Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα σας κυριοι κάηκε το μόντεμ ρουτερ μου απο την HOL. Ειναι το HOL ZTE. Το ειχα πολλά χρόνια, ειχαί αρχισει να κάνει πολλές αποσυνδεσεις στο τελος. Θα ηθελα να παρω αλλο αμεσα. Θα ηθελα να ειναι απο το eshop λογω εκπτωσης. Το ποσό που θιαθέτω ειναι 50 euro max 70 euro. Εχω επιλεξη μερικα παρακατω αλλα ειμαι ασχετος και δεν ξερω καλα τη να προσεξω. Θα ηθελα την πολυτιμη γνωμη σας και της προτασεις σας. Το θελω για οικιακη χρηση  για λιγο gaming, και για να συνδεω και το κινητο μου.

Δημοσ.

Καρφωτά το DSL-N14U

ΑΛΛΑ

πήγαινε σε ένα κατάστημα wind και ρώτησε αν το έχουν και αν δεν το εχουν αν μπορουν να στο φέρουν. Περσι το εδιναν 35 ευρω, τωρα νομιζω κάπου 38.

Μολις το παραλάβεις περνάς άλλο firware (αυτό που εχει της wind δεν ειναι και το καλύτερο). Αν εχεις καλή γραμμη και δεν ειναι κλειδωμένο το snr (δεν ξέρω για τη hol, αλλά στη nova δεν ειναι), μπορείς να το πειράξεις και να τεντώσεις τη γραμμή μέχρι εκεί που εχεις σταθερή γραμμή.

Ολα τα παραπάνω στα λεω απο εμπειρία. Εχω την περιέργεια οτι το adsl router θέλω να ειναι κάτι στιβαρό και σοβαρό (το προηγουμενο μου ήταν draytek vigor). Με το n14u και σκάλισμα του snr πήγα απο τα 16- στα 19+. Στα 21,5 άρχιζε τα προβλήματα και το σταμάτησα στο 19. Ναι, ειμαι κοντα σε κέντρο και η γραμμή φτάνει ψηλα. 

Τα αρνητικά που ήξερα (αλλά δε μου χρειάζονται).

Το lan ειναι 100αρι και οχι 1000αρι

Δεν εχει 5GHz

Το αρνητικό που βρήκα και δεν το περιμενα.

Δεν εχει περιορισμό ταχυτητας για 2ο SSID. Δηλαδή το 2ο wifi SSID που εχω για τους επισκέπτες (ή το γειτονα μεχρι να του βάλουν νετ) δεν εχει περιορισμο, οποτε μπορει να μου ξεζουμίζει τη γραμμή. 

Για τα 38 ευρω ειναι vfm

Παρολο που εχω χρησιμοποιήσει πάρα πολλά προιοντα tplink εχω την αίσθηση οτι οσο περνάνε τα χρόνια ρίχνει την ποιοτητα και αξιοπιστία. Πλέον εχω αρχισει να τη βλέπω σαν την acer των δικτυακών προϊόντων. 

Νιμίζω ότι το δεύτερο, (TP LINK) είναι η καλύτερη επιλογή.
Dual band και με πολύ καλό σήμα.......

Διευκρίνηση για εχεις και ενα κομμα που μπερδευει.

Το δευτερο tplink (4ο στη λίστα) ειναι οντως το καλύτερο all around αλλά αν κάποιος δεν εχει 5GHz συσκευές του ειναι αχρηστο σαν feature. Επισης με χαλάει που οι κεραίες δεν ειναι αποσπόμενες (προσωπικά γούστα)

• Like 1
Δημοσ.

Για τις αποσπώμενες κεραίες θα συμφωνήσω, θα τις ήθελα και εγώ.

Αλλά το Archer (δεύτερο TP LINL και τέταρτο στην λίστα) δεν έχει σοβαρές δυνατότητες.

Το είχα μέχρι πριν λίγους μήνες.

Όντως είναι ένα all around μηχάνημα, χωρίς να υπερέχει κάπου.

Επίσης θεωρώ ότι σχεδόν 'όλοι έχουν πλέον 5 GHz συσκευές. Δεν είναι τόσος σπάνιες πια.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα.

