toyo73 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Οσα αυτοκινητα και αν εχουν περασει απο μενα με υπολογιστη ταξιδιου και ηταν αρκετα η αποκλιση με ολα τα βενζιναδικα ηταν καπου στο 10% παραπανω καταναλωση απο οτι ελεγε ο υπολογιστης . Τυχαιο ?? Το πιθανοτερο να κλεβουν τα βενζιναδικα.Τελεια μετρηση θα εκανες μονο με διαβαθμισμενο δοχειο ακριβειας και καταναλωση τις βενζινης με ιδια θερμοκρασια.Γιατι αλλο να βαλεις με τη την πρωινη δροσουλα και αλλο καταμεσημερο με 40c.Φανταζομαι πως ξερεις οτι ενας τροπος κλεψιματος σε βενζιναδικα και διανομες σε οικοδομες και σπιτια, εκτος του κλεψιματος του μετρητη, ειναι και το ζεσταμα του καυσιμου, οπου περνει ογκο και μετα απο ωρες εγινε καπνος.Μετρουσε ο παππους το διογκωμενο πετρελαιο με την βεργα ολα καλα και την αλλη μερα αντε γεια.
gia_nnis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Βαζοντας την καταλληλη ταχυτητα δημιουργουμε καλυτερη ευαισθησια στο γκαζι και σε σχεση με το ποσοστο του γκαζιου που παταμε εχουμε μειωμενη καταναλωση.. Βεβαια υπαρχει και πιο οικονομικη οδηγηση.. Ο Γιαννης μπορει να μειωση την καταναλωση στο αυτοματο βαζοντας νεκρες.. το αναφερω δεν το προτεινω.. Το πιθανοτερο να κλεβουν τα βενζιναδικα.Τελεια μετρηση θα εκανες μονο με διαβαθμισμενο δοχειο ακριβειας και καταναλωση τις βενζινης με ιδια θερμοκρασια.Γιατι αλλο να βαλεις με τη την πρωινη δροσουλα και αλλο καταμεσημερο με 40c.Φανταζομαι πως ξερεις οτι ενας τροπος κλεψιματος σε βενζιναδικα και διανομες σε οικοδομες και σπιτια, εκτος του κλεψιματος του μετρητη, ειναι και το ζεσταμα του καυσιμου, οπου περνει ογκο και μετα απο ωρες εγινε καπνος.Μετρουσε ο παππους το διογκωμενο πετρελαιο με την βεργα ολα καλα και την αλλη μερα αντε γεια.Ριχνουν κατι ταμπλετες στη δεξαμενη.. ενω καποιοι ειχαν βαλει μεχρι και ηλεκτρικη αντισταση! 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Ο Γιαννης μπορει να μειωση την καταναλωση στο αυτοματο βαζοντας νεκρες.. το αναφερω δεν το προτεινω.. Ουτε κι εγω φιλε μου θα το κανω και αν γινοταν το κερδος θα ηταν ελαχιστο .
toyo73 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Καποιες προτασεις, τις οποιες εκανα Βαλε την μεγιστη πιεση αερα, το καλοκαιρι μπορεις να βαλεις 1-2 bar παραπανω. Βαλε ελαστικα χαμηλης καταναλωσεις εχω βαλει τα Michelin energy saver+,τα οποια εινα καταπληκτικα. Βαλε φιλτρο πιο ελευθερο εχω βαλει K&N, πλενεται και ξανατοποθετηται. Βαλε το πιο λεπτορευστο λαδι που προτεινει ο κατακευαστης π.χ 0-30w και οχι 15-40w, 20-50w, + καποιο αντιτριβικο πχ motorcote.
mentoras99 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Καλα τα λετε εδω για τροπους μειωσης της καταναλωσης καυσιμου, αλλα δεν περναμε λιγο και σε κατι πρακτικοτερο, και διαφωτιστικοτερο, να ξερουμε γιατι τελικα μιλαμε; Πχ οποιος θελει ας πει μαρκα/μοντελο, αν εχει κανει κατι εξτρα στο θεμα 'καταναλωση', και κυριως....ποσο καυσιμο καίει στα 100χλμ. Ετσι, για να εχουμε και ενα χειροπιαστο μετρο συγκρισης ρε παιδια. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Καλα τα λετε εδω για τροπους μειωσης της καταναλωσης καυσιμου, αλλα δεν περναμε λιγο και σε κατι πρακτικοτερο, και διαφωτιστικοτερο, να ξερουμε γιατι τελικα μιλαμε; Πχ οποιος θελει ας πει μαρκα/μοντελο, αν εχει κανει κατι εξτρα στο θεμα 'καταναλωση', και κυριως....ποσο καυσιμο καίει στα 100χλμ. Ετσι, για να εχουμε και ενα χειροπιαστο μετρο συγκρισης ρε παιδια. Εγω ανοιξα το θεμα και μπορεις να δεις το αρχικο post . 15,3 λιτρα υγραεριο /100 χλμ μετρησα πριν μια ωρα που φουλαρα . 1
papoys1 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 15 λίτρα υγραέριο στα 100.Τότε βενζίνα πρέπει να σου καίει τουλάχιστον 17 στα 100 να μην πω και παραπάνω. Σίγουρα είναι πάρα πολλά αλλά είσαι εγκλωβισμένος γιατί μεγάλα αυτοκίνητα δεν πωλούνται. Θυμάμαι την περίπτωσή μου πριν 4 χρόνια.Έχω το opel vectra 1600 του 2005 και ήθελα να το πουλήσω.Το έφτασα στην αγγελία 3.700 και δεν με πήραν ούτε ένα τηλέφωνο. Έτσι αποφάσισα και το έκανα υγραέριο.Μου έκαιγε βενζίνα 7 και κάτι λίτρα στα 100.Μου καίει υγραέριο 8 και κάτι. Μετά από 102.000 χιλιόμετρα με υγραέριο νοιώθω τυχερός που δεν το πούλησα.
