Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να μην ασχοληθείς καθόλου.Να καίει λιγότερη βενζίνη ή λιγότερο αέριο;Μόνο χρόνο και χρήμα θα έχεις να χάσεις κάνοντας δοκιμές και ακούγοντας τον καθένα ότι θα σου κατεβάσει την κατανάλωση με το ένα ή το άλλο.Να είχε turbo το αμάξι να κάνεις μια προσπάθεια.Αλλά με την καρότσα που έχει,την αεροδυναμική + το πίσω διαφορικό που είτε δουλεύει είτε όχι το "σέρνει" (αν δε κάνω λάθος είναι 4κίνητο έτσι;) μείωση στην κατανάλωση δύσκολα θα δεις.Ότι μείωση μπορείς να δεις είναι από το πόδι σου...

• Like 1
  • Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να μην ασχοληθείς καθόλου.Να καίει λιγότερη βενζίνη ή λιγότερο αέριο;Μόνο χρόνο και χρήμα θα έχεις να χάσεις κάνοντας δοκιμές και ακούγοντας τον καθένα ότι θα σου κατεβάσει την κατανάλωση με το ένα ή το άλλο.Να είχε turbo το αμάξι να κάνεις μια προσπάθεια.Αλλά με την καρότσα που έχει,την αεροδυναμική + το πίσω διαφορικό που είτε δουλεύει είτε όχι το "σέρνει" (αν δε κάνω λάθος είναι 4κίνητο έτσι ;) μείωση στην κατανάλωση δύσκολα θα δεις.Ότι μείωση μπορείς να δεις είναι από το πόδι σου...

Αναμεσα στο γκαζι και το ποδι μου εχω ...αυγο .Τετρακινηση εχει αλλα όχι μονιμη αλλα κατ επιλογή .Σιγουρα δεν αξιζει να ασχοληθώ άλλο .

Δημοσ.

Πάντα έκαιγε τόσο ή απλά τώρα σε πειράζει που οι εποχές είναι δυσκολότερες; Αν είναι το πρώτο μάλλον δεν έκανες καλή επιλογή για αμάξι πόλης

Από τα λίγα χλμ που κανεις δεν αξίζει να ασχοληθείς γιατί εκτός από προγραμμα θα πρέπει να πάρεις άγραφο και το κόστος δεν θα το κανεις ποτέ απόσβεση.

Τσέκαρε αισθητήρα Λ, πεταλούδες, μπεκ, φίλτρα ελαστικά ακόμα και το συμπλέκτη.

Δημοσ.

Πάντα έκαιγε τόσο ή απλά τώρα σε πειράζει που οι εποχές είναι δυσκολότερες; Αν είναι το πρώτο μάλλον δεν έκανες καλή επιλογή για αμάξι πόλης

Από τα λίγα χλμ που κανεις δεν αξίζει να ασχοληθείς γιατί εκτός από προγραμμα θα πρέπει να πάρεις άγραφο και το κόστος δεν θα το κανεις ποτέ απόσβεση.

Τσέκαρε αισθητήρα Λ, πεταλούδες, μπεκ, φίλτρα ελαστικά ακόμα και το συμπλέκτη.

Αυτό που τονισα ...Δεν εχει συμπλεκτη.Είναι αυτοματο .Από την αρχη ηταν...φαγανο

Δημοσ.

Το CRV στην πόλη καίει τα διπλά και βάλε σε σχέση με ένα αυτοκίνητο πόλης, επειδή ακριβώς ΔΕΝ είναι αυτοκίνητο πόλης, είναι SUV. Ότι και να κάνεις πάλι 1,5 τόνο θα ζυγίζει, πάλι θα έχει αυξημένες απώλειες από τη μετάδοση, πάλι θα έχει αυξημένες απώλειες από τους τροχούς.

• Like 2
Δημοσ.

Το CRV στην πόλη καίει τα διπλά και βάλε σε σχέση με ένα αυτοκίνητο πόλης, επειδή ακριβώς ΔΕΝ είναι αυτοκίνητο πόλης, είναι SUV. Ότι και να κάνεις πάλι 1,5 τόνο θα ζυγίζει, πάλι θα έχει αυξημένες απώλειες από τη μετάδοση, πάλι θα έχει αυξημένες απώλειες από τους τροχούς.

Σε ομαδα με υγραεροκινητους που συζηταμε σε facebook ομως τοσο καινε SUV διπλασιου κυβισμου.

Δημοσ.