Σε σπίτι, που μάλλον παίζει θεματάκι με την εσωτερική καλωδίωση (έχει έρθει ο ΟΤΕ αρκετές φορές, και δε βρίσκουν πρόβλημα από πλευράς τους), υπάρχει θέμα με τη γραμμή.

Χρησιμοποιείται ένα κλασικό του ΟΤΕ από τα παλιά (το ZTE που έδινε νομίζω).

Τα τελευταία 3-4 χρόνια η γραμμή κλείδωνε στα 3.5-4 αλλά τις προάλλες το πέτυχα στα 6-7 (με κάθοδο ανά περιόδους, π.χ. στα 5.5-5). Με κάθε επιφύλαξη, το attenuation στο κατέβασμα νομίζω παίζει στα 44, ενώ πολύ παλιότερα θυμάμαι κλείδωνε γύρω στα 8-10.

Το θέμα είναι ότι, πολλές φορές, ενώ φαίνεται ενεργή η σύνδεση από πλευράς router, δε φορτώνει τίποτα (αδύνατα pings κ.λπ.). Δεν είμαι σίγουρος και κατά πόσο υπάρχουν και disconnections, επιπλέον του προαναφερθέντος προβλήματος.

Αξίζει να δοκιμαστεί κάποιο άλλο μοντεμ-ρουτεράκι; Όπως αυτό το Asus που αναφέρει ο Balantakos από τη Wind.

Ευχαριστώ και συγγνώμη για την κατάχρηση του thread, αλλά έχω περίπου ίδιο θέμα με τον TS. Αν ο TS δε συμφωνεί, ας κάνει μια αναφορά στη διαχείριση. :-)

Δημοσ.

Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις και με άλλο router για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να εχει αρχίσει να τα φτύνει το router. 

Από εκεί και πέρα, αν εχεις πρόβληματα στην εσωτερική καλωδίωση, ό,τι router να δοκιμάσεις πάντα θα εχεις προβληματα και ένα σοβαρό router θα μειώσει αυτά τα προβλήματα (δεν θα τα εξαφανίσει). Φαντάσου σαν ενα τοίχο που βάζει υγρασία λόγω ρωγμής. Μπορείς είτε να φτιάξεις τη ρωγμή ή να δοκιμάσεις διάφορα μονωτικά μέχρι να βρεις ποιο είναι το πιο αποτελεσματικό. 

Φτιάξιμο ρωγμής σημαίνει φερνεις ηλεκτρολόγο και σου αλλάζει την καλωδίωση, βάζει φιλτράκια, κλπ

Δοκιμή μονωτικών σημαίνει δοκιμάζεις διαφορα router μεχρι να δεις πιο ελαχιστοποιεί τα προβλήματα. 

Δημοσ.

Καρφωτά το DSL-N14U

ΑΛΛΑ

πήγαινε σε ένα κατάστημα wind και ρώτησε αν το έχουν και αν δεν το εχουν αν μπορουν να στο φέρουν. Περσι το εδιναν 35 ευρω, τωρα νομιζω κάπου 38.

Μολις το παραλάβεις περνάς άλλο firware (αυτό που εχει της wind δεν ειναι και το καλύτερο). Αν εχεις καλή γραμμη και δεν ειναι κλειδωμένο το snr (δεν ξέρω για τη hol, αλλά στη nova δεν ειναι), μπορείς να το πειράξεις και να τεντώσεις τη γραμμή μέχρι εκεί που εχεις σταθερή γραμμή.

Ολα τα παραπάνω στα λεω απο εμπειρία. Εχω την περιέργεια οτι το adsl router θέλω να ειναι κάτι στιβαρό και σοβαρό (το προηγουμενο μου ήταν draytek vigor). Με το n14u και σκάλισμα του snr πήγα απο τα 16- στα 19+. Στα 21,5 άρχιζε τα προβλήματα και το σταμάτησα στο 19. Ναι, ειμαι κοντα σε κέντρο και η γραμμή φτάνει ψηλα.

Τα αρνητικά που ήξερα (αλλά δε μου χρειάζονται).

