Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Nope...αρνήθηκε.

tcl 16 και από tRAS και κάτω auto, πήρε.

rtc3.png.76410e94b2b3740881ee1eca578c7cc9.png

Έχει δρόμο η ιστορία...νέο BIOS/AGESA πότε, είπαμε?

Όταν λες "αρνήθηκε"; Εφ' όσον μπόρεσες και έβγαλες screenshot από RTC, στα Windows μπαίνεις. Τι γίνεται μετά;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Κακός άνθρωπας...

Κοιτα εγω στο λεω για να μην παιδευεσαι οχι τπτ αλλο κοντευει 2 χρονια η πλατφορμα πιστευεις οτι αν μπορουσαν να διορθωσουν το θεμα δεν θα το ειχαν κανει ?

17 λεπτά πριν, malakudi είπε

Όταν λες "αρνήθηκε"; Εφ' όσον μπόρεσες και έβγαλες screenshot από RTC, στα Windows μπαίνεις. Τι γίνεται μετά;

τα εβαλε auto ρε συ και εβαλε μονο τα αρχικα timings

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Κοιτα εγω στο λεω για να μην παιδευεσαι οχι τπτ αλλο κοντευει 2 χρονια η πλατφορμα πιστευεις οτι αν μπορουσαν να διορθωσουν το θεμα δεν θα το ειχαν κανει ?

τα εβαλε auto ρε συ και εβαλε μονο τα αρχικα timings

Θα παιδευτώ και θα σας παιδέψω, όσο έχετε όρεξη.

Συνειδητή ήταν η αγορά, για τους "περιορισμούς".

Περίμενα να σου πω την αλήθεια, όμως, πως top X370 θα έτρεχε τουλάχιστον στις ονομαστικές τις μνήμες.

Και πάλι, αν είμαι σταθερός (αυτό ουσιαστικά με νοιάζει), μένω εδώ και δεν τρέχει το παραμικρό.

Είπαμε...όλο και κάποιος 3χχχ (μην πω 4χχχ) μπορεί και να μπει κάποια στιγμή, για τη μακροζωία του συστήματος.

Εννοείται πως εκτιμώ αφάνταστα κάθε προσπάθεια και πρόταση.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Πέτρος είπε

Θα παιδευτώ και θα σας παιδέψω, όσο έχετε όρεξη.

Συνειδητή ήταν η αγορά, για τους "περιορισμούς".

Περίμενα να σου πω την αλήθεια, όμως, πως top X370 θα έτρεχε τουλάχιστον στις ονομαστικές τις μνήμες.

Και πάλι, αν είμαι σταθερός (αυτό ουσιαστικά με νοιάζει), μένω εδώ και δεν τρέχει το παραμικρό.

Είπαμε...όλο και κάποιος 3χχχ (μην πω 4χχχ) μπορεί και να μπει κάποια στιγμή, για τη μακροζωία του συστήματος.

Εννοείται πως εκτιμώ αφάνταστα κάθε προσπάθεια και πρόταση.

Μωρε εμας να μας παιδεψεις οσο θες δεν τρεχει τπτ ,τι τεστ κανεις για σταθεροτητα? παντως δοκιμασε και 2800cl14

Δημοσ.

Ξεκίνησα με κάποια χαζο benches (overall τύπου), να δω θερμοκρασίες κλπ, μήπως πετάξει κάποια μούντζα κλπ.

Μην ξεχνάς, έχω την ψύκτρα του FX απάνω, οπότε δεν θέλω να ζορίσω τίποτα (αν και ο  FX ακόμα και stock, μάλλον παραπάνω θερμότητα πέταγε σε σχέση με τον R).

Τώρα θα βάλω το major clusterf.ck Που λέγεται BF1 για 10-15΄...αν αυτό δεν κάνει μπαμ, τα υπόλοιπα σενάρια είναι ανοικτά.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ξεκίνησα με κάποια χαζο benches (overall τύπου), να δω θερμοκρασίες κλπ, μήπως πετάξει κάποια μούντζα κλπ.

Μην ξεχνάς, έχω την ψύκτρα του FX απάνω, οπότε δεν θέλω να ζορίσω τίποτα (αν και ο  FX ακόμα και stock, μάλλον παραπάνω θερμότητα πέταγε σε σχέση με τον R).

