Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Καταρχην με γειες :D

Ισχυει, αυτο που λες με το pbo ,κοιτα στο ryzen overclocking thread στις τελευταιες σελιδες εχω settings για 3533mhz παιζουν απροβληματιστα και πολυ γρηγορα. Επισης βαλε performance bias c11,5 . Ποιο cpu εχεις?

CPU είναι Ryzen 2700X. Performance bias το έχω ήδη c11.5, αυτό το option είναι ένας από τους λόγους που πήρα πάλι ASUS (και το offset voltage). Στα 3533 το IF μένει στα 1700, οπότε λογικά δε ζεσταίνεται παραπάνω η CPU τότε. Θα δοκιμάσω 3533, με τι voltage τα πέτυχες αυτά; Γενικά είναι safe για 24/7 RAM voltage πάνω από 1,4 σε b-die;

• Like 1
  • Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, malakudi είπε

CPU είναι Ryzen 2700X. Performance bias το έχω ήδη c11.5, αυτό το option είναι ένας από τους λόγους που πήρα πάλι ASUS (και το offset voltage). Στα 3533 το IF μένει στα 1700, οπότε λογικά δε ζεσταίνεται παραπάνω η CPU τότε. Θα δοκιμάσω 3533, με τι voltage τα πέτυχες αυτά; Γενικά είναι safe για 24/7 RAM voltage πάνω από 1,4 σε b-die;

Ναι ειναι safe η ταση μην σε αγχωνει. 

Το πρωτο τεσταρισμα που ειχα κανει ηταν με 1.43v για ραμ και 1.1v για soc. 

Τωρα το εχω αφησει σπιτι να τρεχει memtest με 1.41ν dram και 1.0875v για soc με χαμηλα timings οταν γυρισω σπιτι θα το ανεβασω αν εχει περασει το τεστ. 

Δοκιμασε για αρχη 1.43v για τις μνημες και 1.1v soc ,οι flarex ειναι καλα τσιπακια οποτε πιστευω οτι μπορεις να  βαλεις trfc 260 που δινει αρκετα σε performance.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, malakudi είπε

Δοκιμασε αν θες αυτα

tset.png.d96d330965892c77fd361dc81f0bdef9.png

Επισης εδω θα βρειτε μια λιστα με διαφορα tests σε διαφορες μητρικες και με διαφορα Kits

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

@akoinonitos νομίζω είναι μικρό το test που κάνεις για να θεωρήσεις τη μνήμη stable. Εγώ κάνω 10000% με το Karhu Memtest 1.1.0.0. Μου έχει τύχει να είναι near stable και να βγάλει ένα λάθος ως το 4500%, δηλαδή περίπου μετά από 2-3 ώρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, malakudi είπε

@akoinonitos νομίζω είναι μικρό το test που κάνεις για να θεωρήσεις τη μνήμη stable. Εγώ κάνω 10000% με το Karhu Memtest 1.1.0.0. Μου έχει τύχει να είναι near stable και να βγάλει ένα λάθος ως το 4500%, δηλαδή περίπου μετά από 2-3 ώρες.

Eιναι εντελως διαφορετικο τεστ ,ωστοσο μπορεις να τεσταρεις με karhu, επισης οταν εχεις errors μετα απο πολλες ωρες testing συνηθως φταιει οτι η μνημη εχει ανεβασει θερμοκρασιες πανω απο 40 βαθμους και αυτο προκαλει πολλες φορες errors και το ιδιο ισχυει οταν το vcore ειναι πιο χαμηλο απο αυτο που χρειαζεται γιαυτο εγω τρεχω και ibt. Επισης τα fans στο επανω μερος του case μου βαζουν αερα ετσι ωστε να κραταω vrms και μνημες δροσερα.

Τα προτεινομενα cycles για το tm5 ειναι 5cycles για dual rank και εως 10cycles για single rank

VCORE offset -0.0625v

DRAM 1.44V

VSOC 1.0V /llc3/120%/optimized

57392138_3600lowtesting.png.5799aa081a84960d828f904c5e41bc60.png

Aπο το vcore καταλαβενεται οτι οσο ανεβαινεις σε Mhz στις μνημες τοσο παραπανω ταση θελει το vcore

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρον ότι παίζει και με VSOC 1.0V

Θα τα δοκιμάσω αλλά για τη δουλειά που κάνω δε με παίρνει να βγάζει λάθη ούτε μετά από 8 ώρες. Στα 3400 με voltage 1.37 έβγαλε ένα error στο 6000% του Karhu. Με 1.38 έπαιξε 10 ώρες, έφτασε 28000% (το άφησα όλη νύχτα). Οπότε στα 3400 είμαι 100% stable

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, malakudi είπε

Ενδιαφέρον ότι παίζει και με VSOC 1.0V

Θα τα δοκιμάσω αλλά για τη δουλειά που κάνω δε με παίρνει να βγάζει λάθη ούτε μετά από 8 ώρες. Στα 3400 με voltage 1.37 έβγαλε ένα error στο 6000% του Karhu. Με 1.38 έπαιξε 10 ώρες, έφτασε 28000% (το άφησα όλη νύχτα). Οπότε στα 3400 είμαι 100% stable

Kαλα μην νομιζεις οτι θα εχεις και καμια διαφορα αν παιζεις παραπανω ,αν το συστημα ειναι για δουλεια δεν χρειαζεται να πειραματιζεσαι και πολυ

Δημοσ.

@akoinonitos Δοκίμασα 3466 με 1.39V αλλά το Karhu έβγαλε 3 λάθη σε 8 ώρες (έφτασε 25.000%). Δοκίμασα και το testmem5 0.12 αλλά εμένα μου κάνει 6 test μόνο. Τι ρυθμίσεις έχεις στο config του;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, malakudi είπε

@akoinonitos Δοκίμασα 3466 με 1.39V αλλά το Karhu έβγαλε 3 λάθη σε 8 ώρες (έφτασε 25.000%). Δοκίμασα και το testmem5 0.12 αλλά εμένα μου κάνει 6 test μόνο. Τι ρυθμίσεις έχεις στο config του;

15 test, 10 cycles ανοιξε το οχι το config το αλλο αρχειακι απο ξεκιναει το ονομα του και αλλαξε τα.

Τι timings /settings εβαλες?

Εγω για να ειμαι stable στα 3466 με fast timings ηθελα 1.41v

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

Κατέβασα ένα άλλο πακετάκι για το testmem5 και έχει 12 test. Μπορείς να ανεβάσεις το MT.cfg που έχεις κάπου;

Τα timings που χρησιμοποίησα είναι τα safe του Calculator για 3466 με τις τιμές των Flare-X και SOC 1.05

Νομίζω πως θέλει λίγο ακόμα voltage στην RAM.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, malakudi είπε

Κατέβασα ένα άλλο πακετάκι για το testmem5 και έχει 12 test. Μπορείς να ανεβάσεις το MT.cfg που έχεις κάπου;

Τα timings που χρησιμοποίησα είναι τα safe του Calculator για 3466 με τις τιμές των Flare-X και SOC 1.05

Νομίζω πως θέλει λίγο ακόμα voltage στην RAM.

Δοκιμασε το με παραπανω ταση δοκιμασε και με soc 1.0v ,τα ultra high quality chips θελουν λιγοτερη ταση στο soc.

Αυτο που κατεβασες τωρα απο τον 1usmus εχω και εγω ,το ανοιγεις και βαζεις cycles 10 η οσους θες εσυ ,δλδ θα κανει τα 15 τεστς που εχει 10 φορες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δοκιμασε το με παραπανω ταση δοκιμασε και με soc 1.0v ,τα ultra high quality chips θελουν λιγοτερη ταση στο soc.

Αυτο που κατεβασες τωρα απο τον 1usmus εχω και εγω ,το ανοιγεις και βαζεις cycles 10 η οσους θες εσυ ,δλδ θα κανει τα 15 τεστς που εχει 10 φορες.

Δε το κατέβασα από iusmus αλλά από κάποιο κινέζικο site χαχα!

Έχεις link;

edit: έβγαλε λάθος το testmem5 στο 3ο cycle ενώ το Karhu ήθελε 8 ώρες για 3 λάθη. Μάλλον καλύτερο το testmem5

Επεξ/σία από malakudi
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, malakudi είπε

Δε το κατέβασα από iusmus αλλά από κάποιο κινέζικο site χαχα!

Έχεις link;

edit: έβγαλε λάθος το testmem5 στο 3ο cycle ενώ το Karhu ήθελε 8 ώρες για 3 λάθη. Μάλλον καλύτερο το testmem5

Εγω στο ειπα οτι ειναι καλο  😛

Κοιταξε λιγο πιο πισω στις σελιδες εδω καπου εχω γραψει να το κατεβασουν στην ιδια σελιδα που εχει το download απο κατω εχει το αρχειο για κατεβασμα εχει και οδηγιες απο οτι θυμαμαι. Στο overclock.net υπαρχει ,παιζει να ειναι και στην σελιδα του calculator ,ειμαι στη δουλεια τωρα και μου ειναι λιγο δυσκολο να το βρω απο το κινητο. Αν δεν το βρεις θα στο ανεβασω οταν παω σπιτι.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εγω στο ειπα οτι ειναι καλο  😛

Κοιταξε λιγο πιο πισω στις σελιδες εδω καπου εχω γραψει να το κατεβασουν στην ιδια σελιδα που εχει το download απο κατω εχει το αρχειο για κατεβασμα εχει και οδηγιες απο οτι θυμαμαι. Στο overclock.net υπαρχει ,παιζει να ειναι και στην σελιδα του calculator ,ειμαι στη δουλεια τωρα και μου ειναι λιγο δυσκολο να το βρω απο το κινητο. Αν δεν το βρεις θα στο ανεβασω οταν παω σπιτι.

ΟΚ το βρήκα από το παλιότερο post σου, είναι εδώ https://www.overclock.net/forum/27577522-post2594.html

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...