Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά, και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι όλα τα βενζινάδικα που αναφέρεις σε έχουν κλέψει, αν και πιο πιθανό θεωρώ κι εγώ το να έχει απόκλιση το trip computer.

Π.χ. όταν σου δείχνει ότι έχεις 0 Km Range και εσύ πας ακόμα.

Άσε που θα προτιμούσα να έδειχναν λίτρα και όχι χιλιόμετρα.

Πολύ καλό θα ήταν αυτό ρε συ! Το κάνει κανένα αμάξι; Αν όχι, πως δεν το σκέφτηκαν;

Δημοσ.

Πολύ καλό θα ήταν αυτό ρε συ! Το κάνει κανένα αμάξι; Αν όχι, πως δεν το σκέφτηκαν;

Προσωπικα δεν ξερω καποιο αλλα και να εδειχνε θα ηταν αξοπιστο ?

Δημοσ.

Η εμπειρια μου απο τα trip computer με εχει κανει δυσπιστο .

Ναι το έχω διαβάσει που το έχεις γράψει. Εγώ δεν έχω μετρήσει ποτέ κατανάλωση μόνος μου.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι το έχω διαβάσει που το έχεις γράψει. Εγώ δεν έχω μετρήσει ποτέ κατανάλωση μόνος μου.

Εγω...παντα μονος μου .Και παντα αποκλιση προς τα πανω .

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρα τα λες Γιαννη,

αλλα εγω ξερω φιλο οικονομικων δυνατοτητων σαν εμενα που του μενουν λεφτα στην ακρη γιατι εχει μικρο αμαξι,

και ξερω και εμενα που το κοστος συντηρησης του vectra ειναι πλεον δυσβαστακτο....

Ζημιαρικο δεν ηταν ποτε, και το αμαξι το γουσταρω με χιλια...

Αλλα οταν οι μισθοι εχουν πεσει, και τα κοστη σταθερα με παλια,

πλεον δεν μιλαει ουτε η ανεση στα ταξιδια, ουτε τιποτε αλλο,

μιλαει η τσεπη....και αυτο ειναι σχεδον ανελαστικο στις μερες μας.

Φίλε mentoras μυαλό θέλει και μπορείς να εξοικονομείς λεφτά με οποιοδήποτε αμάξι.

Το vectra δεν καίει 9 λίτρα όπως είπες αλλά κάτω από 7 βενζίνα.

Εμένα όμως μου καίει 8 και κάτι λίτρα υγραέριο χ 66 λεπτά                                        5,50 ευρώ σε χρήματα.

Το aygo που λες 4,5 βενζίνα (στα χαρτιά στο δρόμο να το δεις)  χ 1,40                      6,10 ευρώ σε χρήματα.

Στο opel αλλάζω έξω λάδια φίλτρο                                                                             22      ευρώ σε χρήματα

Το aygo βάσει εγγύησης στην αντιπροσωπεία   τουλάχιστον                                    50      ευρώ σε χρήματα

Στο opel άλλαξα σετ ιμάντες κλπ. χρονισμού                                                            140     ευρώ σε χρήματα

Στο aygo βάσει εγγύησης στην αντιπροσωπεία                                                        300   ευρώ σε χρήματα

(εγώ τόσα πλήρωνα όσο ήταν σε εγγύηση)

Πολλά άλλα τα οποία στην αντιπροσωπεία κάθε φορά που θα πηγαίνεις θα σε ξυρίζουν.

Τώρα για τέλη κυκλοφορίας , ασφάλεια και λάστιχα (δεν είναι και τόσα πολλά που λες) μπορεί να πληρώνεις 

παραπάνω αλλά έχεις αυτοκίνητο και όχι ένα κουβά.

Δικαιολογείται και πάλι όπως είπα αν το θέλει κάποιος γιατί κινείται κατά 90% εντός πόλης και είναι ελεύθερος

χωρίς οικογένεια.

Αν θέλεις να κάνεις οικονομία υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις οικονομία.

• Like 1
Δημοσ.

Σαφώς και δεν είναι οικονομικό να το δουλεύεις πάντα στις 5000σαλ. Δεν το έγραψε σωστά ο φίλος από πάνω, οι αλλαγές ταχυτήτων πρέπει να γίνονται έτσι ώστε να είσαι συνεχώς στο εύρος στροφών που υπάρχει η μέγιστη ροπή.

Οπότε εμένα που έχει την μέγιστη ροπή στις ~4700 RPM, όταν πηγαίνω με 120 π.χ. πρέπει να είμαι με 4η (~4600 RPM) αντί για 5η (~3700 RPM);

Με 90 αντί για 4η (~3400 RPM) ή 5η (~2800 RPM) πρέπει με 3η (~4400 RPM);

Δημοσ.

