Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

A λες γιαυτο να μην υπηρχε σαν επιλογη επειδη εχω τον 2600 ; Δεν ηξερα οτι ειναι μονο για τα x μοντελα. Οπως και να χει τωρα το εχω αν και προτιμησα παλι το manual oc μιας και δεν τα φτανει τα ρολογια με το Pbo. 

Δεν ειμαι σιγουρος αυτο προσπαθω να καταλαβω, αν εχεις για παραδειγμα το 4008 αν δεν κανω λαθος δεν ειχε επιλογη pbo στα επομενα μπηκε ,εγω ειμαι με το τελευταιο 4024

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν ειμαι σιγουρος αυτο προσπαθω να καταλαβω, αν εχεις για παραδειγμα το 4008 αν δεν κανω λαθος δεν ειχε επιλογη pbo στα επομενα μπηκε ,εγω ειμαι με το τελευταιο 4024

Mπα και με 4018 που ειμουν δεν υπηρχε , δεν νομιζω να μπηκε τοσο αργα με το 4024 . Ειδες καποια διαφορα με το 4024 προς το καλυτερο ; Αν ειναι να το περασω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Mπα και με 4018 που ειμουν δεν υπηρχε , δεν νομιζω να μπηκε τοσο αργα με το 4024 . Ειδες καποια διαφορα με το 4024 προς το καλυτερο ; Αν ειναι να το περασω

Εμενα ηρθε η μητρικη απο rma καινουρια με το 4018 περασμενο δεν εχω δοκιμασει πιο παλιο και περασα κατευθειαν το 4024 οποτε δεν ξερω αν εχει διαφορες το σιγουρο ειναι οτι ειχα χρονια να πετυχω Bios σε asus που να μην εχει κανενα μα κανενα θεμα.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εμενα ηρθε η μητρικη απο rma καινουρια με το 4018 περασμενο δεν εχω δοκιμασει πιο παλιο και περασα κατευθειαν το 4024 οποτε δεν ξερω αν εχει διαφορες το σιγουρο ειναι οτι ειχα χρονια να πετυχω Bios σε asus που να μην εχει κανενα μα κανενα θεμα.

Το 4018 ηταν αποτυχια μεγαλη καλα εκανες και το αλλαξες , σε μενα το Latency στις μνημες  απο 71 που ειχα στο 4011 πηγε 77 με το 4018. Mε την ελευση των ryzen 2 παντως , οι hynix θα παρουν και αυτες ποδι αρκετα τις ανεχτηκα :P Ασχετο την C6 γιατι την εδωσες ; Θεωρω downgrade την prime 

Επεξ/σία από noFEARgr
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Το 4018 ηταν αποτυχια μεγαλη καλα εκανες και το αλλαξες , σε μενα το Latency στις μνημες  απο 71 που ειχα στο 4011 πηγε 77 με το 4018. Mε την ελευση των ryzen 2 παντως , οι hynix θα παρουν και αυτες ποδι αρκετα τις ανεχτηκα :P Ασχετο την C6 γιατι την εδωσες ; Θεωρω downgrade την prime 

Πες μου κατι που δεν μπορω να κανω στην prime και μπορουσα να κανω στην crosshair να σου πω εχεις δικιο. Πουληθηκε και τα λεφτα που εμειναν πηγανε στον κουμπαρα για 3700x

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Πες μου κατι που δεν μπορω να κανω στην prime και μπορουσα να κανω στην crosshair να σου πω εχεις δικιο. Πουληθηκε και τα λεφτα που εμειναν πηγανε στον κουμπαρα για 3700x

Ξερω σιγουρα οτι δεν εχει αρκετες ρυθμισεις  για τις ram( Αν ειναι δυνατον 180 ευρω μητρικη να μην εχει Dram boot voltage.) Βεβαια απο τα benchmark που ανεβαζεις δεν νομιζω να εχεις θεμα να τις τρεξεις ψιλα :P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε

Ξερω σιγουρα οτι δεν εχει αρκετες ρυθμισεις  για τις ram( Αν ειναι δυνατον 180 ευρω μητρικη να μην εχει Dram boot voltage.) Βεβαια απο τα benchmark που ανεβαζεις δεν νομιζω να εχεις θεμα να τις τρεξεις ψιλα :P

Ακου η crosshair εχει σιγουρα φοβερο bios απο αποψη ρυθμισεων ,οκ αλλα το 90% δεν θα το πειραξεις ποτε, το μονο που θα ηθελα στην Prime ειναι να μπορεις να παιξεις με bulk οχι οτι ειναι κατι σημαντικο αλλα θα ηθελα να υπηρχε. Τωρα για το ram boot voltage οπως βλεπεις δεν χρειαζεται καν. Οσο παιζω στην prime με τις μνημες επαιζα και στην crosshair ,το μονο που θα κανω καποια στιγμη ειναι να βαλω ενα monoblock γτ αυτη η ψυκτρα των vrm ειναι λιγο φιασκο ,οχι ομως οτι αποτελει προβλημα.

• Thanks 1
Δημοσ.

τελικα εγω μπορω να κανω ενα απλο και ωραιο οβερκλοκ? Ή εναν οδηγο τουλαχιστον για τα πολυ βασικα . Κατεβασα και της asrock to A-tuning και εχει καποιες επιλογες οπως performance mode ,standard mode και asrock sapphire boost αξιζουν αυτα? Επισης οσοι εχουν τον 2600 και εχουν κανει οβερκλοκ εχουν δει διαφορα στα fps στα παιχνιδια?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, insomiaistas είπε

τελικα εγω μπορω να κανω ενα απλο και ωραιο οβερκλοκ? Ή εναν οδηγο τουλαχιστον για τα πολυ βασικα . Κατεβασα και της asrock to A-tuning και εχει καποιες επιλογες οπως performance mode ,standard mode και asrock sapphire boost αξιζουν αυτα? Επισης οσοι εχουν τον 2600 και εχουν κανει οβερκλοκ εχουν δει διαφορα στα fps στα παιχνιδια?

Το software της asrock καλυτερα αστο οτι κανεις απο το bios. Εισαι με την stock ψυκτρα δεν θυμαμαι? Αν οχι νομιζω οτι 4ghz τα εχει ανετα με 1.3v περιπου .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Το software της asrock καλυτερα αστο οτι κανεις απο το bios. Εισαι με την stock ψυκτρα δεν θυμαμαι? Αν οχι νομιζω οτι 4ghz τα εχει ανετα με 1.3v περιπου .

με στοκ ψυκτρα ειμαι , αν κανω οβερκλοκ  θα κερδισω καποια fps?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

Για τις Team Xtreme DDR4-3600 16GB kit (B-die Downbin) είναι κομπλέ τα Settings στο Ryzen Calc. ;

DB-BDIE.JPG

Ποια μητρικη εχεις? Γτ δεν δοκιμαζεις παραπανω Mhz η εστω τα fast?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλάμε ακόμα για εκείνη την σάπια Asrock B450M Pro4 που θα πάει για RMA σύντομα ...

Επεξ/σία από 50EuroUser
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 50EuroUser είπε

Μιλάγε ακόμα για εκείνη την σάπια Asrock B450M Pro4 που θα πάει για RMA σύντομα ...

Σωστα εχεις βαλει αυτα που χρειαζονται δεν μενει παρα να τα δοκιμασεις, κατεβασε το testmem5 απο εδω για τεσταρισμα ειναι γρηγορο και αξιοπιστο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...