Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα σας.

Αύριο δίνω συνέντευξη στην Ernst & Young αφού έχω περάσει κάποια tests και μια βιντεοσυνέντευξη.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι εαν υπάρχει κάποιος που να έχει εμπειρία από συνέντευξη στην EY ή κάποια απο τις Big4 ώστε να με συμβουλέψει με κάτι ή τι πρόκειται να ακούσω.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Συνηθως τα interviews και τη ροη της τα καθοριζει σε μεγαλο βαθμο αυτος που παιρνει τη συνεντευξη και οχι η εταιρεια. Στην ιδια εταιρεια μπορει να δωσεις συνεντευξη στον Χ μανατζερ τελειως διαφορετικη απ'οτι αν σου τυχαινε ο Υ.

Οποτε δεν υπαρχει καποιος στανταρ μπουσουλας περα απο τους γνωστους περι συνεντευξεων, περι ντυσιματος, τροπων, προετοιμασιας κλπ. Το που θα παει η συζητηση λογικα μπορεις να το φανταστεις και μονος σου απο το προφιλ της θεσης οσο και απο το δικο σου προφιλ-CV, αρα προετοιμασου για τις αναμενομενες ερωτησεις και κυριως τις πιο περιπλοκες/που θα σε φερουν σε καπως πιο δυσκολη θεση.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω.

Αλλά σου εύχομαι καλή τύχη και να την πάρεις την δουλειά :)

Από το στόμα σου και στου θεού στ’ αυτί, ευχαριστώ πολυ!!! :) 

Συνηθως τα interviews και τη ροη της τα καθοριζει σε μεγαλο βαθμο αυτος που παιρνει τη συνεντευξη και οχι η εταιρεια. Στην ιδια εταιρεια μπορει να δωσεις συνεντευξη στον Χ μανατζερ τελειως διαφορετικη απ'οτι αν σου τυχαινε ο Υ.

Οποτε δεν υπαρχει καποιος στανταρ μπουσουλας περα απο τους γνωστους περι συνεντευξεων, περι ντυσιματος, τροπων, προετοιμασιας κλπ. Το που θα παει η συζητηση λογικα μπορεις να το φανταστεις και μονος σου απο το προφιλ της θεσης οσο και απο το δικο σου προφιλ-CV, αρα προετοιμασου για τις αναμενομενες ερωτησεις και κυριως τις πιο περιπλοκες/που θα σε φερουν σε καπως πιο δυσκολη θεση.

ναι το φαντάζομαι οτι θα κυλήσει κάπως έτσι, οι "τρανταχτές" ερωτήσεις πάνω κάτω είναι ίδιες απλά λέω εαν έχει κάποιος με κάποια εμπειρία πάνω σε τέτοιες συνεντεύξεις. Για παράδειγμα αν υπάρχει κάτι ακραίο που μπορεί να ρωτήσουν. 

Βεβαια αυτό που με ψιλο αγχώνει είναι εαν έχει και αγγλικό κομμάτι γιατί κάπου κάτι τέτοιο διάβασα.

Δημοσ.

Όπως και να έχει, ενημέρωσε μας για το περιεχόμενο της συνέντευξης, για να υπάρχει σημείο αναφοράς αν κάποιος άλλος δώσει συνέντευξη εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

Βυζγια έχεις; αν δεν έχεις στενεύει ο κλοιός.

Ποιος θυμάται πριν αρκετό καιρό εδώ που ένας τελειόφοιτος ανέφερε φάσεις από μια συνέντευξη που είχε πάει και ο διευθυντής της εταιρείας τον ρώτησε αν έχει γκόμενα, όταν απάντησε αρνητικά του λέει "δηλαδή δεν γ@μας?"

• Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.

Βυζγια έχεις; αν δεν έχεις στενεύει ο κλοιός.

Καλή επιτυχία.

Είναι μια από τις Big4...

Δημοσ.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι εαν υπάρχει κάποιος που να έχει εμπειρία από συνέντευξη στην EY ή κάποια απο τις Big4 ώστε να με συμβουλέψει με κάτι ή τι πρόκειται να ακούσω.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Θεση? Αλλα ρωτανε τους auditors, αλλα τους consultants, αλλα τους analytics etc etc
Δημοσ.

Ποιος θυμάται πριν αρκετό καιρό εδώ που ένας τελειόφοιτος ανέφερε φάσεις από μια συνέντευξη που είχε πάει και ο διευθυντής της εταιρείας τον ρώτησε αν έχει γκόμενα, όταν απάντησε αρνητικά του λέει "δηλαδή δεν γ@μας?"

Κάτσε Βασίλη μπορεί να το εννοούσα αλλιώς.. Αν μαμαει γυναίκες η άντρες.. Όταν είχα πάει στο fame story το πρώτο κάτι τέτοια χαζα με ρωτούσαν, τους έδειξα τα κακαλα μου και έφυγα.

Δυστηχως οι γκέι κυβερνούν τα πάντα πλέον.

Δημοσ.

Δεν κάνω πλάκα, το είχε αναφέρει κάποιος που πήγε σε μια εταιρεία, έλεγε οτι υπήρχαν κάτι βωμολοχίες και τέτοια.

Edit: http://www.insomnia.gr/topic/613342-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1/page-11

Δημοσ.

απλά λέω εαν έχει κάποιος με κάποια εμπειρία πάνω σε τέτοιες συνεντεύξεις. Για παράδειγμα αν υπάρχει κάτι ακραίο που μπορεί να ρωτήσουν. 

το παν δεν είναι τι θα απαντήσεις αλλά να προσποιηθείς τέλεια ότι είναι η πιο φυσιολογική ερώτηση
π.χ.

- "κύριε Παζάρη, το βιογραφικό σας μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον (σαν ποιότητα χαρτιού εκτύπωσης, τέλειο σουβέρ για τον ελληνικό μου) και η εταιρία βιάζεται να προσλάβει άτομο για την θέση (προτού βγάλει στην πιάτσα ο προηγούμενος τις βρωμιές μας) αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω μια και τυγχάνει να έπεσε χτες το μάτι μου στο τόπικ σας, τι πιστεύετε ότι δείχνει για την ιδιοσυγκρασία σας η επιλογή του Μάνθου Φουστάνου σαν άβαταρ; συνάδει και με ποίο τρόπο με το εταιρικό μας προφίλ;"

-"κύριε Ρουφιανογλίτσα μου, επιτρέψτε μου καταρχήν να σας δώσω με περισσή ευλάβεια μια ευχαριστήρια επιστολή του Ιδομενέα7 για την ομαλή παραλαβή ενός μεταχειρισμένου κόφτη φασολακίων που κάνει σαφή αναφορά στην οικονομοτεχνική νοικοκυροσύνη μου και την πηγαία ικανότητα μου να βγάζω με μία κίνηση τις κλωστές-παγίδες σαν άλλος Μέγας Αλέξανδρος επί του Γόρδιου Δεσμού"
  • Like 5
Δημοσ.

το παν δεν είναι τι θα απαντήσεις αλλά να προσποιηθείς τέλεια ότι είναι η πιο φυσιολογική ερώτηση
π.χ.

- "κύριε Παζάρη, το βιογραφικό σας μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον (σαν ποιότητα χαρτιού εκτύπωσης, τέλειο σουβέρ για τον ελληνικό μου)

Ε, έλεος! :cry: :-( :fear: :blink:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...