panos2171 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 15 λίτρα υγραέριο στα 100.Τότε βενζίνα πρέπει να σου καίει τουλάχιστον 17 στα 100 να μην πω και παραπάνω. Σίγουρα είναι πάρα πολλά αλλά είσαι εγκλωβισμένος γιατί μεγάλα αυτοκίνητα δεν πωλούνται. Θυμάμαι την περίπτωσή μου πριν 4 χρόνια.Έχω το opel vectra 1600 του 2005 και ήθελα να το πουλήσω.Το έφτασα στην αγγελία 3.700 και δεν με πήραν ούτε ένα τηλέφωνο. Έτσι αποφάσισα και το έκανα υγραέριο.Μου έκαιγε βενζίνα 7 και κάτι λίτρα στα 100.Μου καίει υγραέριο 8 και κάτι. Μετά από 102.000 χιλιόμετρα με υγραέριο νοιώθω τυχερός που δεν το πούλησα. Από που βγαίνει το συμπέρασμα αυτό; Το οποίο μάλιστα παρακάτω το διαψεύδεις. Η κατανάλωση υγραερίου είναι 1-2 λίτρα παραπάνω από τη βενζίνη. 1
mentoras99 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 15 λίτρα υγραέριο στα 100.Τότε βενζίνα πρέπει να σου καίει τουλάχιστον 17 στα 100 να μην πω και παραπάνω. Σίγουρα είναι πάρα πολλά αλλά είσαι εγκλωβισμένος γιατί μεγάλα αυτοκίνητα δεν πωλούνται. Θυμάμαι την περίπτωσή μου πριν 4 χρόνια.Έχω το opel vectra 1600 του 2005 και ήθελα να το πουλήσω.Το έφτασα στην αγγελία 3.700 και δεν με πήραν ούτε ένα τηλέφωνο. Έτσι αποφάσισα και το έκανα υγραέριο.Μου έκαιγε βενζίνα 7 και κάτι λίτρα στα 100.Μου καίει υγραέριο 8 και κάτι. Μετά από 102.000 χιλιόμετρα με υγραέριο νοιώθω τυχερός που δεν το πούλησα. vectra του 2005 - 1600cc κι εγω! Αλλα δεν εχω trip computer για να σας πω καταναλωση. Ομως υπολογιζω εντελως χοντρικα-και ισως λαθεμενα, κανα 10 λιτρο μες την πολη, ίσως κανενα 8λιτρο εκτος πολης. Εγω ομως, αποφασισα να το δωσω το vectra...at all cost. Γιατι αν και καλο αυτοκινητο, ανετο, αξιοπιστο κλπ, με εχει τσακισει στα αναμενομενα(οχι παραλογα) εξοδα....κι επειδη αλλη οικονομικη δυναμη ειχα το 2005, κι αλλη το 2017, απλα δεν παει αλλο με το vectra... Πιθανως με βλεπω με το νεο aygo αν ολα πανε καλα, vectra σπρωξιμο οσο-οσο, γιατι δεν ειναι μονο η βενζινη, αλλα και τα service/λαστιχα/τελη κυκλοφοριας....μας πεθαναν στα εξοδα...που να αρχισει να βγαζει και ζημιες δηλαδη.... Πιστευω οτι με νεο aygo, αν ολα πανε καλα, θα δω...Θεου προσωπο!!! Σε κοστη συντηρησης και λειτουργιας-καταναλωσης. Ιδωμεν...
papoys1 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Νυσταγμένος θα ήμουνα όταν έγραφα το παραπάνω ποστ.Αναφερόμουν στο αρχικό ποστ του Γιάννη και έγραψα ότι αν του καίει 15 υγραέριο θα του καίει 17 βενζίνα ενώ το σωστό είναι θα του καίει 12-13 βενζίνα. Αν τα βάλει κάτω καλά είναι.Δεν είναι λογικό να πάει πιο κάτω διότι το αυτοκίνητο θα δουλεύει με φτωχά μίγματα και είναι κακό για τη μηχανή. Από εκεί και πέρα είναι επιλογή του αν θέλει να το δώσει να πάει σε κάτι με λιγότερη κατανάλωση.Είναι δεδομένο όμως ότι αυτά τα αυτοκίνητα δεν έχουν τιμή στην αγορά.Εν γνώσει του θα το δώσει σχεδόν τζάμπα. mentoras 99 αν είσαι μόνος μπορείς να πας και σε κάτι πιο μικρό για πολλούς λόγους. Αν όμως έχεις οικογένεια το aygo δεν έχει καθόλου χώρους για αποσκευές σε αντίθεση με το vectra. Λες για 10 λίτρα.Εμένα και εντός πόλης ποτέ δεν ξεπέρασε τα 9 λίτρα υγραέριο. Αν τα βάλεις κάτω τα 9 λίτρα υγραέριο χρηματικά είσαι στα ίδια επίπεδα με τα 5 λίτρα βενζίνης του aygo. Η οικονομία σου θα είναι 100 ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας και 20 ευρώ ετησίως στην ασφάλεια.
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Ο κανονας ειναι οτι με υγραεριο καιει 10% παραπανω απο βενζινη αλλα δε μενα δεν ισχυει .Ιδια καταναλωση ειχε και με βενζινη .
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 - Αλλο ειχες ρωτησει αλλα το αλλαξες . Εγω την δικια μου εμπειρια ειπα .
gia_nnis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Θυμάμαι την περίπτωσή μου πριν 4 χρόνια.Έχω το opel vectra 1600 του 2005 και ήθελα να το πουλήσω.Το έφτασα στην αγγελία 3.700 και δεν με πήραν ούτε ένα τηλέφωνο. Έτσι αποφάσισα και το έκανα υγραέριο.Μου έκαιγε βενζίνα 7 και κάτι λίτρα στα 100.Μου καίει υγραέριο 8 και κάτι. Μετά από 102.000 χιλιόμετρα με υγραέριο νοιώθω τυχερός που δεν το πούλησα. Το vectra καιει χαλαρα 10λιτρα εντος..! 8,5 με 9λιτρα καιει η corolla 1.6 του 2005 που ειναι πιο οικονομικο απο το vectra.. . Γιατι αν και καλο αυτοκινητο, ανετο, αξιοπιστο κλπ, με εχει τσακισει στα αναμενομενα(οχι παραλογα) εξοδα....κι επειδη αλλη οικονομικη δυναμη ειχα το 2005, κι αλλη το 2017, απλα δεν παει αλλο με το vectra... Πιθανως με βλεπω με το νεο aygo αν ολα πανε καλα, vectra σπρωξιμο οσο-οσο, γιατι δεν ειναι μονο η βενζινη, αλλα και τα service/λαστιχα/τελη κυκλοφοριας....μας πεθαναν στα εξοδα...που να αρχισει να βγαζει και ζημιες δηλαδη.... Πιστευω οτι με νεο aygo, αν ολα πανε καλα, θα δω...Θεου προσωπο!!! Σε κοστη συντηρησης και λειτουργιας-καταναλωσης. Ιδωμεν... Δεν σε εχει τσακισει.. εχουμε ελευθερη αγορα και προφανως εκει που πας σε τσιμπανε! Πιστευεις αν παρεις καινουργιο θα σου ερθει πιο οικονομικο? Βαλε τιμη αποκτησης,μικτη ασφαλεια,service αντιπροσωπειας(δεν ειναι υποχρεωτικο αλλα οταν θα σου πουν αν το κανεις σε μας θα εχεις αλλη υποστηριξη..) ψυχολογικα θα πας εκει! Κοιτα και το picanto τo καινουργιο.. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 vectra του 2005 - 1600cc κι εγω! Αλλα δεν εχω trip computer για να σας πω καταναλωση. Ομως υπολογιζω εντελως χοντρικα-και ισως λαθεμενα, κανα 10 λιτρο μες την πολη, ίσως κανενα 8λιτρο εκτος πολης. Εγω ομως, αποφασισα να το δωσω το vectra...at all cost. Γιατι αν και καλο αυτοκινητο, ανετο, αξιοπιστο κλπ, με εχει τσακισει στα αναμενομενα(οχι παραλογα) εξοδα....κι επειδη αλλη οικονομικη δυναμη ειχα το 2005, κι αλλη το 2017, απλα δεν παει αλλο με το vectra... Πιθανως με βλεπω με το νεο aygo αν ολα πανε καλα, vectra σπρωξιμο οσο-οσο, γιατι δεν ειναι μονο η βενζινη, αλλα και τα service/λαστιχα/τελη κυκλοφοριας....μας πεθαναν στα εξοδα...που να αρχισει να βγαζει και ζημιες δηλαδη.... Πιστευω οτι με νεο aygo, αν ολα πανε καλα, θα δω...Θεου προσωπο!!! Σε κοστη συντηρησης και λειτουργιας-καταναλωσης. Ιδωμεν... Vectra με Aygo εχουν πολυ μεγαλη διαφορα .Συγκρινεις ανομοια αυτοκινηττα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα