Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα ΤΕΙ μετρανε διαφορετικα τα μαθηματα, ειδικα τα τμηματα της ΣΤΕΦ, τα περισσοτερα μαθηματα τους τα μετρανε 2πλα (θεωρια και εργαστηριο), οποτε τα 20 που σε ειπε ο φιλος σου ηταν μαλλον 10 και τα 17 ηταν μαλλον 8,5.

Δεν λεω οτι δεν ειναι καλο κατορθωμα αλλα δεν ειναι και για να τρελενομαστε.

ΥΓ. Οταν ημουν φοιτητης, καποιοι απο εμας τρωγαμε μεγαλη πικρα απο τους γονεις μας με το παραπανω π.χ. ο γιος της Σοφιας που ειναι στο ΤΕΙ πληροφορικης περασε 6 απο τα 8 που εδωσε σε αυτην την εξεταστικη, εσυ που εισαι πληροφορικη στο ΑΠΘ γιατι περασες μονο 3 απο τα 6;

Δηλαδή τι θες να πεις? 'Οτι τα εργαστήρια είναι τόσο ευκολάκια που δεν μετράνε καν? Πήγαινε ΤΕΙ ηλεκτρονικής Αθήνα να δεις τι θα πει εργαστήριο. Άσε που τις περισσότερες φορές δεν έχει σχεδόν καμία σχεση εργαστήριο με θεωρία, ειδικά αν το διδάσκει άλλος καθηγητής. Θυμάμαι ότι μετά το 2013 περίπου επειδή αρχίσανε και κόβανε ώρες στους καθηγητές και υπολειτουργούσαν δεν έβρισκες καν θέση να παρακολουθήσεις το εργαστήριο ή είμασταν 40 άτομα να παρακολουθούμε εργαστήριο. Εκτός του ότι μας αφήνανε στην μοίρα μας να κάνουμε τα εργαστηριακά με μηδαμινή καθοδήγηση. Φαντάζομαι τώρα θα είναι ακόμα χειρότερα. :P

Άσχετο αλλά μου έχει μείνει ενας 70αρης καθηγητής ο οποίος μας έβαζε να γράφουμε χειρόγραφα 10-20 σελίδες στο εργαστήριο. Είχε πιαστεί το χέρι μου. Πες μου ότι δεν μετράει αυτό τώρα! Πολύ αφ' υψηλού είστε του ΕΜΠ.

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδή τι θες να πεις? 'Οτι τα εργαστήρια είναι τόσο ευκολάκια που δεν μετράνε καν? Πήγαινε ΤΕΙ ηλεκτρονικής Αθήνα να δεις τι θα πει εργαστήριο. Άσε που τις περισσότερες φορές δεν έχει σχεδόν καμία σχεση εργαστήριο με θεωρία, ειδικά αν το διδάσκει άλλος καθηγητής. Θυμάμαι ότι μετά το 2013 περίπου επειδή αρχίσανε και κόβανε ώρες στους καθηγητές και υπολειτουργούσαν δεν έβρισκες καν θέση να παρακολουθήσεις το εργαστήριο ή είμασταν 40 άτομα να παρακολουθούμε εργαστήριο. Εκτός του ότι μας αφήνανε στην μοίρα μας να κάνουμε τα εργαστηριακά με μηδαμινή καθοδήγηση. Φαντάζομαι τώρα θα είναι ακόμα χειρότερα. :P

Άσχετο αλλά μου έχει μείνει ενας 70αρης καθηγητής ο οποίος μας έβαζε να γράφουμε χειρόγραφα 10-20 σελίδες στο εργαστήριο. Είχε πιαστεί το χέρι μου. Πες μου ότι δεν μετράει αυτό τώρα! Πολύ αφ' υψηλού είστε του ΕΜΠ.

Οχι δεν ειπα οτι ειναι ευκολακια τα εργαστηρια, αλλα στο δικο μου τμημα που ειχαμε πανω κατω τις ιδιες συνθηκες εργαστηριων με αυτες που αναφερεις, και υπηρχαν σε αρκετα μαθηματα και σε αλλα αρκετα μαθηματα υπηρχαν βαρβατες εργασιες (30+ ωρες δουλειας) και σε μερικα μαθηματα μαλιστα ειχαμε και τα 3 (θεωρια, εργαστηριο, εργασια) με εξεταση και στα 3 και να πρεπει να εχεις βαση στο καθενα ξεχωριστα ΑΛΛΑ μετρουσαν για ενα μαθημα.

