varg88 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2017 Καλημέρα σας! Έχω το εξής πρόβλημα με τον σταθερό μου υπολογιστή: Μετά από 5 μέρες απουσίας από το σπίτι (μέσα στις οποίες μέρες υπήρξε καταιγίδα με κεραυνούς κτλ) ανοίγω το pc το οποίο μπήκε κανονικά στα windows αλλά μόλις φόρτωσε δεν άνοιγε τίποτα (firefox κτλ). Λέω κόλλησε (δεν έπαιζε ούτε το Alt+Ctrl+Del)... κάνω restart από το κουμπί και από τότε δεν ξανάνοιξε η οθόνη (αλλά ούτε και μπήκε ξανά στα windows, έχω teamviewer και βλέπω αν μπαίνει ή όχι). Όταν ανοίγω το pc κάνει το κλασσικό μπιπ η motherboard και το λαμπάκι του σκληρού φαίνεται να διαβάζει αλλά δεν γίνεται κάτι άλλο, και η οθόνη δεν ανοίγει ποτέ. Άλλαξα τροφοδοτικό. Τα ίδια. Έβγαλα και τις 2 RAM. Σφίριζε μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ... Έβαλα την μία RAM, το πιο πάνω πρόβλημα ξανά. Έβαλα την άλλη, τα ίδια. Έβγαλα την VGA και την πήγα σε έναν μάστορα να τη δοκιμάσει μου είπε πως σε αυτού τον υπολογιστή άνοιξε και είδε windows αλλά δεν την τέσταρε περαιτέρω με drivers κτλ. Καμιά ιδέα;;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2017 Καλημέρα, ποια μητρική έχεις??? εάν το πρόβλημα έγινε μετά από "ρεύματα" όπως γράφεις ένα , ένα θα τα ελέγξεις και θα δεις το ότι σου ανοίγει το pc το τροφοδοτικό δεν σημαίνει ότι λειτουργεί πάντα σωστά , εάν έχεις πάνω στη μητρική κάρτα γραφικών δοκίμασε το να το ξανά στήσεις με αυτή χωρίς αυτήν που έλεγξες και δες το πως ανταποκρίνεται το ίδιο ισχύει και για την οθόνη, μητρική ή για το δίσκο κτλ ή απλά για το λογισμικό σου. Βρες οθόνη να δεις εάν θα σου δώσει σήμα ή δοκίμασε την οθόνη σου αλλού ή με ένα laptop εάν ανοίγει καταρχήν και βήμα βήμα το συμμαζεύεις. Και όταν βγάλεις άκρη προμηθεύσου ένα πολύμπριζο ή διακόπτη για τη πτώση τάσης για να μην ξανά πάθεις το ίδιο σε κακοκαιρία η γνώμη μου.
hammerd Δημοσ. 26 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2017 Αν η μητρικη σου εχει 4 υποδοχες για ram δοκιμασε να τις βαλεις σε ολες διαδοχικα μια μια στην αρχη. Επισης θα σου προτεινα να παρεις και ενα ups τουλαχιστον ικανο να αντεξει το pc set για 5 λεπτα μεχρι να τερματισει σωστα σε περιπτωση πτωσης ρευματος η οτι αλλο.
varg88 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2017 η μητρική μου είναι η ASRock H55 Pro. Ναι, έχει 4 υποδοχές για RAM και το δοκίμασα να αλλάξω και slots... αλλά ΔΕΝ. Όπως έγραψα, εάν έμπαινε στα windows έχοντας "καμένη" οθόνη θα το καταλάβαινα από το "teamviewer" αλλά και από τα bluetooth ηχεία που θα ανίχνευαν το bluetooth του υπολογιστή. Επίσης έχω ήδη πολύπριζο με προστασία για τα ρεύματα και ήδη έχω δοκιμάσει και 2ο τροφοδοτικό και τα συμπτώματα είναι ίδια. Νομίζω πως τελικά το θέμα το έχει η motherboard. Υπάρχει όμως περίπτωση να ακούγεται κανονικά το "μπιπ" κατά την εκκίνηση και σε περίπτωση που βγάλω τελείως τις RAM να σφυρίζει διαρκώς "μπιπ μπιπ μπιπ" και να έχει πρόβλημα; Αυτή η συμπεριφορά δε δείχνει πως λειτουργεί κανονικά;; (επίσης η μητρική έχει 2 κουμπάκια επάνω της. Ένα power και ένα το οποίο νομίζω πως κάνει κάποιο τεστ στις RAM και βγάζει ένα νούμερο για λίγα δευτερόλεπτα πάνω σε μια "οθόνη" 2 ψηφίων. Η "οθόνη" αυτή είναι επίσης πάνω στη motherboard) **τρόπος του λέγειν οθόνη... σαν από κομπιουτεράκι αριθμητικής μοιάζει**
hammerd Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Σου προτεινω να δεις αυτο το νουμερο στην μητρικη στο βιβλιο για να σου πει ποιο ειναι το προβλημα... κανε και ενα reset bios βγαζοντας την μπαταρια για λιγα λεπτα και ξεκινωντας και καλα το pc χωρις αυτην για λιγο και ξαναβαλτην... Αν και μετα απο αυτα δεν μπουταρει στειλε την πισω για αντικατασταση...
varg88 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 τελικά το θέμα μου ήταν απλό αλλά ελλείψη 2ης οθόνης μου έκανε τη ζωή δύσκολη. Το θέμα μου ήταν η σύνδεση στην οθόνη μιας και μετά από το "hard reset" ο υπολογιστής είχε μπει σε διαδικασία ανάκτησης των πιο πρόσφατων ρυθμίσεων και λειτουργούσε από default στη Dsub (15pin) θύρα της κάρτας γραφικών ενώ εγώ τη δούλευα στη DVI θύρα. Ενώ ήμουν σίγουρος πως η οθόνη δουλεύει κανονικά δεν πήγε το μυαλό μου πως άλλαξαν οι ρυθμίσεις της θύρας στη vga. Εν ολίγεις το θέμα μου ήταν απλά ένα καλώδιο που δεν είχα και το έλυσα όταν συνέδεσα 2η οθόνη. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την πρόθεση να βοηθήσετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα