Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω έναν stereo mixer μάρκας TELE SM-220 και τον έχω σύνδεση με την Capture card AverMedia LGP Lite. Η capture card έχει έξοδο 3.5mm jack και εγώ από εκείνη την έξοδο έχω συνδέσει καλώδιο που ξεκιναει απο 3.5mm αρσενικό και καταλήγει σε 2 RCA (left και right). Μέχρι εκεί όλα καλά. Έχω stereo ήχο στο mixer. Από εκεί και πέρα, στα ακουστικά για έναν περίεργο λόγο δεν μου δίνει stereo ήχο. Παίζει ο mixer να μην δίνει έξοδο stereo ήχου στα ακουστικά ή παίζει να τρέχει κάτι άλλο?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω έναν stereo mixer μάρκας TELE SM-220 και τον έχω σύνδεση με την Capture card AverMedia LGP Lite. Η capture card έχει έξοδο 3.5mm jack και εγώ από εκείνη την έξοδο έχω συνδέσει καλώδιο που ξεκιναει απο 3.5mm αρσενικό και καταλήγει σε 2 RCA (left και right). Μέχρι εκεί όλα καλά. Έχω stereo ήχο στο mixer. Από εκεί και πέρα, στα ακουστικά για έναν περίεργο λόγο δεν μου δίνει stereo ήχο. Παίζει ο mixer να μην δίνει έξοδο stereo ήχου στα ακουστικά ή παίζει να τρέχει κάτι άλλο?

Είναι το wav που παίζεις stereo? Έχεις συνδέσει stereo out σε stereo in? Είναι το channel stereo και το pan full left/full right? Έχεις πατήσει mono button πουθενά? Έχεις βάλει καλά το jack των ακουστικών στο socket?
Δημοσ.

Είναι το wav που παίζεις stereo? Έχεις συνδέσει stereo out σε stereo in? Είναι το channel stereo και το pan full left/full right? Έχεις πατήσει mono button πουθενά? Έχεις βάλει καλά το jack των ακουστικών στο socket?

Δεν παίζω wav αλλά η πηγή του ήχου είναι σίγουρα stereo γιατί όταν συνδέω ακουστικά directly στο capture card παιζει stereo ήχο. Άρα ναι, είναι stereo in stereo out. Επίσης καταλαβαίνεις ότι ο input ήχος είναι stereo από τα Led που έχει πάνω ο mixer. Κινούνται ανάλογα και όχι με τον ίδιο ρυθμό. Mono κουμπί δεν έχει πουθενά. Το Jack των ακουστικών είναι οκ γιατί ο ήχος είναι κρύσταλλο. Απλά δεν παίζει δεξιά αριστερά ξεχωριστά, παιζει το ιδιο και στα δυο. Φαίνεται να έχει δηλαδή stereo input, αλλά mono output, και πολύ φοβάμαι οτι το headphone output δεν είναι stereo... το μόνο που μπορώ τώρα να δοκιμάσω είναι από την stereo έξοδο του mixer, να συνδέσω καλώδιο RCA left/right που καταλήγει σε female 3.5mm και να συνδέσω τα ακουστικά εκεί και όχι απευθείας στην θύρα των ακουστικών. Είναι τελευταία μου ελπίδα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το stereo out του mixer δεν έχει αρκετή ισχύ για οδηγήσει ακουστικά, είναι line out, ίσως όμως να μπορέσεις να ακούσεις αν είναι stereo το σήμα (έστω και σιγά). Πολλά dj mixers στέλνουν mono sum στα ακουστικά, κοίτα στις οδηγίες του δικού σου.

Δημοσ.

Το stereo out του mixer δεν έχει αρκετή ισχύ για οδηγήσει ακουστικά, είναι line out, ίσως όμως να μπορέσεις να ακούσεις αν είναι stereo το σήμα (έστω και σιγά). Πολλά dj mixers στέλνουν mono sum στα ακουστικά, κοίτα στις οδηγίες του δικού σου.

Μπορεί. Αλλά τελικά βρήκα λύση βάζοντας τον adaptor που γράφω και πάνω. Έβαλα στο AMP Output στην πίσω πλευρά του mixer ένανα adaptor που ξεκιναει απο RCA left/right και καταλήγει σε θηλυκό καρφί 3.5mm και δουλεύει ρολόι. Έχω και stereo ήχο στα ακουστικά και έλεγχο τον ήχο όσο θέλω σε θέμα έντασης.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μπορεί. Αλλά τελικά βρήκα λύση βάζοντας τον adaptor που γράφω και πάνω. Έβαλα στο AMP Output στην πίσω πλευρά του mixer ένανα adaptor που ξεκιναει απο RCA left/right και καταλήγει σε θηλυκό καρφί 3.5mm και δουλεύει ρολόι. Έχω και stereo ήχο στα ακουστικά και έλεγχο τον ήχο όσο θέλω σε θέμα έντασης.

Το amp out που χρησιμοποιησες έχει διαφορετικό level και impedance απο αυτά που περιμένουν τα headphones, θα έχεις χειρότερη ποιότητα ήχου απο αυτή που πλήρωσες. Αν όμως σε ικανοποιεί εντάξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...