Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχουμε φτιάξει με κάτι φίλους ένα gaming room με 4 pc. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή ο χώρος που βρίσκονται τα pc είναι σε διαφορετικό κτίριο από αυτό που βρίσκεται το router του Internet υπάρχει πρόβλημα με το σήμα του wifi.

Αποφασίσαμε λοιπόν να τραβήξουμε ένα καλώδιο ethernet από το router (το οποίο θα συνδέεται σε ένα LAN port αυτού) μέχρι το άλλο κτίριο. Εκεί θα έχουμε ένα switch ( http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-sf1005d-5-port-unmanaged-10-100m-desktop-switch-p-PER.612313 ) όπου θα καταλήγει το ανωτέρω καλώδιο. Οι 4 υπολογιστές θα συνδέονται επίσης στο switch.

Θα δουλέψει κάτι τέτοιο με την τοπολογία που περιγράφω? Είμαι έτοιμος να παραγγείλω το switch και καλώδιο 30 μέτρων αλλά φοβάμαι μήπως τα πάρω τσάμπα και κάνω τσάμπα τρύπες σε τοίχους/κουφώματα. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση που θα πρέπει να κάνουμε για να λειτουργήσει το δίκτυο αυτό?

Τέλος αν η προσέγγιση είναι λάθος, έχετε κάποιον καλύτερο τρόπο σύνδεσης όλων των υπολογιστών στο ίντερνετ (ενσύρματα)? Το να περάσουμε 4x ethernet καλώδια 30 μέτρων για κάθε pc, ώστε να συνδέεται το καθένα απευθείας στο αντίστοχο LAN port του router δυστηχώς δεν είναι εφικτό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ. έχω μερικές πολύ βασικές γνώσεις τοπικών δικτύων (είχαμε κάποτε στήσει ένα ανάλογο LAN, χωρίς internet) αλλά έχω να ασχοληθώ χρόνια. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Ότι λέει ο coffeex.

Πάρε Gigabit switch κι έτσι η επικοινωνία μεταξύ των PC θα είναι 10πλάσια σε σχέση με αυτή που συνήθως έχουν οι θύρες των modem/router.

Δημοσ.

Θα δουλέψει μια χαρά, αλλά πάρε καλύτερα καλώδιο utp εξωτερικού χώρου (μαύρο χρώμα) που αντέχει περισσότερο στα καιρικά φαινόμενα.

Δημοσ.

Και 100άρι να πάρεις πάλι καλό είναι αφού έτσι και αλλιώς η σύνδεση με το internet θα είναι 24Mbit ή 40Mbit ή 60Mbit 

Το μόνο που θα κερδίσεις με το 1000άρι είναι η ταχύτητα εάν κάνεις αντιγραφή αρχείων μεταξύ των υπολογιστών.

Και μην πάρεις αυτό το 100άρι switch, το έχω δοκιμάσει και δεν.....

Αγόρασε ένα καλό switch 100άρι switch γύρω στα 30€ (εγώ θα έπερνα αυτό http://www.e-shop.gr/cisco-sf110d-08-8-port-10-100-desktop-switch-p-PER.617651)και πάρε utp cat5e και τέλος και κοίταξε φυσικά να μην είναι μεγαλύτερο από 90μέτρα.

Δημοσ.

Παίδες ευχαριστώ για την βοήθεια, προχωράμε τελικά με αυτό το "μοντέλο". Ερώτηση: με το που θα συνδέσω το δίκτυο θα στηθεί μόνο του αυτόματα ή θα πρέπει να προβώ εγώ σε ρυθμίσεις (ορισμός IP κτλπ)?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...