Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ηρθε μια εταιρεία μεγάλου βεληνεκούς στην Ελλάδα, να εγκατασταθεί σε ενα απο τα μεγαλύτερα mall της ευρώπης αν κατάλαβα καλά, και αντί αυτός που την έχει εδω στην Ελλάδα να δώσει δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και προοπτικές - σεμηνάρια, κάνει οτι κάνει και ο μπακάλης στην γειτονιά. 

" 'Ε παιδί ελα εδώ πάρε λιγο την σκούπα, ά....!!!! κάνε ρε παιδί τον λογαριασμό να φύγουν οι άνθρωποι, και μόλις τελειώσεις έλα και απο το σπίτι να συνδέσεις λιγο το ρούτερ ρε παλικάρι μου για να μην φωνάζω τεχνικό." 

"Το καλοκαιράκι θα βάψω και το σπίτι, αν θες έλα να βάλεις ενα χεράκι να βγάλουμε τα πράματα έξω. Ξέρεις απο βάψιμο; Σούπερ, έλα να το ΄βαψεις κιόλας και θα σου δώσω κατι τις, αντί να πάρω μαστόρια τώρα τετοιες εποχές που είναι. Καλύτερα να στα δώσω σε σένα μωρέ."

" Τον Άυγουστο, θα πάω με το σκάφος στα νησιά, αν θες έλα και εσύ που θα εισαι σε άδεια να κάνεις χαμαλοδουλειές, θα βγάλεις και το χαρτζιλίκι σου." Θα περάσεις καλά!!!

• Like 2
  • Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1ον Αν ηταν ασυναρτητος ο λόγος μου δλδ χωρις λογικη συνεχεια, δεν θα μπορουσες καν να αντιληφθεις τι γραφω.απο την στιγμη που επιχειρηματολογησες εναντιον του, μια χαρα συνεχεια εχει...

2ον απορριπτεις το επιχειρημα μου καθως οπως λες δεν υπαρχουν επισημα στοιχεια για το ποσοστο που πηγε στο εξωτερικο και εμεινε εκει και στην αμεσως επομενη προταση γραφεις οτι ξερεις πως αυτοι που εμειναν στο εξωτερικο αποτελουν μεγαλυτερο ποσοστο(τωρα το πως εσυ δικαιούσαι να το ξερεις αφου δεν υπαρχει επισημο ποσοστο ειναι αλλο θεμα...)

3ον 300ε μια χαρα σου μενουν αν αποφασισεις να κανεις μια δουλεια στην χωρα σου. Αλλωστε θα επρεπε να εχεις μαθει πως το νουμερο 1 προσον στην εποχη μας ειναι η προσαρμοστικοτητα και η ευελιξια στην αποκτηση νεας γνωσης και ειδικευσης.

4ον τα "ξυπνα" ισως θα επρεπε να τα πεις στον καθρεφτη σου. Ο νεος κοσμος αν ηταν ξυπνιος θα ειχε φροντισει να αλλαξει την χωρα του και το μελλον ειτε φτιαχνοντας νεες συλλογικοτητες και ψηφιζοντας τες ειτε φροντιζοντας να αλλαξουν οι υπάρχουσες...ο νεος κοσμος που φευγει, εκπαιδευτηκε (η εκπαιδευση ενος φοιτητη ιατρικης κοστιζει καπου στα 100.000ε) σε αυτο το χαλια σύστημα και αντι να παλεψει για να το αλλαξει βλεπει ως εξυπναδα το να φυγει...δεν ηξερα οτι "ξυπνημα" ειναι η φυγή.

Δεν θα επανελθω καθως δεν ειμαι της αποψης οτι πρεπει να εχω την τελευταια κουβέντα (στην χαριζω) και επειδη εδω μιλαμε για το κατάστημα της Xiaomi...αυτα και καλη σου σταδιοδρομια.

1. Το αν μιλάς και γράφεις καλά, με ουσία και νόημα το αφήνω να το κρίνουν οι υπόλοιποι φίλοι εδώ.

