Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μητρικη θα ειναι μια Χ370, και DDR4 3200. Εννοειται, οσο overclock σηκωνει, θα του κανω.

Αυτην την στιγμη εχω 4790Κ @4.4 με DDR3 2400.

Σαν εξτρα κοστος, πουλωντας το σετ με τον 4790Κ, μου βγαινει ~150€ παραπανω. Οποτε με 150€ περιπου εχω +8 threads. Επισης, θα μπορω να χρησιμοποιησω και M.2 SSD, καθως τωρα δεν μπορω, λογω περιορισμου των PCI-E lanes. Εχω 2 GPU + καρτα ηχου σε PCI-E.

Λιγο gaming, αν βγει κανα καλο game του στυλ Witcher 3, Dragon Age, Mass Effect, κλπ.

Λιγο Premiere Pro (4Κ videos)

Λιγο Lightroom, DXO, Photoshop

Αυτα.

Θα την κανατε την αλλαγη;

Δημοσ.

Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι άλλο από την δικιά μου περίπτωση , πάω λογικά την άλλη βδομάδα από σετ 6700Κ σε 1700 ( δεν υπάρχει λόγος για 1700Χ αφού πάνω κάτω στα ίδια χρονίζουν )... Τώρα τον αν αξίζει θα σου πω το δικό μου σκεπτικό ... Με 100 ευρώ διαφορά πας σε 2 χρόνια νεώτερο σετ , με καλές προοπτικές , 8 παραπάνω threads και όχι πολύ διαφορά στα fps σε real life performance ... Και άσε που όσο περνάει ο καιρός θα χάνει και αξία ο 4790Κ και ο 6700Κ αφού εκτός από την παλαιότητα περνάμε νομίζω σε μια πιο multicore εποχή ....

• Like 1
Δημοσ.

Για τα workloads που ανέφερες ναι, αξίζει. Κοίταξε να τον ταιριάξεις με μια καλή ψύκτρα, να τον ανεβάσεις στα 4.0GHz και θα είσαι μια χαρά.

Δημοσ.

4790Κ @4.4Ghz για να πας σε 1700Χ?

μόνο αν το κάνεις για γενικότερους λόγους (νέα πλατφόρμα , νέα εγγύηση από την αρχή , κάτι άλλο)

για λόγους απόδοσης δεν αξίζει να μπεις σε τέτοια διαδικασία όπου τα οφέλη είναι από συζητήσιμα έως περιορισμένα.

Δημοσ.

4790Κ @4.4Ghz για να πας σε 1700Χ?

μόνο αν το κάνεις για γενικότερους λόγους (νέα πλατφόρμα , νέα εγγύηση από την αρχή , κάτι άλλο)

για λόγους απόδοσης δεν αξίζει να μπεις σε τέτοια διαδικασία όπου τα οφέλη είναι από συζητήσιμα έως περιορισμένα.

Διάβασες πέρα από την πρώτη γραμμή ή μπά;

Δημοσ.

Αν ειναι να δωσεις μονο 150 απο την τσεπη σου νομιζω αξιζει. Και από ψυχολογική άποψη μια αλλάγη βοηθαει :-D

Το μόνο που δεν ξερω αν αξιζει ειναι να πας σε 1700χ και να μην πας σε 1700.

Δημοσ.

Λιγο gaming, αν βγει κανα καλο game του στυλ Witcher 3, Dragon Age, Mass Effect, κλπ.

Λιγο Premiere Pro (4Κ videos)

Λιγο Lightroom, DXO, Photoshop

Αυτα.

Θα την κανατε την αλλαγη;

Ναι αξίζει.

Ήμουν κάτοχος 3770K και πήγα σε 1700 και μόνο ευχαριστημένος μπορώ να πω ότι είμαι.

Για τις εργασίες που το θες και με δεδομένο ότι θα πουλήσεις τα παλιά όχι μόνο αξίζει, αλλά και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να το κάνεις.

Δε θα άξιζε αν έπαιζες μόνο games.

Στο κοντινό μέλλον ο 4790Κ και όλοι οι 4πυρηνοι ι7 θα χάσουν μεγάλο μέρος της μεταπωλητικής  τους αξίας(δική μου εκτίμηση, μη παρεξηγηθώ κι όλας απο τους Intelαδες) οπότε go for it. 

• Like 3
Δημοσ.

Ναι, τελικά σε απλό 1700 θα πάω.

Με ψησατε! :-D :-D :-D

Ευχαριστώ!

εγω δεν θα πηγαινα γτ εχεις καλο μηχάνημα τωρα αν εσυ θες να πεταξεις τα λεφτα σου τι να σ πω δωστα .... εγω παντος δεν θα εμπαινα στην λουμπα π  κανουν η περισσοτεροι π καθε φορα π βγαινει νεο σοκετ πανε και  αγοραζουν το νεο και καλα γ να λενε οτι εχουν το καλυτερο pc 

Δημοσ.

εγω δεν θα πηγαινα γτ εχεις καλο μηχάνημα τωρα αν εσυ θες να πεταξεις τα λεφτα σου τι να σ πω δωστα .... εγω παντος δεν θα εμπαινα στην λουμπα π  κανουν η περισσοτεροι π καθε φορα π βγαινει νεο σοκετ πανε και  αγοραζουν το νεο και καλα γ να λενε οτι εχουν το καλυτερο pc 

Σκεψου ομως οτι τωρα θα δωσει αυτα που εχει σε μια α τιμη και θα δωσει απο την τσεπη του 150 ευρω, αργοτερα δεν θα παιρνει τπτ απο το υπαρχον συστημα του.

Δημοσ.

Σκεψου ομως οτι τωρα θα δωσει αυτα που εχει σε μια α τιμη και θα δωσει απο την τσεπη του 150 ευρω, αργοτερα δεν θα παιρνει τπτ απο το υπαρχον συστημα του.

Και εγω αυτο σκεφτομαι. Οτι ειναι λιγα τα λεφτα που θα δωσω για αναβαθμιση. Τελικα 250 θα δωσω παραπανω, γιατι θα δωσω και τους 3 850 PRO 128GB που εχω, θα βαλω ενα 100αρικο παραπανω και θα παρω και εναν 512GB SM961.

Οσο για τον αλλον παραπανω που λεει, και με το PC που εχω τωρα εχω απο τα "καλυτερα PC". Δεν ειναι αυτος ο σκοπος μου ομως. Ποτε δεν καθομαι να λεω κοιτα τι PC εχω. Αυτο που με νοιαζει ειναι να ειμαι επικαιρος με οσο το δυνατον μικροτερη χασουρα απο εμενα. 

Απ οτι ειδες, 7970 εχω και με αυτες σκοπευω να μεινω. Δεν παω να αγορασω 1080 Ti. Αυτο το θεωρω πεταμενα λεφτα για την χρηση που κανω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...