Seliakos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Χαίρετε, τι θα μπορούσα να διορθώσω σε αυτά τα timings (τρέχω (τετρακάναλο) 4DIMMS RAM) b-die single rank τι θα μπορούσα να αλλάξω για να βελτιώσω καλύτερα τα timings μου; --Ευχαρίστως εκ των προτέρων Ως επί τον πλείστον το σύστημα μου δεν ίναι σε θέση να τρέξει τα προηγούμενα timings μου (με 2DIMMS RAM) Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου από Seliakos
Πέτρος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 37 λεπτά πριν, Seliakos είπε Χαίρετε, τι θα μπορούσα να διορθώσω σε αυτά τα timings (τρέχω (τετρακάναλο) 4DIMMS RAM) b-die single rank τι θα μπορούσα να αλλάξω για να βελτιώσω καλύτερα τα timings μου; --Ευχαρίστως εκ των προτέρων Ως επί τον πλείστον το σύστημα μου δεν ίναι σε θέση να τρέξει τα προηγούμενα timings μου (με 2DIMMS RAM) Aν και 4 dimms τον ζορίζουν τον mc, γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι ενδιάμεσο? Βάλε τις ρυθμίσεις που είχες στα 4000, στα 3800.
nickk0kkav Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου Τα 4000 τα είχες χωρις errors στο infinity fabric ? Πολυ περίεργο για 58003d ... (σαν timings δεν αμφιβάλλω οτι ηταν σταθερά)
Seliakos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε Τα 4000 τα είχες χωρις errors στο infinity fabric ? Πολυ περίεργο για 58003d ... (σαν timings δεν αμφιβάλλω οτι ηταν σταθερά) Ναι κανένα σφάλμα το είχα τρέξει και 24 ώρες στο y-cruncher όπως και στο anta extreme 777 TM5 Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου από Seliakos
Seliakos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Devastor είπε Είσαι σίγουρος οτι δεν έχεις tPHYRDL missmatch? Απολύτως και στα δύο κανάλια ήταν στο 26 A2/B2 Τώρα με τα 4 DIMMS θα μου βγάλει λίγο το λάδι μέχρι να τα στρώσω πάντως ταχύτητες όπως τα 4000 δεν πρόκειται να τις ξαναδώ με θα δοκιμάσω με gdm off +2t στα 3833 με τα ίδια timings η λίγο αλλαγμένα. Αν μπορείς να μου δώσεις κι εσύ την γνώμη σου θα σου ήμουν ευγνώμων. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου από Seliakos
kkatzos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 20 ώρες πριν, Seliakos είπε Χαίρετε, τι θα μπορούσα να διορθώσω σε αυτά τα timings (τρέχω (τετρακάναλο) 4DIMMS RAM) b-die single rank τι θα μπορούσα να αλλάξω για να βελτιώσω καλύτερα τα timings μου; Δεν είναι θέμα IMC, δεν είναι θέμα I/O die, δεν είναι θέμα DIMMακιών. Μητρική. Η Aorus Elite που έχεις δεν είναι για πολλά στο RAM tuning. Κυρίως σε 4 DIMMs. Της βάζεις τρελό ζόρι να τρέξει 4000 στα Α1/Β1 slots. Δεν το βλέπω πιθανό. Αν πιάσεις κάνα 3800 και είσαι σταθερός να είσαι ευχαριστημένος. 1
Seliakos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, kkatzos είπε Δεν είναι θέμα IMC, δεν είναι θέμα I/O die, δεν είναι θέμα DIMMακιών. Μητρική. Η Aorus Elite που έχεις δεν είναι για πολλά στο RAM tuning. Κυρίως σε 4 DIMMs. Της βάζεις τρελό ζόρι να τρέξει 4000 στα Α1/Β1 slots. Δεν το βλέπω πιθανό. Αν πιάσεις κάνα 3800 και είσαι σταθερός να είσαι ευχαριστημένος. Τὸ εἶχα ὑπόψη μου (γιὰ τὴν μητρική), τελικὰ κατέληξα σὲ αὐτοὺς τους χρονισμούς (γιὰ 4xDIMMS). Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου από Seliakos
Πέτρος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, Seliakos είπε Τὸ εἶχα ὑπόψη μου (γιὰ τὴν μητρική), τελικὰ κατέληξα σὲ αὐτοὺς τους χρονισμούς (γιὰ 4xDIMMS). Me to 3600 προφιλ, τί νούμερα είχες αωτίστοιχα?
Seliakos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 19 ώρες πριν, Πέτρος είπε Me to 3600 προφιλ, τί νούμερα είχες αωτίστοιχα? Με αὐτοὺς τοὺς χρονισμούς. τώρα μένει νὰ δῶ ἄν εἶμαι σταθερός. 1
Devastor Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου tPHYRDL στα A2/B2? Επίσης δεν νομίζω να θέλει τόσο voltage
Seliakos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, Devastor είπε tPHYRDL στα A2/B2? Επίσης δεν νομίζω να θέλει τόσο voltage Με συγχωρείς αδελφέ αλλά δεν σε κατάλαβα και οι 4 υποδοχές των μνημών έχουν 26.
Seliakos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Χαίρετε, τελικά ανακάλυψα ποίο είναι το πρόβλημα δοκίμασα να τρέξω και τις δύο μνήμες ξεχωριστά κάτι που δεν το είχα δοκιμάσει την προηγούμενη φορά, πρώτα έτρεξα αυτές που προμηθεύτηκα από έναν πωλητή σε τούτο το site κι ακόμα και με τις ταχύτητες των XMP πέταγε basod μόλις μόνον από το start up των windows! Όχι όμως με τις δικές μου! Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου από Seliakos 1
johnpopexi Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου Απορία αν κάποιος έχει αγοράσει πρόσφατα ή κατα τύχη ξέρει : για 32gb(2x16gb ddr4) , στα απλά budget κιτάκια [3200/16cl ή 3600/18cl] υπάρχει κιτ που θα ναι σίγουρα dual ranked ή παίζουμε λοτο σε όλα τα μοντέλα & brands ;
johnpopexi Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Άλλαξα ram σήμερα απο ballistix 2*8 (Single Rank micron-E) σε 2*16 (Dual Rank Hynix-CJR) DDR4. Μητρική : b550m mortar cpu : ryzen 5 5600 νεα ram : teamgroup expert 3200mhz 16-20-20-40 . Συμβαίνει το εξής κουλό : -XMP στα 1.35V TM5(1usmus v3) -> τρώω errors 6&12 στα πρωτα second . -XMP στα 1.20V TM5(1usmus v3) -> ΤΙΠΟΤΑ για 1h τουλάχιστον (+λιγο anta extreme). Δοκίμασα να χαλαρώσω πολλά timmings, drvstr , 1t/2t/gdm, αντιστάσεις κλπ αλλά τζίφος. Δεν περίμενα τόσο περιεργη συμπεριφορά στο xmp. Aφού τρέχει σταθερά με λιγότερη τάση σε ολόιδια timings ενω βαράει 3600mhz και με σφίξιματάκι στα 1.35V , να πω ότι οφείλεται στον IMC του επεξεργαστή(?). Μετά το σοκ πήγα 3600mhz συντηρητικά (προς αποφυγή clr cmos) και σταθερά @1.35V : Στο spoiler taiphoon & tm5 error guide & xmp @1.2V timmings. Spoiler Επεξ/σία 18 Μαρτίου από johnpopexi συμμάζεμα !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα