Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον κάνω μετάβαση από το 6700K σετ σε ryzen 1700 ... Ψάχνω mobo ταβάνι τα 160 και να είναι συμβατή με τις Corsair 16gb kit CMK16GX4M2A2666C16 (2dimm) ... Ξέρω ότι είναι λιγάκι ανούσιο αλλά επειδή είμαι λιγάκι καγκουρας θα προτιμήσω κάποιο μοντέλο με rgb :P Εκτός βέβαια αν στο pricetag που με παίρνει δεν υπάρχει τέτοια επιλογή .

Δημοσ.

Με 16 είμαι οκ , motherboard συμβατή ψάχνω ώστε να μην αλλάξω μνήμες ... Ας πούμε κοίταγα την Χ370 sli plus της msi και δεν έχει ακριβώς αυτές στην λίστα .. έχει ας πούμε τις cmk16gx4m4a2666c16 ( 4m4 αντί 4m2 ) και τις cmk16gx4m2a3000c16 ( ίδιες απλά στα 3000 αντί 2666) .... Και με όλα τα θεματακια των ryzen με ραμ το φοβάμαι λιγάκι ...

Την μοναδική που βρήκα να με καλύπτει είναι η asus strix b350 αλλά ειναι στα ίδια χρήματα με την msi η οποία είναι Χ370 ... Κρίμα δεν είναι να πάω σε κατώτερο chipset στα ίδια χρήματα ? Εκτός αν δεν έχει καμμία σημασια... Πάντως θα ήθελα αν πέσω σε καλό τσιπακι 1700 που να πηγαίνει 4-4.1 ( με Η100 v2 ) να μην με περιορίσει η μομπο ...

Δημοσ.

Για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα, θα ήθελα μια πρόταση για μητρική και μνήμες για R5 1600 όσο γίνεται πιο οικονομικά.

Με ενδιαφέρει να είναι micro atx με 4 slots ram και να μπορεί να πάει τον επεξεργαστή άνετα 3.8-3.9 και τις μνήμες 3200mhz. Θα μπουν 16gb ram μάλλον σε 2x8.

Αλλά οικονομικά, όχι 150€ μητρική και 250€ μνήμες... :)

Δημοσ.

Για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα, θα ήθελα μια πρόταση για μητρική και μνήμες για R5 1600 όσο γίνεται πιο οικονομικά.

Με ενδιαφέρει να είναι micro atx με 4 slots ram και να μπορεί να πάει τον επεξεργαστή άνετα 3.8-3.9 και τις μνήμες 3200mhz. Θα μπουν 16gb ram μάλλον σε 2x8.

Αλλά οικονομικά, όχι 150€ μητρική και 250€ μνήμες... :)

Mητρική

Μνήμες

Δημοσ.

Ακριβές μου φαίνονται οι μνήμες. Πως τα πάνε με αυτή την μητρική; 3200 cas 14;

Αδερφε αμα θες 3200 και με cas 14 πρεπει να βαλεις το χερι στην τσέπη... Το θεμα ειναι αν αξίζει...

Εγω απλα σου έβαλα μια μητρικη που μπορει να παει τον ryzen εκει που ειπες με τα χαρακτηριστικα που ζητησες ,και μνημες συμβατες απο το site της asus στην φθηνότερη τιμή.

Δημοσ.

Επειδή είναι περίεργα τα πράγματα με τις μνήμες θα προτιμούσα προτάσεις δοκιμασμένες (όπως έχουν σε διάφορα φόρουμ που δίνουν και timings και subtimings) γιατί καμιά φορά οι λίστες συμβατότητας στις σελίδες των κατασκευαστών απλά δείχνουν ότι θα παίξει αλλά όχι αν θα πάει 3000+mhz.

Και εγώ δεν ξέρω αν αξίζει για R5 1600 και κάρτα 1060 6gb ή 1070.

Δημοσ.

Επειδή είναι περίεργα τα πράγματα με τις μνήμες θα προτιμούσα προτάσεις δοκιμασμένες (όπως έχουν σε διάφορα φόρουμ που δίνουν και timings και subtimings) γιατί καμιά φορά οι λίστες συμβατότητας στις σελίδες των κατασκευαστών απλά δείχνουν ότι θα παίξει αλλά όχι αν θα πάει 3000+mhz.

Και εγώ δεν ξέρω αν αξίζει για R5 1600 και κάρτα 1060 6gb ή 1070.

Oι μνήμες που αναφερονται στο qlv της καθε μητρικής ειναι δοκιμασμενες απο τον κατασκευαστη, αν λενε οτι θα παιζουν στα 3200 θα παιζουν στα 3200. Οι συγκεμενες που σου εβαλα ειναι 3600mhz και σου λεει η asus πως μπορουν να παιξουν σε αυτη την μητρικη στα 3200mhz. Πιο φθηνες δεν παιζει να βρεις στην ελλάδα προς το παρον. Οι περισσοτεροι πανε και αγοραζουν μνημες χωρις να κοιταξουν το qlv της καθε μητρικης και μετα αναρωτιούνται αφου πηραν μνημες 3200mhz γιατι δεν παιζουν στα 3200....

post-341170-0-89684400-1501164382_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...