stelios_2809 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα , Πρόσφατα αγόρασα ένα αυτοκίνητο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλες τις απόψεις. Πριν λίγες μέρες πήγα να βάλω καύσιμο και ο υπάλληλος μου είπε στην τάπα αναγράφεται όχι βιοντίζελ. Μου λέει τα καύσιμα μας έχουν ποσοστό βιοντίζελ ακόμα και το super diesel που πουλάνε , περίεχει σε κάποιο ποσοστό επίσης. Υπάρχει κάποια αλυσίδα που να μην έχει βιοντίζελ στο μίγμα της? Έχω δει το θέμα με τους μύκητες και τα καθαριστικά που ενδείκνυται αλλά δεν ξέρω αν τελικά θα έχω πρόβλημα ή όχι. προσωπικά φουλάρω το αμάξι κάθε Πέμπτη στην προσφορά της Shell με το super diesel. Αυτό συνέβη γιατί χρειάστηκα νωρίτερα καύσιμο και το πρατήριο δεν είχε super diesel διαθέσιμο.
De@th L0rd Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Μάλλον η τάπα θα εννοεί βιοντήζελ σε μεγάλο ποσοστό. Διάβασες το βιβλίο του κατασκευαστή σου στην ενότητα καύσιμο; Το κάνουν κυρίως για το EGR και το DPF γιατί μπουκώνουν με το βιοντήζελ. 1
stelios_2809 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 όχι αλλά θα το κοιτάξω. ευχαριστώ για την απάντηση
sphinxgr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Η ετικέτα λογικά είναι για βιοντίζελ σκέτο (ή έστω σε μεγάλο ποσοστό) 1
paylidis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 ακριβως, τα πετρελαια που πουλιούνται ηδη περιέχουν σε μικρο ποσοστό (νομιζω <5%) οπως και να εχει βιοντιζελ λόγω υποχρεωσης απο το νομο. Υπαρχει ωστόσο και το Β85 και το Β100... που στο εξωτερικό υπαρχει και ειναι αναλογικα φθηνότερο!
sphinxgr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 ακριβως, τα πετρελαια που πουλιούνται ηδη περιέχουν σε μικρο ποσοστό (νομιζω <5%) οπως και να εχει βιοντιζελ λόγω υποχρεωσης απο το νομο. Υπαρχει ωστόσο και το Β85 και το Β100... που στο εξωτερικό υπαρχει και ειναι αναλογικα φθηνότερο! Έχει φτάσει πλέον στο 7%!!!! 1
paylidis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Έχει φτάσει πλέον στο 7%!!!! Α τοσο καλα... νομιζω ειχαν υποχρεωση να το αυξανουν ανα διετια...
stelios_2809 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 πήρα μτχ από ιδιώτη golf 2016 tdi 110 , euro 6.είχα κλείσει από αντιπροσωπεία ένα μτχ audi αλλά τελευταία στιγμή βρήκα αυτό με 2.000 κάτω από την μέση τιμή πώλησης αντίστοιχων. σε αυτό φταίει και η audi που ήταν μπλαζέ στο να πάρουν έστω μια προκαταβολή. μετά από ένα μήνα χρήση και 3.500 χλμ είμαι πολύ ικανοποιημένος. κατανάλωση γύρω στο 5.2 μικτό (με 60 ευρώ φτάνω και 930-940 χλμ) ποιοτικά στο δρόμο άψογο και σου δίνει μια αίσθηση ασφάλειας. είναι και η έκδοση r line με μισό δέρμα , μασάζ κλπ. απλά με έκαψε λίγο το σχόλιο του υπαλλήλου με το biodiesel και θα το κοιτάξω παραπέρα 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 πήρα μτχ από ιδιώτη golf 2016 tdi 110 , euro 6. είχα κλείσει από αντιπροσωπεία ένα μτχ audi αλλά τελευταία στιγμή βρήκα αυτό με 2.000 κάτω από την μέση τιμή πώλησης αντίστοιχων. σε αυτό φταίει και η audi που ήταν μπλαζέ στο να πάρουν έστω μια προκαταβολή. μετά από ένα μήνα χρήση και 3.500 χλμ είμαι πολύ ικανοποιημένος. κατανάλωση γύρω στο 5.2 μικτό (με 60 ευρώ φτάνω και 930-940 χλμ) ποιοτικά στο δρόμο άψογο και σου δίνει μια αίσθηση ασφάλειας. είναι και η έκδοση r line με μισό δέρμα , μασάζ κλπ. απλά με έκαψε λίγο το σχόλιο του υπαλλήλου με το biodiesel και θα το κοιτάξω παραπέρα Καλοριζικο αλλα χωρις να θελω να κανω τον δικηγορο ...του διαβολου γιατι να πουλησει ενας ενα τετοιο αμαξι ενος χρονου και μαλιστα τοσο πιο φτηνα ?