διλιτρο,τετρακουνα,τζιποειδες αυτοματο ΚΑΙ εντος πολης,λογικη ειναι η καταναλωση στα 15.με το αεριο ειναι σαν να καιει 8-9/100 μεσα στην πολη.αν θελεις λιγοτερα,αλλαζεις οχημα,σιγουρα με λιγοτερα κυβικα και κιλα.την τιμη αγορας,ειδικα καινουριου,για ποιον λογο την αναφερεις ,και κυριοτερο,για ποιον λογο την σκεφτεσαι?τι να πουν και αυτοι που αγορασαν σπιτια 300κ και πλεον δεν τα ξεφορτωνονται ουτε στα μισα.και για να νιωσεις καλυτερα,υπαρχουν και οι ομολογιουχοι,μην γραψω για τους "επενδυτες" του '99+....

Δημοσ.

Σε ομαδα με υγραεροκινητους που συζηταμε σε facebook ομως τοσο καινε SUV διπλασιου κυβισμου.

Όποτε καταλήγουμε ότι δεν έχει το αμάξι υψηλή κατανάλωση αλλά είναι πάνω από τις δυνατότητες σου

Δημοσ.

Σε ομαδα με υγραεροκινητους που συζηταμε σε facebook ομως τοσο καινε SUV διπλασιου κυβισμου.

Δηλαδή αν σου υποδείξω κάποιον με ίδιο αυτοκίνητο σαν το δικό σου που ισχυρίζεται πως εντός πόλης του καίει 18-20l/100km, αυτό θα σημαίνει πως "τόσο καίνε αυτά"?

Δημοσ.

Δηλαδή αν σου υποδείξω κάποιον με ίδιο αυτοκίνητο σαν το δικό σου που ισχυρίζεται πως εντός πόλης του καίει 18-20l/100km, αυτό θα σημαίνει πως "τόσο καίνε αυτά"?

Ειπα οτι ετσι λενε και φυσικα δεν μπορω να το αποδειξω.

Έχω ξαναγράψει ότι δεν είμαι σίγουρος πως το να οδηγείς σε ελάχιστες στροφές αποτελεί οικονομική οδήγηση.

Κι εγω ετσι ξερω οτι αν πας με 100χλμ και 3000 στροφες καις λιγοτερο απο το αν πηγαινες ιδια ταχυτητα με 4000 στροφες.

Δημοσ.

Κι εγω ετσι ξερω οτι αν πας με 100χλμ και 3000 στροφες καις λιγοτερο απο το αν πηγαινες ιδια ταχυτητα με 4000 στροφες.

πρεπει να οδηγείς μέσα στις ροπές του κινητήρα όσο χαμηλότερα γίνεται

Πχ οταν ένα αμαξι βγαζει τη ροπη από τις 1700 στροφές εκεί πρέπει να το οδηγάς. Δηλαδή 40km/h με τρίτη.

Εγώ στο ταπεινό μου suzuki swift έμαθα πως να το οδηγώ κοιτώντας το μετρητη κατανάλωσης!

• Like 2
Δημοσ.

πρεπει να οδηγείς μέσα στις ροπές του κινητήρα όσο χαμηλότερα γίνεται

Πχ οταν ένα αμαξι βγαζει τη ροπη από τις 1700 στροφές εκεί πρέπει να το οδηγάς. Δηλαδή 40km/h με τρίτη.

Εγώ στο ταπεινό μου suzuki swift έμαθα πως να το οδηγώ κοιτώντας το μετρητη κατανάλωσης!

Καθολου ταπεινο !!!

• Like 1
Δημοσ.

Έλα όμως που βασίστηκες σε κάτι που "δεν μπορείς να αποδείξεις" για να βγάλεις το συμπέρασμα ότι το δικό σου καίει πολύ...

Το οποίο είναι εντελώς αδιάφορο σε σχέση με αυτό που συζητάμε, την κίνηση μέσα σε πόλη δλδ. Όταν κινείσαι στην πόλη επιταχύνεις/επιβραδύνεις συνεχώς, οπότε για να πετύχεις την μέγιστη οικονομία πρέπει όταν επιταχύνεις οι στροφές του κινητήρα να βρίσκονται όσο πιο κοντά γίνεται στη μέγιστη ροπή. Με το να οδηγείς σαν να έχεις αβγό στο πεντάλ δεν κάνεις οικονομία, σπατάλη κάνεις, όσο και αν σου φαίνεται περίεργο.

Δημοσ.

Γιαννη σε νιωθω

Εχω το mazda 6 2006 μοντελο 1800cc

Καταναλωση εντος πολης 12 λιτρα (εννοειται βενζινη)

Το μονο που μπορεις να κανεις πιστευω ειναι οσο μπορεις οικονομικη οδηγηση.

Δεν νομιζω κατι αλλο να γινεται

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...