2. Σου παραθέτω και διάφορα επίσημα στοιχεία, Φαντάζομαι θα μπορέσεις να βρεις και συ άλλα τόσα.

http://www.statistics.gr/el/statistics/-/publication/SAM07/2011

http://okeanis.lib.puas.gr/xmlui/bitstream/handle/123456789/2486/log_201400145.pdf?sequence=1

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Migration_and_migrant_population_statistics/el

Καλή ανάγνωση

3. Μπορείς να μιλήσεις με στοιχεία; Εστω με ένα παράδειγμα ενός ανθρώπου που μένει ας πουμε μόνος του και παίρνει 600 ευρώ στην καλύτερη; Βάζει τα 300 από αυτα στην άκρη και με τα υπολοιπα μου λες ειναι οκ; Γιατί φαντάζομαι για την δουλειά στο συγκεκρίμενο νέο κατάστημα δεν θα σου δώσουν παραπάνω από 600-650 για να παριστάνεις τον τεχνικό. Ας σοβαρευτούμε λίγο και να μην πετάμε νούμερα έτσι από δω και από εκεί. Η προσαρμοστικότητα, η ευελιξία, η αποκτηση νέας γνώσης και ειδίκευσης να φανταστώ περιλαμβάνει μαστερ στον χειρισμό σκούπας, φασίνας και φραπεδιέρας; Φάση πολυεργαλείο, μου θύμησες μια δήλωση κάποτε του Μπάγεβιτς για τον Σανέλ Γιάχιτς με την οποία είχα γελάσει πολύ.

ΣΑΝΕΛ ΓΙΑΧΙΤΣ

Πολυεργαλείο, καθώς αγωνίζεται σε τρεις θέσεις: στόπερ, εξάρι και δεξί μπακ.

Τελικά δεν έπαιξε καλά σε καμία θέση από όσες δοκιμάστηκε.  :-D  :-D  :-D  :-D

4. Μου βάζεις λοιπόν και τον πολιτικό-κοινωνικό παράγοντα μέσα στην κουβέντα. Για πες μου λίγο πόσοι νέοι προσπάθησαν να ασχοληθούν πραγματικά, να αφιερώσουν χρόνο και χρήμα, εδω στην χώρα τους, θέλοντας να κάνουν καινούρια πράγματα και τελικώς έφαγαν τα μούτρα τους. Δες λίγο αυτούς που κατάφεραν να κάνουν κάτι εδώ , τι ταλαιπωρία έφαγαν, ποσο χρόνο και χρήμα κατανάλωσαν έτσι ώστε να φτάσουν στο σημείο απλά να υπάρχουν. Μόλις μου απαντήσεις σε αυτό, θα έχεις και την απάντηση του γιατί κάποιος να επιλέξει να μείνει εδω να παλέψει και του γιατί κάποιος να μην το κάνει αυτό και να πάει να προσπαθήσει κάπου αλλού. Να μιλήσουμε μήπως για την εκμετάλευση από τους εκάστοτε "εργοδότες-εργατοπατέρες"; Για την μάυρη (αναγκαστική) ανασφάλιστη εργασία; Για τους μισθούς και τι μπορείς να κάνεις στην Ελλάδα με αυτούς; Για την ανταποδοτικότητα των φόρων και των εισφορών; Να μιλήσουμε για κοινωνικές παροχές; Για επίπεδο ζωής; Μήπως να μιλήσουμε για νοοτροπίες της προηγούμενη γενιάς που υποτίθετε μας έφερε εδω που είμαστε; Ακομα ακομα να μιλήσουμε για τα 3-4 μνημόνια που έχουμε φάει στο κεφάλι και δεν λέμε να ξυπνήσουμε και να αλλάξουμε; Από που να το πιάσω και από που να το αφησω;

Σχετικά με τα κόστη εκπαίδευσης κλπ κλπ που αναφέρεις μου θύμησες πολύ μια δήλωση του Καζάκου.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2720722/kazakos-prodotes-i-nei-pou-fevgoun-sto-exoteriko

Παρεπιπτώντως η επιλογή του να μείνει κάποιος η να φύγει δεν είναι "εξυπνάδα" όπως το θέτεις. Επιλογή επιβίωσης είναι. Παιδί μεταναστών είμαι, μπορώ να σου μιλάω ώρες για αυτό. Αν, εν έτη 2017 ο κοσμός μου δίνει την επιλογή να επιλέξω να ζήσω και να ευδοκιμήσω κάπου καλύτερα, θα το κάνω. Αν η χώρα στην οποία μεγάλωσα θέλει να με αποτρέψει από αυτό, θα πρέπει να φροντίσει να μου δώσει τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια έτσι ώστε να με κρατήσει. Στην τελική για να αντιστρέψω το επιχείρημα σου. Πόσες χώρες ξέρεις που φροντίζουν οι φοιτητές και οι απόφοιτοι των σχολών τους να παραμείνουν στην χώρα που σπούδασαν για εργασία; Εγω προσώπικά μπορώ να σου αναφέρω τις ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιαπωνία. ΓΙα ψάξε να διαβάσεις να μάθεις για ποιο λόγο οι χώρες αυτές μπορούν και κρατάνε όχι μόνο τους δικούς τους αλλά προσελκύουν και νέους από τον υπόλοιπο κόσμο, που θέλει να πάει να σπουδάσει και να εργαστεί εκεί. Σίγουρα πάντως όχι για να πάρουν μαστερ στην φραπεδομηχανή και να κάνουν καλό καφέ στο μελλοντικό αφεντικό.

Να επανέλθεις όσο θέλεις φίλε μου, επειδη ακριβώς μιλάμε για ενα κατάστημα Xiaomi, και για μια συμπεριφορά καταστήματος που παραπέμπει σε άλλες εποχές, ακόμα καλύτερα που το συζητάμε και το αναλύουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις παρει πρεφα ποσοι πηγαν εξωτερικό και γυρισαν στο 3μηνο; Έχεις παρει πρεφα πως οι περισσότεροι πηγαν εξωτερικο και τους μενου ( ; ) 300€ καθε μηνα;

Αν ανοιγες δικο σου μαγαζι θα εφερνες καθαρίστρια να στο καθαριζει; Λες και πηγες να δουλεψεις στην λαντζα, κανεις...

Πολλοι σκεφτονται ετσι και μενουν σπιτι να παιρνουν το 20αρικο απο τον μπαμπά...

Ποσο κακο εχει κανει η νοοτροπία των μαναδων που το δικό μου παιδι είναι ο υπερεπιστημονας και δεν δεχομαι να κανει τιποτα αλλο...

Απο ολους τους γνωστους μου που εχουνε φυγει, κανενας δεν γυρισε πλην ενος γιατι απλα ειχε μια εξαιρετικη προταση χιλιαδων ευρω το μηνα.

Εσυ τι στοιχεια εχεις να παραθεσεις;

Φιλτατε εχεις καταλαβει οτι δεν μιλαμε για μαγαζακι αλλα για αντιπροσωπεια;

Ο συμφορουμιτης αναφερθηκε σε θεση τεχνικου, δεν αναφερθηκε στο σουβλατζιδικο της γειτονιας σου.

Δεν ειναι το προβλημα μου να καθαριζω. Αλλωστε αυτη ηταν η πρωτη μου δουλεια απο τα 18 οταν ξεκινησα να δουλευω.

Ομως πλεον στα 27 μου απαιτω καθε μερα που δουλευω, να αναπτυσσω τις δεξιοτητες μου για τις οποιες με προσελαβαν.

Αυτο ακριβως και τιποτα περισσοτερο ή λιγοτερο.

Μαλλον εσυ εισαι το παιδι της μαμας γιατι κανεις δεν σου εμαθε να εχεις απαιτησεις και φιλοδοξιες. Βολευεσαι οπως βολευεται ο μεσος Ελληνας.

Οριστε που οδευει η νεολαια στο θεμα της εργασιας.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=624415&catID=3

Κοιτα μονο με το μυαλο που κουβαλας μην γυρευεις για φιλοδωρηματα απο αυτους που κοροιδευεις.

Επεξ/σία από Hetfield
  • Like 1
Δημοσ.

Η xiaomi στην κινα ειναι πισω απο huawei oppo vivo!!!εντελως διαφορετικο κοινο απο δυση vs samsung apple..

http://zdnet1.cbsistatic.com/hub/i/r/2017/02/06/a8db7581-7988-4a26-907b-520d6b1cb35a/resize/770xauto/bf3560cd7593d0300c2f099bfedb69e0/idc.png

Δεν ειναι αντ.πεια το mi store απλα επισημος διανομεας οτι γινετε και με τα iphone δηλ εδω και ποσα χρονια...ενας απλος ιδιωτης που χει υπογραψει καποια στανταρτ αλλα κοιταει το κερδος.

Στο θεμα σερβις ολες πανω κατω ειναι χαλια και κυριως στο θεμα σπασμενες οθονες..

http://www.insomnia.gr/topic/627202-διαβαστε-πριν-αγορασετε-κινεζικο-χωρις-υποστη/ η 800 μπαντα θεωρω οτι παιζει ρολο πια..

700e xiaomi κινητο αυτη την στιγμη ειναι φειλ να το πουλας/αγοραζεις στην ελλαδα

Δημοσ.

Πολύ καλά νέα αλλά με τέτοια ανεγκεφαλια που επικρατεί άντε να πάει μπροστά αυτός ο τόπος και η όποια επιχείρηση.

Όλοι εσείς που μάθατε ότι μπορείτε να αγοράσετε το κινέζικο από την Κίνα πιο φθηνά μην αναρωτιέστε αν αύριο δεν έχετε εσείς ή τα παιδιά σας δουλειά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...