Προς το περιεχόμενο

Android 6.0 SD-card permissions?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μονο καποιες εφαρμογες της συσκευης εχουν δικαιωμα να γραφουν και να σβηνουν το εξωτερικο μεσο.

Θυμαμαι σε παλιοτερο android, για να το αλλαξω επρεπε να αλλαξω τα περιεχομενα σε ενα αρχειο συστηματος.

Θυμαμαι καλα?

Εννοειται οτι η συσκευη ειναι ρουταρισμενη.

Εφαρμογες τυπου SDfix(κτλ.) δε θελω. Γενικοτερα εφαρμογες δε θελω, αν ειναι ευκολο.

Δημοσ.

Θελω να μπορει να γραφει file manager που εχω εγκαταστησει εγω (ES explorer 3.0), σε οποιο μεσο του πω.

Π.χ. να δημιουργω ενα κενο φακελο. Να αντιγραφω. κτλ.

Εχω κολλησει (το μυαλο μου) σε εποχη android 4, που αλλαζα τα -rwrr--xr--r στο αρχειο συστηματος.

Δημοσ.

Ναι.

Μαλλον θα ζοριστω πολυ να το αλλαξω... αν αλλαζει.

Αν το ορισω ως "εσωτερικο μεσο αποθηκευσης", θα εχω τη δυνατοτητα να το σβηνω/γραφω με οποιαδηποτε εφαρμογη?

Δημοσ.

Απο το android 6.0 και μετά άλλαξαν τα permissions και μπορείς εσυ να δίνεις δικαιώματα στις εφαρμογές να γράφουν στην εξωτερική κάρτα. Εγινε  πιο ευέλικτο το εσωτερικό σύστημα δικαιωμάτων. Εγώ είχα κάνει τη κάρτα εσωτερικό μέσο αποθήκευσης όπως λες και για περίπου ενάμιση χρόνο έδινα εγω δικαιώματα στις εφαρμογές να γραφοσβήνουν στη κάρτα. Τελικά η κάρτα μου χτές μάλλον μας τελείωσε απο τα πολλά writes.

Δημοσ.

M' αρεσει οπως τα λες.

1ον.  Αλλα πως αλλαζω τα δικαιωματα της καθε εφαρμογης?.......

Περιμενε..... Πας ρυθμισεις => Εφαρμογες => Δικαιωματα Κατι (δε θυμαμαι πως το λεει) ?

2ον.  Οταν το ορισω "Εσωτερικο αποθηκευτικο μεσο", δεν εμφανιζει αυξημενο τον εσωτερικο χωρο.

Αλλα βλεπω μονο το εργοστασιακο του EMMC (π.χ. 32GB)

Y.Γ.

Μ' αυτα και μ' αυτα χαλασε κι ο σταθερος μου! Δε ξεκιναει καν.

Δυο σκληροι, ενας με Linux, ο αλλος με Windows7, κολλανε κατα το boot των λειτουργικων.

Τον εφτιαξα σε 5 λεπτα.

Κλασσικα.... Χαλασμενη μια Kingston μνημη.

Ηταν η τελευταια Kingston που δεν ειχε χαλασει και την περιμενα απο στιγμη σε στιγμη.  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D .

Δημοσ.

M' αρεσει οπως τα λες.

1ον.  Αλλα πως αλλαζω τα δικαιωματα της καθε εφαρμογης?.......

Περιμενε..... Πας ρυθμισεις => Εφαρμογες => Δικαιωματα Κατι (δε θυμαμαι πως το λεει) ?

2ον.  Οταν το ορισω "Εσωτερικο αποθηκευτικο μεσο", δεν εμφανιζει αυξημενο τον εσωτερικο χωρο.

Αλλα βλεπω μονο το εργοστασιακο του EMMC (π.χ. 32GB)

Y.Γ.

Μ' αυτα και μ' αυτα χαλασε κι ο σταθερος μου! Δε ξεκιναει καν.

Δυο σκληροι, ενας με Linux, ο αλλος με Windows7, κολλανε κατα το boot των λειτουργικων.

Τον εφτιαξα σε 5 λεπτα.

Κλασσικα.... Χαλασμενη μια Kingston μνημη.

Ηταν η τελευταια Kingston που δεν ειχε χαλασει και την περιμενα απο στιγμη σε στιγμη.  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D .

Έτσι όπως τα λές.

1. Νομίζω οτι μπορείς να πας και ρυθμίσεις ->εφαρμογές και να επιλέξεις να μετακινηθεί η εφαρμογή στην sd card αλλά γενικά ισχυει και αυτο που γράφεις.

2. Αυτο δε το θυμάμαι αλλά ίσως είναι έτσι, τώρα πια δεν μου εμφανίζει εμένα καθόλου τη κάρτα.

Περίμενε μήπως και γράψει κάποιος που το έχει ως εσωτερικό αποθ. χώρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2. Αυτο δε το θυμάμαι αλλά ίσως είναι έτσι, τώρα πια δεν μου εμφανίζει εμένα καθόλου τη κάρτα.

Περίμενε μήπως και γράψει κάποιος που το έχει ως εσωτερικό αποθ. χώρο.

Εμενα εχει SATA3. Του εiχα βαλει ενα παλιο σκληρο 320GB και τον ονομαζεi "Μοναδα USB" με διαθεσιμο χωρο 300-κατι GB.

Aν τον κανω "Εσωτερικο Αποθηκευτικο"... εξαφανιζεται.

Δε βλεπω αυξημενο τον εσωτερικο αποθηκευτικο χωρο.

WTF? Τι γινεται?

Θα δοκιμασω και με μια SD card μηπως αλλαξει κατι. Δε νομιζω.

Edit

Καποιο bug ηταν μαλλον στο προηγουμενο firmware κι εξαφανιζοταν ο σκληρος.

Tωρα που φοραει καινουριο firmware ο σκληρος εμφανιζεται ως USB μοναδα, ακομα κι οταν τον οριζω ως εσωτερικο αποθηκευτικο.

Δοκιμασα και με μια SD-card. Τα ιδια.

Τα δικαιωματα τα πειραξα. Αλλα δε μπορω να το κανω να γραφει/σβηνει οποιοδηποτε προγραμμα σε οποιοδηποτε μεσο.

Μαλλον πρεπει να το ψαξω περισσοτερο πως ακριβως δουλευει το android 6.

Μερικες ωρες αργοτερα...

Το εψαξα.

Ο μονος ευκολος τροπος που βρηκα ειναι να εγκαταστησω το Total Commander απο Play Store (ενημερωμενη εφαρμογη για android 6).

Εκανα δουλεια μου σχετικα ευκολα.... Προς το παρον

Αλλες τοσες ωρες αργοτερα...

Εχει αλλαξει το τροπο λειτουργιας των δικαιωματων η Google.

Πλεον οι παλιες εφαρμογες εχουν σοβαρα προβληματα συμβατοτητας με το πιο καινουριο Android 6.

Αχρηστευσε οσες εφαρμογες δεν ανανεωνονται.

Θα εχουν τους λογους τους μαλλον...

Ας μη βιαστω να την κακοχαρακτηρισω :)

Επεξ/σία από Le Perv
Δημοσ.

Βάλε το es file manger πάρε ένα αρχείο και μετακίνησετο στην κάρτα. μετα θα σου βγάλει οδηγίες τη πρέπει να κάνεις για να μετακινηθεί και τη permissions χρειάζεται.μόλις το κάνεις τοτε θα γίνεται για πάντα. Πρόσεχε μη πειράζεις αρχεία συστήματος. Αν έχεις Android kit kat να μετακινήσεις πράγμα δεν επιτρέπεται

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...