Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum,

πρόσφατα αγόρασα μια τηλεόραση 4Κ την οποία χρησιμοποιώ κυρίως για monitor στο pc.

Δεν παίζω παιχνίδια και ούτε με ενδιαφέρει γενικά το gaming.

Κυρίως χρήση για 1080p ταινίες και σειρές και γενικά internet.

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ τα ενσωματωμένα γραφικά της μητρικής, μια Gigabyte GA-B85-HD3 και έχει lag το ποντίκι (σέρνεται) και σε ταινές 1080p πρώτα ακούγεται ο ήχος και με μικρή καθυστέρηση η εικόνα.

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-B85-HD3-rev-1x#sp

Γενικά τα γραφικά σέρνονται.

Τι κάρτα γραφικών προτείνεται για την χρήση που κάνω;

Κοίταζα κάτι σε 1050ti αλλά δεν ξέρω αν είναι λίγη ή παραπάνω για αυτό που θέλω.

Υπόλοιπα specs: I3 4170, 16GB ddr3 1600, SSD 850 EVO, PSU 620w.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Αν η tv είναι HDR πάρε amd radeon rx550 η 560 αν θες ελαφριά παιχνίδια.

Από τη στιγμή που λέει δεν τον νοιάζει, πεταμένα λεφτά. Ίσα - ίσα ταινία να παίζει θέλει και πόσο μάλλον σε 1080p :-)

Δημοσ.

θα παρεις οποιαδηποτε καρτα υποστηριζει τετοιες αναλυσεις -4Κ δλδ-, και η 1030 ειναι μια χαρα.  

• Like 1
Δημοσ.

Είναι κρίμα να μη δώσει 20 ευρώ παραπάνω και να πάρει την RX 550 και να κάλυψη τις δυνατότητες της tv του όπως το HDR. Με την 1030 δεν παίζει το HDR

Δημοσ.

Είναι κρίμα να μη δώσει 20 ευρώ παραπάνω και να πάρει την RX 550 και να κάλυψη τις δυνατότητες της tv του όπως το HDR. Με την 1030 δεν παίζει το HDR

ξερεις ποια τηλεοραση εχει? και αν εχει HDR....?

• Like 1
Δημοσ.

Ενημερωτικά, δεν ξέρω πολλά πάνω στο θέμα, ότι γράφω είναι βάσει πραγμάτων που διάβασα.

Σύμφωνα μ' αυτό απ' ότι κατάλαβα μπορεί να παίξει 4K HDR. Βρήκα και την παρακάτω φωτογραφία, ίσως ξεδιαλύνει το μυστήριό σας.

image.jpg

Και εδώ, κάτι έξτρα πληροφορίες για τα codecs (αν βοηθάει και αυτό).

Κάτι που πρέπει να σημειωθεί όμως, οι περισσότερες GT 1030 έρχονται με HDMI 2.0b και DVI. Το DVI υποστηρίζει μέχρι 1080p. Μόνο κάποιες απο τις MSI έχουν και DP για μεγαλύτερες αναλύσεις (5Κ, 8Κ), κάτι που δεν σας ενδιαφέρει πιθανόν.

Ελπίζω να βοήθησα ;)

• Like 1
Δημοσ.

ξερεις ποια τηλεοραση εχει? και αν εχει HDR....?

όχι δεν ξέρω, αν και ρώτησα σε προηγούμενο μήνυμα αν έχει HDR

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους που ασχολήθηκαν.

Η tv  είναι η http://www.skroutz.gr/s/8739566/LG-50UH635V.html?from=autocomplete&keyphrase=50uh635v

και ναι έχει HDR.

Αμέλεια μου που δεν έδωσα αρκετές πληροφορίες και / ή λάθος εντύπωση.

Ναι μεν δεν ασχολούμαι με παιχνίδια αλλά θέλω η κάρτα που θα πάρω να μην είναι οριακά ικανή να οδηγήσει την τηλεόραση.

Θέλω κάτι που δεν θα είναι bottleneck σε μελλοντική χρήση αν θέλω να δώ 4Κ βίντεο ή αν μου την βιδώσει να παίξω Unreal Tournament (!) σε κάποια φάση.

Αν πιστεύετε οτι η GT 1030 είναι ικανή τότε την παραγγέλνω σήμερα γιατί εχω βαρεθεί να περιμένω το ποντίκι να πάει εκεί που θέλω!

Και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...