Οπότε εμένα που έχει την μέγιστη ροπή στις ~4700 RPM, όταν πηγαίνω με 120 π.χ. πρέπει να είμαι με 4η (~4600 RPM) αντί για 5η (~3700 RPM);

Με 90 αντί για 4η (~3400 RPM) ή 5η (~2800 RPM) πρέπει με 3η (~4400 RPM);

Εγώ έγραψα για το πότε πρέπει να γίνονται αλλαγές ταχυτήτων ώστε να έχουμε οικονομία, όχι τι ταχύτητα πρέπει να έχεις μέσα αν πηγαίνεις με 90 ή 120.

Δημοσ.

Το vectra δεν καίει 9 λίτρα όπως είπες αλλά κάτω από 7 βενζίνα.

Εμένα όμως μου καίει 8 και κάτι λίτρα υγραέριο χ 66 λεπτά                                      

Το aygo που λες 4,5 βενζίνα (στα χαρτιά στο δρόμο να το δεις)  χ 1,40

Το vectra καιει κοντα στα 10λιτρα μεσα στην πολη και ανεβαινει ανετα πιο πανω σ αρεσει δεν σ αρεσει..!!!

Επισης τα χιλιαρια καινε απο 6λιτρα και πανω..

Αυτα παρακαταθηκη για να μην διαβασει κανενας χριστιανος και πει παω να παρω vectra του 05 με 8λ ή aygo με 5,5λ(σου βαζω εγω..)

• Like 3
Δημοσ.

22€ λάδια φίλτρο ούτε τηγανελαιο με κάλτσα της γιαγιάς μου δεν βγαίνει.

Δημοσ.

Εχω βασικο αμαξι (ως τωρα) το vectra,

και επι χρονια εχω οδηγησει και την 1η γενια aygo.

Trip computer δεν ειχε κανενα, οποτε οτι ξερω, το ξερω απο την εμπειρια μου, προσωπικη εμπειρια, αν και το παραδεχομαι οτι δεν τα παω και τοσο καλα με τα αριθμητικα στοιχεια.

Περαν του οτι ολα ηταν μισα κοστη στο aygo εν συγκριση με το vectra, και τα ανεφερα πιο πανω (τελη κυκλοφ, service στην αντιπροσωπεια, ασφαλεια πολυ χαμηλοτερη, αλλαγες ελαστικων, και καταναλωση καυσιμου πολυ μειωμενη),

ξερω απο προσωπικη εμπειρια παλι το ξαναλεω,

οτι πχ με 30 ευρω βενζινη, μεταφραζονται σε περιπου 250 χλμ στο vectra,

ενω με 30 ευρω βενζινη στο aygo, μιλαμε στανταρντ για ανω των 400χλμ!!!!

Ε πως να το κανουμε, το ξερω, αφου εγω τα φουλαριζα και τα 2 αμαξια, και παντα μηδενιζα τον μετρητη να δω ποσα χιλιομετρα θα κανω, μεχρι που θα ξαναβαζα το 30ευρω σε βενζινη!

Ποσο μαλλον, που το νεο aygo εχει κινητηρα euro6, και ακομη χαμηλοτερη καταναλωση.

Μαλιστα, ο πωλητης μου ανεφερε οτι ειναι θεμα χρονου, και προσεξτε το αυτο σας παρακαλω και συμπληρωστε οτι σχετικο ξερετε,

οι καταναλωσεις που ισχυριζονται οι κατασκευαστες, να ειναι πλεον επισημες ελεγμενες απο καποιο οργανο της ΕΕ,

περα για περα αξιοπιστο.

Δηλαδη, στο επομενο χρονικο διαστημα(δεν ξερω περισσοτερα), οτι λενε, αυτο θα ειναι, στο θεμα εκτιμωμενης καταναλωσης,

ή τουλαχιστον δεν θα παιζει 'επισημη ψευτικα' εκ μερους των εταιριων.

Φυσικα, ολοι ξερουμε, οτι απολυτη μετρηση δεν μπορει να υπαρξει, γιατι ακομη και το προσωπικο στυλ οδηγησης, παιζει ρολο.

Η toyota μαλιστα μου ειπε, οτι γνωριζοντας αυτες τις νεες εξελιξεις που οσονουπω θα λαβουν χωρα,

εχει φροντισει αυτα που ισχυριζεται στα φυλλαδια και στις διαφημισεις (κολλημενα αυτοκολητα πανω στα aygo των αντιπροσωπειων, που να γραφουν καταναλωση 4,1λ/100χλμ!),

να ειναι οσο το δυνατον εγκυροτερα, ωστε να μην υπαρχει - ει δυνατον - αποκλιση, οταν γινουν οι επισημες μετρησεις απο ΕΕ.

Δημοσ.

Στο opel άλλαξα σετ ιμάντες κλπ. χρονισμού 140 ευρώ σε χρήματα

Στο aygo βάσει εγγύησης στην αντιπροσωπεία 300 ευρώ σε χρήματα

(εγώ τόσα πλήρωνα όσο ήταν σε εγγύηση)

Δεν έχει το Aygo.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...