Τώρα θα βάλω το major clusterf.ck Που λέγεται BF1 για 10-15΄...αν αυτό δεν κάνει μπαμ, τα υπόλοιπα σενάρια είναι ανοικτά.

Πριν πεσεις για υπνο βαλτο να τρεξει tm5 ,δεν στρεσαρει θερμικα την cpu

κατεβασε το test απο εδω και το config που εχει απο κατω ανοιξε το αρχει και βαλε 10cycles αν εχει 5

11 λεπτά πριν, obijuan1983 είπε

Με μητρική Β450 και Ryzen 1700 πάλι υπάρχει το θέμα με μνήμες?

οχι εχουν πολυ καλυτερη συμβατοτητα με τις hynix οι b450 iσως μπορεσεις το κιτ σου με λιγη παραπανω ταση να το δουλεψεις 3200mhz.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

15' έβγαλε, 20' έβγαλε, 25' όχι...κόλλησε, αν και δεν είχα μπλε/πράσινη οθόνη ή τίποτα τέτοιο, απλά κόλλησε το παιγνίδι.

Όσο έπαιζε, Ok, η διαφορά (με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις με τον FX) ήταν αισθητή, ιδίως στα drops.

Θα δούμε...

Όσο για το test...error με το που ξεκινά...

Επεξ/σία από Πέτρος
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

κατεβασε το test απο εδω και το config που εχει απο κατω ανοιξε το αρχει και βαλε 10cycles αν εχει 5

οχι εχουν πολυ καλυτερη συμβατοτητα με τις hynix οι b450 iσως μπορεσεις το κιτ σου με λιγη παραπανω ταση να το δουλεψεις 3200mhz.

Λόγω Ryzen 7 1700 δεν υπάρχει θέμα? Ο ΙMC τους έχει όρια σε ΜΗz?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, obijuan1983 είπε

Ωραία...βλέπω ότι CL έχεις 15, διάβαζα ότι οι Ryzen δεν τα πάνε καλά με μονά CL 

Δεν τα πανε καλα ασε εγω τι εχω στο ss  😛

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πετρο εχουμε ακριβως την ιδια μνημη , και εχω τα συγκεκριμενα timings.  Αυτα βεβαια στην prime x470 , αλλα και στην X370 τουλαχιστον το xmp στα 3000 επαιζε απο day one. 

timmings.png

edit : ευτυχως που το ανεβασα γιατι ειδα οτι εχω βαλει το trc 38 απορω πως δεν εβγαλε error το memtest

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Ούτε στα 2933, ούτε στα 2866 (με ίδια timings)

Μήνυμα για error exception κάτι κι ότι κρασαρε, με το που ξεκινούσε.

Το περίεργο είναι ότι συνέχιζε να τρέχει (έτσι έδειχνε, μετρούσε κανονικά ο χρόνος, δούλευαν τα διάφορα test, αλλά δεν άλλαξε ποτέ ο "κύκλος", έμεινε στο 1).

Να έκανα τσατσαριά στο cfg? Εκεί που έγραφε 5, έβαλα 10.

Τί άλλο?

@noFEARgr, το απόγευμα έχω 5-6 ώρες κενό. Θα πέσει πείραμα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Ούτε στα 2933, ούτε στα 2866 (με ίδια timings)

Μήνυμα για error exception κάτι κι ότι κρασαρε, με το που ξεκινούσε.

Το περίεργο είναι ότι συνέχιζε να τρέχει (έτσι έδειχνε, μετρούσε κανονικά ο χρόνος, δούλευαν τα διάφορα test, αλλά δεν άλλαξε ποτέ ο "κύκλος", έμεινε στο 1).

Να έκανα τσατσαριά στο cfg? Εκεί που έγραφε 5, έβαλα 10.

Τί άλλο?

@noFEARgr, το απόγευμα έχω 5-6 ώρες κενό. Θα πέσει πείραμα.

Οχι δεν εκανες κατι εσυ απλα ηταν εντελως ασταθεις οι μνημες. Δωσε παραπανω ταση 1.375v

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...