Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι θα έχει αν και πλέον που δεν υπάρχουν λεφτά όλοι οι άνεργοι κυκλοφορούν με τα μέσα δωρεάν δε νομίζω οι φοιτητές να είναι το θέμα ή να ήταν ποτέ από τη στιγμή που ανέκαθεν υπήρχε συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας για αυτούς. Μάλιστα σήμερα αν σκεφτείς ότι πολλοί από αυτούς θα είναι άνεργοι ίσως καλύτερα να πληρωθούν και το μισό εισητηριο

Προσωπικά πάντως όταν δεν πατουσα δεν πήγαινα καν να βγάλω και πάσο, οπότε δεν επιβάρυνα τον κρατικό προϋπολογισμό. Μόνο για τα γραπτά μου που διόρθωσαν αργότερα ίσως και για τα εργαστήρια ούτε καν αφού πάντα υπήρχε άδειος χώρος από άτομα που δεν πήγαιναν στην ώρα τους, δεν άνοιξαν ποτέ επιπλέον χώρο για τα 10-20 άτομα που κάθε φορά ήμασταν εκτός εξαμήνου

Ναι, ωστοσο τον επιπλεον χωρο τον ειχαν (δηλαδη τον αγοραζαν, τον πληρωναν, τον συντηρουσαν) ακριβως επειδη ειχαν προβλεψει κι εσενα ως φοιτητη που θα βρισκεται στο χωρο της σχολης για τις σπουδες του. Οπως λες κι εσυ ομως, δεν τον ανοιγαν.

Αυτο λεω λοιπον. Αν απεβαλλαν απο τη σχολη τα ατομα που -αποδεδειγμενα- δεν ειχαν επαφη με τις σπουδες, δε θα ειχαν αναγκη για αυτα τα εξτρα κονδυλια για μια σειρα πραγματων και προβλεψεων πυο αναγκαζονται να κανουν για αυτους.

Ακομα καλυτερα, αυτα τα κονδυλια θα μπορουσαν να διατειθενται για την καλυτερη καταρτιση αυτων που οντως πηγαιναν να σπουδασουν το αντικειμενο και τελικως να παιρνανε αυτοι ενα πτυχιο με μεγαλυτερη αξια και παραλληλα οι ακυροι αν μην παιρναν ποτε πτυχιο και να μην μπαιναν ποτε στο ιδιο καζανι με αυτους που δωσαν σημασια στις σπουδες τους.

Δημοσ.

Ναι αλλά τελικά από μένα δεν έχασε κάνεις και γιατί δεν έγινα ανειδίκευτος εργάτης που δε θα προσέφερε και πολλά γενικά στην υπάρχουσα κατάσταση και γιατί έσκασα και ένα σεβαστό ποσό στο ίδιο πανεπιστήμιο για να κάνω στη συνέχεια μάστερ.

Βέβαια δεν είναι αυτός ο κανόνας, απλά σε όλους τους κανόνες υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Δε λέω σε καμιά περίπτωση ότι ήμουν σωστός και θα μου έκανε και σε μένα τον ίδιο καλό να ήταν πιο σφιχτά τα πράγματα όπως είχα συνηθίσει μέχρι και τα σχολικά μου χρόνια, από την άλλη τις συνέπειες αυτων των επιλογών μου τις έχω υποστεί κυρίως εγώ και ελάχιστα έως καθόλου του κράτος.

Πολύ περισσότερο ζημιογόνος είναι κάποιος που είναι τυπικός και τελικά πάει εξωτερικό με τα τζαμπα ελληνικά εφόδια για τα οποία μυξοκλαιει κιόλας, παρά κάποιος που παραμένει εδώ και φορολογείται εδώ και ας καλοπερνουσε τα πρώτα ενήλικα χρόνια του

• Like 1
Δημοσ.

Ειχα και μια γνωστη μαθηματικο στην πατρα πριν χρονια που δεν παταγε ποτε σε 3 εξαμηνα εστρωσε τον κωλο της και πηρε πτυχιο

Δεν είναι βέβαιο τι ακριβώς εννοείς εδώ, οι καιροί είναι πονηροι.

οι καιροί ή εμείς; B)

Δημοσ.

Χρώσταγα 12/12 πριν την εξεταστική του Σεπτεμβρίου στο πρώτο έτος.

