Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και εγώ με hynix σε prime 470 είμαι, παλεύω απο χθες νa θυμηθώ τα  settings που είχα (έχω να ασχοληθώ απο τον Αύγουστο) πριν το bios update, γιατί μου τα έσβησε όλα και δεν κράτησα backup.. 

hynix.jpg.f4b0930f0d628ecb6ce7f007d7f1e898.jpg

Αυτά έχω κρατήσει μόνο, που τα θυμόμουν έτσι και αλλιώς και το voltage 1.39 :P 

3200cl14-15-15-36.png.c033269beb74952f8b56cebc62495b23.png  1.jpg.48f0c760c4fd9aaad809a125c013da14.jpg

Ερώτηση: Δεν μου ποστάρει με geardown disabled, για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι αν το είχα disabled πριν to update.... 

Δοκίμασα με xmp settings και geardown disabled, από 2600 και πάνω δεν bootαρει....  Είναι θέμα με το cl15 ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Και εγώ με hynix σε prime 470 είμαι, παλεύω απο χθες νa θυμηθώ τα  settings που είχα (έχω να ασχοληθώ απο τον Αύγουστο) πριν το bios update, γιατί μου τα έσβησε όλα και δεν κράτησα backup.. 

hynix.jpg.f4b0930f0d628ecb6ce7f007d7f1e898.jpg

Αυτά έχω κρατήσει μόνο, που τα θυμόμουν έτσι και αλλιώς και το voltage 1.39 :P 

3200cl14-15-15-36.png.c033269beb74952f8b56cebc62495b23.png  1.jpg.48f0c760c4fd9aaad809a125c013da14.jpg

Ερώτηση: Δεν μου ποστάρει με geardown disabled, για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι αν το είχα disabled πριν to update.... 

Δοκίμασα με xmp settings και geardown disabled, από 2600 και πάνω δεν bootαρει....  Είναι θέμα με το cl15 ? 

Δεν παιζει το cl15 ,ωστοσο δοκιμασε αν θελεις με cl15 να βαλεις twcl 15 αν δεν δοκιμασε 14 αν δεν δοκιμασε 16 αν δεν ξεχνα το cl15.

Δοκιμασε και με gear down enabled και με gear down disabled. Λογικα αν πας με gear down enabled θα ποσταρει και θα σου το γυρισει σε cl16 αν πας με gear down disabled απλα δεν θα ποσταρει. Αλλα μια προσπαθεια αξιζει.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Αν μπορεις ανεβασε μας μερικες φωτο απο το Bios ρε συ

https://www.overclock.net/forum/27659542-post4305.html

Εδώ είναι με το 4.81, το οποίο ψάχνω τώρα να περάσω. Δεν έχει διαφορά στην αρχική οθόνη από το 4.80

Όπως θα δεις, εκεί έχει το Asrock mode επιλεγμένο.

Θα προσθέσω σε λίγο εικόνες από το AMD mode.

Περάστηκε το 4.81, κάνω κάποιες χαζοδοκιμές και επανέρχομαι.

21 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

https://www.overclock.net/forum/27659542-post4305.html

Εδώ είναι με το 4.81, το οποίο ψάχνω τώρα να περάσω. Δεν έχει διαφορά στην αρχική οθόνη από το 4.80

Όπως θα δεις, εκεί έχει το Asrock mode επιλεγμένο.

Θα προσθέσω σε λίγο εικόνες από το AMD mode.

Περάστηκε το 4.81, κάνω κάποιες χαζοδοκιμές και επανέρχομαι.

AUTO mode εχει?

Εγω εριξα ενα τεσταρισμα με Hci μιας και δεν το ειχα τρεξει μεχρι τωρα ,ολα φαινονται οκ.

688495711_3600hci.png.4fa115ed1ef95e29d277aba1fa166588.png

Με τη μία το πήρε το ΧΜΡ...ούτε training ούτε τίποτα...βέβαια δεν ξέρω σε cold βοοτ τί θα γίνει...αλλά ελπίζω.

Δεν ξέρω αν βόηθησε μόνο το BIOS ή και οι extra ρυθμίσεις που βρήκα στο overclockers (διαβάζοντας 300+ posts).

https://www.overclock.net/forum/27669156-post4325.html

Βιάστηκα να μιλήσω...

Αντί για 15-17-17-32, μπήκε με 16-17-17-35

Αν το κρατήσει, βέβαια, κανένα θέμα.

edit:

Και cold boot κάναμε, και δείχνει να παγαίνει.

Βέβαια, βλέπω ένα 1.425 στο cpu και με λούζει κρύος ιδρώτας, αλλά δεν πολυτολμάω να αγγίξω τώρα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Με τη μία το πήρε το ΧΜΡ...ούτε training ούτε τίποτα...βέβαια δεν ξέρω σε cold βοοτ τί θα γίνει...αλλά ελπίζω.

Δεν ξέρω αν βόηθησε μόνο το BIOS ή και οι extra ρυθμίσεις που βρήκα στο overclockers (διαβάζοντας 300+ posts).

https://www.overclock.net/forum/27669156-post4325.html

Βιάστηκα να μιλήσω...

Αντί για 15-17-17-32, μπήκε με 16-17-17-35

Αν το κρατήσει, βέβαια, κανένα θέμα.

edit:

Και cold boot κάναμε, και δείχνει να παγαίνει.

Βέβαια, βλέπω ένα 1.425 στο cpu και με λούζει κρύος ιδρώτας, αλλά δεν πολυτολμάω να αγγίξω τώρα.

1.425v ?  Που ακριβως το βλεπεις στο bios η με καποιο προγραμμα στα windows?

Eκανες disable το core performance boost? Aυτο ειναι το turbo θα παιζεις μονιμα στα 3000mhz αν το εχεις disable

Επεξ/σία από akoinonitos

24 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

1.425v ?  Που ακριβως το βλεπεις στο bios η με καποιο προγραμμα στα windows?

Eκανες disable το core performance boost? Aυτο ειναι το turbo θα παιζεις μονιμα στα 3000mhz αν το εχεις disable

Από HWiNFO

Disable και πάλι disable προς το παρόν.

Σε 2-3 μέρες που (ελπίζω) θα μπει η D15 απάνω, 3800 καρφωτά με 1.25  (έχω ασφαλείς πληροφορίες ότι τα'χει) και ούτε turbo/XFR ούτε τίποτα.

Κάτσε λίγο να σιγουρευτώ ότι είναι σταθερός εδώ (20' BF1 τα έβγαλε) και θα δω ποιές extra ρυθμίσεις θα βάλω-βγάλω.

3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Από HWiNFO

Disable και πάλι disable προς το παρόν.

Σε 2-3 μέρες που (ελπίζω) θα μπει η D15 απάνω, 3800 καρφωτά με 1.25  (έχω ασφαλείς πληροφορίες ότι τα'χει) και ούτε turbo/XFR ούτε τίποτα.

Κάτσε λίγο να σιγουρευτώ ότι είναι σταθερός εδώ (20' BF1 τα έβγαλε) και θα δω ποιές extra ρυθμίσεις θα βάλω-βγάλω.

Δεν νομιζω οτι εχει καμια σχεση να σου πω την αληθεια ,μου κανει πολυ κουλο, παντως τσεκαρε το ειναι υπερβολικα πολυ 1.425v δεν ειναι fx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν νομιζω οτι εχει καμια σχεση να σου πω την αληθεια ,μου κανει πολυ κουλο, παντως τσεκαρε το ειναι υπερβολικα πολυ 1.425v δεν ειναι fx

Εννοείται πως αυτό θα αλλάξει 1ο-1ο.

Όσο για το "turbo", τί να σου πω...ήταν από τις συμβουλές που βρήκα εδώ και εκεί, τα έβαλα όλα μαζί μετά την "αναβάθμιση" του BIOS και φάινεται να "βγήκε".

Αν με το καλό λειτουργεί, το ξαναπερνάω.

Το πρόβλημα στη μητρική παραμένει, έχει σοβαρό θέμα με την αποθήκευση προφίλ...ήμαρτον.

edit:

Δυο πράγματα, και χαιρετώ για σήμερα.

