Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eγώ καίω 1,7 σε κύκλο πόλης και maximum 1,77-1,80 σε μεγάλους δρόμους κ ευθείες. Βενζίνη πάντα κ με εφαρμογή στο κινητό. Πρακτικά από Full σε Empty 3,7 λίτρα βενζίνης => 209 χιλιόμετρα. Mε νορμάλ οδήγηση.

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eγώ καίω 1,7 σε κύκλο πόλης και maximum 1,77-1,80 σε μεγάλους δρόμους κ ευθείες. Βενζίνη πάντα κ με εφαρμογή στο κινητό. Πρακτικά από Full σε Empty 3,7 λίτρα βενζίνης => 209 χιλιόμετρα. Mε νορμάλ οδήγηση.

Χαχαχα εσύ με την πάπια είσαι εκτός ανταγωνισμού :)
  • Like 3
Δημοσ.

Χαχαχα εσύ με την πάπια είσαι εκτός ανταγωνισμού :)

Κάτσε να κάνω και την μετατροπή σε ηλεκτρικό που θα φορτίζω και στο χώρο εργασίας. Εκεί να δεις... Έλα που δεν έχω λεφτά και θέλει ένα 1000ρικο για μοτερ κ μπαταρίες :D. Και η παπια μη νομίζεις είναι ψεκαστή γι αυτό καίει λίγο :D

• Like 1
Δημοσ.

Vectra με Aygo εχουν πολυ μεγαλη διαφορα .Συγκρινεις ανομοια αυτοκινηττα.

Αυτο λεω κι εγω.

Αναμενω να ειναι η μερα με τη νυχτα.

mentoras 99 αν είσαι μόνος μπορείς να πας και σε κάτι πιο μικρό για πολλούς λόγους.

Αν όμως έχεις οικογένεια το aygo δεν έχει καθόλου χώρους για αποσκευές σε αντίθεση με το vectra.

Λες για 10 λίτρα.Εμένα και εντός πόλης ποτέ δεν ξεπέρασε τα 9 λίτρα υγραέριο.

Αν τα βάλεις κάτω τα 9 λίτρα υγραέριο χρηματικά είσαι στα ίδια επίπεδα με τα 5 λίτρα βενζίνης του aygo.

Η οικονομία σου θα είναι 100 ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας και 20 ευρώ ετησίως στην ασφάλεια.

Κοιτα, ακομη κι αν βαζεις οτι πιο φτηνιαρικο στο vectra, τιμες aygo δεν πιανεις.

Αλλαγη ελαστικων vectra: 350 ευρω.

Αλλαγη ελαστικων aygo: 200 ευρω.

Καταναλωση βενζινης vectra: μεσος ορος 9 λιτρα.

Καταναλωση βενζινης aygo: μεσος ορος 4,5 λιτρα.

Τελος κυκλοφοριας vectra: 265 ευρω.

Τελος κυκλοφοριας aygo: 85 ευρω.

Service vectra σε επισημη αντιπροσωπεια: απο 200 ως και 500 ευρω.

Service aygo σε επισημη αντιπροσωπεια: απο 100 ως 200 ευρω.

Και φυσικα, ολα τα ανταλλακτικα φτηνοτερα στο aygo απ'οτι στο vectra....

Φυσικα δεχομαι, οτι ειναι σχεδον 'αδικη' η συγκριση, αλλα δεν παυουν να ειναι στην τελικη, και τα δυο αυτοκινητα, απλα αλλων δυνατητων αλλα και....κοστολογιων. Δεν συγκρινω αυτοκινητο με μοτοσακο!

Επισης δεχομαι τα περι αρχικου κοστους κτησης, και αποσβεσης.

Ακομη δεχομαι, οτι αν εχεις πολυμελη οικογενεια, το μικρο δυσκολα θα καταφερει να τα βγαλει περα ως κυριο αυτοκινητο. Αν και οσο μεγαλωνουν τα παιδια, δεν εχεις πια να κουβαλας....την προικα του μωρου! Ενα σακβουαγιαζ ο καθενας, οκ, εστω στριμωχτα, αλλα πιστευω κουτσα στραβα και με ενα aygo, το κανεις το ταξιδι, μια στο τοσο, και ας μην ειναι ανετο και ταξιδιαρικο για πολλα ατομα...

Ο Γιαννης που εχει και το c1 ξερει οτι τα ανωτερω που λεω ειναι ακριβη/αληθη.

Κι εγω τα λεω οχι μονο γιατι τα εχω ψαξει, αλλα γιατι για χρονια οδηγουσα το παλιο μοντελο aygo, και εχω ιδια πειρα, τα ξερω εγω προσωπικα απο την χρήση του.

Για μενα ειναι ολο το 'πακετο' σημαντικο. Και συντηρηση(σερβις, τελη, κλπ) , και λειτουργια(=κυριως η καταναλωση καυσιμου).

Ποσο παει το κοστολογιο σε επιπεδο ΕΤΟΥΣ.

Κι εχω καταληξει, οτι ενα αυτοκινητο κατηγοριας μινι(ουτε καν 'μικρο), οπως το aygo-c1-108,

ειναι τα μισα λεφτα, ή και λιγοτερα, απο ενα μεγαλο 1600αρι...

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι συγκρίνεις service αντίστοιχων αντ/κων+εργασιών; Γιατί η εμπειρία μου από αντ/πειες Toyota (για 1000cc Yaris και όχι για κανά... Land Cruiser) είναι διαφορετική.

Το τελικό σου συμπέρασμα δεν είναι λάθος φυσικά, προφάνως και αμάξι μεγαλύτερο σε όγκο/βάρος/κυβισμό έχει υψηλότερο κόστος λειτουργίας-συντήρησης.

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι συγκρίνεις service αντίστοιχων αντ/κων+εργασιών; Γιατί η εμπειρία μου από αντ/πειες Toyota (για 1000cc Yaris και όχι για κανά... Land Cruiser) είναι διαφορετική.

Το τελικό σου συμπέρασμα δεν είναι λάθος φυσικά, προφάνως και αμάξι μεγαλύτερο σε όγκο/βάρος/κυβισμό έχει υψηλότερο κόστος λειτουργίας-συντήρησης.

Ναι, γιατι για χρονια πηγαινα το παλαιο aygo σε αντιπροσωπεια toyota για service,

και ομοιως ανεκαθεν πηγαινα και το vectra σε αντιπροσωπεια opel για service.

Και εχω δει κοστολογησεις και στη μια και στην αλλη.

Δημοσ.

Αυτο λεω κι εγω.

Αναμενω να ειναι η μερα με τη νυχτα.

Μερα με τη νυχτα σε εξοδα αλλα και σε αυτοκινητο .Το οτι ειναι και τα δυο αυτοκινητα δεν λεει απολυτως τιποτα ...Κανε μια βολτουλα και με τα δυο και στα πρωτα χλμ θα καταλαβεις την διαφορα !!!

Δημοσ.

Μερα με τη νυχτα σε εξοδα αλλα και σε αυτοκινητο .Το οτι ειναι και τα δυο αυτοκινητα δεν λεει απολυτως τιποτα ...Κανε μια βολτουλα και με τα δυο και στα πρωτα χλμ θα καταλαβεις την διαφορα !!!

Πιστευω οτι τα μινι/μικρα, εχουν εξελιχθει πολυ πλεον.

Μπορεις κι εσυ να κανεις συγκρισεις Γιαννη και εχεις ίδια άποψη, και απο περιορισμους βεβαια,

αλλα κυρίως από τα....οφέλη των μικρών!

Στην τσεπη προσδοκω....σοβαρη ανακουφιση, και θελω να δω και τα υπολοιπα καλα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστευω οτι τα μινι/μικρα, εχουν εξελιχθει πολυ πλεον.

Μπορεις κι εσυ να κανεις συγκρισεις Γιαννη και εχεις ίδια άποψη, και απο περιορισμους βεβαια,

αλλα κυρίως από τα....οφέλη των μικρών!

Στην τσεπη προσδοκω....σοβαρη ανακουφιση, και θελω να δω και τα υπολοιπα καλα!

Οποιαδηποτε ανακουφηση στην τσεπη εχει αλλου  αντικτυπο...Δεν παυου τα 1000αρακια να ειναι αυτοκινητα πολης κυριως . Οχι οτι δεν μπορουν να πανε ταξιδι αλλα στη διαδρομη θα καταλαβεις την διαφορα .Και ειναι πολυ μεγαλη σε σχεση με ενα 1600αρι εστω 10ετιας αλλα καλα συντηρημενο .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Αδερφε βάλε ένα κιτ αερίου και καθάρισες.

Έχεις ένα κανονικό αυτοκίνητο τώρα μην πας σε κουβα.

• Like 1
Δημοσ.

Οποιαδηποτε ανακουφηση στην τσεπη εχει αλλου  αντικτυπο...Δεν παυου τα 1000αρακια να ειναι αυτοκινητα πολης κυριως . Οχι οτι δεν μπορουν να πανε ταξιδι αλλα στη διαδρομη θα καταλαβεις την διαφορα .Και ειναι πολυ μεγαλη σε σχεση με ενα 1600αρι εστω 10ετιας αλλα καλα συντηρημενο .

Μια χαρα τα λες Γιαννη,

αλλα εγω ξερω φιλο οικονομικων δυνατοτητων σαν εμενα που του μενουν λεφτα στην ακρη γιατι εχει μικρο αμαξι,

και ξερω και εμενα που το κοστος συντηρησης του vectra ειναι πλεον δυσβαστακτο....

Ζημιαρικο δεν ηταν ποτε, και το αμαξι το γουσταρω με χιλια...

Αλλα οταν οι μισθοι εχουν πεσει, και τα κοστη σταθερα με παλια,

πλεον δεν μιλαει ουτε η ανεση στα ταξιδια, ουτε τιποτε αλλο,

μιλαει η τσεπη....και αυτο ειναι σχεδον ανελαστικο στις μερες μας.

Η λογικη μου ειναι, οτι οταν δεν μπορεις να αυξησεις τα εσοδα σου(ανεκδοτο στις μερες μας),

προσπαθεις να περιορισεις οσο μπορεις τα εξοδα σου....

Και το αυτοκινητο, στον προσωπικο αλλα και οικογενειακο οικονομικο προγραμματισμο,

εχει σοβαρη οικονομικη συμμετοχή και αντικτυπο.

Και χαιρομαι για θεματα σαν αυτο του παροντος νηματος.

Οπως συνηθιζω να λεω,

το να παω μια φορα και να αγορασω κατι ακριβο,

πχ ακριβο υπολογιστη mac,

παει, τον αγορασα, τελειωσε, δεν μου ζητα τιποτε αλλο.

Το αμαξι ομως...αχ αυτο το αμαξι....

το αμαξι ζηταει, και ζηταει συνεχως, και θα ζηταει παντα!

Δεν ειναι οτι το εχεις, το ακριβοπληρωσες, και ξεμπερδεψες!

Αρα, αν εχεις γενικως ενα αμαξι πολλων δυνατοτητων και ακριβου κοστολογιου(συντηρηση+λειτουργια),

αν τα οικονομικα ειναι σταθερα ή πεσμενα,

πάει, σε γονάτισε!

Ενω το μικρο αμαξι, οκ, δεν ειναι για πολλα-πολλα, αλλα τουλαχιστον αυτα που θα ζηταει,

θα μπορεις να τα καλυψεις οικονομικα,

κι οχι να σου τιναζει τα οικονομικα στον αερα, με απροβλεπτες συνεπειες....

Συνεπειες της κρισης ολα αυτα.

Αν μου λεγες παλια, οτι απο το 'μεγαλο' θα πηγαινα στο 'μικρο', δεν θα το πιστευα.

Και ομως.

Ποτε μη λες ποτε.

Γιατι φροντισαν οσοι μας κυβερνουν, να κανουν + την αυτοκινηση πολυτελεια.

Να λεμε παλι καλα που εχουμε αμαξι, εστω και μικρο.

Γιατι αν συνεχισουμε ετσι οπως παμε, σε λιγα χρονια μας βλεπω με....γαϊδούρια!!!!!!!

:(

• Like 1
Δημοσ.

πλεον δεν μιλαει ουτε η ανεση στα ταξιδια, ουτε τιποτε αλλο,

μιλαει η τσεπη....και αυτο ειναι σχεδον ανελαστικο στις μερες μας.

Η λογικη μου ειναι, οτι οταν δεν μπορεις να αυξησεις τα εσοδα σου(ανεκδοτο στις μερες μας),

προσπαθεις να περιορισεις οσο μπορεις τα εξοδα σου....

Και το αυτοκινητο, στον προσωπικο αλλα και οικογενειακο οικονομικο προγραμματισμο,

εχει σοβαρη οικονομικη συμμετοχή και αντικτυπο.

Και χαιρομαι για θεματα σαν αυτο του παροντος νηματος.

Να λεμε παλι καλα που εχουμε αμαξι, εστω και μικρο.

Γιατι αν συνεχισουμε ετσι οπως παμε, σε λιγα χρονια μας βλεπω με....γαϊδούρια!!!!!!!

:(

Εγω συμφωνω με οσα λες.. αλλα αμα εχεις μικρα παιδια δεν ενδύκνειται το aygo για την ασφαλεια τους..
  • Like 1
Δημοσ.

Βαλε υγραεριο να μειωσεις 40% το κοσστος καυσιμου και να εχεις ενα αξιοπρεπες αυτοκινητο .

Εως πότε; Εγώ θα έκανα την κίνηση εαν είχα κάτι διαφορετικό από japan του 90 ,άλλα ποιος μου λέει ότι δε θα πάει η τιμή 2 ευρώ στα επόμενα χρόνια;

Δημοσ.

Εως πότε; Εγώ θα έκανα την κίνηση εαν είχα κάτι διαφορετικό από japan του 90 ,άλλα ποιος μου λέει ότι δε θα πάει η τιμή 2 ευρώ στα επόμενα χρόνια;

Αν παει που δεν νομιζω η βενζινη θα πιασει τα 4 ευρω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...