Προς το περιεχόμενο

Καλώδια τηλεφώνου και ρεύματος (Παράσιτα)

nikpet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να βάλω δύο μπρίζες (μία τηλεφώνου και μία ρεύματος) στο δωμάτιο μου ως προέκταση άλλων...

Ήδη, έχω σκάψει τον τοίχο και έχω τοποθετήσει το καλώδιο ρεύματος.

Και έρχεται τώρα η απορία.

Αν δίπλα σε αυτό το καλώδιο βάλω και ένα τηλεφώνου (για να μην ξανασκάβω) θα έχω κανένα πρόβλημα; Τίποτα παράσιτα-παρεμβολές ίσως, είτε στο τηλέφωνο, είτε στο ρεύμα;

Δημοσ.

Οχι αν γειώσεις το καλώδιο του τηλεφώνου.(Στη γείωση του ρεύματος)

Εννοείτε ότι θα πάρεις καλώδιο δυκτίου.

Αυτό που θες να κάνεις το έχω κάνει εγώ και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα :D

Δημοσ.

mhn leme oti theloyme!!!

rota enan adeiouxo egkatastath hlektrologo kai tha deis. ayto pou ekanes apagoreyetai gia logous asfaleias. oso kai an einai dysaresto tha prepei na skapseis ton toixo kai na peraseis xorista kalodia kai fusika xorista kanalia. pote min mperdeueis sto idio kanali kalodia xamhlhs tashs me kalodia ypsilis tashs. kali epityxia.

Δημοσ.

Σε χωριστά κανάλια θα έιναι.

Απλά το ένα κανάλι θα ακουμπάει το άλλο.

Τα καλώδια δε θα ακουμπούν μεταξύ τους.

Απλά δε ξέρω τι παίζει (αν υπάρχει ) με το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, που να προκαλεί παρεμβολές, είτε στο ένα καλώδιο, είτε στο άλλο...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Oπωσς ειπαν και τα παιδια παραπανω παρε καλωδιο δικτυου.Και για τις 2 μπριζες/προεκτασεις.Θα εχεις πολυ καλυτερη αποδοση και μηδεν παρασιτα σε σχεση με τα απλα καλωδια(πλακε).Επειδη το πιο πιθανο ειναι να μην βρεις ετοιμο καλωδιο δικτυου με μπριζακι τηλεφωνου,θαπρεπει να το φτιαξεις.Να συμπληρωσω οτι καλο θα ειναι το καλωδιο να ειναι STP και οχι UTP.To πρωτο ειναι shield twisted pair ενω το δευτερο ειναι unshield.Αυτο σημαινει πως οσο κοντα και να ειναι τα καλωδια δεν θα διμιουργειτε ηλεκτρμαγνητκο παιδιο.Αλλοστε αυτος ειναι και ο λογος που διμιουργηθηκε το shield.

Δημοσ.

Να βάλεις καλώδιο δικτύου

Εγώ το έκανα και μέσα στο ίδιο καλώδιο στέλνω σήμα στο netmod και γυρνάω επιστροφή για τηλέφωνο. Ακριβώς δίπλα έχω και καλώδιο τηλεόρασης.

Είναι θέμα κατασκευής καλωδίου το οτι δεν θα έχεις παράσιτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...