Το lan ειναι 100αρι και οχι 1000αρι

Δεν εχει 5GHz

Το αρνητικό που βρήκα και δεν το περιμενα.

Δεν εχει περιορισμό ταχυτητας για 2ο SSID. Δηλαδή το 2ο wifi SSID που εχω για τους επισκέπτες (ή το γειτονα μεχρι να του βάλουν νετ) δεν εχει περιορισμο, οποτε μπορει να μου ξεζουμίζει τη γραμμή.

Για τα 38 ευρω ειναι vfm

Παρολο που εχω χρησιμοποιήσει πάρα πολλά προιοντα tplink εχω την αίσθηση οτι οσο περνάνε τα χρόνια ρίχνει την ποιοτητα και αξιοπιστία. Πλέον εχω αρχισει να τη βλέπω σαν την acer των δικτυακών προϊόντων.

Διευκρίνηση για εχεις και ενα κομμα που μπερδευει.

Το δευτερο tplink (4ο στη λίστα) ειναι οντως το καλύτερο all around αλλά αν κάποιος δεν εχει 5GHz συσκευές του ειναι αχρηστο σαν feature. Επισης με χαλάει που οι κεραίες δεν ειναι αποσπόμενες (προσωπικά γούστα)

Ευχαριστώ παρα μα παρα πολυ ολους σας. Ευχαριστώ isay που βραδιατικα εκατσες να μου εξηγήσει τοσο αναλυτικά. Πηγα στην wind να τους ρωτησω. Μένω στο κεντρο στα Γιάννενα, συνήθως εχω καλη ταχύτητα. Κάποια μικρο θεματακια που και που όπως αποσύνδεσης και extra ping πιστεύω θα εξαλειφθούν με το νεο modem. Το παρηγγειλα, θα κοιτάξω και στο youtube για settings που ίσως να χρειαζεται όπως αυτά που ανέφερες με το snr.

• Like 1
Δημοσ.

υπάρχει συζητηση και στο insomnia και στο adslgr

που θα βρεις οδηγίες για firmware και settings

Ειναι βασικό να αλλάξεις το firmware της wind

Δημοσ.

υπάρχει συζητηση και στο insomnia και στο adslgr

που θα βρεις οδηγίες για firmware και settings

Ειναι βασικό να αλλάξεις το firmware της wind

Ναι χθες το βράδυ τα πήρε το μάτι μου αλλά δεν έκατσα να τα διαβάσω. Φαντάζομαι στο official site θα έχει το stock firmware για να το περάσω, και μετά θα αρχίσω το διάβασμα στα threads για ssettings.

Δημοσ.

Ναι χθες το βράδυ τα πήρε το μάτι μου αλλά δεν έκατσα να τα διαβάσω. Φαντάζομαι στο official site θα έχει το stock firmware για να το περάσω, και μετά θα αρχίσω το διάβασμα στα threads για ssettings.

Ισχύει. 

Εγω δοκίμασα και official και unofficial και το unofficial έκατσε καλύτερα.

Συνήθως τα unofficial κάποια στιγμή γινονται official, κάτι σαν beta δηλαδή.

Για μένα δώσε προσοχή σε 4 πραγματα πράγματα

1.Ποιο firmware θα διαλέξεις (εγω κατέληξα στο v9.1.2.3_288-ga7d8684 )

2.Πιθανόν να αλλάξει το ip απο 192.168.1.254 σε 192.168.1.1

3.Να αλλάξεις το pass για το admin

4.Να ξεκλειδώσεις το snr και να το σκαλίσεις με δοκιμές

Ξεκλείδωμα Administration -> Dsl settings -> Dynamic Line Adjustment (DLA) ->Disabled

Σκάλισμα Administration -> Dsl settings -> Stability Adjustment

Επισης στο Addministration ->Settings-> WPS Button behavior -> βάλε Toggle Radio

ώστε με το κουμπί του wps (ειναι στην πίσω πλευρα να ανοιγοκλείνεις το wifi κατα βουληση, χωρις να χρειαζεται να μπαινεις στο admin

Edit : Απο περιέργεια ειδα οτι βγήκε και νεότερο beta v9.1.2.3_330

Δεν θα το δοκιμάσω άμεσα γιατί τα update log δε μου κίνησε το ενδιαφέρον για σκάλισμα. 