Αυτο που ηθελα να πω ειναι τα τμηματα ΤΕΙ (και καποια απειροελαχιστα τμηματα ΑΕΙ) μετρανε διαφορετικα τα μαθηματα και αυτο οδηγει σε δυσαναλογες συγκρισεις αριθμου μαθηματων.

Απο ΑΠΘ ειμαι, οχι απο ΕΜΠ.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν τα μετράνε καθόλου έτσι τα μαθήματα τα ΤΕΙ.

Είναι ένα μάθημα που χωρίζεται σε δύο σκέλη, το εργαστήριο και τη θεωρία.

Σαν δύο τα μετράνε αυτοί που δεν παιρνανε τη θεωρία για να μην λένε πέρασα 0/10 αλλά 5/10 και αυτοί που θέλουνε να πουλήσουν μούρη τύπου πέρασα 17 μαθήματα σε μία εξεταστική.

Οι ΗΜΜΥ έχουν και εργαστήρια και καλά κάνουν και είναι αφ υψηλού, όχι όλοι βέβαια, μόνο η πραγματική ελίτ, δλδ οι λαμδιτες, άκου όλοι ίσα κι όμοια :P

Δημοσ.

Δεν τα μετράνε καθόλου έτσι τα μαθήματα τα ΤΕΙ.

Είναι ένα μάθημα που χωρίζεται σε δύο σκέλη, το εργαστήριο και τη θεωρία.

Σαν δύο τα μετράνε αυτοί που δεν παιρνανε τη θεωρία για να μην λένε πέρασα 0/10 αλλά 5/10 και αυτοί που θέλουνε να πουλήσουν μούρη τύπου πέρασα 17 μαθήματα σε μία εξεταστική.

Οι ΗΜΜΥ έχουν και εργαστήρια και καλά κάνουν και είναι αφ υψηλού, όχι όλοι βέβαια, μόνο η πραγματική ελίτ, δλδ οι λαμδιτες, άκου όλοι ίσα κι όμοια :P

Μεχρι και λιγα χρονια (5ετια) πριν, που οι φιλοι μου ηταν ακομη στο ΤΕΙ με ειχαν πει οτι ετσι μετρουσαν τα μαθηματα (ουσιαστικα διπλα).

Δημοσ.

Λάθος.. Όπως είπε ο φίλος από πάνω για να έχεις περάσει ένα μάθημα πρέπει να έχεις περάσει και τη θεωρία και το εργαστήριο. Αν έχεις περάσει το ένα και όχι το αλλο, τότε δεν περνάς το μάθημα.. Πολύ κακό ειδικά αν το τμήμα έχει αλυσίδες χαχαχαχ

Δημοσ.

Λάθος.. Όπως είπε ο φίλος από πάνω για να έχεις περάσει ένα μάθημα πρέπει να έχεις περάσει και τη θεωρία και το εργαστήριο. Αν έχεις περάσει το ένα και όχι το αλλο, τότε δεν περνάς το μάθημα.. Πολύ κακό ειδικά αν το τμήμα έχει αλυσίδες χαχαχαχ

Κατσε ρε συ, δηλαδη αν σε μια εξεταστικη δεν περασεις το εργαστηριο και περασεις την θωρια, στην επομενη εξεταστικη πρεπει να ξαναδωσεις και τα δυο;

Δημοσ.

Κατσε ρε συ, δηλαδη αν σε μια εξεταστικη δεν περασεις το εργαστηριο και περασεις την θωρια, στην επομενη εξεταστικη πρεπει να ξαναδωσεις και τα δυο;

Ανάλογα. Στην επαναληπτική του Σεπτέμβρη όχι άλλα για την επόμενη χρονιά είναι στην ευχέρεια του καθηγητή όπως και με τις ασκήσεις.

On topic: 3 :P

Δημοσ.

Σε εμάς τουλάχιστον όχι. Αν περάσω το εργαστήριο πχ το πέρασα. Αλλά για να θεωρηθεί περασμένο το μάθημα(πχ στον Διόνυσο) πρέπει να περάσω και την θεωρία
Δημοσ.

Οχι δεν ειπα οτι ειναι ευκολακια τα εργαστηρια, αλλα στο δικο μου τμημα που ειχαμε πανω κατω τις ιδιες συνθηκες εργαστηριων με αυτες που αναφερεις, και υπηρχαν σε αρκετα μαθηματα και σε αλλα αρκετα μαθηματα υπηρχαν βαρβατες εργασιες (30+ ωρες δουλειας) και σε μερικα μαθηματα μαλιστα ειχαμε και τα 3 (θεωρια, εργαστηριο, εργασια) με εξεταση και στα 3 και να πρεπει να εχεις βαση στο καθενα ξεχωριστα ΑΛΛΑ μετρουσαν για ενα μαθημα.