Όσο για το γεωπονικό, είναι ψιλομαλακια ο τρόπος που υπολογίζονται τα μαθήματα σας. Με αυτόν τον τρόπο όλες οι θετικές/ ιατρικές σχολές έχουν πάνω από 70-80 μαθήματα.

Με ...οποιονδηποτε τροπο οι ιατρικες εχουν πανω απο 70. Εχω ακουσει οως καποιες εχουν 76 συγκεκριμένα. Με το τελευταιο ετος να σαι παραλληλα φουλ ταιμ σε κλινικες, εφημερίες 8-24:00 και την επομενη μερα παλι 8-16:00, σαββατοκυριακα, γιορτες, όλα παιζαν.

7 απο αυτα τα μαθήματα ήταν επιλεγομενα και σχετικα βατά ενώ τα 5 πτυχιακα ειχαν ατελειωτη ύλη ενω εξεταζοσουν προφορικα σε κποια απο αυτά απο 3 (!) Καθηγητές και επρεπε να τα διαβασεις ενω παραλληλα περνουσες το μαρτυριο των κλινικων.

Εννοειται πως στα 76 δε μετραω τα εργαστηρια.

Επισκέπτης
Δημοσ.

οι καιροί ή εμείς; B)

Μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο? Πέραν της πλάκας, αυτό το δεν πάω/δεν πατάω/αιώνιος φοιτητής/χρωστάω δεκάδες μαθήματα αλλά θα το πιάσω στο τέλος είναι άλλη μια ελληνική ιδιαιτεροτητα, λες και χρόνος και χρήμα είναι δωρεάν.
Δημοσ.

Συνήθως αυτός που μένει μακριά απο το σπίτι του και πληρώνει, διαβάζει και τελειώνει πιο γρήγορα γιατι τα έξοδα ειναι πολλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα γράψω μόνο για να σηκώσω το κύπελλο.

Μπαίνω Σεπτέμβρη στο ένατο εξαμηνο, σε σχολή πληροφορικής σε ΤΕΙ, και έχω περάσει 4 μαθήματα. (οπότε νομίζω χρωσταω καμία 40αρια στην καλυτερη)

Επεξ/σία από GeorgeHellas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι αιωνιοι φοιτητες εχουν τα ιδια δικαιωματα με τους κανονικους φοιτητες. Αλλωστε δεν υπαρχει διαχωρισμος σε επιπεδο σχολης. Ολοι θεωρουνται εν δυναμει φοιτητες.

Συνεπως ολοι δικαιουνται, προσβαση σε ολους τους χωρους της σχολης, αρα προβλεπονται χωροι-αιθουσες-εργαστηρια για ολους, το ιδιο και με τα συγγραματα, το ιδιο και με το προσωπικο που θα πρεπει να στηριξει μια σχολη με Χ αριθμο φοιτητων (τον οποιο αυξανουν οι αιωνιοι), οικονομικες ελαφρυνσεις διαφορων ειδων κλπ. Η σχολη λοιπον ειναι αναγκασμενη να προβλεπει προσωπικο-εργαστηρια-χωρους-συγγραματα για τον αριθμο φοιτητων που εχει, ανεξαρτητως αν οι μισοι δεν εχουν ουδεμια σχεση με τη σχολη, ανεξαρτητως αν τελικα οι μισες αιθουσες μενουν αδειες επειδη δεν πατανε. Ακομα και το φοιτητικο πασσο που εχουν οι αιωνιοι κοστιζει.

Εαν δεν αντιλαμβανεσαι οτι ολα αυτα μετατρεπονται σε οικονομικο κοστος για το εκαστοτε εκπαιδευτικο ιδρυμα, τοτε ελπιζω να μην επαγγελεσαι οτι δηλωνεις στο nickname σου.

Ειτε εχεις (αρκετα) παλιες πληροφοριες ειτε ψευδεσαι.