Δημοσ.

Ισχύει.

Εγω δοκίμασα και official και unofficial και το unofficial έκατσε καλύτερα.

Συνήθως τα unofficial κάποια στιγμή γινονται official, κάτι σαν beta δηλαδή.

Για μένα δώσε προσοχή σε 4 πραγματα πράγματα

1.Ποιο firmware θα διαλέξεις (εγω κατέληξα στο v9.1.2.3_288-ga7d8684 )

2.Πιθανόν να αλλάξει το ip απο 192.168.1.254 σε 192.168.1.1

3.Να αλλάξεις το pass για το admin

4.Να ξεκλειδώσεις το snr και να το σκαλίσεις με δοκιμές

Ξεκλείδωμα Administration -> Dsl settings -> Dynamic Line Adjustment (DLA) ->Disabled

Σκάλισμα Administration -> Dsl settings -> Stability Adjustment

Επισης στο Addministration ->Settings-> WPS Button behavior -> βάλε Toggle Radio

ώστε με το κουμπί του wps (ειναι στην πίσω πλευρα να ανοιγοκλείνεις το wifi κατα βουληση, χωρις να χρειαζεται να μπαινεις στο admin

Edit : Απο περιέργεια ειδα οτι βγήκε και νεότερο beta v9.1.2.3_330

Δεν θα το δοκιμάσω άμεσα γιατί τα update log δε μου κίνησε το ενδιαφέρον για σκάλισμα.

Θα βάλω και εγώ το ίδιο firmware με εσένα τότε και θα κάνω τα steps πού μου γράφεις παραπάνω. Ειναι παρα πολύ αναλυτικά έτσι όπως τα έχεις γράψει πιστεύω δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα. Περιμένω να μού έρθει πρώτα ο υπολογιστής. Λογικά από βδομάδα. Το μόντεμ κάηκε την καλλίτερη στιγμή καθώς περίμενα τον υπολογιστή. Σε ευχαριστώ isay ελπίζω να μην σε ταλαιπώρησα.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί δεν πηγαίνεις στην Hol να σου δώσουν άλλο δωρεάν;

Γιατι με κούρασε τον τελευταίο καιρό με αποσυνδεσης και με κακό ping, και φταίει το μοντεμ. Αν βάλω το μοντεμ της conex του 2009 με εκείνο το μπλε καλώδιο δεν εχω αποσυνδεσης, αλλά και με άλλα μοντεμς πάλι δεν εχω. Τους είχα πει να μου το αλλάξουν γιατί μου δημιουργεί αποσυνδεσης και να το ελέγξουν αλλά μου είπαν να πληρώσω 35 ευρο να παρω άλλο ZTE και πως δεν γίνετε αυτο χαχααχχα γέλαγα. Γενικά πιστεύω το μόντεμ της hol με την παροδο των χρόνων γίνεται πολυ πιο χειρότερο απο οτι ειναι με αποτελέσματα να μην μπορεί να αντιπροσωπεύει τον κόσμο το 2017. Γενικώς απο όταν η Vodafone αγόρασε την hol σε εμένα πάντως η διαφορά είναι μέρα με νύχτα. Είτε σε ταχύτητα είτε σε support είτε σε συμβόλαια και χρεώσεις. Πιστεύω πως αν το αλλάξω μέχρι και το τελευταίο ευρο θα πιάσει τόπο σε αντίθεση με το ZTE.

Δημοσ.

Κοίτα έτσι κι αλλιώς να μιλήσεις στη hol να στο αντικαταστήσουν. Μπορεί να ειναι μάπα αλλά το εχεις πληρωμένο, οποτε πάρε το και βαλε το στη ντουλάπα. Ας υπάρχει καβάτζα. Αν τωρα δεν κατάλαβα καλα και σε χρεωνουν την αντικατάσταση (με ίδιο), εννοείται δεν αξίζει τα λεφτά που ζητάνε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...