1) Όποτε πατάω restart, κάνει shutdown. Το καλό είναι ότι ξεκινά κανονικά, χωρίς training ή κάτι τέτοιο και μπαίνει win κανονικά

2) Το ΤΜ5 εξακολουθεί να κρασάρει με το που το ανοίξω. Την επόμενη φορά θα σηκώσω το μήνυμα λάθους, να δούμε αν είναι όντως error ή κάτι άλλο

Επεξ/σία από Πέτρος

9 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Nαι το δοκιμασα δεν πεφτει  ,ισως ειναι θεμα agesa και οχι θεμα μητρικης.  Θα ρωτησω και κανεναν με αλλη μητρικη.

Έκανα σχετική αναφορά στο νήμα της μητρικής στο overclock.net . Είσαι ο kazablanka εκεί; Αν ναι, στο σύστημα της υπογραφής έχεις ακόμα το CHVII.

Μάλλον μας την έκανε η ASUS στο 4024 με το voltage, σε ποιο να γυρίσω, 4018 ή 4011; Δε μου αρέσει να μη πέφτει το voltage σε idle.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, malakudi είπε

Έκανα σχετική αναφορά στο νήμα της μητρικής στο overclock.net . Είσαι ο kazablanka εκεί; Αν ναι, στο σύστημα της υπογραφής έχεις ακόμα το CHVII.

Μάλλον μας την έκανε η ASUS στο 4024 με το voltage, σε ποιο να γυρίσω, 4018 ή 4011; Δε μου αρέσει να μη πέφτει το voltage σε idle.

Ναι ,βαριεμαι να το αλλαξω 😛 το 4018 νομιζω ειναι καλυτερο απο το 4011.

7 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Όσο για το "turbo", τί να σου πω...ήταν από τις συμβουλές που βρήκα εδώ και εκεί, τα έβαλα όλα μαζί μετά την "αναβάθμιση" του BIOS και φάινεται να "βγήκε".

Το πρόβλημα στη μητρική παραμένει, έχει σοβαρό θέμα με την αποθήκευση προφίλ...ήμαρτον.

edit:

1) Όποτε πατάω restart, κάνει shutdown. Το καλό είναι ότι ξεκινά κανονικά, χωρίς training ή κάτι τέτοιο και μπαίνει win κανονικά

2) Το ΤΜ5 εξακολουθεί να κρασάρει με το που το ανοίξω. Την επόμενη φορά θα σηκώσω το μήνυμα λάθους, να δούμε αν είναι όντως error ή κάτι άλλο

1) αν στο κανεις αυτο κατι δεν αρεσει στην μητρικη ,δεν ειναι καλο να το κανει αυτο ,αν το εχεις αφησεις τα timings auto αλλαξε μονο το cl15 και βαλτο cl16 

2) τοτε εχεις ασταθεια 

Επεξ/σία από akoinonitos

11 ώρες πριν, Πέτρος είπε

edit:

Nα σε φωναζω δεκαοχτουρα απο δω και περα :D

22 ώρες πριν, malakudi είπε

@akoinonitos Δοκίμασες το positive offset με fixed frequency να δεις αν σου ρίχνει την τάση στο idle; Σε μένα δε τη ρίχνει. Επίσης έκανα overclock με zenstates που αλλάζεις μόνο το P0 state, voltage και frequency, και πάλι δε ρίχνει τάση, ενώ στο X370 Prime έριχνε - τουλάχιστον με πιο παλιά BIOS γιατί δε το είχα δοκιμάσει στο 4024 σε αυτήν. Στην X470 Prime έχω το 4024.

και με αλλες μητρικες εχουν το ιδιο θεμα ,μαλλον ειναι θεμα agesa οπως κια παλια στις x370

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

και με αλλες μητρικες εχουν το ιδιο θεμα ,μαλλον ειναι θεμα agesa οπως κια παλια στις x370

Δε ξέρω για τις άλλες, αλλά με AGESA 1.0.0.2 Pinnacle με BIOS 4012 στην Asus Prime X370, μια χαρά έπεφτε η τάση. Δε ξέρω για το 4024 γιατί το είχα για λίγες μέρες μόνο στην X370 Prime και δε το τσέκαρα. Θα δοκιμάσω 4018 στην X470 Prime να δω.

Επεξ/σία από malakudi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

x470 prime (τελευταίο bios) με +offset , συνεβη τώρα :P 

Σε σας δεν πέφτει το voltage? 

Clipboard01.jpg.ce9dc497d6d1b35cf7e5458425eb46e3.jpg

Επεξ/σία από leros2004
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...