Εδω και (χοντρικα) μια 7ετια οποιος φοιτητης περασει τα ν+2 ετη σπουδων (οπου ν ο αριθμος ετων φοιτησης που προβλεπονται απο το προγραμμα σπουδων) δεν δικαιουται σχεδον τιποτα, δεν δικαιουται συγραμματα, δεν δικαιουται εστια, δεν δικαιουται "πασο"*, δεν δικαιουται να βαζει το αυτοκινητο του στον χωρο του ιδρυματος, δεν δικαιουται να τρωει στην λεσχη (πολυ μεγαλη ιστορια εδω με πολλα λεφτα), δεν δικαιουται να πηγαινει στο γυμναστηριο του ιδρυματος (αν υπαρχει), δεν δικαιουται δωρεαν αδειες για τα λογισμικα της microsoft (επισης μεγαλη ιστορια με πολλα χρηματα) και γενικα δεν δικαιουται καμια απο τις παροχες του ιδρυματος οι οποιες δεν αφορουν καθαρα τους μαθησιακους του στοχους και την εκπαιδευτικη διαδικασια (π.χ. συνεχιζει να δικαιουται την χρηση της δανειστικης βιβλιοθηκης) και επισης (ξανα γενικα) δεν δικαιουται καμιας φοιτητηκης εκπτωσης.

Γενικα, αυτο που συνηθως*** κοστιζουν οι "αιωνιοι" φοιτητες ειναι μερικες κολλες χαρτι** για τις εξετασεις και η διορθωση αυτων απο τους καθηγητες.

Οσον αφορα για τις αιθουσες, εργαστηρια και ωρες εργαστηριου, διδακτικο προσωπικο, γραμματειακο προσωπικο, προσωπικο υποστηριξης, διοικητικο προσωπικο και λοιπο προσωπικο (φυλακες, καθαριστες, τραπεζοκόμοι, επιστατες κλπ) ειναι ΠΟΛΥ μεγαλη συζητηση, με παρα πολλες πλευρες, πολλες απατεωνιες και πολλα συμφεροντα. Ναι, ο αριθμος των "αιωνιων" φοιτητων εχει το ρολο του σε αυτην την συζητηση αλλα ειναι συνυφασμένος με πολλα απο τα παραπανω με τον τροπο που χρησιμοποιείται. Εγω προς το παρων δεν εχω σκοπο να μπω σε τετοια συζητηση (ισως αργοτερα), απλα να ξερεις οτι τα πραγραμματα δεν ειναι τοσο απλα οσο νομιζεις.

*δεν υπαρχει πλεον πασο, αλλα διαφορες εκπτωσεις που δικαιουται ενας εν ενεργεια φοιτητης οπως εκπτωσης εισητηριων σε καποια ΜΜΜ (μεγαλη ιστορια με τις απατες που γινονται εδω απο καποιους, βλεπε ΟΑΣΘ), φοιτητικο πακετο κινητης τηλεφωνιας, φοιτητικο πακετο τηλεφωνιας και internet (αλλη μεγαλη ιστορια εδω), εκπτωσεις σε καποια πραγματα οπως θεατρο, κινηματογραφο κλπ (επισης μεγαλη συζητηση εδω).

**ετσι για ενημερωση, καποια τμηματα (εδω και καμια 10ετια περιπου) δεν δινουν ουτε καν λευκες κολλες για τις εξετασεις, οι φοιτητες (ολοι) πρεπει να φερνουν τις δικες τους.

***εννοει στην συντριπτικη πλειοψηφια τους, τι κοστιζουν στην πραξη

ΥΓ. Να ξερεις οτι το θεμα της υπαρξης των "αιωνιων" φοιτητων εχει επισης σχεση με θεματα οπως προγραμμα σπουδων, αποδοτικοτητα διαδικασια αξιολογησης (εξετασεις), αποτελεσματικοτητα εκπαιδευτικης διαδικασιας, αξιολογηση και ελεγχος των διδασκοντων και αλλα τετοια διδακτικης και εκπαιδευτικης φυσεως θεματα, τα οποια με την σειρα τους ειναι συνδεδεμενα με καποια απο τα προανεφερομενα θεματα.

Επεξ/σία από tsioulak
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eχω ηδη απαντησει στα παραπανω, με αυτο το ποστ: http://www.insomnia.gr/topic/650668-μεχρι-ποσα-μαθηματα-εχετε-φτασει-να-χρωστατε/?p=55863096

Συνεπως τα περι αγνοιας, ψευδων κλπ επιστρεφονται.