Αυτο που ηθελα να πω ειναι τα τμηματα ΤΕΙ (και καποια απειροελαχιστα τμηματα ΑΕΙ) μετρανε διαφορετικα τα μαθηματα και αυτο οδηγει σε δυσαναλογες συγκρισεις αριθμου μαθηματων.

Απο ΑΠΘ ειμαι, οχι απο ΕΜΠ.

Για ένα μάθημα μετράνε επίσημα. Αν δεν περάσεις και τα δύο είναι σαν να μην πέρασες το μάθημα. Για δύο τα μετράνε αυτοί που δεν περνάνε σχεδόν τίποτα για να παρηγοριούνται. :P

Όχι ρε συ, άμα περάσεις το ένα απο τα δύο το πέρασες τέλος. Δεν ξαναδίνεις. Απλά για να μετρήσει ολόκληρο το μάθημα περασμένο πρέπει να περάσεις και εργαστήριο και θεωρία.

Δημοσ.

Ανάλογα. Στην επαναληπτική του Σεπτέμβρη όχι άλλα για την επόμενη χρονιά είναι στην ευχέρεια του καθηγητή όπως και με τις ασκήσεις.

On topic: 3 :P

Ετσι εγινε και στο δικο μου τμημα στο ΑΠΘ πριν απο καμια 5ετια, πιο πριν ηταν ετσι:

Σε εμάς τουλάχιστον όχι. Αν περάσω το εργαστήριο πχ το πέρασα. Αλλά για να θεωρηθεί περασμένο το μάθημα(πχ στον Διόνυσο) πρέπει να περάσω και την θεωρία

Οκ, οποτε οντως επισημα, τα εργαστηρια, δεν μετρανε για ξεχωριστα μαθηματα (τσεκαρα προγραμμα σπουδων τμηματος ΤΕΙ). Ωραια, μαθαμε κατι και σημερα, οπως και να ΄χει το πραγμα ομως οταν ολοι (ή σχεδον ολοι) οι φοιτητες των ΤΕΙ (τουλαχιστον οταν ημουν εγω φοιτητης) τα μετρουσανε για ξεχωριστα, η χαλαστρα μας γινοτανε, απλα δεν ειχε την ευθυνη το συστημα των ΤΕΙ αλλα οι φοιτητες αυτων.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα,χρωσταω ηδη 1 μαθημα για Σεπτεμβρη...ποσο δυσκολο ειναι να το περασεις;

Μιλαμε για μετρια δυσκολια(μαρκετινγκ).

Δημοσ.

Εγω παλι εκτος απο ενα μαθημα π το ξαναδωσα σεπτεμβρη δεν χρωστουσα ποτε τπτ.

Λετε να ειμαι ο αινσταιν και να μην το ξερω:D

Περαν της πλακας, η λογιστικη που τελειωσα πριν χρονια δεν ηταν και ιδιαιτερης δυσκολιας,ουτε καθομουν με τις ωρες να διαβασω. Βεβαια ετυχα και σε περιπτωσεις που ο καθηγητης εκανε σκουπα σε μαθημα που θα το εδινα και το ξαναδινα σιγουρα μεχρι να το περασω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Εγω παλι εκτος απο ενα μαθημα π το ξαναδωσα σεπτεμβρη δεν χρωστουσα ποτε τπτ.

Λετε να ειμαι ο αινσταιν και να μην το ξερω:D

Περαν της πλακας, η λογιστικη που τελειωσα πριν χρονια δεν ηταν και ιδιαιτερης δυσκολιας,ουτε καθομουν με τις ωρες να διαβασω. Βεβαια ετυχα και σε περιπτωσεις που ο καθηγητης εκανε σκουπα σε μαθημα που θα το εδινα και το ξαναδινα σιγουρα μεχρι να το περασω.

Και εμας πρεπει να κανει σκουπα...χρωστανε αρκετοι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, THD είπε

Όταν λέτε σκούπα;

Μαθημα το οποιο το χρωστανε παρα πολλοι οποτε αν ερθουν και του προηγουμενου εξαμηνου γινονται ακομα περισσοτεροι οποτε περναει αβερτα κοσμος ακομα και αν δεν εχει γραψει τπτ

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...