Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ότι γράφει το τριπ αυτό καίει +-5%

Μετρημένο τουλάχιστον 1 χρόνο με εβδομαδιαίο γέμισμα σε 1 πρατήριο στο Μενίδι.

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω δεν εμπιστευομαι τον υπολογιστη ταξιδιου..

Φουλαρισμα-στομιο κανεις τα χλμ που θελεις και παλι φουλαρισμα-στομιο και βρισκεις πραγματικα ποσο σου εκαψε!

Και εμπιστευεσαι το βενζιναδικο.Μια χαρα δουλευουν οι υπολογιστες ταξιδιου που μετρανε την ψεκαζομενη ποσοτητα βενζινης.Στην χειροτερη και εαν να εχουν αποκλιση μισο λιτρο στα 100.

• Like 2
Δημοσ.

Και εμπιστευεσαι το βενζιναδικο.Μια χαρα δουλευουν οι υπολογιστες ταξιδιου που μετρανε την ψεκαζομενη ποσοτητα βενζινης.Στην χειροτερη και εαν να εχουν αποκλιση μισο λιτρο στα 100.

Οσα αυτοκινητα και αν εχουν περασει απο μενα με υπολογιστη ταξιδιου και ηταν αρκετα η αποκλιση με ολα τα βενζιναδικα ηταν καπου στο 10% παραπανω καταναλωση απο οτι ελεγε ο υπολογιστης . Τυχαιο ??

Δημοσ.

Καλά, και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι όλα τα βενζινάδικα που αναφέρεις σε έχουν κλέψει, αν και πιο πιθανό θεωρώ κι εγώ το να έχει απόκλιση το trip computer.

Π.χ. όταν σου δείχνει ότι έχεις 0 Km Range και εσύ πας ακόμα.

Άσε που θα προτιμούσα να έδειχναν λίτρα και όχι χιλιόμετρα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά, και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι όλα τα βενζινάδικα που αναφέρεις σε έχουν κλέψει, αν και πιο πιθανό θεωρώ κι εγώ το να έχει απόκλιση το trip computer.

Π.χ. όταν σου δείχνει ότι έχεις 0 Km Range και εσύ πας ακόμα.

Άσε που θα προτιμούσα να έδειχναν λίτρα και όχι χιλιόμετρα.

Ολα τα βενζιναδικα να με εκλεψαν χλωμο δεν το βλεπεις ? Ποτε δεν οδηγησα με λιγοτερο απο το 1/4 του ρεζερβουαρ υπολοιπο.Ουτε γινεται σε 4-5 αμαξια καινουργια αγορασενα να ειναι τυχαια η αποκλιση.

Το τελευταιο που εχω στο avatar Honda CRV μου εδιχνε μεση καταναλωση εντος πολης 12-13  λιτρα και εκαιγε πανω απο 15 λιτρα βενζινη.

Φυσικα τωρα που εχω βαλει υγραεριο οχι μονο σε μενα αλλα σε ολους τα trp computer δειχνουν λαθος.

Δημοσ.

Το ξαναλέω ... Το τριπ στο golf 5 με τη μεγάλη οθόνη είναι ακριβέστατο. Το τσεκαρα παραπάνω από χρόνο και ας μην πληρώνω τηνλ βενζίνη

Δημοσ.

Όχι έχει ακόμα 19km .. από φίλους που παίζουν στην Κύμης.

Πότε δεν το φτάνω κάτω από 150 range λόγο πίσω αντλίας. ( Έχω και μπροστά υψηλής).

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/650688-μειωση-καταναλωσης-καυσιμου/?p=55867553
Δημοσ.

πρεπει να οδηγείς μέσα στις ροπές του κινητήρα όσο χαμηλότερα γίνεται

Πχ οταν ένα αμαξι βγαζει τη ροπη από τις 1700 στροφές εκεί πρέπει να το οδηγάς. Δηλαδή 40km/h με τρίτη.

Εγώ στο ταπεινό μου suzuki swift έμαθα πως να το οδηγώ κοιτώντας το μετρητη κατανάλωσης!

Δεν το κατάλαβα αυτό με τη ροπή. Εμένα τη βγάζει στις 5000σαλ, φαντάζομαι δεν είναι και ότι πιο οικονομικό να το δουλεύω εκεί :P

Γιαννη σε νιωθω

Εχω το mazda 6 2006 μοντελο 1800cc

Καταναλωση εντος πολης 12 λιτρα (εννοειται βενζινη)

Το μονο που μπορεις να κανεις πιστευω ειναι οσο μπορεις οικονομικη οδηγηση.

Δεν νομιζω κατι αλλο να γινεται

Kαλά κι εγώ με 1.6 110ps τόσα καίω μέσα στην πόλη

Σε ευχαριστω φιλε μου .Νομιζω αφου δεν κανω και πολλα χλμ η τελευταια λυση που προτεινεις ειναι λογοτερο ζημιογονα γατι θα παραμεινω με ενα αμαξι που δεν βρισκω παρομοιο  με 10-12 χιλιαδς.

Από τη στιγμή που δε γράφεις χιλιόμετρα γιατί έβαλες και υγραέριο; Έχει γίνει απόσβεσή του;

Πάντως κι εγώ νομίζω ότι πρέπει να αντικατασταθεί με άλλο οικονομικότερο.

Δημοσ.

Δεν το κατάλαβα αυτό με τη ροπή. Εμένα τη βγάζει στις 5000σαλ, φαντάζομαι δεν είναι και ότι πιο οικονομικό να το δουλεύω εκεί :P

Στις 5000 σου βγάζει όλα τα άλογα. Η ροπή λογικά θα ξεκινά πολύ πιο χαμηλά
Δημοσ.

Σαφώς και δεν είναι οικονομικό να το δουλεύεις πάντα στις 5000σαλ. Δεν το έγραψε σωστά ο φίλος από πάνω, οι αλλαγές ταχυτήτων πρέπει να γίνονται έτσι ώστε να είσαι συνεχώς στο εύρος στροφών που υπάρχει η μέγιστη ροπή.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...