Το ειδα αλλα ειπα να μην αναφερθω και σε αυτο αλλα μιας και αναφερθηκες εσυ εχω να σε πω οτι α) "αιωνιος" φοιτητης δεν λεγεται αυτος που ειναι στα κανονικα (ή εστω και στα ν+2) ετη φοιτησης, στην ουσια εδω αναφερεσαι για αλλη περιπτωση και οχι για αιωνιους φοιτητες και β) ναι, συμφωνω, τα συγραμματα κοστιζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ αλλα το προβλημα δεν ειναι ενα πολυ μικρο ποσοστο φοιτητων που θα εχουν (ουσιαστικα) παρατησει την σχολη απο το 2ο ετος αλλα για καποιο λογο θα συνεχισουν να τρεχουν να παρουν τα συγραμματα, η ουσια του προβληματος με τα συγραμματα ειναι η (υπερ)κοστολογηση τους, η χρηστικοτητα και χρησιμοτητα τους και ο τροπος αποκτησης τους.

Οσον αφορα το "πασο" για αυτην την κατηγορια φοιτητων που αναφερεσαι, για τις μετακινησεις με ΜΜΜ ειμαι αρκετα σιγουρος οτι δεν ελεγχεται ο αριθμος των φοιτητων (αλλωστε ειναι, δυστυχως, χρονοβορα διαδικασια να βρει ο οποιοσδηποτε αριθμο εγγεγραμενων φοιτητων), απλα η καθε επιχειρηση λεει εναν αριθμο που γουσταρει και παιρνει τα αντιστοιχα λεφτα απο το κρατος, οσους φοιτητες και να ειχαμε παλι το ιδιο θα γινοταν οποτε δεν υπαρχει αυξηση του κοστους λογου του αριθμου των φοιτητων. Για τις υπολοιπες φοιτηκες εκπτωσεις ισως υπαρχει καποια χασουρα απο το ειδος των φοιτητων που αναφερεσαι αλλα πιστευω οτι η πηγη ειναι περισσοτερο τα διασκορπισμενα μικρα τμηματα τα οποια ειναι στην ουσια αδεια παρα στους φοιτητες που αναφερεσαι (και παρεμπιπτόντως το προβλημα των διασκορπισμενων αδειων μικρων τμηματων μειωθηκε παρα πολυ με την εκπονηση του σχεδιου Αθηνα, εγινε με ασχημο τροπο αλλα μειωθηκε).

Οσο για αυτο που εγραψες στο τελος:

""Ειμαι σαφης: Αναφερομαι στους σπουδαστες που γραφουν τη σχολη στα @@ τους επι σειρα 6μηνων, ή σε σπουδαστες που απλα δεν ειναι ικανοι για να φτασουν ως το πτυχιο, πχ παρακολουθουν αλλα δεν διαβαζουν εν τελει, ή διαβαζουν αλλα δεν το εχουν και καταληγουν να χρωστανε τα παντα για 2-3-4 χρονια. ""

Οι σπουδαστες στους οποιους αναφερεσαι δεν ειναι "αιωνιοι" φοιτητες, καποιοι απο αυτους ισως μετατραπουνε σε "αιωνιους" φοιτητες αλλα δεν ειναι ακομα και ειναι ενα αλλο (παρα πολυ μικροτερο, απ' οσο ξερω) ξεχωριστο προβλημα.

Επισης, τι ακριβως απο αυτα που ειπα εγω ηταν ειτε παλιες πληροφοριες ή ψεματα;

ΥΓ. Πως ακριβως βαζουμε spoiler στα μυνηματα μας; (πιστευω οτι η συζητηση μας ξεφυγε αρκετα απο το θεμα του νηματος και δεν χρειαζεται να επιβαρυνουμε τους υπολοιπους αναγνωστες με τα "σεντονια" μας)

Επεξ/σία από tsioulak
  • Like 1
Δημοσ.

ΥΓ. Πως ακριβως βαζουμε spoiler στα μυνηματα μας; (πιστευω οτι η συζητηση μας ξεφυγε αρκετα απο το θεμα του νηματος και δεν χρειαζεται να επιβαρυνουμε τους υπολοιπους αναγνωστες με τα "σεντονια" μας)

το σεντόνι :-D [/spοiler]

Δημοσ.

οπως εχει πει κπ "οταν τα μαθηματα που χρωστας ειναι περισσοτερα απο την ηλικια σου, τοτε αρχισε να αγχωνεσαι"..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...