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Υπάρχουν fora για biodiesel/vegetable oil με εκτεταμένες αναφορές στη συμβατότητα πολλών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα (συνήθως τα πιο καινούργια έχουν πρόβλημα, έχουν common rail πολύ υψηλής πίεσης, χρειάζονται πολύ strict spec καύσιμο). Κοίτα τι ακριβώς mix ορίζει η Γερμανική νομοθεσία ως biodiesel. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα πάντως.
stelios_2809 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Η ετικέτα λογικά είναι για βιοντίζελ σκέτο (ή έστω σε μεγάλο ποσοστό) Για Βιοντίζελ σκέτο λέει Καλοριζικο αλλα χωρις να θελω να κανω τον δικηγορο ...του διαβολου γιατι να πουλησει ενας ενα τετοιο αμαξι ενος χρονου και μαλιστα τοσο πιο φτηνα ? δεν ξέρω και εγώ αυτό υποψιάστικα. αυτός έλεγε ότι θέλει να πάει σε τζιπ. όταν πήγα το αμάξι ήταν σαν καινούργιο μέσα και έξω. ο τύπος το είχε γεμάτο καλύματα για να μην το λερώσει. το πήγα για έλεγχο στην αντιπροσωπεία , το σήκωσαν , μου είπαν ότι έχει υπόλοιπο εγγύησης (και επέκταση). μάλιστα το σέρβις των 30.000 χλμ (το αγόρασα με 29000 χλμ) το είχε κάνει μια εβδομάδα πριν. παράλληλα έβαλα φίλο μέσω πινακίδας να δει για ατυχήματα και ήταν επίσης καθαρό. ε μετά το αγόρασα. μου φαινόταν οκ τύπος , αλλά αυτό είναι σχετικό. στο δρόμο είναι άψογο πάντως. εν τέλη αν έχει κάτι , δείχνει ότι δεν είναι κάτι υπολογίσιμο. πάντως οι πρώτες γρατζουνίτσες έχουν γίνει από εμένα :/ δεν ξέρω αν είμαι τυχερός η αν κρύβεται κάτι άλλο. ελπίζω όχι. νομίζω , ότι απλά και η πίεσή μου έπαιξε ρόλο ίσως που τύπος έβαλε την αγγελία βράδυ και σε 2 μέρες το αγόρασα. φαινόταν και λίγο λαρτζ πχ του έλεγα πόσο έκαναν τα φιμέ (3Μ) και τα φτερά για τον αέρα στα τζάμια και μου έλεγε του στυλ δεν ξέρω , όταν το αγόρασα είπα να τα βάλουν όλα κλπ. αυτά ! 1
kage Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) http://www.insomnia.gr/topic/420674-%C2%AB%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD%C2%BB-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7/page__st__10 Τιποτα δεν αλλαξε εδω και χρονια...να σημειωσω-γιατι στο ποστ αναφερεται λαθος- οτι το βιοντιζελ υπαρχει σε ολες! Απλα τα premium εχουν 0.κατι λιγοτερο biodiesel/fame:p ρωτα στα customer support τους.. Αρκετα κοκκινα πρατηρια εχουν κατασχεθει οποτε δεν εχει νοημα να κανουν νοθεια..θα το καταλαβεις απο την αποδειξη αν ειναι της εταιρειας.. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2017 από kage
achilles_g_ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Πέρα από το v power μπορείς να βάλεις κι έκο double filtered.
lakisss Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Για Βιοντίζελ σκέτο λέει δεν ξέρω και εγώ αυτό υποψιάστικα. αυτός έλεγε ότι θέλει να πάει σε τζιπ. όταν πήγα το αμάξι ήταν σαν καινούργιο μέσα και έξω. ο τύπος το είχε γεμάτο καλύματα για να μην το λερώσει. το πήγα για έλεγχο στην αντιπροσωπεία , το σήκωσαν , μου είπαν ότι έχει υπόλοιπο εγγύησης (και επέκταση). μάλιστα το σέρβις των 30.000 χλμ (το αγόρασα με 29000 χλμ) το είχε κάνει μια εβδομάδα πριν. παράλληλα έβαλα φίλο μέσω πινακίδας να δει για ατυχήματα και ήταν επίσης καθαρό. ε μετά το αγόρασα. μου φαινόταν οκ τύπος , αλλά αυτό είναι σχετικό. στο δρόμο είναι άψογο πάντως. εν τέλη αν έχει κάτι , δείχνει ότι δεν είναι κάτι υπολογίσιμο. πάντως οι πρώτες γρατζουνίτσες έχουν γίνει από εμένα :/ δεν ξέρω αν είμαι τυχερός η αν κρύβεται κάτι άλλο. ελπίζω όχι. νομίζω , ότι απλά και η πίεσή μου έπαιξε ρόλο ίσως που τύπος έβαλε την αγγελία βράδυ και σε 2 μέρες το αγόρασα. φαινόταν και λίγο λαρτζ πχ του έλεγα πόσο έκαναν τα φιμέ (3Μ) και τα φτερά για τον αέρα στα τζάμια και μου έλεγε του στυλ δεν ξέρω , όταν το αγόρασα είπα να τα βάλουν όλα κλπ. αυτά ! Καλορίζικο καλά και ασφαλή χιλιόμετρα! Πόσο σου βγήκε τελικά σε σχέση και με τό audi? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα