυτον μην τον παιρνεις και πολυ στα σοβαρα...

Δημοσ.
17 hours ago, akoinonitos said:

E γιατι δεν περνας απλα το bios Που ειχες πριν?

Έτσι είπα να κάνω αλλά πραγματικά επειδή είμαι σε στάδιο ανάρρωσης ούτε καν αυτό δεν θέλω να κάνω, δε θέλω να πειραματιστώ, ίσως όταν συνέλθω πλήρως να δοκιμάσω ή να στείλω ticket στην Gigabyte μιας και η υποστήριξη τους είναι πολύ καλή χροοοονια τώρα που εχω προϊόντα τους και ότι τους λες σε παίρνουν σοβαρά και σου ζητούν αν μπορείς να τους δώσεις μια καλύτερη εικόνα για να το φτιάξουν το συντομότερο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SeXBOX είπε

Έτσι είπα να κάνω αλλά πραγματικά επειδή είμαι σε στάδιο ανάρρωσης ούτε καν αυτό δεν θέλω να κάνω, δε θέλω να πειραματιστώ, ίσως όταν συνέλθω πλήρως να δοκιμάσω ή να στείλω ticket στην Gigabyte μιας και η υποστήριξη τους είναι πολύ καλή χροοοονια τώρα που εχω προϊόντα τους και ότι τους λες σε παίρνουν σοβαρά και σου ζητούν αν μπορείς να τους δώσεις μια καλύτερη εικόνα για να το φτιάξουν το συντομότερο.

Eσυ ξερεις καλυτερα ,btw σιδερενιος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...